Kuinka päästä eroon ullakon hajusta

How To Get Rid Of Attic Smell

Haisevat ullakot ovat usein merkki suuremmista ongelmista. Hajusta eroon pääseminen on tärkeää. Tärkeämpää on selvittää syy ja varmistaa, että se ei palaa.

How To Get Rid Of Attic Smell

Haisevien ullakoiden syyt

Kauhea ullakon haju on yleensä ensimmäinen merkki siitä, että jotain on vialla. Puhtaissa, kuivissa ja hyvin ilmastoiduissa ullakoissa on hyvin vähän hajua. Vuodot, kondensaatio ja kosteus aiheuttavat hometta ullakoilla. Ullakon hajun syyt – home, tuholaiset ja mätä – ovat myös terveysriskejä.

Home ja home

Homeen ummehtunut haju on yleensä ensimmäinen merkki ullakkoongelmasta. Kaikenlainen ullakon kosteus toimii homeen kasvun aloittelijana. Ullakko on yleensä lämmin ja sisältää runsaasti ravintolähteitä, kuten pölyä, puuta ja säilytettyjä laatikoita, kangasta ja paperia.

Märkä eristys

Märkä lasikuitueriste haisee. Samoin märkä selluloosaeristys. Se kestää vain vähän kauemmin. Eristeen vangitseman pölyn päällä kasvava home sekoittaa makean eristeen hajun homeen ummehtaiseen hajuun. Ei houkutteleva.

Tuholaistartunnat

Jyrsijät, kuten rotat, oravat ja hiiret ullakolla, tekevät sotkua, vaarantavat eristyksen ja tuottavat ulosteita ja virtsaa – ravintolähteitä ja kosteutta homeelle. Ne myös kuolevat ja hajoavat tuottaen rikkipitoista hajua. Jopa hyönteisyhdyskunnat aiheuttavat hajuja ja edistävät homeen kasvua.

Hajoaminen ja mätäneminen

Kosteus ja homeen kasvu johtavat lopulta kehyksien mätänemiseen. Mätä ei vain haise pahalle, se aiheuttaa rakenteellisia vaurioita. Kaikki ullakolle varastoitu luomu altistuu myös homeelle ja mätänemiselle, mikä lisää hajuja ja vaurioita.

Ullakon hajusta eroon pääseminen

Ullakon hajuista eroon pääsemisen, syyn löytämisen ja ongelman korjaamisen tulee noudattaa säännöllistä prosessia.

Tuuleta ullakko

Haisevalla ullakolla työskentely voi olla epämukavaa ja epäterveellistä. Aseta tuuletin puhaltamaan haju pois. Avaa ikkunat, jos niitä on. Tuuletin puhaltaa suurimman osan hajusta ikkunoista ja ullakon tuuletusaukoista. Sulje ullakon ovi/luukku, jotta haju ei poistu kodin oleskelutilasta.

Jos sinulla on asbestieristys, älä asenna tuuletinta. Asbestikuidut leviävät ilmaan ja ne voidaan hengittää sisään. Asbestin poistaminen on parasta jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Etsi Lähde

Suorita ullakon perusteellinen tarkastus. Yhdessä paikassa oleva home tai yksi kuollut jyrsijä ei yleensä ole ainoa todella pahan hajun lähde. Ongelma voi olla vuosia vanha. Kunnes siitä tulee tarpeeksi paha tai tarpeeksi suuri tuottamaan havaittavia hajuja. Ullakot tulisi tarkastaa vuosittain, mutta monet käyvät vuosia ilman, että kukaan katsoisi niitä.

Poista ongelma

Kaikki märkä tai homeinen tai tuholaisten saastuttama eriste on poistettava ja hävitettävä. Märät homeiset varastoidut tavarat on poistettava ja heitettävä pois tai puhdistettava perusteellisesti ja pakattava uudelleen. Kaikki homeinen kehys, kipsilevy, kanavat ja putket on ruiskutettava hometta tappavalla aineella, kuten valkaisuaine. Muovisäiliöissä voi myös olla homeitiöitä, jotka on valkaista puhtaaksi.

Varmista, että kaikki homeinen puu tarkistetaan lahoamisen varalta. Mädäntynyt rakennepuu on vaihdettava tai vahvistettava.

Aseta ullakolle vähintään neljä avointa ruokasoodalaatikkoa imemään jäljelle jääneet hajut. Levitä ne koko ullakolle.

Ullakkohajujen estäminen

Kosteus on ullakon pahin vihollinen. Varmista, että ullakon hajut eivät palaa takaisin.

Katto. Korjaa kaikki vuodot. Ilmanvaihto. Ilmastoidut ullakot vaativat yhden neliöjalan ilmanvaihtoa jokaista 150 neliöjalkaa kattoaluetta kohden. Puolet soffiteissa; ja puoliksi harjanteen lähellä. Asenna tarvittaessa lisää. Kosteus. Tiivistä kaikki raot, halkeamat ja läpiviennit oleskelutilasta pitääksesi lämpimän kostean ilman poissa ullakolta. Tuholaiset. Hiiret pääsevät läpi sentin kokoisesta reiästä. Tiivistä tai asenna metalliseinäkkeet kaikkien ulkopuolelta tulevien reikien päälle.

Palkkaa ammattilainen

Ullakon hajuista eroon pääseminen ei ole projekti, jonka kaikki haluaisivat ottaa. Onneksi monet yritykset tarjoavat palvelua. Puhdistus. Eristys ja tuholaisten poisto. Uusi eristys asennettu. Katon korjaukset. Tuholaistorjunta. Löydä sellainen, joka tarjoaa ilmaiset tarkastukset ja kirjalliset tarjoukset.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook