Kuinka paljon vesikourut maksavat?

How Much Do Gutters Cost?

Kourujen keskimääräinen asennushinta on 1 700 dollaria, mutta hinnat voivat vaihdella 200 – 8 000 dollaria useista tekijöistä riippuen. Yksikerroksisten talojen hinta on noin 1 200 dollaria.

How Much Do Gutters Cost?

Sinun pitäisi odottaa maksavan 5–35 dollaria per lineaarinen jalkakouru asennus, kaikki kulut mukaan lukien. Jos sinun on asennettava 200 jalkaa vesikouruja, maksat 1 000 – 7 000 dollaria. Selvitetään kaikki tekijät, jotka vaikuttavat kourujen asennusprojektin kustannuksiin.

Kourujen asennus- tai vaihtokustannuksiin vaikuttavat tekijät

Tärkeimmät niistä ovat kourujärjestelmän koko, kourumateriaalit, kodin kerrosten määrä ja työvoimakustannukset.

Kourujärjestelmän koko

Keskimääräinen amerikkalainen koti on 2500 neliöjalkaa. Tarvitset noin 200 lineaarijalkaa vesikouruja tämän kokoiseen taloon.

Edulliset vesikourut maksavat 3–6 dollaria lineaarista jalkaa kohden. Korkealaatuiset vesikourut maksavat kuitenkin 25–40 dollaria lineaarista jalkaa kohden. Tämä tarkoittaa, että 200 jalan kourujärjestelmä voi maksaa jopa 600 dollaria tai jopa 8 000 dollaria ilman asennus- ja muita kuluja.

Kourujen materiaali

Kourut tulevat eri materiaaleista, joista osa on edullisempia kuin toiset, ja jokaisella on vahvuuksia ja heikkouksia.

Materiaali Kuvaus Hinta per lineaarinen jalka Hinta työvoiman kanssa (2–7 dollaria lisämaksu per jalka)
Alumiini Yleisin materiaali. Alkaa iskuille, mutta ei ruostu. 2 dollaria – 10 dollaria 4-17 dollaria
Kupari

Erittäin kestävä, mutta kallis verrattuna muihin materiaaleihin. Asennus vaatii erikoistyökaluja.

18-32 dollaria 20-39 dollaria
Galvanisoitu teräs Se voi kestää jopa 20 vuotta asianmukaisella huollolla. Suositellaan myrskyisille alueille ja suolaiselle ilmalle. 5-12 dollaria 7-19 dollaria
Ruostumaton teräs Se voi kestää eliniän, jos hoidat sitä hyvin, mutta se vaatii ylimääräistä huoltoa. 9-20 dollaria 11-27 dollaria
Vinyyli Edullinen ja kestää pitkään. Sitä suositellaan vain kohtalaiseen ilmastoon, koska se ei kestä lämpöä tai kylmää hyvin. 2-6 dollaria 4-13 dollaria
Sinkki Se kestää noin 80 vuotta ja on erittäin säänkestävä. 20 dollaria 22-27 dollaria
Puu Se näyttää hyvältä, mutta on herkempi mätänemään. Se on parempi koteihin kuivilla alueilla. 20-30 dollaria 22-37 dollaria

Tarinoiden määrä

Kaksi- ja kolmikerroksiset kodit vaativat enemmän vesikouruja ja maksavat huomattavasti enemmän (materiaalien ja työn osalta). Kourujen asennus maksaa noin 1200 dollaria yksikerroksisessa talossa. Mutta tämä hinta voi kaksinkertaistaa, kolminkertaistaa tai jopa enemmän monikerroksisissa kodeissa.

Asennustyökustannukset

Työ maksaa 75 dollaria tunnissa tai 2–7 dollaria lineaarista jalkaa kohti. Työvoima voi olla jopa 60 % projektin kokonaiskustannuksista.

Muista, että jotkin materiaalit ovat monimutkaisempia asentaa tai vaativat erikoisvarusteita, mikä tarkoittaa, että kustannukset jalkaa kohti voivat vaihdella huomattavasti. Esimerkiksi kupari on yleensä monimutkaisempaa asentaa ja maksaa enemmän kuin jotkut vaihtoehdot.

Syöttöputket

Alaputket ovat pystysuuntaisia putkia, jotka poistavat kouruihin kerääntyneen veden katolta ja seinistä poispäin. Tarvitset kolmesta kuuteen syöksyputkea 25-40 jalan välein. Nämä ovat yleisimmät tyypit ja niiden hinnat.

Vinyyliset syöksyputket – 5–8 dollaria per jalka Alumiiniset syöksyputket – 9–12 dollaria per jalka

Sijainti ja ilmasto

Työvoima- ja vesikourukustannukset vaihtelevat eri puolilla maata, joten projekti voi maksaa enemmän tai vähemmän sijainnin mukaan. Lisäksi joillakin alueilla vaaditaan lupien maksamista tietyistä kourujen asennusluvista.

Muita tapoja, joilla ilmasto ja sijainti vaikuttavat asennushintoihin:

Sademäärä. Kovien sateiden alueiden asunnonomistajat saattavat joutua investoimaan suuremman kapasiteetin kouruihin. Metsäpaloriskit. Asunnonomistajien alueilla, joilla on suuri metsäpaloriski, on asennettava metallikourut. Kylmät alueet. Jos asut kylmemmässä ilmastossa, kannattaa sijoittaa lämpöteippiin, jotta jää ei tukki kourut.

Kourutyyli

Kuten materiaaleja, kourutyylejä on useita. Jotkut ovat yksinkertaisia ja edullisia, kun taas toiset tarjoavat lisäominaisuuksia, jotka nostavat hintaa. Poikkikourut ovat valmiiksi leikattuja pituuksia (10 jalkaa), ja asentajien on kiinnitettävä saumat vedenpitävällä tiivisteellä. Saumattomat kourut vaativat asentajia tuomaan kannettavan kourukoneen kotiin. Kone luo saumattomia vesikouruja vinyylistä tai metallista. Saumattomat vesikourut maksavat enemmän, mutta ne ovat vähemmän alttiita vuotoille.

Kourutyyli Kuvaus Hinta per lineaarinen jalka
K-tyyli Yleisin tyyppi. Ne sisältävät huomattavan määrän vettä. 3 dollaria – 25 dollaria
V-tyyli Mittatilaustyönä tehdyt vesikourut on valmistettu puusta. Niitä on vaihteleva leveys. 9–32 dollaria
U-muotoinen tai puolipyöreä Pidä vähemmän vettä kuin K-tyyliset kourut. 4 dollaria ja 25 dollaria
Kojelauta Kourut, joissa korostetaan koristelu. Käytetään jyrkillä katoilla, koska ne kestävät raskaan virtauksen. 4-30 dollaria

Puhdistus ja korjaus

Kourujen puhdistus maksaa 105–190 dollaria koko järjestelmältä. Kourujen korjaus maksaa noin 330 dollaria koko järjestelmältä. Lisäksi katon korjaus ennen asennusta voi maksaa jopa 1 600 dollaria vakavuudesta riippuen.

Muita huomioitavia tekijöitä

Nämä lisätekijät eivät välttämättä ole merkityksellisiä jokaiselle hankkeelle, mutta ne voivat olla tarpeellisia.

Vanhojen vesikourujen poisto

Jos sinulla on vanhoja vesikouruja, jotka sinun on poistettava ennen uusien asentamista, niiden poistaminen maksaa noin 100–200 dollaria tai noin 0,65–0,85 dollaria per lineaarinen jalka. Se on 130–170 dollaria 200 jalan vanhoista vesikouruista.

Lisäosat

Lisäosat ovat lisämateriaaleja tai osia, joita jotkut asunnonomistajat saattavat tarvita tai haluta kouruihinsa.

Lämmitä teippiä. Lämpönauha on sähköllä lämpenevä kaapeli, joka sijoitetaan räystäsille jääpatojen estämiseksi. Se maksaa 1–6 dollaria per lineaarinen jalka. Roiskelohkot. Roiskeharkot ohjaavat syöksyputkesta virtaavan veden pois perustuksesta. Sinun pitäisi ostaa yksi laskuputkea kohti. Ne maksavat noin 8–10 dollaria. Kourujen suojat. Kourusuojat peittävät kourut estääkseen roskien (oksat, lehdet jne.) pääsyn niihin ja tukkimisen. Ne voivat olla merkittävä investointi, ja ne maksavat 7–12 dollaria lineaarista jalkaa kohden. Tämä voi lisätä jopa 1 200 dollaria jokaista 100 jalkaa kohden. Tukkeutumisen estäminen kuitenkin pidentää kourujen käyttöikää ja estää vesivahingot kodille.

Kourujen vaihtokustannukset: tee-se-itse vs. ammattilaisen palkkaaminen

Jotkut ihmiset ovat tarpeeksi kokeneita asentamaan kourunsa. Heille niiden asentaminen on kourujen ja tarvittavien lisäosien ostamista. 200 jalkaa vesikourut plus kourusuojat maksavat 2500–9500 dollaria. Heidän on myös ostettava työkalut, tiiviste kourujen kiinnittämiseen ja paljon muuta.

Kourujen asentaminen itse ei ole optimaalista, ellei sinulla ole aikaisempaa kokemusta. Ammattilaiset tarvitsevat noin kuudesta kymmeneen tuntia niiden asentamiseen, mikä vie huomattavasti kauemmin. Tikkailla työskentely voi myös olla riskialtista.

UKK

Paljonko talon kourujen vaihto maksaa?

Kourujen vaihtamiseen kuuluu vanhojen poistaminen ja uusien asentaminen. Kourujen irrotus maksaa 0,65–0,85 dollaria jalkaa kohti ja kourut 5–35 dollaria jalkaa kohti. 100 jalan vesikourujen vaihtaminen maksaisi 565–3 585 dollaria.

Lisääkö vesikourujen vaihtaminen kodin arvoa?

Joo. Kourujen vaihtaminen voi nostaa hieman kodin arvoa. Se antaa myös mahdollisille ostajille varmuuden siitä, että heidän ei tarvitse huolehtia vesivahingoista, jotka ovat yksi yleisimmistä omaisuusvahingoista.

Onko halvempaa asentaa omat vesikourut?

Kyllä, omien vesikourujen asentaminen on halvempaa, koska säästät työkustannuksissa, jotka voivat olla jopa 60 % kokonaismateriaali- ja asennuskustannuksista. Vesikourujen asentaminen vaatii kuitenkin taitoa ja kokemusta, joita useimmilla ihmisillä ei ole ja joiden kehittäminen voi viedä aikaa. Tikkailla työskentely voi myös olla riskialtista. Asenna omat vesikourut vain, jos tiedät mitä olet tekemässä.

Milloin vesikourut pitäisi vaihtaa?

Kourut on vaihdettava, kun niissä on näkyviä vaurioita, ne ovat ruostuneet, niissä on hilseilevää maalia, niissä on usein tukkeumia tai vuotoja, niissä on hometta tai ne ovat yli 20 tai 30 vuotta vanhoja (useimmille materiaaleille).

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook