Kalkkikivilattia: Luo moderni ilme klassisella kivellä

Limestone Flooring: Creating a Modern Look With a Classic Stone

Kalkkikivilattia on upea luonnonkivi, jolla on hämmästyttävä monikäyttöisyys. Se on saatavana kalkkikivilaatoina, -laatoina, päällysteinä ja jopa mosaiikkeina. Kalkkikivilattian hillityt maanläheiset sävyt tekevät siitä suositun valinnan maalaismaiseen, klassiseen ja maalaistaloon.

Limestone Flooring: Creating a Modern Look With a Classic Stone

PPG:n maaliasiantuntijoiden mukaan heidän palettikokoelmiensa maanläheiset sävyt "herättävät luonnollisen helppouden, mukavuuden ja läheisyyden tunteen". Maanvärinen lattia on tapa tuoda uusi kerros syvyyttä yleiseen suunnitteluun.

Kalkkikivilattian perusteet

Kalkkikivilattia on luonnollinen lattia, kuten marmori tai graniitti. Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta se toimii hyvin tietyssä lattiatyylissä.

Mikä on kalkkikivi?

Kalkkikivi on hiilipitoista sedimenttikiviä, jonka pääkomponentit ovat kalsiitti ja aragoniitti. Se on kova ja kestävä kivi. Sitä on käytetty rakennusmateriaalina tuhansia vuosia, myös osana Gizan suurta pyramidia. Arkkitehdit jatkavat kalkkikiven käyttöä nykyaikaisten rakennusten muotoiluun. Valmistajat käyttävät kalkkikiveä tiilenä, laatana, sementtinä ja täyteaineena.

Kalkkikivilattiatyypit

Limestone Flooring Types

Kalkkikivilattiat ovat neljää päätyyppiä: kalkkikivilaatat, kalkkikivilaatat, kalkkikivilaattalattiat ja mosaiikit.

Kalkkikivilaatat – Kalkkikivilaattoja käytetään eniten sisätiloissa. Valmistajat leikkaavat kalkkikivilaatat tavallisiin kokoihin ja ovat 1/4" tai 1/2" paksuja. Kalkkikivilaatat vaihtelevat vaimeissa maan sävyissä, kuten beige, norsunluu, vaaleanpunainen, ruoste, ruskea, harmaa ja kulta. Kalkkikivipäällysteet – Nämä ovat leikattuja kalkkikivikappaleita, joita käytetään ulkotiloissa. Niiden koko vaihtelee 1 1/4" – 3" välillä. Kalkkikivilaattalattia – Kalkkikivilaatat ovat suuria kalkkikiven kappaleita, joita käytetään ulkotiloissa, kuten patioilla ja terasseilla. Kalkkikivimosaiikit – Mosaiikkikalkkikivilaatat leikataan monimutkaisiin ja vaihteleviin muotoihin, jotta seiniin ja lattioihin luodaan ainutlaatuinen kuvio ja muotoilu.

Kalkkikivilattialaattojen viimeistely

Limestone Flooring Tile Finishes

Kalkkikivi on huokoinen kivi, jossa on luonnollisia onteloita. Jotkut pinnat lieventävät onteloita täyttämällä ne, toiset jättävät ontelot koskemattomiksi. Graniittilattialaatoille on saatavana viisi pääviimeistelyä: kiillotettu, hiottu, rumputettu, harjattu ja hiekkapuhallettu.

Kiillotettu kalkkikivilaatta – Kiillotettujen kalkkikivilaattojen luomiseksi valmistajat täyttävät kalkkikiven ontelot ja kiillottavat pinnan kiiltäväksi. Tämä korostaa kalkkikiven pinnan hienovaraista väriä. Niiden heijastava pinta on arvostettu lattialle ja seinille. Kiillotettu pinta on liukkain. Hiottu kalkkikivilaatta – Hiotut kalkkikivilaatat myös täytetään. Toisin kuin kiillotetut kalkkikivilaatat, hiottu pinta on matta ja heijastamaton. Tämä vaimentaa kalkkikiven väriä ja luo pinnan, joka on liukastumaton. Rullattu kalkkikivilaatta – Rullatuissa kalkkikivilaatoissa on pyöristetyt reunat ja kulmat, jotka luovat maalaismaisen ja rennon ilmeen. Suunnittelijat käyttävät kiveä sisä- ja ulkoasennuksissa. Harjattu kalkkikivilaatta – Valmistajat luovat harjattuja kalkkikivilaattoja teräsharjalla poistamaan kalkkikiven pehmeän pinnan ja paljastamaan alemman fossilisoitumisen. Tämä luo hieman karkean tekstuurin. Tämä on hyvä vilkkaan liikenteen alueilla, kuten keittiöissä. Hiekkapuhallettu kalkkikivilaatta – Hiekkapuhalletuilla laatoilla on teksturoidumpi pinta kuin harjatuilla laatoilla. Tämä antaa laatoille kuluneen ulkonäön. Hiekkapuhallettuja laattoja käytetään sisä- ja ulkotiloissa.

Vedenkestävyys

Kalkkikivi on huokoinen luonnonkivi, joten se imee luonnollisessa tilassaan jonkin verran vettä. Valmistajat täyttävät reiät tietyissä laattatyypeissä, mikä vähentää niiden veden imeytymistä. Käsittele kalkkikiveäsi tiivisteaineella vähentääksesi sen huokoisuutta.

Kestävyys

Kalkkikivi on kova aine korkean mineraalipitoisuuden vuoksi, mutta se on pehmeämpää kuin muut luonnonkivet, kuten graniitti ja marmori. Jotkut ihmiset eivät käytä sitä vilkkaasti liikennöidyillä alueilla, kuten keittiöissä. Toiset rakastavat kalkkikivilaattojen lempeää kulunutta ilmettä. Erilaiset kalkkikivet vaihtelevat kovuuden suhteen. Jos pidät kalkkikiven ulkonäöstä ja haluat sen vilkkaalle liikenteelle, keskustele kiviasiantuntijan kanssa, joka ohjaa sinut kovempiin kalkkikiven koostumuksiin.

Kalkkikivilattian huolto

Kalkkikivilattioiden tärkein huolto on tiivisteen levittäminen säännöllisesti. Tiivisteet suojaavat lattioita vedeltä, tahroilta ja naarmuilta. Tiivisteaine peittää myös pienet kalkkikiven reiät, mikä auttaa estämään lattiaa keräämästä pölyä ja roskia. Käytä luonnonkivelle, kuten kalkkikivelle, suunniteltua tiivistysainetta.

Varmista, että kalkkikivilattialaatassasi ei ole halkeamia ja murtumia. Poista rikkoutuneet laatat ja vaihda ne tarvittaessa.

Kuinka puhdistaa kalkkikivilattiat

Imuroi kalkkikivilattiasi säännöllisesti pitääksesi ne puhtaina pölystä, roskista ja hiekasta, jotka voivat pilata laattojen pinnan.

Pyyhi kalkkikivilaattasi viikoittain lämpimällä vedellä ja luonnonkivien puhdistusaineella. Vältä puhdistusaineita, joissa on happamia komponentteja, kuten sitrushedelmiä. Älä käytä liotusmoppia. Käytä sen sijaan vääntelemääsi moppia, jotta laattojen päälle ei jää seisovaa vettä.

Käyttöpaikka

Limestone flooring for outdoor and indoor

Kalkkikivilattiaa on käytetty sisällä ja ulkona tuhansia vuosia. Sisätiloissa kalkkikivilaatat ovat suosittuja auloissa, mutahuoneissa, keittiöissä ja kylpyhuoneissa. Ulkolaattoja ja laattoja käytetään patioilla, puutarhoissa ja kuistilla.

Asennus

Kalkkikivilaatat, kuten muutkin luonnonkivilaatat, on vaikea asentaa aloittelijalle. Tarvitset erikoistyökaluja, kuten märkälaattasahan, jotta voit tehdä työn hyvin. Harkitse ammattilaisen auttamista tässä asennuksessa.

Kalkkikivilattian hinta

Tavalliset kalkkikivilaatat maksavat 3–10 dollaria neliöjalkaa kohden. Koristeellinen tai mosaiikkikalkkikivilaatta maksaa 30 dollaria neliöjalkaa kohti. Graniittilaattojen asennustyö maksaa keskimäärin 40–75 dollaria tunnissa. Keskimääräinen hinta 350 neliöjalan huoneelle on 5 000–8 000 dollaria.

Kalkkikivilattiat: plussat ja miinukset

Kalkkikivi on upea luonnonkivi, mutta sillä on ainutlaatuiset ominaisuudet, mikä tarkoittaa, että se sopii täydellisesti joihinkin projekteihin, mutta ei muihin.

Plussat

Kauneus – Kalkkikivilattiassa on erilaisia maanläheisiä sävyjä ja upeita hienovaraisia tekstuureja, jotka tekevät tästä yhden kauneimmista saatavilla olevista luonnonkivilattioista. Kustannukset – Luonnonkivilattialle kalkkikivi on yksi kustannustehokkaimmista vaihtoehdoista verrattuna muihin tyyppeihin, kuten marmori ja graniitti. Monipuolisuus – Kalkkikivilattialaatat ja -laatat toimivat hyvin erilaisissa suunnittelukonteksteissa, mukaan lukien moderni, maalaistalo, maalaismainen ja perinteinen. Kodin arvo – Luonnonkivilattioiden, kuten kalkkikiven, käyttö lisää kotisi arvoa ja houkuttelee mahdollisia ostajia.

Haittoja

Kustannukset – Verrattuna synteettisiin vaihtoehtoihin, kuten vinyyli, posliinilaatta tai matto, kalkkikivilattiat ovat kalliimpia. Huolto – Sinun täytyy huoltaa kalkkikivilattiasi päivittäin imuroimalla. Sinun on myös suljettava lattiat uudelleen vuosittain, jotta ne kestävät roiskeita ja tahroja. Kestävyys – Kalkkikivi on pehmeämpää kuin muut luonnonkivet. Se toimii hyvin tavallisessa jalankulkuliikenteessä, mutta se saattaa kulua raskaassa jalankulkuliikenteessä. Joillekin ihmisille kulunut ulkonäkö on yksi syistä, miksi he rakastavat kalkkikiveä.

Kalkkikivilaattojen ideoita

On luonnollista ihmetellä, kuinka kalkkikivilaatat toimisivat kotonasi. Olemme koonneet upeita esimerkkejä kalkkikivilaatoista, joita käytetään sekä sisä- että ulkotiloissa.

Kalkkikivi kylpyhuoneen lattia

Limestone Bathroom Floor

Tämä on upea esimerkki mosaiikkikalkkikivilattiasta, jossa on käytetty harmaata ja kermanvalkoista kalkkikiveä tässä kylpyhuoneen lattiassa.

Kalkkikivi keittiön lattia

Limestone Kitchen Floor

Ancient Surfaces yhdisti kierrätetyt kalkkikivilaatat tähän nykyaikaiseen keittiön tyyliin. Kalkkikivilattia tasapainottaa sisustuksen uutta tyyliä ajattomalla ilmeellä.

Perinteinen kalkkikivilaattalattia

Traditional Limestone Tile Floor

St. Romain Interiors käytti kermanvärisiä laattoja, jotta tämä muodollinen olohuone täydentää seiniä.

Coeur d'Alenen kalkkikivi

Coeur d'Alene Limestone

Maiden Stone käytti kermanvärisiä beigejä Coeur d'Alene -kalkkikivipäällysteitä luodakseen tämän hienostuneen ulkotilan lattian.

Maalaismainen kalkkikivilaattalattia

Rustic Limestone Tile Flooring

Suunnittelijat käyttävät maalaismaisia kalkkikivilaattoja sekä sisällä että ulkona. William T. Baker

Minimalistiset kalkkikivilaattalattiat

Minimalist Limestone Tile Floors

Kalkkikivilaatta on monipuolinen, sillä suunnittelijat käyttävät sitä kaikessa modernista perinteiseen muotoiluun. Bradshaw Construction käytti sulavia harmaita kalkkikiven lattialaattoja ja sekoitti sitä travertiini- ja puuseiniin antamaan huoneeseen syvyyttä ja rakennetta.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) UKK

Mistä löydän antiikkiset kalkkikivilattiat?

Suurimpia antiikki- ja regeneroitujen kalkkikivilattioiden toimituksia ovat Historic Decorative Materials, Vintage Elements ja BCA Materiaux Anciens. Nämä kaikki tarjoavat kokoelmat kierrätettyjä ranskalaisia ja belgialaisia kalkkikivilaattoja, mosaiikkeja ja päällysteitä.

Onko kalkkikivilattia kestävä?

Kalkkikivi on hämmentävää, koska se on sekä kovaa että pehmeää. Se on kovempaa kuin luonnonkivet, kuten travertiini, mutta pehmeämpi kuin graniitti ja marmori. Se kuluu ajan myötä, mutta joillekin ihmisille tämä on bonus. He rakastavat kuluneiden kalkkikivilattioiden ulkonäköä, koska ne ovat antiikkisempia. Jotkut kalkkikivilaatat ovat kovempia kuin muut laatat, joten kysy asiantuntevalta valmistajalta löytääksesi sinulle sopivimman.

Mistä löydän kalkkikivilattiat lähelläni?

Etsi kalkkikivilaattoja yleisistä kodinhoitoliikkeistä, kuten Home Depot ja Lowes. Paremman valinnan saamiseksi etsi erikoistuneet laattaliikkeet henkilökohtaisesti tai verkossa.

Mitkä ovat parhaat kalkkikivilaatat keittiöön?

Kalkkikivilattiat ovat ongelmallisia vilkkaan liikenteen alueilla, kuten keittiöissä. Jotkut ihmiset rakastavat kalkkikivilaattojen haalistuvaa ilmettä keittiössä. Jos haluat, valitse hiotut, harjatut tai hiekkapuhalletut kalkkikivilaatat lisätäksesi niiden liukastumisenkestävyyttä.

Kalkkikivilattia: Johtopäätös

On kiistatonta, että kalkkikivilattiat ovat upeita, mutta näillä lattioilla on ainutlaatuinen laatu, mikä tarkoittaa, että ne eivät sovi kaikille.

Jos olet valmis sijoittamaan rahat kalkkikivilattioiden asentamiseen, ne lisäävät kotisi arvoa ja houkuttelevuutta.

Asianmukaisella hoidolla nämä lattiat kestävät kotisi eliniän.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook