Kovapuulattian korjaus: Puulattioiden naarmujen korjaaminen

Hardwood Flooring Repair: How to Fix Scratches on Wood Floors

Parkettilattia on kestävä, mutta ei vaurioitumaton. Naarmuja voi syntyä jokapäiväisistä toiminnoista, kuten huonekalujen siirtämisestä, lemmikkien omistamisesta tai teräväkärkikengistä. Pienet naarmut voit korjata kotitalousaineilla tai naarmuja peittävillä kiillotusaineilla. Syvät naarmut vaativat hiontaa ja puutäytteitä.

Hardwood Flooring Repair: How to Fix Scratches on Wood Floors

Yleisiä naarmujen ja kolhujen syitä

Hiekka ja roskat: Pienet likahiukkaset, hiekka, hiekka ja ulkona olevat roskat ovat hankaavia. Ne jauhavat lehtipuita vasten ihmisten kävellessä lattialla aiheuttaen naarmuja. Väärä puhdistus: Kovat puhdistusvälineet, kuten karkeat luudat tai teräsvilla, naarmuttavat lattian pintaa. Myös voimakkaat kemikaalit, happamat aineet, kuten etikka, ja hankaavat puhdistusaineet poistavat lattian suojaavan pinnoitteen, jolloin se altistuu naarmuuntumiselle. Lemmikkien kynnet: Lemmikkien kynnet voivat jättää naarmuja kovapuulattioihin. Huonekalujen liike: Raskaiden huonekalujen liu'uttaminen kovapuulattioiden yli ilman suojatyynyjä vahingoittaa pintaa. Suuri kävelyliikenne: Alueet, joilla on tasaista kävelyä, kuten sisäänkäynnit ja käytävät, kokevat enemmän kitkaa ja painetta. Hiukkaset ja roskat ovat keskittyneempiä näille alueille. Suuri askelmäärä kuluttaa parketin suojaavaa pintaa. Raskaiden esineiden pudottaminen vahingossa: Sohvan jalkojen, pyörillä varustettujen lelujen, veitsen tai muiden taloustavaroiden pudottaminen voi aiheuttaa lattiavaurioita. Korkokenkien käyttö sisätiloissa: Terävät, kovat korkokengät kohdistavat keskittyneen voiman lattiaan.

Pienet kovapuun pinnan naarmujen korjaaminen

Pienet kovapuulattianaarmut ovat ohuita ja kapeita, 1–2 tuumaa pitkiä ja alle 1/16 tuumaa syviä. Käsittelemme neljä vaihtoehtoa näiden pienten naarmujen korjaamiseksi. (Riippumatta siitä, mitä vaihtoehtoa yrität, puhdista ja kuivaa lattiasi ensin.)

Vaihtoehto 1: Naamioi naarmut tahrakynällä

Etsi puupeitsikynä, joka sopii lehtipuusi kanssa. Käytä kynää täyttämään havaittavat naarmut. Tahra naamioi naarmut ja kolhut.

Vaihtoehto 2: Tee kotitekoinen lattianpalautusaine

Luonnonöljyt voivat palauttaa keskeneräisen puun, kuten naarmuuntuneet alueet, joissa edellinen viimeistely on kadonnut. Tee omasi yhdistämällä ruokasoodaa ja oliiviöljyä, kunnes muodostuu tahna. Käytä pehmeää liinaa kiillottamaan seos naarmuihin ja pyyhi ylimääräinen pois.

Vaihtoehto 3: Käytä kaupallista Scratch Restorer -ohjelmaa

Tämä WearMaxin kaltainen kaupallinen naarmujen palauttaja poistaa kaikki naarmujen aiheuttamat valkoiset viivat. Se luo pysyvän tiivistyksen lattiaan, joten se ei huuhtoudu pois, kun seuraavan kerran pyyhit.

Vaihtoehto 4: Hiekka ja tahra

Käytä hienorakeista hiekkapaperia hiomaan naarmut pois lattiasta. Poista sitten sahanpuru ja viimeistele lattia. Tarvitset saman tahran ja pintamaalin kuin muissa lattioissasi. Jos tämä kuulostaa liian suurelta työltä, kokeile ensin jotakin muuta vaihtoehtoa.

Kuinka korjata syvät naarmut kovapuussa

Korjataksesi syvät naarmut kovapuussasi, sinun on täytettävä ne puutäytteellä. Ennen kuin teet niin, puhdista alue ja anna sen kuivua. Toimi sitten seuraavasti:

1. Täytä Scratch puutäytteellä

Levitä puutäyte naarmuuntumiskohtaan muovikittiveitsellä. Levitä täyteainetta vain naarmuun ja pyyhi ylimääräinen pois täyteaineen ollessa vielä märkä.

2. Hio ja tasoita täyteaine

Kun puutäyte on kuivunut, tasoita se hiontasienellä. Varo hiomasta korjattavan naarmun ympärillä olevia alueita.

3. Levitä Matching Stain and Finish

Levitä sopivaa tahraa ja viimeistele korjatun alueen integroimiseksi.

Jos et ole varma kyvystäsi sovittaa lattian viimeistelyyn, soita ammattilaiselle. Niiden avulla voit välttää kalliit virheet.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook