Kuinka päästä eroon hämähäkkeistä ullakoilla

How to Get Rid Of Spiders In Attics

Hämähäkit ovat hyödyllisiä metsästäjiä, jotka ruokkivat ärsyttäviä hyönteisiä – mutta tartunnan saaminen ullakolla ei ole positiivista. Varsinkin jos joku talossa kärsii araknofobiasta (patologinen hämähäkkipelko) tai vain pitää hämähäkkejä kammottavana. Niistä eroon pääseminen on suhteellisen helppoa, mutta niiden poissa pitäminen vaatii harkintaa ja vaivaa.

How to Get Rid Of Spiders In Attics

Miksi hämähäkkejä on ullakolla?

Hämähäkit syövät muita hyönteisiä. Kärpäset, hyttyset, muurahaiset, koit ja kaikki hyönteiset voivat vangita ja pitää niiden verkkoja. He seuraavat saalista ullakolle ja rakentavat verkkoja ja tekevät hämähäkkivauvoja. Naarashämähäkin munapusseihin mahtuu 100-3000 munaa. Ne lisääntyvät ja munivat koko elinkaarensa ajan. Jopa muutama luukku asuu ullakolle ja niillä on verkkoja kaikkialla.

Hämähäkit pitävät pimeistä suljetuista tiloista asuakseen, mutta verkot voivat levitä avoimiin tiloihin ja kiinnittää kattopalkkiin, palkkeihin ja eristeisiin. Jos ullakolla on tarpeeksi ravintoa, hämähäkkejä ja hämähäkinverkkoja on kaikkialla.

Hämähäkeistä eroon pääseminen

Suuret tartunnat voivat vaatia ammattimaisen tuholaistorjuntayrityksen palveluita. Tuholaistorjuntayritykset ovat myös paras vaihtoehto kaikille hämähäkkejä pelkääville. Araknofobiaa sairastaa 3,5–6,1 % maailman väestöstä.

Imuroi ne pois

Helpoin tapa päästä eroon hämähäkeistä on imuroida ne ja heidän verkkonsa. Matka koneeseen tappaa heidät, mutta varmuuden vuoksi poista pussi tai tyhjennä kanisteri jätesäkkiin hävittämistä varten.

Tarkasta koko ullakon katto ja lattiapinnat hämähäkinverkkojen varalta. Myös kaikki ullakolla säilytettävät laatikot, laatikot, huonekalut tai vaatteet. Niiden kaikkien poistaminen voi kestää useamman kuin yhden alipaineen. Ole sinnikäs ja suunnittele kaksi tai kolme siivousta.

Ole varovainen, kun imuroit irtotäytteisen selluloosaeristeen tai lasikuitueristeen lähellä. Kevyt pörröinen materiaali on tyhjiössä sydämen sykkeessä – joko täyttäen pussin tai tukkien letkun. Poista hämähäkinseitit eristyksen läheltä harjalla tai kostealla mopilla. Hämähäkki voi myös ilmestyä helposti tappamista varten.

Hämähäkkien pitäminen poissa ullakolta

Hämähäkkien ja verkkojen poistaminen ei ole pitkän aikavälin ratkaisu. Niin kauan kuin ullakolla on ruokalähde, he yrittävät palata. Ellei käytetä joitain pelotteita.

Tiivistä ullakko

Ullakon täydellinen tiivistäminen hyönteisten pääsyn estämiseksi on vaikeaa – mutta ilmeisten suurempien aukkojen tai reikien sulkeminen rajoittaa hyönteisten ja hämähäkkien pääsyä sisään. Tiiviste ikkunoiden ja tuuletusaukkojen ympärillä. Varmista, että näytöt eivät ole repeytyneet tai puuttuvat. Asenna hienoverkkoiset metalliseinäkkeet tuuletusaukkojen päälle. Käytä tiivistettä tai ruiskuvaahtoa tiivistämään kaikki ilmeiset raot tai halkeamat.

Puhdista ullakko

Sotkuiset ullakot tarjoavat piilopaikkoja kaikenlaisille hyönteisille. Hämähäkit pyörittävät verkkoja saadakseen ne kiinni ja piiloutuvat ullakolla säilytettyihin esineisiin. Märkä tai homeinen eriste houkuttelee myös hyönteisiä. Se on poistettava ja vaihdettava. Tai hämähäkit seuraavat perässä.

Hyönteissumute

Saattaa olla tarpeen käyttää yleiskäyttöistä ruiskutettavaa hyönteismyrkkyä suurten tartuntojen torjumiseksi – erityisesti matalarinteisillä ullakoilla, jotka rajoittavat pääsyä kattoon ja seiniin. Hyönteismyrkkyjen ruiskuttaminen koko ullakolla ei ainoastaan tapa hämähäkkejä, vaan todennäköisesti tuhoaa myös niiden ravinnonlähteen.

Luonnolliset hämähäkkikarkottimet

Kun hämähäkkipopulaatio on vähentynyt tai poistettu, on useita vaihtoehtoja niiden pitämiseksi poissa.

Piparminttuöljy. Hämähäkkejä karkottaa piparmintun eteerisen öljyn tuoksu. Sekoita 20 tippaa litraisessa suihkepullossa ja suihkuta ullakon reunojen, tuuletusaukkojen ja ikkunoiden ympärille. Eukalyptusöljy toimii myös hyvin. Hämähäkit välttävät molempia. Piiatomimaa. Piimaa tappaa useimmat pehmeärunkoiset hyönteiset leikkaamalla niiden ruumiin läpi. Ripottele hieno kerros ullakkolattioihin tai ylälevyihin, joissa kattotuolit tai ristikot ovat seinillä. Etikka. Veteen sekoitettu ja hämähäkkiin ruiskutettu etikka tappaa ne. Booraksi. Borax tekee saman työn kuin piimaa ja sitä voidaan käyttää samalla tavalla samoissa paikoissa. Mothballs. Ullakolle sijoitetut koipallot karkottavat myös hämähäkkejä.

Suurin osa näistä karkotteista on uusittava muutaman kuukauden välein, koska ne menettävät tehonsa ajan myötä.

Hämähäkkien aiheuttama vaara

Useimmat hämähäkit purevat vain, kun ne ovat uhattuina, mutta kahdesta lajista on syytä olla huolissaan – mustat lesket ja ruskea erakko. Hämähäkkien puremat aiheuttavat yleensä ihoärsytystä ja kutinaa hieman pahemmin kuin hyttysen puremat.

WebMD:n mukaan lääkärit käyttävät termiä anafylaksia kuvaamaan allergista reaktiota minkä tahansa hyönteisen pistoon tai puremaan. Harvinaisia vakavia reaktioita kutsutaan anafylaktiseksi sokiksi – tilanne, joka vaatii välitöntä lääkärinhoitoa. Kaikilla, jotka ovat alttiita tälle reaktiolle, tulisi olla adrenaliinia käsillä autoinjektorikynän muodossa.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook