Kotiteatterimattojen opas

A Guide to Home Theater Carpets

Kotiteatterimatot ovat kestävä lattiavaihtoehto. Parhaan kotiteatterimaton valinta riippuu budjetistasi ja tarpeistasi. Seinästä seinään ulottuvat kotiteatterimatot on helppo asentaa, jos sinulla on tarkat mitat. Haluat myös valita kuvion, joka sopii huoneen tunnelmaan.

A Guide to Home Theater Carpets

Mikä on kotiteatterimatto?

Kotiteatterimatto on lattiavaihtoehto, joka on likaa hylkivä ja vaimentaa ääntä. Kotiteatterimattoja on saatavilla laajalla valikoimalla tyylejä ja värivaihtoehtoja. Voit myös valita kaupallisten ja kotiteatterimattojen välillä.

Useimmissa kodin mattokuiduissa on lyhyitä kuituja, koska ne ovat matalanukkaisia. Matalapintaiset matot on helpompi huoltaa, koska ne keräävät vähemmän pölyä.

Miksi kotiteatterihuoneessa on matto?

Kotiteatterimaton asentamisessa on etuja.

Useita tyylejä

Kotiteatterimattotyypit

Tärkeimmät kotiteatterimatot sisältävät alueen matot, mattolaatat ja mattorullat. Jokaisella on hyvät ja huonot puolensa.

1. Mattorullat

Mattorullat ovat kotiteatterihuoneissa yleinen vaihtoehto seinästä seinään. Rullat ovat suuria ja peittävät suuret tilat minimaalisilla saumoilla. Yksi mattorulla riittää pieneen huoneeseen jättämättä saumoja.

Toisin kuin mattolaatat, rullia on saatavana useammilla värivaihtoehdoilla. Rullien asentaminen on halvempaa isoon kotiteatterihuoneeseen kuin mattolaatat. Mattorullien asentaminen on kuitenkin haastavampaa ja vaatii ammattilaista.

2. Mattolaatat

Mattolaatat ovat monipuolinen vaihtoehto, koska niitä on useita kuvioita. Ne ovat pieniä tilkkuja, jotka on valmistettu laajakantoisesta matosta. Lisäksi niitä on helpompi käsitellä asennuksen aikana. Mattolaatat ovat pienempiä, joten ne on helpompi asentaa kulmien ympärille.

Sinun ei myöskään tarvitse ostaa alusmateriaalia, koska useimmat ovat valmiita. Toisin kuin mattorullat, yhden laatan vaihtaminen on helpompaa, jos se on likainen.

Asunnonomistajat voivat valita kolmesta mattotyypistä – neularei'itetyt, tuftatut tai kudotut mattolaatat. Mattolaattoja on saatavana eri tyyleinä, mukaan lukien leikattu nukka, silmukkapino ja leikattu silmukkapino.

3. Alueen matot

Area-matot tunnetaan myös tehokkaasta melunvaimennusstaan. Ne pehmentävät askeleiden vaikutusta ja vaimentavat äänen. Aluematot ovat edullisia, helpompia huoltaa ja suojaavat lattiaa lemmikkieläinten kynsiltä.

Ne ovat ihanteellisia allergisille asunnonomistajille. Voit saada aluemattoja eri väreissä, kuvioissa ja kuvioissa. On myös helpompi löytää oikea koko, joka sopii kotiteatterihuoneeseesi. Asunnonomistaja voi valita muutaman eri kuviollisen maton suurempaan kotiteatterihuoneeseen.

Tärkeimmät huomiot kotiteatterimattoa valittaessa

Tahrankestävyyden, maton rakenteen ja värin lisäksi mattoa ostettaessa on otettava huomioon muutakin.

1. Maton materiaali

Maton materiaali määrää sen pitkäikäisyyden. Allergikkojen asunnonomistajien tulisi harkita nailon- ja polyesterimattoja. Nailonmatot tuntuvat pehmeiltä jalkojen alla ja ovat erittäin likaa hylkiviä.

Koska molemmat on valmistettu synteettisten kuitujen sekoituksesta, ne eivät sisällä homeen kasvua. Harkitse puhdasta villamattoa, jos kotiteatterihuoneessa on paljon liikennettä.

2. Melun absorptio

Kotiteatterihuoneesi tarvitsee maton, joka vaimentaa melua. Maton pitäisi vähentää askelten aiheuttamaa melua 24-35 desibeliä. Äänieristys on parasta asentaa suoraan maton alle.

Mattojen pehmusteen lisäksi paksummat matot ovat tehokkaampia äänieristyksenä. Matot, joilla on korkeampi Sound Transmission Class (STC) -luokitus, poistavat paremmin melua. STC-luokitus osoittaa maton äänieristystason.

3. Maton paksuus

Kuitutyypistä riippumatta paksummat matot tarjoavat paremman eristyksen. Kuten maton pehmuste, paksumpi mattomateriaali on tehokkaampi melunvaimennus.

Paksummat matot eivät kuitenkaan ole kestävimmät. Sen sijaan matot, joiden tiheys on suurempi (enemmän lankaa neliötuumaa kohti), kestävät yleensä pidempään.

4. Huoneen koko

On parasta tietää, kuinka monta neliöjalkaa mattoa tarvitset, ennen kuin teet tilauksen. Se auttaa arvioimaan budjettisi ja välttämään tuhlauksen. Mittaa leveys seinästä seinään. Seuraavaksi harkitse pituus seinästä vastakkaiseen seinään.

Asuin vs. kaupalliset kotiteatterimatot

Molempia on saatavana useissa eri luokissa ja väreissä. Kotiteatterimatot tuntuvat yleensä pehmeämmiltä jalkojen alla, mutta ovat vähemmän kestäviä. Useimmat kaupalliset matot on pehmustettu jalkojen alle kestämään raskasta kävelyliikennettä.

Ne vaativat myös enemmän huoltoa ja imurointia kuin asuntojen matot. Kaupallisten mattojen tulee kestää 10-15 vuotta. Nailon on yleinen kuitutyyppi kaupallisissa kotiteatterimatoissa.

Se kestää pidempään, mutta polyesteri on yleensä likaa hylkivämpi. Lisämukavuuden lisäämiseksi kotiteatterimatoissa on suurempi nukkatiheys. Kaupallisten mattojen silmukka on tiukempi, jotta ne pysyvät ehjinä raskaan kävelyliikenteen alla.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) Usein kysytyt kysymykset

Imeekö matto bassoa?

Basson absorptio on helpompi saavuttaa maton alla olevalla alustalla. Vaikka matot vähentävät tehokkaasti melua, rakojen tiivistäminen vaahtotiivisteillä auttaa vaimentamaan basson.

Kuinka monta desibeliä matto imee?

Matot voivat vähentää askelten ääntä 25–34 desibeliä. Tyypillisen leveäkankaisen maton tulee absorboida vähintään 35 % äänestä.

Pitäisikö sinun käyttää kotiteatterimattoa kovalla lattialla?

Sinun ei tarvitse asentaa mattoa kovapuulattialle. Voit kuitenkin lisätä maton estetiikkaa ja lisälämpöä varten. Maton lisääminen kovalle lattialle estää myös naarmuuntumisen.

Kotiteatterimatot täydentävät yleistä sisustusta. Ne sopivat ihanteellisesti eristykseen, ja niitä on saatavana eri materiaalivaihtoehtoina. Kotiteatterimatot vaimentavat ei-toivottua melua parantaakseen katselukokemustasi. Vaikka niiden kuviot, tyypit ja värit vaihtelevat, valitse tarpeisiisi ja budjettiisi sopiva.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook