Kuinka valita paras kovapuulattiapetsiväri

How to Choose the Best Hardwood Floor Stain Color

Parhaan puulattiapetsivärin valitseminen luo tilaan halutun tunnelman ja esteettisyyden. Petsivärit korostavat puun luonnollista kauneutta ja täydentävät sisustustyyliäsi. Parhaat petsivärit ovat usein vaaleat, keskipitkät tai tummat.

How to Choose the Best Hardwood Floor Stain Color

Vaaleat tahravärit

Vaaleat petsivärit korostavat puun luonnollista kauneutta ja antavat syyn valaista. Ne vaihtelevat vaaleista, melkein valkoisista lämpimiin, hunajamaisiin sävyihin. Vaaleat kovapuupetsivärit luovat valoisan, ilmavan tilan.

1. Luonnollinen tai kirkas tahra

Kirkkaassa tahrassa, joka tunnetaan myös nimellä luonnollinen tai läpinäkyvä tahra, on vähän tai ei ollenkaan pigmenttiä. Sillä on vähän tai ei ollenkaan värimuutoksia puussa. Petsi lisää puuhun suojaavan kerroksen säilyttäen samalla sen luonnollisen ulkonäön.

Paras luonnollinen petsi: Valspar esisävytetty kirkas ulkoinen puun petsi ja tiiviste

2. Kultainen tammi

Kultainen tammipetsi antaa puulle lämpimän, kultaisen sävyn. Kultainen tammipetsi sopii parhaiten asunnonomistajille, jotka etsivät vaaleaa mutta lämpimämpää sävyä. Se tarjoaa tummempiin tahroihin liittyvää lämpöä ja täyteläisyyttä säilyttäen samalla pehmeämmän ulkonäön.

Paras kultatammipetsi: Varathane Premium puoliläpinäkyvä Golden Oak öljypohjainen petsi

3. Klassinen

Varhaisessa amerikkalaisessa tyylissä on punaruskean sävyjä, jotka luovat kodikkaan tilan. Se tasapainottaa klassisen, luonnollisemman ulkonäön ja tummempien tahrojen syvempiä sävyjä. Early American luo lämpimän, kutsuvan lookin ilman, että se menee liian pimeään.

Paras klassinen petsi: Varathane Early American Classic Wood -sisustuspetsi

4. Weathered Grey

Weathered grey on viileän sävyinen petsi, joka jäljittelee vanhentunutta puuta. Sävy sijoittuu vaalean tai keskiharmaan spektriin. Tarkka sävy voi vaihdella tuotemerkin ja levitystavan mukaan.

Paras haalistuva harmaa petsi: rapautunut harmaa Varathane Premium Fast Dry Wood -petsi

5. Whitewash tai marinoitu

Whitewash tai peitattu tahra viittaa kevyeen ja puoliläpinäkyvään pintaan. Petsi luo valkoisen tai vaalean, haalistuneen vaikutelman kovapuulattioihin.

Ne tuovat kevyttä, ilmavaa ja rantatunnelmaa, joten ne ovat ihanteellisia huoneisiin, joissa ei ole luonnonvaloa. Ne sopivat myös asunnonomistajille, jotka haluavat rannikon tai skandinaavisen vaikutelman.

Paras kalkittu tai peitattu petsi: Varathane White Wash -sisustuspuupetsi

6. Mänty

Männyä on saatavilla eri sävyissä beigestä kullankeltaiseen. Useimmat männyn sävyt tarjoavat perinteisemmän ilmeen parkettilattialle.

Paras mäntypetsi: Minwax Wood Pine Interior Stain

Keskipitkät tahravärit

Keskipitkät värit tarjoavat tasapainon vaaleiden ja tummien sävyjen välillä.

1. Jacobean

Jacobean-tahra tarjoaa syvän, tummanruskean värin ja vivahteita mustaa. Jacobeanin tumma sävy tarjoaa voimakkaan kontrastin tilan vaaleampia elementtejä vastaan. Se luo silmiinpistävän visuaalisen vaikutelman ja lisää samalla syvyyttä jyväkuvioihin.

Paras Jacobean petsi: Dura Seal Quick Coat 2 tunnin tunkeutuva kovapuulattiapetsi

2. Erikoispähkinä

Special Walnut petsi on keskiruskea, lämpimän sävyinen petsi. Se ei ole niin tumma kuin Jacobean-petsi, mutta tarjoaa huomattavan värinmuutoksen puuhun. Keskiruskea sävy lisää lämpöä ja luonnetta säilyttäen samalla luonnollisen ulkonäön.

Erikoisen pähkinän lämpimät sävyt kallistuvat usein punaisiin tai kultaisiin sävyihin. Ne lisäävät puuhun syvyyttä ja rikkautta luoden kodikkaan ja kutsuvan tunnelman.

Paras erikoispähkinäpetsi: Old Masters öljypohjainen nopeasti kuivuva petsi

3. Provinssi

Provincial petsi on keskiruskea väri, jossa on hieman kullankeltaisia sävyjä. Se korostaa puulattian luonnollisia ominaisuuksia ja tarjoaa perinteisen ja ajattoman ulkonäön.

Paras maakunnan petsi: Minwax Wood Finish öljypohjainen Provincial Interior petsi

4. Antiikkiruskea

Antiikkiruskea petsi on syvä, tummanruskea väri, jossa on vivahteita punaisesta tai meripihkasta. Se luo syvyyden ja rikkauden tunteen, jolloin puun syykuviot näkyvät läpi.

Antiikkiruskea tahra antaa vanhentuneen ja kuluneen ulkonäön. Se on paras levoton tai antiikkisen ilmeen saavuttamiseen.

Paras ruskea antiikkivärjäys: Yleisviimeistely antiikkiruskea tahra

5. Kastanja

Kastanjan petsi on keskiruskea väri, joka lisää puuhun rikkautta ja syvyyttä. Se korostaa luonnollisia syykuvioita ja antaa puulle klassisen viimeistelyn.

Paras kastanjapetsi: Varathane Red Chestnut Classic Wood Interior petsi

Tummat tahravärit

Tummat petsivärit luovat puupinnoille dramaattisen ja hienostuneen ilmeen.

1. Tumma pähkinä

Tumma pähkinäväri on tummanruskea vaaleanruskein kohokohtiin. Siinä ei ole oranssia lasiteväriä, jota löytyy monista puutahreista.

Sen sijaan siinä on hieman havaittavissa punaisia sävyjä. Tumma pähkinä luo lämpimän ja kutsuvan tunnelman esitellen puun luonnollisia syykuvioita.

Paras tumma pähkinäpetsi: Minwax Wood Finish -läpäisevä petsi, tumma pähkinäöljypohjainen

2. Ebenpuu

Ebony on suosittu petsiväri syvällä, täyteläisellä mustalla viimeistelyllä puupinnoille. Ebony petsi tarjoaa kiinteän, läpinäkymättömän mustan värin. Se tarjoaa dramaattisen ja tyylikkään ilmeen luoden rohkean kontrastin tilan vaaleampia elementtejä vastaan.

Paras eebenpuupetsi: Bona DriFast Premium-laatuinen öljymuunneltu nopeasti kuivuva petsi

3. Espresso

Espressotahra on hyvin tummanruskea, melkein musta väri, joka muistuttaa keitetyn kahvin väriä. Se luo lämpimän ja ylellisen tunteen ja lisää puuhun syvyyttä ja intensiivisyyttä.

Paras espressopetsi: Varathane Espresso Classic Interior Wood Stain

4. Mahonki

Mahonipitsi on syvän punertavanruskea väri. Mahonipitsi antaa syvän, lämpimän ja täyteläisen punaruskean värin puupinnoille. Se antaa eleganssin ja hienostuneisuuden tunteen, joka liittyy usein perinteiseen ja ylelliseen estetiikkaan.

Paras mahonkipetsi: BEHR Bombay Mahogany Satin vesipohjainen sisäpehmuste

5. Todellinen musta

Todellinen musta on puhdasta mustaa ja vailla pohjasävyjä tai muunnelmia. Se antaa erittäin tyylikkään ilmeen. Todellinen musta lattia voi olla loistava vaihtoehto, jos neutraalit värimaailmat eivät sovi sisustukseen.

Paras True Black Stain: Dura Seal Quick Coat Penetrating Finish

Kuinka valita kovapuulattian petsiväri

Täydentävä puulaji

Kaikilla puulajeilla on selkeät luonnolliset värit ja syykuviot. Petsien värit näyttävät myös erilaisilta puulajeissa.

Jotkut puulajit ottavat tahroja tasaisemmin, kun taas toisissa voi olla enemmän värivaihteluita. Ota huomioon puulajin luonnollinen väri ja ominaisuudet. Tarkista, parantaako tai muuttaako tahra sen ulkonäköä.

Tilasi ymmärtäminen

Tilasi suunnittelun ja tyylin tulee vastata tahran väriä. Tutki huoneessa olevia elementtejä, kuten seinien värejä, huonekaluja ja sisustusta.

Arvioi, kuinka tahran väri täydentää tai erottelee näitä elementtejä. Päätä, haluatko lattian sulautuvan toisiinsa vai annatko ilmoituksen keskipisteenä.

Luonnonvalo ja keinovalo vaikuttavat tahran väriin. Harkitse valon määrää, sen suuntaa ja läheisistä seinistä tai kalusteista tulevaa väriä. Testaa tahranäytteitä eri valaistusolosuhteissa nähdäksesi, miltä ne näyttävät.

Esteettiset asetukset

Määritä yleinen estetiikka, jonka haluat saavuttaa tilassa. Päätä, haluatko perinteisen, modernin, maalaismaisen vai nykyaikaisen ilmeen. Suunnittelumieltymystesi ymmärtäminen auttaa ohjaamaan petsattujen värien valintoja.

Huoneen toiminto

Tahran väri vaikuttaa huoneen tunnelmaan ja tunnelmaan. Tummemmat tahrat luovat muodollisen tunnelman, joka on ihanteellinen olohuoneeseen tai ruokailutilaan. Vaaleammat tahrat luovat rentoa ja rentoa tunnelmaa perhehuoneisiin tai epävirallisiin tiloihin.

Huoneen toiminta vaikuttaa myös petsauksen värinvalinnan käytännön puoleen. Vilkkaasti liikennöidyt alueet, kuten käytävät tai eteiset, voivat hyötyä tummemmista tahroista. Ne peittävät lian, naarmut ja kuluvat ajan myötä.

Vaaleammat tahrat viileillä pohjasävyillä luovat rauhoittavan tunnelman. Ne sopivat ihanteellisesti tiloihin, joissa pyrit edistämään rauhallista ja seesteistä ympäristöä.

Lämmin vs. viileä pohjasävy

Lämpimiä sävyjä ovat punainen, oranssi ja keltainen. Ne luovat lämmön, energian ja mukavuuden tunteen tilaan. Viileitä pohjasävyjä ovat siniset, harmaat ja vihertävät sävyt. Ne luovat rauhoittavan ja rauhoittavan tunnelman.

Lämpimät seinävärit, kuten kermanvalkoiset tai maanläheiset sävyt, täydentävät lämpimiä pohjasävyjä. Yhdistä viileät pohjasävyt kylmiin seinäväreihin, kuten vaaleansiniseen tai vaalean vihreään.

Jotkut puulajit voivat olla neutraaleja. Ne toimivat hyvin sekä lämpimien että kylmien väripalettien kanssa. Esimerkkejä ovat luonnontammi tai koivu.

Viimeistelyn ja kiillon vaikutus

Puulattian viimeistely vaikuttaa tahran värin käsitykseen. Matteilla viimeistelyillä on minimaalinen kiilto ja ne heijastavat vähemmän valoa, jolloin tahravärit näyttävät tummemmilta ja täyteläisemmiltä. Puolikiiltävissä viimeistelyissä on kohtalainen kiilto ja ne heijastavat enemmän valoa.

Ne lisäävät tahravärien syvyyttä ja eloisuutta. Korkeakiiltoiset viimeistelyt luovat muodollisen ilmeen, vahvistaen lämpimiä pohjasävyjä ja rapeita, viileän sävyisiä tahroja. Hanki näytteitä lattiapäällysteiden toimittajalta testataksesi tahravärejä eri viimeistelyillä.

Tarkkaile niiden vuorovaikutusta eri valaistusolosuhteissa. Vertaile eri näytteitä arvioidaksesi niiden ulkonäköä, kiiltoa ja värien eloisuutta.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook