Keltaisen värin eloisten sävyjen käyttö energisoi kotiisi

Using the Vibrant Shades of the Color Yellow to Energize Your Home

Käytä keltaisen värin kirkkaita ja iloisia ominaisuuksia nuorentaaksesi sisustussuunnitteluasi. Okran täyteläisistä sävyistä loistavaan leinikkiin ja vaaleaan voikermaan, keltainen väri antaa meille välitöntä positiivisuutta. Sen voimakkaan luonteen vuoksi useimmat sisustussuunnittelijat suhtautuvat keltaiseen väriin epäröivästi. Sen ylivoimainen eloisuus valtaa nopeasti minkä tahansa huoneen. Mutta jos käytät keltaista oikealla tavalla, se on tehokas väri, joka voi määritellä ja korostaa sisustusta.

Mikä tekee väristä keltaisen?

Using the Vibrant Shades of the Color Yellow to Energize Your Home

Keltainen väri on osa näkyvää valon spektriä, joka sijaitsee vihreän ja oranssin välissä. Keltainen on väri, jonka näemme luonnon laajassa kirjossa; se on erilaisten kukkien, kuten narsissien, auringonkukkien ja ruusujen, väri, hedelmien kuten banaanien väri, erillisten kalojen ja lintujen väri sekä monien mineraalien väri. Karotenoidit, luonnollinen pigmentti, ovat vastuussa suuresta osasta hedelmien, vihannesten ja kasvien kullankeltaista väritystä. Ne suojaavat kasveja haitallisilta UV-säteiltä.

Johdamme englanninkielisen sanan keltaiselle vanhasta englanninkielisestä sanasta ge0lu. Tällä sanalla on sama pohja kuin sanalla "kulta" ja se tarkoittaa kirkasta ja kiiltävää.

Keltaisen värin symboliikka

Länsimaissa keltainen ei ole yleisesti rakastettu väri. Monille se on liian kirkas, ylivoimainen ja voi tuntua ristiriitaiselta. Se on ilon väri, mutta voi myös tarkoittaa kateutta ja sairautta. Idässä keltainen on rakastettu väri, joka symboloi jaloutta ja viisautta.

Optimismi ja onnellisuus

Keltainen merkitsee optimismia, koska olemme assosioituneet uuden päivän nousevaan aurinkoon. Yhdistämme keltaisen myös keltaisen iloiseen luonnolliseen ilmenemismuotoon, mukaan lukien kevään ensimmäiset kukat, narsissi ja krookus sekä mehukkaat hedelmät, kuten ananas ja raikas sitruuna.

Mainostajat hyödyntävät tätä ideaa käyttämällä pakkauksissaan keltaista. He käyttävät keltaista vangitakseen yleisön huomion ja luodakseen iloisen optimismin ja ilon.

Varovaisuutta ja näkyvyyttä

Länsimaisissa kulttuureissa keltaiset symbolit tarkoittavat tarvetta katsoa eteenpäin. Se on myös yksi näkyvimmistä väreistä pitkiltä etäisyyksiltä. Tästä syystä kaupunkisuunnittelijat ja arkkitehdit käyttävät keltaisia kylttejä ja valoja ilmaisemaan tarvetta hidastaa vauhtia. Yhdysvaltojen koulupiirit vaativat myös koulubussien keltaista maalausta näkyvyyden parantamiseksi ja kuljettajien varoittamiseksi.

Rikkaus ja jalo

Keltaisella on positiivisia assosiaatioita itämaisissa kulttuureissa, joissa se merkitsee myös viisautta ja kunniaa rikkauden ja jalouden lisäksi. Keltainen, kiinalaisessa kulttuurissa, edusti keisaria. Se oli väri, jota hän saattoi vain käyttää. Keltaiset katot olivat toinen aateliston merkki, koska ne rajoittuivat keisarillisiin rakennuksiin eikä yleisiin rakennuksiin.

Pelkuruus ja sairaus

Länsimaisissa kulttuureissa keltaisella värillä on kiistaton negatiivinen konnotaatio. Keskiajalla keltainen yhdistettiin usein pettämiseen. Nykyään monet lännessä yhdistävät keltaisen pelkuruuteen tai petokseen, mitä merkitsee sanan "keltainen" tai "keltavatsainen" halventava käyttö henkilölle, jonka näemme laiminlyövän velvollisuutensa. Käytämme myös keltaista kuvaamaan jonkun käyttäytymistä, jos hän on sairas tai huonovointinen.

Keltaisen värin psykologiset vaikutukset

Pyrkimys mitata värien vaikutusta mielialaan on ollut suosittu aihe Goethen (1810) väriteoriaksi kutsutun tieteellisen tutkimuksen jälkeen. Monet ovat ehdottaneet, että keltaisella on negatiivinen vaikutus mielialaan, mutta useimmat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet keltaisen yleisesti myönteisiä vaikutuksia.

Yhdistäminen iloon – Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että monet ihmiset yhdistävät keltaisen iloon. Tämä on totta, jos asut maassa, jossa on vähemmän auringonvaloa. Lisääntynyt stimulaatio – Tietyt tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että lämpimät värit, kuten punainen, ja värit verrattuna kylmiin väreihin, kuten harmaa, voivat lisätä oppilaiden oppimista, koska ne lisäävät heidän kognitiivista stimulaatiotaan. Lisääntynyt huomio – Keltainen on yksi huomiota herättävistä väreistä. Tästä syystä monet yritykset käyttävät keltaista osana mainontasuunnitelmia tai logosuunnittelussa.

Keltaisen värin käyttö sisustussuunnittelussa

Using the Color Yellow in Interior Design

Jotkut ihmiset rakastavat keltaisen lämpöä ja eloisuutta, kun taas toisten mielestä se on liian ylivoimaista. Missä tahansa leirissä oletkin, on olemassa tehokkaita tapoja käyttää keltaista väriä sisustuksessa.

Kirkastaa huonetta

Käytä keltaista kirkastaaksesi pimeää huonetta, jossa on vähän tai ei ollenkaan ikkunoita. Valitsemalla eloisan keltaisen luot huoneen, joka antaa selvän vaikutelman. Käytä vaaleankeltaista, jos haluat antaa huoneelle lämpimän taustan rohkean esittelyn sijaan.

Luo Focal Pint

Keltainen väri on ihanteellinen polttopisteen luomiseen. Tämä strategia toimii hyvin, jos haluat antaa huoneellesi energiaa, mutta et halua peittää tilaa. Käytä keltaista luodaksesi keskipisteen huoneeseen, jossa on korostusseinä tai perushuonekalu.

Lisää Pop of Color

Käytä kotonasi pieniä keltaisia vivahteita hyödyntääksesi keltaisen lämmittävät ominaisuudet ilman, että sinun tarvitsee muuttaa koko värimaailmaasi. Lisää keltainen maljakko, keltaiset tyynytyynyt tai kelta-aiheinen kuva. Yksi silmiinpistävä tapa lisätä keltaista väriä huoneeseen on maalata katto keltaiseksi. Tämä lämmittää ja kirkastaa huonetta ilman ylikuormitusta.

Tutustu keltaisen eri sävyihin

Kuten kaikki värit, keltaisia sävyjä on hämmästyttävän paljon, ja nämä erilliset sävyt luovat kukin erilaisen tunnelman. Pehmeät ja vaaleat voikerman keltaiset tuovat lämpöä ja energiaa huoneeseen, mutta voivat jäädä taustalle. Nämä tarjoavat hyvän taustan tummille kontrastiväreille. Kirkkaat ja syvät keltaiset ovat selkeästi läsnä. Nämä värit toimivat hyvin tummien kohokohtien kanssa ja erottuvat neutraaleilla kohokohdilla.

Yhdistä muiden värien kanssa

Yhdistä keltaisen eri sävyt useisiin muihin väreihin saadaksesi tehokkaan sisustuksen.

Vihreät, vaaleat ja tummat sävyt Siniset, vaaleat ja tummat sävyt Vaaleat neutraalit, kuten valkoinen ja kerma Tummat neutraalit, kuten musta ja harmaa Muut lämpimät värit, kuten punainen, oranssi ja violetti, luovat eloisan ilmeen

Ihanteelliset huoneet keltaiselle värille

Luo positiivisempi tunnelma sisällyttämällä vihreän sävyjä kotisi eri huoneisiin.

Makuuhuoneet – Keltainen toimii hyvin aikuisen tai lapsen makuuhuoneessa kirkastaen ja elävöittämään tilaa. Valitse vaaleankeltainen sävy, jos haluat kirkkaan neutraalin vaihtoehdon, joka ei ole valkoinen tai kerma. Kuntoiluhuoneet – Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että keltainen väri lisää henkistä stimulaatiota. Tämä laatu on hyödyllinen liikunta- ja joogaalueilla. Keittiö/pesula – kodinhoitotilat, kuten keittiöt ja pesuhuoneet, tarvitsevat usein elvyttämistä. Käytä keltaista kalusteissa tai luo polttoseinä, joka animoi koko huoneen. Kylpyhuoneet – Keltainen kirkastaa pieniä tiloja, joten se sopii erinomaisesti kylpyhuoneisiin. Pienikin määrä saa tilan tuntumaan lämpimältä ja viihtyisältä.

Keltaisen parhaat sävyt

Yellow Couch

Tutustu keltaisen eri sävyihin ja hyödynnä niitä sisustussuunnittelussasi. Harkitse keltaisen synonyymejä etsiessäsi keltaisia värisävyjä, kuten voikermaa, kultaa ja okraa.

Vaalean keltaisen sävyt

Standish White (HC-32) Benjamin Moorelta – Tämä vaaleankeltainen maali toimii sekä keltaisena että syväkermana. Siinä on lämpimiä persikan ja kerman sävyjä. Moonraker (6701) Sherwin Williamsilta – Moonraker on sitruunanvihreä mieluummin kuin oikea keltainen. Tämä vaalea sävy on ihanteellinen, jos haluat keltaisen, joka nojaa vihreälle puolelle. Farrow's Cream (nro 236) Farrow'lta

Keskikeltaisen sävyt

Valsparin Maple Taffy (3004-3C) – Valsparin Maple Taffy on eloisa keskisävyinen keltainen maali, jossa on lämmin kultainen hehku. Hawthorne Yellow (HC-4) Benjamin Moorelta – Hawthorne Yellow on täyteläinen vaalea tai keskisävyinen maaliväri. Tämä on tasapainoinen keltainen hieman vihreällä pohjasävyllä. Dayroom Yellow (nro 233) Farrowilta

Tummankeltaisen sävyt

India Yellow (nro 66) Farrow'lta

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook