Kuinka selvittää, sopiiko tavallinen kylpyammeen koko sinulle

How To Tell If The Standard Bathtub Size Suits You

Kylpyhuonetta suunnitellessa monet putkiasennuspäätökset liittyvät kylpyammeeseen. Uuden ammeen ostaminen on hauskaa, mutta se on myös haastavaa. Mistä tiedät, sopiiko tavallinen kylpyamme sinulle?

How To Tell If The Standard Bathtub Size Suits You

Tehtävä, kuten kylpyammeen koon valitseminen, voi osoittautua hankalaksi. Kylpyammeiden vakiokoot vaihtelevat niiden merkin ja mallin mukaan. Kylpyammeen muodon ja sen valmistukseen käytettyjen materiaalien tulee olla yhteydessä kylpyhuoneeseesi. Tässä tarkastellaan muutamia kylpyhuonemalleja, jotka inspiroivat seuraavaa kylpyhuonettasi.

Kylpyammeen historia

Varhaisin kirjattu kylpyammeen käyttö oli vuonna 3300 eaa. Nykyaikaisen kylpyammeen, sellaisena kuin sen nykyään tunnemme, keksi kuitenkin vuonna 1883 John Michael Kohler. Työskennellessään Sheboyganissa Wisconsinissa Kohler otti valurautaisen hevoskaukalon ja kiinnitti siihen neljä jalkaa, jotta se voitiin nostaa maasta. Kun kouru oli peitetty emalilla, voila – ensimmäinen nykyajan kylpyamme keksittiin.

History Of The Bathtub

Vuonna 1968 Roy Jacuzzi keksi porealtaan. Roomalainen, kuten sitä kutsuttiin, käytti integroituja suihkuja, joiden ilma-vesi-suhde oli 50-50.

Normaali kylpyammeen koko

Standard Bathtub Size

Useimpiin koteihin eri puolilla maata asennettu kylpyamme tunnetaan nimellä "alkovikylpy". Keskimäärin alkovikylpy on 60 tuumaa pitkä ja 32 tuumaa leveä. Useimmat kylpyammeet ovat 14-16 tuumaa korkeita. Massatuotantoon valmistetut kylpyammeet ovat enintään 70 tuumaa pitkiä. Mikä tahansa sitä pidempi, ja sinun on hankittava se mittatilaustyönä.

Pieni kylpyammeen koko

Pieni vapaasti seisova kylpyamme on 55 tuumaa pitkä (4,58 jalkaa), 27 tuumaa leveä (2,25 jalkaa) ja veden syvyys 15 tuumaa (1,25 jalkaa).

Mitkä ovat nykyaikaisen kylpyammeen osat?

Kylpyamme ei ole vain astia, joka pitää vettä. Vaikka kylpyammeessa on eri osia ja se vaatii jonkin verran huoltoa, se on helppo säilyttää.

On sanomattakin selvää, että tarvitset vesivarannon ja kylpyammeen. Huomaat, että emme lisänneet sitä luetteloon, koska emme halunneet loukata älykkyyttäsi. Tässä ovat kylpyammeen olennaiset osat:

What Are The Parts Of A Modern Bathtub?

Sulkuventtiilit

Vettä ohjaa kaksi sulkuventtiiliä – kiinnitysventtiilit ja pääventtiilit. Vuoden 1980 jälkeen rakennetuissa kodeissa on kalusteet, jotka erottavat sulkuventtiilin syöttöputkesta. Pääsulkuventtiili ohjaa veden virtausta.

Jos sinulla ei ole erillisiä sulkuventtiilejä, sinun kannattaa harkita niiden asentamista, sillä ne sopivat erinomaisesti hätätilanteisiin.

Vaihtoputki

Tämä pala päästää veden virtaamaan yhdelle alueelle, joten kuuma ja kylmä vesi voivat kulkea saman hanan läpi. Paras tapa kertoa, onko vaihtimen putki vaihdettava, on silloin, kun vedenpaine on alhainen.

Planar Cross

Tämä pala liitetään vaihtosuuntaajaputkeen, kylmän ja kuuman veden syöttöön sekä vanteeseen, joten vesi virtaa kylpyhuoneesta. Neliristikkäinen putkiliitäntä ohjaa veden virtausta.

Vanne

Tämä on kylpyammeen yläreuna, jota joskus kutsutaan "huuleksi". Huuli tarjoaa turvallisen pohjan ammeellesi, jossa voit levätä ja vangita ammeesta pois tulevan veden, kun se on täynnä.

Valua

Viemäri mahdollistaa veden poistumisen kylpyammeesta. Aika yksinkertaista, eikö? Se on kylpyammeen pohjassa oleva pyöreä reikä. Ihan kuin et olisi sitä jo tiennyt. Heti kun huomaat tyhjennysongelmia, puhdista tyhjennysputki.

Joustava liitin

Tämä osa kattaa sinut, jos sinulla on liittimiin liittyviä ongelmia. Jos putkiasi ei ole liitetty 100-prosenttisesti toisiinsa, punotusta teräksestä valmistettu liitosputki voi yhdistää ammeesi kotisi vesihuoltoon. Jos sinulla on vapaasti seisova kylpyamme, voit kohdistaa putkiston kodinkoneisiisi.

Ylivuotoputki

Liitosten ja viemärin välissä ylivuotoputki kerää ylimääräisen veden ja ohjaa sen viemäriin erillisen putken kautta. Ylivuotoputki keventää kuormaa tai veden virtausta viemäriin.

Ansa

Tämä putki, joka tunnetaan myös nimellä "S-Bend", on muotoiltu sivuttain S-putkeen. Suunnittelu mahdollistaa veden jäämisen ja suojaa sinua bakteereilta ja kaasuilta. Loukku mahdollistaa jätteiden kulkeutumisen kodistasi ulos.

Jätepiste

Muuten tunnetaan nimellä. "tyhjennys-jätteenpoisto" löydät tämän palan wc:si ympäriltä. Se vetoaa painovoimaan, joka vetää jätteet alas viemäriin, mikä tarjoaa selkeän kanavan jätteiden hävittämiselle. Poistoaukko on yhdistetty erottimella, joka lopulta estää haitallisten aineiden pääsyn vesihuoltoon.

Kiinnitysmutteri

Kiinnitysmutterit toimivat lukitusominaisuudena, joka kiinnittää ammeesi kiinnikkeet seinään. Tästä syystä kylpyammeesi pysyy paikoillaan ja hanat eivät putoa. Aika tärkeä, eikö?

Koristeellinen paneeli

Tämä on seinän ulkokerros, joka peittää kylpyhuoneesi sisäputket. Laatta tai kivi ovat kaksi suosittua vaihtoehtoa, mutta muitakin vaihtoehtoja on saatavilla. Paneeli piilottaa kylpyammeesi sisäiset toiminnot näkyvistä.

Vuori

Liitosseinä, joka on yhdistetty kylpyammeeseesi ja se kiinnittää sen. Tiedät, että sinulla on ongelma, kun vettä vuotaa vuorauksesta. Tämä on yleisin ongelma kylpyhuoneen vuorauksessa.

Kylpyammeen suutin

Tiedätkö nupit, jotka kytkevät veden päälle ja pois? Kirjain "C" on kirjoitettu yhteen kahvaan ja tarkoittaa "kylmää", ja toisessa kahvassa on "H", joka tarkoittaa "kuumaa"? No, ne olisivat osa kylpyammeen nokkaa. Ne ovat osa hanajärjestelmääsi.

Erityyppiset vakiokylpyammeet

Moderni hiontatekniikka on edistynyt kylpyhuoneessa, mikä on vaikuttanut ihmisten tapaan puhdistaa kehoaan. Kylpyamme ei ole lakannut kehittymästä eikä tule koskaan. Ja se on hyvä asia.

Vapaasti seisovat kylpyammeet

Freestanding Bathtubs

Vapaasti seisovat kylpyammeet näyttävät moderneilta ja niissä on sileät linjat ja tyylikkäät kaarevat. Tyypillinen vapaasti seisova amme on noin 60 tuumaa pitkä ja 30 tuumaa leveä ja veden syvyys 19. Saatavilla on pienempiä kokoja, joiden pituus on 55 tuumaa, leveys 27 tuumaa ja veden syvyys 15 tuumaa.

Isompiin kylpyhuoneisiin suuri vapaasti seisova amme on 72 tuumaa pitkä ja 32 tuumaa leveä ja 20 tuuman veden syvyys.

Vapaasti seisova akryylikylpyamme

Freestanding Acrylic Bathtub

Vapaasti seisovat kylpyammeet vaativat usein suurempia kylpyhuoneita. Soikeat kylpyammeet ovat suositeltu valinta. Useimmat vapaasti seisovat kylpyammeet ovat akryylia. Ja vaikka ne saattavat näyttää isommilta, ne ovat vain hieman leveämpiä kuin perinteiset suorakaiteen muotoiset kylpyammeet. Ne ovat kuitenkin yhtä pitkiä ja syviä.

Kulma-amme

Corner Bathtub

Normaalissa ammeessa oleva pisara on 60 tuumaa pitkä ja 30 tuumaa leveä ja veden syvyys 16 tuumaa. Saatavana pienempiä ja suurempia kokoja. Upotettavalla altaalla ei ole näkyviä viimeisteltyjä sivuja, mutta sen reuna on näkyvissä, toisin kuin alle asennettavissa altaissa.

What is the standard bathtub size

Kylpyamme on olennainen osa kylpyhuonetta. On tärkeää varata aikaa, kun valitset tarpeisiisi sopivan tyylin ja koon. Valitsemasi muoto, valitsemasi materiaali ja sen paino ovat tärkeimpiä huomioitavia tekijöitä.

Marmorikylpyamme

Marble Bathtub

Marmorikylpyammeet ovat markkinoiden mukavimmat, raskaimmat ja kalleimmat kylpyammeet nykyään. Munanmuotoinen, marmorinen vapaasti seisova kylpyamme on hieno ja orgaaninen. Jos haluat tyylikkään, vuosisadan puolivälin modernin kylpyhuoneen, löydät paremman vaihtoehdon kuin marmori. Marmorikylpyamme on jokaisen kylpyhuoneen keskipiste. Tämä tyyli tarjoaa nykyaikaista eleganssia perinteisellä tunnelmalla.

Nykyään kylpyammeissa on ergonominen muotoilu, joka lisää fyysistä mukavuutta. Monoliittinen amme on tilava ja toimiva. Yksi ominaisuus, jonka vain marmori voi tarjota, on sen harmaat suonet, jotka korostavat kylpyhuoneesi värejä ja antavat tilaan luonnollisemman tekstuurin.

Ennen kuin valitset kylpyammeen koon, varmista, että lattia kestää painon. Tämä on välttämätön varotoimenpide, jos valitset marmori- tai kiviammeen. Jopa pieni tai vakiokokoinen kylpyamme voi olla liian raskas kylpyhuoneeseesi.

Marmorinen poreamme

Marble Whirlpool Bathtub

Jos haluat parantaa kylpyammeen marmoripeliäsi, voit hankkia sellaisen, jossa on poreallas. Jotkut kylpyammeet ovat liian erikoisia sitoutuakseen vakiokylpyammeen kokotaulukkoon. Tämä voi tapahtua, jos kylpyammeella on epätavallinen muoto. Siitä huolimatta voit luottaa mittoihin. Olemme maininneet vapaasti seisovat kylpyammeet, mutta jos haluat esimerkiksi kulma-ammeen, tavallisen ammeen mitat ovat 60" x 60" ja veden syvyys 20".

Place a green plant on the corner of your bathroom

Jotkut kylpyammeet sopivat paremmin kehon pesemiseen, kun taas toiset ovat stressin poistamiseen, rentoutumiseen ja meditaatioon. Tämä ei ole ainoa yksityiskohta, joka voi auttaa sinua määrittämään tarvitsemasi kylpyammeen koon ja muodon. Jos sinulla on esimerkiksi suuri ja tilava kylpyhuone, on mahdollista, että ammeen vakiokoko ei täytä suunnittelua.

Lariana kylpyamme

Creating a spa on the bathroom with rattan chairs

Lariana vapaasti seisovassa kylpyammeessa on kaareva sisäpuoli, joka erottuu sen suoremmasta ulkopinnasta. Pohja näyttää kelluvan lattian päällä. Jotkut kylpyammeet ovat syvempiä kuin vakiomallit, mikä tekee niistä samanlaisia kuin japanilaiset kylpyammeet, jotka ovat korkeampia ja lyhyempiä. Jotkut modernit vapaasti seisovat yksiköt ovat molempien tyylien hybridejä.

Soikea kylpyamme

Hardwood Floor Bathroom DesignHardwood Floor Bathroom Design

Suuri soikea kylpyamme on markkinoiden yleisin vapaasti seisovien kylpyammeiden tyyli. Kun päätät, minkä kokoinen kylpyammeesi tulisi olla kylpyhuoneesi mittojen ja ulkoasun perusteella, pyri visuaaliseen harmoniaan. Älä tee sitä virhettä, että asennat suuren kylpyammeen pieneen kylpyhuoneeseen. Se saisi sinut tuntemaan olosi klaustrofobiseksi, se on tietysti jos saisit sen edes ovesta.

Monolith kylpyamme

Rectangular bathtub style design

Monoliittikylpyamme tarjoaa tilavan kylpykokemuksen. Tässä modernin näköisessä kylpyammeessa voi majoittua kaksi henkilöä, ja se on ihanteellinen perheille, joissa on pieniä lapsia, mikä helpottaa lasten kylpemistä samanaikaisesti. Huomaa, että ammeen vakiokoot ovat samat niiden muodosta riippumatta. Ovaalin tai suorakaiteen muotoisia, ne ovat molemmat samankokoisia.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) UKK

Kuinka monta gallonaa vettä tavalliseen kylpyammeeseen mahtuu?

Jos puhumme viiden jalan vakiopituudesta ja leveys on joko 30 tai 32 tuumaa. Altaan tilavuus riippuu myös syvyydestä ja ylivuotokaivon sijainnista. Joten 2,5 jalan kylpyamme 14 tuumalla on melkein 110 gallonaa.

Ylivuototyhjennys on neljä tuumaa altaan pinnan alapuolella. 4 tuuman sijoittelulla kapasiteetti on 78 gallonaa. Jos ylivuotoreikä on kuusi tuumaa yläosan alapuolella, kapasiteetti on 62 gallonaa.

Mikä on pudotus kylpyammeisiin?

Drop in -altaissa ei ole viimeisteltyjä reunoja. Ne asennetaan alkoviin tai niemimaalle kylpyhuoneen keskelle. Drops ovat kuin tavalliset tavalliset kylpyammeet, mutta niissä on enemmän vapautta.

Mitä eroa on rakennusmääräysten ja NKBA-ohjeiden välillä?

Rakennusmääräykset ovat lakeja, jotka kattavat rakentamisen ja suunnittelun viralliset turvallisuusmääräykset. Kaikkien tulee noudattaa lakeja. Sillä ei ole väliä kuinka suuri tai pieni projektisi on.

National Kitchen and Bath Association (NKBA) tarjoaa ohjeita, jotka auttavat sisustussuunnittelijoita kylpyhuoneiden luomisessa.

Voitko laittaa kylpyammeen pieneen taloon?

Voit laittaa kylpyammeen pieneen taloon, mutta kuten kaikki muukin pienessä kodissasi, pieni kylpyamme on pieni. Pienen talon kylpyammeen normaalileveys on keskimäärin 22,5 tuumaa.

Mikä on syvä kylpyamme?

Kaikki on nimessä tämän kanssa. Kylpyamme on kylpyamme, jossa voit liottaa kehoasi. Kylpyammeet ovat syviä ja muotoiltu rauhoittavaan ja rentouttavaan kylpykokemukseen.

Kuinka paljon kylpyammeen vaihto maksaa?

Uudet kylpyammeet maksavat keskimäärin 1 400–7 500 dollaria. Yhdysvaltain kansallinen keskiarvo tavallisen kylpyhuoneen korvaamiseksi on 4 340 dollaria.

Ammeen vakiokoko Päätelmä

Kylpyamme on jokaisen kylpyhuoneen kruunu. Se on eräänlainen alttari – yksityinen paikka, jossa voit palvoa kehoasi. Kylpyammeet ovat myös hyviä tapoja lisätä kotisi arvoa. Koti, jossa on mukava kylpyamme, on helpompi myydä kuin sellainen, jossa on vanha kylpyamme. Eikä vain sitä, vaan uiminen on hyväksi kehollesi ja terveydelle. Kylpyamme tarjoaa enemmän fyysistä mukavuutta kuin suihku ja tarjoaa samalla paikan rentoutua pitkän päivän jälkeen.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook