Kuinka löytää paras laminaattilattia

How to Find the Best Laminate Flooring

Laminaattilattia on komposiittipuuta, joka on puristettu ja kerrostettu erilaisilla puupohjaisilla kuvilla. Se on suosittu edullisten kustannustensa ja monipuolisen luonteensa vuoksi, joka jäljittelee kovapuuta, kiveä tai laattoja.

Oikean laminaattilattian valitseminen kotiisi on esteettistä enemmän. Laminaattimerkkiä valittaessa kannattaa ottaa huomioon lattiasi kestävyys, toimivuus ja arvo.

How to Find the Best Laminate Flooring

Laminaattilattiatyypit

Laminaattilattia vaihtelee pintatyypin, materiaalin, kuvion ja asennuskriteerien mukaan.

Korkeapainelaminaatti (HPL)

Korkeapainelaminaatissa on useita paperikerroksia, jotka on sulatettu korkeassa kuumuudessa ja paineessa. Se on kestävä ja kulutusta kestävä, joten se sopii vilkkaaseen liikenteeseen.

Suunniteltu laminaatti

Suunniteltu puulattia on kustannustehokas vaihtoehto muovilaminaatille. Siinä on kerroksia luonnonpuuta akryylilaminoinnin ohella. Suunniteltu laminaatti kestää vähemmän vesivaurioita, mutta se voidaan hioa ja viimeistellä sen ulkonäön palauttamiseksi. Tämä tekee siitä kestävämmän vaihtoehdon kuin muovilaminaatti.

Suorapainelaminaatti

Suorapainelaminaatissa on kerroksia melamiinilla kyllästettyä koristepaperia ja HDF-ydin. Se sopii parhaiten asuin- ja kevyeen kaupalliseen käyttöön.

Vedenpitävä laminaatti

Vedenpitävässä laminaattilattiassa on vettä hylkivä ydin ja suojaava pintakerros. Se sopii tiloihin, joissa on roiskeita tai korkea kosteus.

Click-Lock-laminaatti

Click-lock-laminaatti ei tarvitse liimaa asennuksen aikana, joten se on helppo asentaa ja poistaa. Se tarjoaa myös helpon korjauksen, jolloin kalliita vaihtoja ei tarvita. Lattiat ovat suosittuja tee-se-itse-tekijöiden keskuudessa, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta.

Liimattu laminaatti

Liimattu laminaattilattia vaatii liimaa asennusta varten. Toisin kuin napsautuslukituslaminaatissa, se käyttää erityistä lattialiimaa kiinnittymään alustaan.

Tärkeimmät huomiot parasta laminaattilattiaa valittaessa

Hinta

Laminaattilattian hinta on 1–10 dollaria neliöjalkaa kohden. Vaihtelu riippuu merkistä, laadusta, ominaisuuksista ja sijainnista.

Valitse parhaat laminaattilattiamerkit, lue asiakkaiden arvioita ja vertaile hintoja. Pyydä lattiaammattilaisia opastamaan sinua halvemmissa vaihtoehdoissa.

Tarpeita

Laminaatti, jolla on korkeampi AC-luokitus, tarjoaa paremman kestävyyden ja kulutuksenkestävyyden. Harkitse laminaattilattian asentamista, jossa on parannetut vedenpitävyysominaisuudet. Ne kestävät kosteutta ja minimoivat vääntymisen tai vaurioitumisen riskin.

Suuremmat lapsiperheet ja lemmikkieläimet tarvitsevat kestävämpiä laminaattilattiavaihtoehtoja. Kestävä laminaattilattia kestää kovaa kävelyä, roiskeita ja lelujen tai lemmikkien aiheuttamia naarmuja.

Lattialla on myös tärkeä rooli huoneen tunnelman luomisessa. Laminaattilattia jäljittelee erilaisia materiaaleja, kuten kovapuuta, kiveä tai laattoja. Valitse laminaattityyppi, jotta saavutat haluamasi esteettisyyden pienemmillä kustannuksilla ja vähäisellä huollolla.

Asennuskriteerit

Laminaattilattia toimitetaan liimattomalla napsautuslukkojärjestelmällä tai liimatulla menetelmällä. Click-lock-järjestelmässä lankut liitetään toisiinsa ilman liimaa. Liimatussa asennuksessa aluslattiaan levitetään liimaa ja laminaattilaudat kiinnitetään.

Materiaali

Laminaattilattia koostuu useista kerroksista materiaalia, jotka on sulatettu yhteen laminointiprosessin kautta. Tässä ovat laminaattilattian pääasialliset materiaalit:

Kulutuskerros: Ylimmässä kerroksessa on läpinäkyvää melamiinihartsia. Se tarjoaa kestävyyttä, naarmuuntumisenkestävyyttä ja suojaa kulumiselta. Koristekerros: Korkearesoluutioinen kuva tai painettu suunnittelukerros, joka jäljittelee luonnonmateriaalien ulkonäköä. Ydinkerros: Ydinkerros on keskikerros, joka tarjoaa vakauden ja rakenteellisen eheyden. Siinä on korkeatiheyskuitulevy (HDF) tai keskitiheyskuitulevy (MDF). Taustakerros: Taustakerros tarjoaa vakautta ja kosteudenkestävyyttä. Se myös auttaa tasapainottamaan lattiaa ja estää sitä kuplimasta tai vääntymästä.

Pintatyyppi

Laminaattilattia tarjoaa useita pintatyyppejä ja kuvioita, jotka jäljittelevät eri materiaalien ulkonäköä. Sileällä pinnalla on sileä ja tasainen rakenne ilman havaittavia rakeita, oksakohtia tai tekstuurin replikaatiota.

Kohokuvioidussa laminaattilattiassa on teksturoitu pinta. Se toistaa puun, kiven tai laatan syyt, oksat ja muut luonnolliset ominaisuudet. Tekstuuri lisää lattiaan syvyyttä ja visuaalista mielenkiintoa antaen sille realistisemman ilmeen.

Laminaattia on saatavilla puun syy-, kivi- ja laattakuvioita. Sillä on eri leveyksiä ja pituuksia erilaisten suunnittelutarpeiden ja asennustarpeiden mukaan. Kapeat lankut ovat 3–5 tuumaa leveät, mikä luo perinteisemmän ja muodollisemman ilmeen.

Leveät lankut ovat 6 tuumaa tai enemmän leveitä. Ne tarjoavat nykyaikaisen ja tilavan ulkonäön ja antavat huoneeseen avoimuuden tunteen.

Lattian ominaisuudet

Laminaattilattia on joko vedenpitävä tai vedenpitävä. Vedenpitävät ja vedenpitävät laminaatit eroavat veden tunkeutumisesta. Vedenpitävä laminaatti pitää vettä, kunnes se haihtuu, kun taas vedenkestävä laminaatti kestää veden tunkeutumista jonkin aikaa.

Vedeneristyksen varmistamiseksi noudata asennusohjeita. Käytä 100 % silikonitiivisteainetta ja ⅜ tuuman vaahtomuovitaustatankoa huoneen ympärillä. Vedenpitävä laminaattilattia sopii kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

Kestävyys

Laminaattilattian AC-luokitukset (hankausluokka) ja iskunkestävyys määräävät sen kestävyyden ja suorituskyvyn. AC-luokitukset arvioivat lattian kykyä kestää kävelyä ja kulumista.

AC-luokitusjärjestelmä koostuu viidestä luokasta, jotka vaihtelevat AC1:stä AC5:een. AC1 on alhaisin arvosana, kun taas AC5 on korkein. Kun punnitat sopivaa AC-luokitusta, ota huomioon jalankulku ja huoneen käyttö.

Laminaattilattialla on parempi iskunkestävyys verrattuna muihin lattiatyyppeihin. Siinä on kulutuskerros, joka suojaa sitä iskuilta, naarmuilta ja kolhuilta. Mutta se ei ole immuuni raskaiden tai terävien esineiden aiheuttamille vaurioille. On suositeltavaa käyttää huonekalutyynyjä lisäsuojan saamiseksi.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook