Kuinka päästä eroon skunksista

How To Get Rid Of Skunks

Skunksit ovat kauniita olentoja ja niillä on tärkeä rooli ekosysteemissämme. Niin upeita kuin ne voivat olla villieläimille, kukaan ei halua pihalleen haisua. Ne haisevat, ärsyttävät ja pelottavat myös lemmikkejä ja lapsia. Kun opettelet pääsemään eroon skunkeista, saat paremman käsityksen näistä olennoista.

How To Get Rid Of Skunks

Joten mitä teemme asialle? On olemassa monia tapoja päästä eroon skunksista, mutta ne sisältävät menetelmiä, jotka eivät ole niin yksinkertaisia kuin pelkän haisunpoistoaineen käyttö.

Kuinka tunnistaa skunki

How To Recognize A Skunk

Saatat ajatella, että haisut on helppo tunnistaa, mutta jotkut ihmiset sekoittavat ne pesukarhuihin, opossumeihin ja muihin eläimiin. Jotkut jopa vannovat nähneensä haisun, vaikka he todella näkivät kissan. Ennen kuin alat oppia pääsemään eroon skunkeista, on tärkeää oppia niiden ainutlaatuisista ominaisuuksista, joiden avulla ne on helppo tunnistaa.

Valkoinen Raita

Jos uskot nähneesi haisun, tarkista sen otsa. Sen selän ja hännän yli ulottuu ohut valkoinen raita. Sinun on kuitenkin tarkasteltava sen pään raidan ohuutta.

Vaikka valkoinen raita on ohut, se on helppo tunnistaa. Raita on kirkkaan valkoinen eikä harmaa kuten muut eläimet. Skunkilla on tuuhea häntä, mäyrän kaltaiset kasvot ja matala vartalo.

Burrows

Burrows skunk

Skunksit eivät kaivaudu etsimään asuinpaikkaa, ainakaan ulkona. Skunksit kaivautuvat sisään etsimään ruokaa. He rakastavat vikoja ja kaivavat matalia reikiä pihasi etsiessään ruokaa.

Kuistien ja kansien alla

Skunksit kaivautuvat etsimään kotia, kun niitä odottaa jo paikka maan, pintojen tai rakenteiden alla. Tarkista kuistien ja kansien alla olevat alueet kuoppien varalta.

Haju

Tämä on ilmeinen. Skunksit eivät välttämättä haise luonnostaan. Mutta heidän suihkeensa on kauhistuttava. Jos haistat sen, se on erehtymätön. Tai niin luulit. Myös muilla eläimillä, kuten villisikoilla, on luonnollinen haiseva haju.

Sikot ovat paljon vaarallisempia kuin haisut, joten ole varovainen myös niistä, jos haistat pihallasi haisun hajua.

Mistä Skunksit tulevat

Skunksit elävät tyypillisesti metsien reunoilla, mutta he voivat myös asua niityillä ja aavikoilla. He ovat melko laiskoja koteihinsa ja elävät usein hylätyissä koloissa tai koloissa.

Kun he rakentavat kotejaan, he luovat itselleen pieniä luolia likaan, ruohoon tai harjaan. Skunksit elävät pääasiassa Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Mikä houkuttelee Skunkseja

What Attracts Skunks

Ärsyttävä asia skunkeissa on se, että ne ovat kaikkiruokaisia ja syövät melkein kaikkea, mikä ei vahingoita niitä. Tämä tekee houkuttelevien aineiden poissa pitämisen lähes mahdottomaksi. Mutta aina voi yrittää!

Lemmikin ruoka

Jos jätät lemmikkieläinten ruokaa kuistille tai aitoon, haiskut haistelevat sen ulos. He eivät halua syödä lemmikkisi ruokaa ravinnoksi ja tulevat aina takaisin, jos he huomaavat, että ruokaa on aina siellä.

Ötökät

Hyönteiset ovat yleensä haisun ykkönen ravinnonlähde. Vaikka et voi eikä pidäkään pitää kaikkia hyönteisiä loitolla, voit ruiskuttaa vikoja vastaan. Palkkaa ammattilainen tai käytä pihoille valmistettua hyönteiskarkotetta.

Puutarhat

Kuten useimmat luonnonvaraiset kasvinsyöjät ja kaikkiruokaiset, puutarha houkuttelee haiskoja. He etsivät ruokaa, ja hedelmät ja vihannekset käyvät hyvin. Puhumattakaan, hyönteiset houkuttelevat myös, mikä on toinen ravinnonlähde.

Kanat

Usko tai älä, haisut syövät mielellään kanoja. Ei vain sitä, vaan he voivat viedä koko kanan yön yli. He varastavat munia tai menevät suoraan kanojen luo. Kanoilla on vähän tai ei ollenkaan puolustusta haiskoja vastaan.

Roska

Kuten pesukarhut, haisut houkuttelevat roskat ja roskat. Jos et pidä sitä paikassa, jossa he eivät haista sitä, he tulevat varmasti joka ilta buffetille. Yritä rakentaa tölkkeihin tappi, jotta se tietää, ettei se pääse roskat käsiisi.

Suoja

Kuten useimmat eläimet, skunkit houkuttelevat turvallisia paikkoja. Jos sinulla on kuisti tai jokin muu alue, jonka alle he voivat kiivetä, he todennäköisesti käyttävät sitä uutena kodina.

Kuinka estää niitä ruiskuttamasta

How To Keep Them From Spraying

Syy siihen, miksi haisuja pelätään enemmän kuin pesukarhuja tai opossumeja, on se, että haisunpuut voivat ruiskuttaa ja pilata koko viikon. Mutta niiden estäminen ruiskuttamisesta ei ole kovin vaikeaa. Sinun tarvitsee vain oppia syy, miksi spray.

Päivä ja yö

Skunksit ovat yöllisiä, mikä tarkoittaa, että ne nukkuvat päivällä ja ovat hereillä yöllä. Niitä voidaan nähdä päivällä, mutta ne ovat paljon aktiivisempia yöllä. Joten saat todennäköisemmin suihkuttaa yöllä.

Muita eläimiä

Skunksit ruiskuttavat todennäköisemmin muita eläimiä kuin ihmisiä. Useimmat ihmiset eivät muodosta uhkaa kaukaa. Mutta eläimillä on luonnollinen vaisto hyökätä tai suojella itseään.

Kuinka torjua skunkseja

Skunksien karkottaminen on ainoa tapa päästä eroon niistä, ellet ole valmis vangitsemaan niitä. Mutta käsittelemme haisujen pyydystämistä myöhemmin. Toistaiseksi keskitymme eri tavoihin, joilla voit karkottaa haiskoja ja pitää ne loitolla.

Repellant Systems

Karkotejärjestelmä on yksi varmimmista tavoista karkottaa haiskoja. Se voi toimia kaikenlaisille eläimille ja tuholaisille. Se toimii yleensä sähköisesti ja voi maksaa missä tahansa 10–300 dollaria valitsemastasi järjestelmästä riippuen.

Kotitekoiset karkottimet

Kotitekoinen karkote on halvin tapa päästä eroon haisuista. Voit käyttää jalapenomehujen, cayennen ja muiden mausteisten ainesosien seosta ja suihkuttaa sitä ongelma-alueille. Tai voit ruiskuttaa petoeläinvirtsaa samoihin alueisiin.

Kirkkaat valot

Skunksit halveksivat kirkkaita valoja. Loppujen lopuksi ne ovat yöllisiä. Pihavalojen loistaminen alueilla, joilla olet nähnyt haisuja, voi estää niitä palaamasta. He palaavat luonnolliseen elinympäristöönsä, jossa on pimeää, kun he ovat hereillä.

Aidat

Aita on ilmeinen valinta, mutta se ei ole aina edullinen tai toteutettavissa. Joillakin kiinteistöillä on rajoituksia. Mutta jos saat aidan, sen pitäisi toimia täydellisesti, kunhan se on hyväksytty haiskuun.

Attraktanttien poistaminen

Toinen loistava tapa päästä eroon haisuista on päästä eroon houkuttelevista aineista. Tämä olisi listalla, josta puhuimme aiemmin. Et ehkä pääse eroon niistä kaikista, mutta voit ainakin aloittaa hyvän alun poistamalla lemmikkieläinten ruuat ja roskat.

Skunksien syönti ja pyydystäminen

Baiting And Trapping Skunks

Skunksien syöntiä ei suositella, ellei sitä tee ammattilainen. Loppujen lopuksi yritämme päästä niistä eroon, emme houkutella heitä. Mutta jos päätät syöttiä heitä, ainakin tiedät, mikä heitä houkuttelee nyt.

Tiedä, että jos pidät haisunhaisun ansaan, se suihkuttaa välittömästi ja todennäköisesti pian sen jälkeen, kun se näkee sinut. Noin kuuden ensimmäisen ruiskutuksen jälkeen hän on haavoittuvainen muutaman päivän ajan, joten anna sen ilmaantua ennen kuin yrität hakea hänet.

Asioiden tekeminen inhimillisesti

On tärkeää olla vahingoittamatta haiskoja. Tämä tarkoittaa, ettei myrkkyjä tai tappavia ansoja. Toisin kuin vikoja ja muita tuholaisia, voit joutua vaikeuksiin haisun satuttamisesta, joten ole varovainen ja soita ammattilaiselle ennen kuin ryhdyt rajuihin toimenpiteisiin.

Onko aika soittaa ammattilaiselle?

Jos et pääse eroon haisuista asettamatta haitallisia ansoja, soita ammattilaiselle. Mutta yritä antaa sille noin viikko houkuttelevien aineiden poistamisen tai karkotteiden asentamisen jälkeen. Et halua soittaa eläinsuojeluun liian aikaisin, tuhlaamalla heidän aikaa ja rahojasi.

Kuinka päästä eroon haisunhajusta

How To Get Rid Of Skunk Smell

Jos haiskonen suihkuttaa sinut, yritä olla panikoimatta. Tärkeintä on varmistaa, että sitä ei pääse silmiisi tai avoimiin haavoihin. Jos voit tehdä tämän, olet turvassa. Sitten sinulle jää vain se ilkeä haju.

Käsikauppatuotteet

On olemassa reseptivapaa ihonpoistotuotteita, jotka toimivat sinulle ja koirallesi. Jos haluat olla turvassa, voit tilata niitä verkosta ennen ruiskutusta ja pitää ne käsillä hätätilanteessa.

Kotitekoinen sekoitus – koirat

On tärkeää käyttää kumihanskoja, äläkä koskaan sekoita tätä etukäteen. Se voi olla vaarallista, jos se kovettuu tai jos se on liian kuuma tai kylmä. Kun olet pessyt koirasi, varmista, että hävität nesteen turvallisesti.

1 litra 3-prosenttista vetyperoksidia 1/4 kuppia ruokasoodaa 1 tl nestemäistä astianpesusaippuaa

Ruokasoodakylpy

Turvallisempi tapa pestä itsesi ja koirasi on käydä lämpimässä kylvyssä ruokasoodalla. Voit pestä sienellä tai liottaa 15 minuuttia. Ruokasooda on tehokas hajunpoistoaine ja voi jopa poistaa haisunhajun hajuja.

Pureeko Skunks?

Haisunhaisu puree sen mukaan, onko se raivoisa. Normaali haisu ei pure, ellei sitä uhkaa. Silloinkin se todennäköisesti ruiskuttaa. Raivostunut haisu kuitenkin puree. Varmista, että lemmikkisi ovat aina ajan tasalla otoksistaan.

Mitä tulee sinuun, jos jokin villieläin puree sinua, on parasta mennä välittömästi lääkäriin tai soittaa palveluntarjoajalle ja kysyä mitä tehdä. Rabid skunkit on melko helppo havaita, koska ne ovat aggressiivisia.

Mutta paras käytäntö on pysyä poissa luonnonvaraisista nisäkkäistä, kun voit. Pidä etäisyyttäsi, niin he todennäköisesti pitävät omansa.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook