Mikä on Stud? Ja muut seinänapit, joista sinun tulee tietää

What Is A Stud? And Other Wall Studs You Should Know About

Mikä on nasta? Olet kuullut sanan, mutta et ehkä tiedä mitä se tarkoittaa. Emme vain vastaa tähän kysymykseen, vaan käsittelemme myös kodinrakennuksessa nykyään käytettävät erilaiset nastat.

What Is A Stud? And Other Wall Studs You Should Know About

Lisäksi esittelemme sinulle markkinoiden parhaat nastanhakutyökalut ja kerromme, kuinka ne toimivat ja miksi ne ovat mahtavia.

Seinän rakentaminen on yksi kodin rakentamisen tärkeimmistä osista. Seinät tarjoavat tukea ja rakennetta.

Monet laudat muodostavat asuinseinän. Tänään keskitymme kuitenkin vain yhteen seinän osaan. Aina kun opit sen, voit siirtyä osion muihin osiin.

Mikä on Stud?

Nasttoja käytetään ulko- ja sisäseinissä. Rakentamisessa nasta on lauta, joka ulottuu seinän ylhäältä alas ja tarjoaa tukea. Ne tulevat yhtenä kappaleena ja ovat 2x4s tai 2x6s.

Kantavat nastat ovat tärkeämpiä. Kantavat seinät tukevathan koko taloa, toisin kuin väliseinät, jotka erottavat vain huoneet eivätkä tarjoa rakenteellista eheyttä.

Mikä on Nasta Finder?

What Is A Stud Finder?

Nastahaku on paras tapa löytää nastat katetusta seinästä. Sinun on tiedettävä, mihin kodin laudat haluat asentaa ikkunan tai oven. Sinun tulisi myös tietää, missä nastat ovat, kun työskentelet kipsilevyankkureiden kanssa.

Aiheeseen liittyvä: Nastalaskin

Kipsilevyankkurit mahdollistavat kevyiden esineiden ripustamisen kipsilevyyn ilman nastaa. Raskaammat esineet vetävät ankkurin ulos ja vahingoittavat seinää. Useimmissa tapauksissa nastaetsin voi havaita piilotetut taulut ja antaa piippauksen, kun se löytää sellaisen. Siinä on myös punainen laser, joka vilkkuu ja antaa sinun merkitä niin pitkälle seinää kuin haluat.

Best Stud Finders 2023

Best Stud Finders

Koska vaikka voit "koputtaa puuhun" yrittääksesi löytää nastoja, me kaikki tiedämme, ettei se ole niin helppoa kuin miltä se kuulostaa. Se voi saada ihmisen tuntemaan olonsa turhautuneeksi. Nastahaku on hyödyllinen, jos haluat löytää metallinastat.

Huomaa: nastat ovat yleensä 16 tuuman päässä toisistaan. Mutta koska kaikki seinän pituudet eivät ole jaettavissa 16:lla, on vaikea määrittää, kummalta puolelta nastat alkavat. Tästä syystä nastaetsin käyttäminen on niin tärkeää, vaikka tiedätkin 16 tuuman säännön.

Tavol 4 in 1 elektroninen anturi

Tavool Stud Finder Sensor Wall Scanner

Tämä Tavol-nastan etsintä (Amazon ja Tavool) on todella upea. Se maksaa alun perin noin 50 dollaria, mutta jos olet onnekas, voit löytää sen alennuksesta alle 25 dollarilla. Se on myydyin nastaetsin ja ylivoimaisesti arvostetuin nastahaku.

Tässä etsimessä on neljä tilaa, joiden avulla se havaitsee puut, palkit, palkit, metallit, vaihtovirtajohdot ja syvälle upotetut esineet lattian, katon tai seinän takana. Mikä on enemmän kuin askel tavallista nastaetsintäsi korkeammalla.

Plussat

4 in 1 kertolasku plus syvä tunnistus Automaattinen kalibrointi ja ergonominen kahva mukavaan käyttöön Ammattimainen muotoilu huippulaadukkaalla

Haittoja

Valmistusongelmat Ei sisällä paristoja Heikko tunnistus

StudBuddyn magneettinen nastaetsin

The StudBuddy Magnetic Stud Finder

StudBuddy (Amazon ja Lowes) on halvin ja yksinkertaisin etsin, jonka voit ostaa. Se on täydellinen pieni lahja tai sukkahousu, joten hanki niitä, jos saat sellaisen. Se löytää puu- tai metallinastat ja voi pysyä paikallaan merkintänä. Totuus on, että StudBuddy toimii metallinpaljastimena, joka havaitsee ruuveja tai nauloja. Joten saatat joutua työntämään sitä ylös ja alas löytääksesi laudan.

Plussat

Toimii kaikkien kipsilevysovellusten kanssa. Ei ole tarkoitettu käytettäväksi listalla

Haittoja

Heikko tunnistus Ohut muovikuori

Zirkoni nastaetsin

Zircon Stud Finder

Zircon (Amazon ja Zircon) on loistava, edullinen tuotemerkki, joka on saatavana useimmilta jälleenmyyjiltä. Voit luultavasti mennä ulos ja ostaa juuri tämän etsimen tänään. Siinä on hyvä pito ja se toimii juuri niin kuin nastahakukoneen voisi odottaa toimivan.

Se on loistava vaihtoehto aloittelijoille, kun otetaan huomioon hinta ja helppokäyttöisyys. Se on paristokäyttöinen ja tarvitsee toimiakseen 9 voltin jännitteen, joka ei sisälly toimitukseen. Varmista siis, että nappaat yhden niistä myös ollessasi ulkona.

Plussat

Ergonomisesti suunniteltu kahva Korjaa automaattisesti yleiset käyttäjävirheet Etsi nastat ja metalli välttäen sähkövaaraa

Haittoja

9 voltin akku ei sisälly toimitukseen Epäjohdonmukainen,

BLACK DECKER SF100 puunastaetsin

BLACK+DECKER SF100 Wood Stud Finder

Jos olet Black Decker (Amazon ja Walmart) -harrastaja, jolla on kaikki oranssi ja musta, tarvitset tämän kokoelmaasi. Se ei vain toimi hyvin, vaan se näyttää myös hyvältä.

Black Decker -työkalu käyttää lasertekniikkaa paitsi suoran viivan luomiseen niiden löytämiseen, myös tasona. Voit käyttää sitä viivalasertasona sekä vaaka- että pystysuunnassa. Se on enemmän kuin 2-in-1.

Plussat

LED-valot vilkkuvat ja laite piippaa, kun nastat ovat paikallaan Ergonominen muotoilu AA-paristot mukana

Haittoja

Ylihinnoiteltu epäjohdonmukainen

Mikä on Jack Stud?

What Is A Jack Stud

Tukinapit sijaitsevat ikkunoiden ja ovenkarmien molemmilla puolilla. Ne tukevat yläpäätä ja ovat samalla korkeudella kuin ovi, kun niitä käytetään ovessa. Kun sitä käytetään tukemaan ikkunoiden kehyksiä, asiat ovat erilaisia.

Kun nosturin nasta asetetaan ikkunan karmiin, se on yhtä korkea kuin ikkunan karmi, mutta yleensä yltää lattiaan. Tämä tarjoaa eniten tukea, sillä sen tekeminen yhtä korkeaksi kuin ikkuna ei yksinään ole vakaa.

Mikä on Cripple Stud?

Mikä on rampa nasta? Vakava nasta on tarkoitettu ikkunoiden ja ovien karmeille. Joskus seinissä on reikiä, kuten aamiaistilassa tai holvikaarien yläpuolella avoimessa kodissa. Rapunastat tukevat yläkerroksia seinässä niiden yläpuolella.

Seinän lyhyemmille alueille sekä ikkunoiden ylä- että alapuolelle sijoitetaan vammauttava tappi. Ne on myös sijoitettu oviaukkojen yläpuolelle. Ilman niitä laudat kumartuisivat tai putosivat alas, koska kehykset eivät olisi kiinni.

Mikä on King Stud?

What Is A Cripple Stud

King-nasta tukee tunkin nastaa. Se kulkee tunkin nastaa pitkin ulkopuolelta vain ulottuu sekä ylä- että alaosaan. Sen tehtävänä on tukea tunkin nastaa ja kaikkia tätä polkua pitkin kulkevia nastoja tukemaan koko runkoa.

Kuningastappi tarvitaan jokaiseen asennettuun nosturin nasta. Jokainen niistä ruuvataan tai naulataan suoraan nosturipulttiin, jota se tukee, sekä ylä- ja alalevyyn, joka on kiinnitetty kattoon ja lattiaan.

Mitä ovat seinän ylätunnisteet?

Mitä tulee teknisiin otsikoihin, kun puhutaan seinän tai väliseinän rakentamisesta, voidaan olettaa, että kyseessä oleva sana viittaa ikkunan tai oven otsikkoon. Tämä on lauta, joka menee ikkunan tai oven yläpuolelle.

Ei kuitenkaan ikkunan alle menevää lautaa, koska sitä pidetään ikkunalaudana. Sana, joka on meille kaikille tutumpi.

Mitä ovat seinälevyt?

Seinälevyt ovat väliseinän ylin ja alin vaakalevy. Ilman niitä sinun täytyy ruuvata laudat kattoon ja lattiaan. Mutta niiden avulla voit ruuvata levyt niihin.

What Are Wall Headers

Sieltä saat valmiin seinän, joka on kehystetty levyillä, mikä helpottaa seinän asentamista ja ruuvaamista lattiaan ja kattoon. Voit ajatella seinälevyjä ylä- ja alaotsikoina.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) UKK

Voinko käyttää Samsung 5G Galaxy Note 20:tä seinäkiinnikkeen löytämiseen?

Kyllä, voit, ja itse asiassa se on melko helppoa. Sinun tarvitsee vain ladata Walabot DIY Plus Wall Scanner, ilmainen sovellus, joka on saatavilla Google Play Kaupasta. Kun olet ladannut sovelluksen, sinun tarvitsee vain painaa nappia ja alkaa etsiä nastoja seinistäsi kotona.

Tarvitsenko Nasta Finderin?

Ei, et tarvitse nastaetsintä löytääksesi taulun seinästä. Voit yksinkertaisesti koputtaa seinään ja opettaa itsellesi eron onton seinän äänen ja nastalla varustetun seinän välillä. Tämä ei kuitenkaan ole varma asia, koska mielesi voi huijata sinua.

Saatat myös tehdä virheitä ja porata seinään reiän, joka on myöhemmin paikattava. Tämä muuttuu monimutkaisemmaksi, kun et löydä ensimmäistä kertaa käyttämääsi maalia.

Ovatko myyntipisteet aina nastoilla?

Kyllä, yleensä sähköpistorasiat asennetaan nastan viereen. Asunnoissa voi kuitenkin tapahtua eri asioita: Niissä voi olla metallinastat. Näitä on paljon vaikeampi löytää koputtamalla.

Voinko käyttää tavallista magneettia nastaetsinä?

Neodyymimagneetti ei löydä puuta, mutta se voi paikantaa teräsruuvit, jotka pitävät kipsilevyn puunastoissa.

Millä tavalla nastat juoksevat?

Tärkeää tietää palkeista on, että ne kulkevat samaan suuntaan koko talossa. Jos esimerkiksi kellarin tai ullakon näkyvät palkit kulkevat idästä länteen, voit olla melko varma, että myös makuuhuoneen lattian alla olevat näkymätön palkit kulkevat idästä länteen.

Nyt tiedät kuinka löytää seinänastat, mikään ei estä sinua tekemästä tee-se-itse-projektia. Edistyneen puhelinsovellustekniikan ansiosta voit löytää seinäkiinnikkeen iPhone- tai Android-laitteestasi. Tämä saattaa olla helpoin tapa löytää nasta seinästä.

Jos työskentelet kaksinkertaisten nastaseinien tai seinän kehystysnastan kanssa, tarvitset ammattiapua.

Ja jos haluat tehdä jotain erilaista, voit kokeilla seinäsäilytystä nastojen välissä. Tämä antaisi sinulle lisätilaa kodissasi samalla kun säilytät kausituotteitasi, jotta ne eivät olisi tielläsi.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook