Kaihtimet vs. verhot: mikä ikkunankäsittely on paras?

Blinds vs. Curtains: Which Window Treatment Is the Best?

Asunnonomistajat, sisustussuunnittelijat ja sisustajat keskustelevat usein siitä, ovatko kaihtimet vai verhot parempia. Mikä ikkunakäsittely on paras: kaihtimet vs. verhot, on tutkimisen arvoinen aihe.

Miksi verhot verhot verhoihin?

Blinds vs. Curtains: Which Window Treatment Is the Best?

Ikkunakoristeiden vertailu on välttämätöntä, jotta tiedät, mikä sopii parhaiten sisätilaan. Asennuskustannukset, suunnittelu, kestävyys ja huolto ovat huomioimisen arvoisia. Kaihtimien ja verhojen vertailussa on kahdeksan avaintekijää.

Kaihtimet vs. verhot: Hinta

Kaihtimet ja verhot vaihtelevat hinnoissa. Nämä ovat kaihtimien ja verhojen keskimääräisiä hintoja.

Kaihtimet: Kangasverhot ja faux-puukaihtimet ovat halvimmat. Yleensä voit odottaa kuluttavan 300–1200 dollaria sokean asennukseen, ja keskimääräinen hinta on 700 dollaria.

Verhot: Verhojen ammattimainen asennus maksaa 50–600 dollaria ikkunaa kohden. Silkistä ja sametista valmistetut ylelliset verhot maksavat enemmän kuin valmiit akryyli- ja nylontyypit.

Voittaja: Blindit

Verhojen asentaminen on halvempaa kuin verhot, koska ne vaativat vain vähän laitteistoa ja työvoimaa. Verhokankaat, laitteistot ja räätälöinnit lisäävät kokonaiskustannuksia.

Suunnittelun monipuolisuus

Suunnittelun monipuolisuudella tarkoitetaan ikkunakäsittelyn tyyliä, kangasta ja värivaihtoehtoja. Erilaiset mallit sopivat jokaisen kodin henkilökohtaisiin mieltymyksiin ja sisustusteemoihin.

Kaihtimet: Suosittuja ikkunoiden kaihtimen tyyppejä ovat mini-, pysty-, venetsialaiset, johdoton, paneeli- ja hunajakennoverhot. Voit valita puusta, metallista, muovista, kankaasta tai tekopuusta.

Verhot: Verhoja on eri malleina, yksivärisistä kukkaprinteistä, raidoista, geometriasta ja muusta. Verhon otsikko vaikuttaa verhotyyliin ja määrittää, miten kangas verhoutuu ja roikkuu.

Voittaja: Verhot

Verhot tarjoavat enemmän väri- ja muotoiluvaihtoehtoja kuin kaihtimet. Valitse verhot kaihtimien sijaan, jos haluat ainutlaatuisen esteettisen, räätälöityjä pituuksia ja koristeita.

Turvallisuus

Sekä verhoissa että kaihtimissa on ainutlaatuiset turvallisuusnäkökohdat. Oikea valinta riippuu kotitaloudesi tarpeista.

Sälekaihtimet: Yksi lasten tai lemmikkieläinten ihmisten kaihtimen tärkeimmistä haitoista on johdot. Ne voivat jäädä tielle ja tulla vaarallisiksi.

Verhot: Verhot ovat turvallisuusriski. Lapset voivat sotkeutua niihin, aikuiset voivat astua niiden päälle ja lemmikkieläimet voivat pissata niihin. Verhot eivät ole ihanteellisia, elleivät ne ole lyhyitä ja lähellä seinää.

Voittaja: Blindit

Langattomat kaihtimet vähentävät johtoon liittyvien onnettomuuksien riskiä ja tekevät niistä turvallisempia kotitalouksissa, joissa on lemmikkejä tai lapsia. Mutta verhot eivät ole turvallisia, koska lapset ja aikuiset usein vetävät ne päälle ja kaatavat niitä.

Huolto

Kaihtimet ja verhot tarvitsevat säännöllistä puhdistusta, erityisesti pölyisillä alueilla. Ne voivat repeytyä ja vaatia laitteiston korjauksia ajan myötä.

Verhot: Ikkunoiden kaihtimet on ihanteellista pölytellä viikoittain mikrokuituliinalla tai pölynimurilla, jossa on harjaliitin. Pyyhi ne kostealla liinalla ja etikalla kerran kuukaudessa syväpuhdistusta varten.

Verhot: Verhot voidaan pestä käsin tai koneessa kankaasta riippuen. Verhot tulee pestä 2-3 kuukauden välein etiketin tai valmistajan verkkosivuilla olevien hoito-ohjeiden mukaisesti.

Voittaja: Blindit

Ikkunaverhot on helpompi huoltaa kuin verhot niiden yksinkertaisen pölytys- ja pistepuhdistusprosessien ansiosta. Verhokankaat ovat herkempiä ja saattavat vaatia erityistä hoitoa.

Kestävyys

Kestävyys on yksi tärkeimmistä tekijöistä ikkunapäällysteiden pitkän aikavälin kustannuksissa. Jos joudut vaihtamaan yhden joka vuosi ja toisen kymmenen vuoden välein, kymmenen vuoden ikkunapäällyste on halvempi.

Blindit: Useimmat blindit kestävät hieman alle kymmenen vuotta. Niiden vaihtaminen 6-8 vuoden välein varmistaa niiden oikean toiminnan ja rakenteellisen eheyden.

Verhot: Verhojen käyttöikä riippuu kankaasta. Läpinäkyvät verhot eivät todennäköisesti kestä kolmea vuotta ilman, että ne likaantuvat tai repeytyvät liian säilymisen arvoiseksi. Toiset, kuten raskaat verhot, voivat kestää kymmenen vuotta.

Voittaja: Blindit

Verhomateriaalit ovat herkempiä repeytymään, repeytymään ja haalistumaan. Ikkunaverhot voivat kuitenkin kestää useita vuosia taipumatta tai rikkoutumatta. Kätevillä taidoilla voit korjata vaurioituneita ikkunaverhoja.

Äänieristys

Äänieristetyt verhot ja kaihtimet vähentävät merkittävästi melua. Yrität sitten vaimentaa läheisen liikenteen tai meluisten naapurien ääntä, sinun on harkittava, mikä vaihtoehto toimii parhaiten.

Kaihtimet: Paksuilla hunajakennorakenteisilla kaihtimilla on suuria akustisia etuja. Säleillä ja avoimella ulkoreunalla varustetut kaihtimet päästävät kuitenkin melun läpi, mikä heikentää niiden tehokkuutta.

Verhot: Äänieristetyissä verhoissa on useita kerroksia paksua materiaalia, mikä vähentää ulkopuolelta tulevaa melua. STC-luokituksen ollessa 20 tai korkeampi verhot voivat vähentää melua jopa 25 dB. Mutta useimmissa kaupungeissa tämä melutaso ylittyy päivän aikana.

Voittaja: Verhot

Äänieristysverhot toimivat paremmin äänieristyksenä, koska ne ovat paksuja ja peittävät suuremman pinta-alan. Jos asut meluisalla alueella, sinun on yhdistettävä verhot tai kaihtimet muihin tehokkaisiin toimenpiteisiin ikkunoiden täydellisen äänieristyksen varmistamiseksi.

Ohjaus

Sekä kaihtimet että verhot tarjoavat tietyn määrän hallintaa. Ohjaus viittaa siihen, kuinka voit säätää tai hallita valo- ja yksityisyystasoja. Säätötasot vaikuttavat nykyaikaisten ikkunankäsittelyvaihtoehtojen mukavuuteen ja toimivuuteen.

Kaihtimet: Ikkunan kaihtimet ovat säädettävissä, jotta huoneeseen pääsee enemmän tai vähemmän valoa. Voit myös kallistaa ne päästääksesi valoa sisään säilyttäen samalla yksityisyyden.

Verhot: Verhot tarjoavat yksityisyyttä suljettuina, erityisesti paksuista, tummista kankaista valmistetut verhot. Mutta ne eivät tarjoa samaa joustavuutta kuin säädettävillä säleillä varustetut kaihtimet.

Voittaja: Blindit

Kaihtimet tarjoavat tarkemman valon ja yksityisyyden hallinnan kuin verhot. Koska verhot on valmistettu kevyistä materiaaleista, valo voi silti tunkeutua sisään, vaikka ne ovat kiinni. Verhojen asentaminen sopii erinomaisesti makuuhuoneisiin ja kotiteattereihin.

Eristys

Verhot ja ikkunaverhot auttavat säätelemään sisälämpötilaa ja edistävät kodin energiatehokkuutta. Eristyksen tehokkuus riippuu materiaalista, suunnittelusta ja siitä, kuinka hyvin päällysteet sopivat ikkunan karmiin.

Kaihtimet: Hunajakennoverhot ovat parhaat ikkunaverhot eristykseen. Niiden ainutlaatuinen muotoilu vangitsee ilmaa ja auttaa pitämään huoneen viileämpänä kesällä ja lämpimämpänä talvella. Paksut kaihtimet voivat myös pitää hyvän määrän lämpöä talon sisällä.

Verhot: Kuumuudelta tai kylmältä suojaavat verhot ovat pääasiassa paksuja ja tummia. Ne tarjoavat kiinteän suojan ikkunan edessä, mikä estää lämpöhäviön kylminä kuukausina ja lämmön nousun kesällä. Voit myös kerrostaa verhot lisää suojaa.

Voittaja: Verhot

Paksut verhot ja soluverhot tarjoavat paremman eristyksen kuin tavalliset ikkunaverhot. Valitse verhot, joissa on pimennysverhous ylimääräisen eristyskerroksen ja paremman valonhallinnan saamiseksi. Pimennysverhojen vuoraukset on valmistettu paksusta puuvillasta tai polyesteristä, ja niissä on akryylivaahtopinnoite, joka estää valon.

Kaihtimet vs. verhot: Pitääkö minun valita?

Jos olet epävarma kaihtimet vs. verhot -keskustelusta, ei hätää. Aseta verhot ensin ja lisää sitten verhot. Tämä lisää jokaisen ikkunanpäällystetyypin edut ja vähentää haittoja.

Valitse kaihtimet kosteisiin huoneisiin, kuten kylpyhuoneisiin tai keittiöihin, koska ne ovat vähemmän herkkiä homeelle. Verhot sopivat olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin, koska ne tarjoavat enemmän suunnitteluvaihtoehtoja ja paremman eristyksen.

UKK

Mitä eroa on pimennysverhoilla ja pimennysverhoilla?

Pimennysverhot peittävät kaiken valon ja upottavat huoneen pimeyteen. Päiväsaikaan sinun on avattava verhot, jotta huoneeseen pääsee luonnonvaloa. Pimennysverhoja sitä vastoin voidaan säätää antamaan hieman valoa yksityisyyttä säilyttäen.

Kuinka poistat ikkunaverhot?

Jos kaihtimissasi on reunus, ota se pois nostamalla se irti verhoista. Ne on asennettu kiinnikkeellä, joka on kiinnitetty pääkaiteen yläosaan. Avaa seuraavaksi kannattimet nostamalla ovea tai saranoitua puolta. Kiinnikkeissä on kieleke, joka pitää saranoidun puolen suljettuna. Nyt voit irrottaa ikkunaverhot kiinnikkeistä. Lopuksi ruuvaa kiinnikkeet irti ikkunan kehyksestä.

Mitä eroa on verhoilla ja verhoilla?

Pääasiallinen ero verhojen ja verhojen välillä on, että verhoissa on kevyempiä kankaita kuin verhoissa. Verhot on myös vuorattu yhdellä tai kahdella ylimääräisellä materiaalikerroksella, mikä luo sujuvaa estetiikkaa. Verhot ovat eripituisia lyhyistä kahvilaverhoista lattian pituuksiin.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook