Kuinka luoda kodikas talviretriitti kotona

How to Create a Cozy Winter Retreat at Home

Kylmän sään lähestyessä ei ole parempaa aikaa muuttaa kotisi mukavaksi talviseksi, joka ravitsee kehoasi ja sieluasi.

Tilan luominen talviretriitille antaa sinun viettää aikaa rauhallisemmin, halusitpa viettää enemmän mietiskelevää henkilökohtaista aikaa tai luoda viihtyisän tilan perhejuhlille.

Mukavista istuimista talven raikkaisiin tuoksuihin – valmistamalla kotisi talvikuukausiin sisätiloissa voit syleillä kylmiä kuukausia mukavasti ja iloisesti.

Ideoita talviretriitin luomiseen kotiisi

Jotkut ehdotuksista kodin kodikkaaksi talveksi ovat pitkän tähtäimen hankkeita lyhyen tähtäimen tavoitteiden sijasta. Valitse yksinkertaisia, lyhytaikaisia ideoita toteuttaaksesi tänä vuonna. Suunnittele pitkän aikavälin hankkeita tulevaa valmistumista varten.

Lämmin Valaistus

How to Create a Cozy Winter Retreat at HomeBK sisustussuunnittelu

Talvipäivät ovat lyhyitä pohjoisella pallonpuoliskolla. Keinotekoinen valaistus on välttämätöntä talvella, jotta voit nauttia kodistasi kaikkina vuorokauden aikoina. Korvaa ankara sisävalaistus lämpimillä valoilla. Lämpimät valot eivät ole vain kutsuvampia, vaan ne myös näyttävät vähemmän kirkkailta ja siten vähemmän stimuloivilta aivoissasi. Lämpimien valojen avulla voit rentoutua, joten ne ovat välttämättömiä kodin luomisessa, talvella.

Aseta lämpimiä valaistusvaihtoehtoja, kuten pöytä- ja lattiavalaisimia, merkkivaloja ja kynttilöitä, alueille, joissa vietät aikaa ja missä ihmiset kokoontuvat. Harkitse himmentimien asentamista ylä-, ympäristö- ja koristevaloihin, jotta voit hallita paremmin kaikkien sisätoimintojesi valotehoa.

Mukavat tekstiilit

Cozy fur textile

Mikä tahansa sää voi olla nautinnollinen, jos sinulla on lämpimät peitteet. Kotisi tilojen viihtyisyyteen kuuluu huoneiden varustaminen peitoilla, jotka voidaan vetää ulos hetkessä. Käytä koreja tai peittotikkaita helpottaaksesi pääsyä. Viihtyisillä tekstiileillä kerrostaminen tarkoittaa myös huonekalujen sisustamista muhkeilla tyynyillä ja huoneen kerrostamista muhkeilla matoilla. Valitse kankaita, kuten villaa, tekoturkista, samettia ja fleeceä, jotta saat myös mukavan mutta tuntokokemuksen.

Takka tai puuhella

Fireplace mantel wreath and decor for christmas

Takat tai puuuunit tarjoavat konkreettista lämpöä, mikä tekee niistä ihanteellisia keskipisteitä kokoontumis- tai rentoutumistiloihin. Varmista ennen palokauden alkua, että savupiippu tai liesiputki on vapaa roskista. Tuo polttopuita ja pinoa ne niin, että ne pysyvät kuivana ja puhtaana. Hyödynnä takkaa ja puuuunia täysillä hyödyntämällä niitä läpi kauden.

Jos sinulla ei ole takkaa tai puuhellaa, voit saavuttaa samanlaisen ilmeen sähkötakalla tai puulämmitteisellä kiukaalla. Samoin voit helposti lämmittää huoneen lämmittimellä. Pelkästään tämä tekee huoneesta kutsuvamman ja mukavamman.

Kuumien juomien asema

Hot Beverage StationDura Supreme Cabinetry

Kuumajuomapisteen omenasiiderin, kuuman kaakaon, teen tai kahvin valmistusta varten ei tarvitse olla monimutkainen. Se vaatii vain suunnittelua, huolellista varastointia ja määrätyn tilan. Varaa asemalle sähköinen kuumavesivaraaja, kahvinkeitin, paketteja kuumia juomasekoituksia, lusikoita ja mukeja. Lisää pieniä välipaloja, siirappeja juomien räätälöintiä varten sekä vaahtokarkkeja ja piparminttutikkuja kuumaan kaakaoon, jos haluat todella hemmotella itseäsi ja vieraitasi.

Talvi sisustus

Window frame decorated for christmas

Lisää talvisisustusalueillesi talvikoristeita, kuten lumihiutaleita, seppeleitä ja ikivihreitä oksia. Vaikka loma-aiheinen talvisisustus on suosittu, yleisemmät talvivaihtoehdot kestävät koko kauden. Talvikoristeet voivat ulottua kodin joka puolelle. Tuo esille talviaiheiset astiasi, keittiön mukit ja flanellilakanat pitämään sängyt lämpiminä.

Harkitse aidon tai keinotekoisen talvivihreyden sisällyttämistä portaikkoihin, pöytiin, ikkunoiden yläpuolelle ja vaipoihin. Käytä sypressistä, setristä, kuusesta tai männystä valmistettuja seppeleitä tai seppeleitä. Lajit, kuten setri, mänty ja sypressi, kestävät pisimpään ja kuivuvat hyvin paikoillaan.

Pelikorit ja luettelo elokuvista ja musiikista

Baskets of Games and List of Movies and MusicTimothy Godbold, Ltd

Varaa talviretriittiisi koreja tavaroita, joista perheesi voi nauttia yhdessä. Tuo esiin pelejä ja pulmia, jotka ovat nostalgisia tai kausiluonteisia. Sijoita ne lähelle kokoontumisalueita, jotta voitte kaikki valita yhdessä hauskan toiminnan. Tee luettelo elokuvista ja musiikista, joista kaikki pitävät, ja säilytä se jossain saatavilla. Tällä tavalla, kun paineet valita vaihtoehto, josta kaikki pitävät, perheen suosikit ja sesongin vaihtoehdot ovat mielessäsi.

Lämmitä sisätilojen väripalatteja

Warm Up Your Interior Color PalatteJohn Lewis ja kumppanit

Harkitse lämpimien värien sisällyttämistä sisätilojen värimaailmaan, jotta se näyttää kutsuvammalta. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja väripaletin lämmittämiseen ovat poltettu sienna, okra, suklaanruskeat ja terrakotta. Vaihtoehtoisesti voit valita rauhoittavat värit, jotka ovat tummempia ja kylmempiä, kuten syvän harmaa ja sininen. Käytä näitä värejä esineissä, joita voidaan vaihtaa, kuten tyynyissä, peitoissa ja seinätaideissa. Voit myös mennä askeleen pidemmälle ja maalata huoneen tai korostusseinän näillä lämpimillä vuodenajan sävyillä.

Talven tuoksut

Winter Scents

Lämpimiä talvituoksuja voi kerrostaa kaikkialle kotiisi ilahduttaaksesi aistejasi. Yksi yksinkertaisimmista tavoista sisällyttää kauden tuoksuja kotiisi on käyttää tuoksukynttilät tai diffuusorit. Etsi tuoksuja, kuten mäntyä, setriä, kanelia, vaniljaa, maustettua omenaa, piparminttua, neilikkaa ja appelsiinia luodaksesi kauden tunnelmaa.

Harkitse potpourrin hauduttamista ja juhlaleivontaa saadaksesi luonnollisempia tapoja lisätä tuoksuja kotiisi. Kun sisällä on luonnollisia ikivihreitä seppeleitä ja seppeleitä, niistä tulee miellyttävä tuoksu.

Sisällytä mukavat huonekalut

Comfortable seating for Winter

Tämä ajatus saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta se on mainitsemisen arvoinen, koska huonekalut voivat tehdä tai rikkoa tilan. Osta laadukkaita esineitä huoneen painopisteisiin, kuten sohvaan, sivutuoleihin tai sänkyyn. Tämä on pitkäaikainen projekti, jota et todennäköisesti saa valmiiksi vuodessa. Suunnittele sen sijaan näiden tuotteiden ostaminen vähitellen tehdäksesi kodistasi kutsuvamman.

Etsi huonekaluja, jotka tukevat, mutta silti riittävän muhkeat ja pehmeät kutsumaan tuntikausia oleskeluun. Varmista myös, että sinulla on tarpeeksi istumapaikkoja kaikille, jotka vierailevat kotonasi. Lattiatyynyt, ottomaanit ja puffit ovat erinomaisia sijoituksia nopeaan istuimiin, jotka voidaan helposti piilottaa, kun niitä ei käytetä.

Luo viihtyisä ulkotila

Create a Cozy Outdoor SpacePavestone Brick Paving Inc

Sijoita elementteihin, joiden avulla voit nauttia ulkotiloistasi läpi talven. Takka on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista lämmittää ulkotilaa. Tämä lisäys tarjoaa konkreettista lämpöä ja kodikasta hehkua kylminä talviöinä.

Varaa koreja, joissa on peitot ja talvivaatteet, kuten hatut ja hanskat, jotta heikosti kylmää sietävät ihmiset pääsevät käsiksi niihin. Lisää istuimet muhkeilla tyynyillä ja tyynyillä, jotta ihmiset voivat helposti käpertyä.

Kotisi talvehtiminen

Winterizing Your HomeJenkins Custom Homes

Talviretriitit ovat hauskimpia, kun ne ovat lämpimiä. Huolehdi kotitöistä, jotka pitävät kotisi mukavassa lämpötilassa. Kattotuulettimen suunnan vaihtaminen, ovien ja ikkunoiden säänpoiston tarkistaminen ja/tai vaihtaminen, lämmitysjärjestelmän tarkastaminen ja ilmansuodattimien vaihtaminen mahdollisimman tehokkaan toiminnan takaamiseksi sekä termostaatin säätäminen ulkolämpötilan hillitsemiseksi ovat joitakin näistä tehtävistä.

Luku- ja leponurkkaus

Reading nook

Tehokkaimmat talviretriittialueet mukautuvat käyttäjiensä tarpeisiin. Useimmat ihmiset haluavat paikan seurustella ystäviensä ja perheensä kanssa sekä paikan rentoutua. Tee pysyvä tai väliaikainen rentoutumis- tai lukunurkkaus. Hyödynnä käyttämätöntä tilaa, kuten portaiden alla tai piilossa olevaa nurkkaa. Varusta nurkka mukavilla istuimilla, peitolla, muhkeilla tyynyillä, lampulla, sivupöydällä ja kirjoilla tai aikakauslehdillä.

Lisää henkilökohtaisia kosketuksia

Add Personal TouchesJuutti sisustussuunnittelu

Tuo henkilökohtaisia muistoesineitä, esineitä ja valokuvia alueelle, jossa haluat ihmisten kokoontuvan ja rentoutuvan. Kehystetyt valokuvat, käsintehdyt käsityöt ja perheesineet voivat lisätä tilaan merkitystä muistuttamalla ihmisiä heidän historiastaan ja perinnöstään. Nämä herättävät myös keskusteluja ja muistoja, jolloin ihmiset tuntevat olonsa enemmän yhteydessä toisiinsa.

Ota käyttöön Hygge-ajattelutapa

Adopt a Hygge Mindsetphillystaging

Nämä ehdotukset talviretriitin luomiseksi ovat tehottomia, ellei sinulla ole hygge-ajattelutapaa. "Hygge" on tanskalainen käsite, joka tarkoittaa "hyvinvointia". Vaikka hygge-sisustus, kuten kodikkaita sisustuselementtejä, luonnon inspiroimia elementtejä ja mukavia huonekaluja, on mukava sisällyttää huoneeseen, mutta hyggen henki on paljon muutakin.

Aito hygge-ajattelutapa arvostaa yksinkertaisuutta, yhteenkuuluvuutta ja kykyä irtautua arjen stressistä. Se on myös täysin läsnä tässä hetkessä. Joten kun olet tehnyt työn luodaksesi talviretriittisi, et saa sen kaikkia etuja ennen kuin pysähdyt, rentoudut ja nautit siitä.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook