Lattiaeristystyypit

Types Of Floor Insulation

Useimpia eristetuotteita voidaan käyttää lattioiden eristämiseen. Oikean eristystyypin valinta vaikuttaa suoraan tulokseen.

Miksi lattia eristetään?

Lattian eristys on tärkeä useista syistä:

Vähentää energiankulutusta – säästää rahaa. Vähentää vetoa pitkin lattiaa. Lisää mukavuutta oleskelutilassa. Auttaa kosteuden hallinnassa – vähentää homeen, tuholaisten ja lahoongelmia. Parempi äänieristys oleskelutilojen välillä.

Types Of Floor Insulation

7 yleistä lattiaeristystuotetta

Betonilattiat ja riippulattiat vaativat usein erilaisia eristeitä ollakseen tehokkaita. Useimpia seuraavista tuotteista voidaan käyttää molemmissa.

1. Lasikuitu

Lasikuituvanu eristys on usein suosituin eristystyyppi. Se on halpa, tehokas ja helppo asentaa avolattiapalkkien väliin. Yleensä tarvitaan hihna, jotta se ei putoa. Lasikuitu imee kosteutta ja tarvitsee höyrysulun. Ryömintätilan kapselointi on parempi vaihtoehto kuin eristäminen, mutta se on kalliimpaa.

Lasikuitua voidaan käyttää myös betonilattian eristeenä, jos lattiaa rakennetaan. Aseta ensin höyrysulku alas.

2. Suihkuta vaahtoa

Ruiskuvaahtoeristys on yksi parhaista ja täydellisimmistä vaihtoehdoista ripustettujen puulattioiden alapinnan eristämiseen. Se tiivistää kaikki raot ja halkeamat, ja sen R-arvo on R-6,3 tuumaa kohti. Se on vedenpitävä eikä tue hometta tai tuholaistartuntoja. DIY-suihkevaahtosarjat ovat saatavilla verkossa tai kodin kunnostusliikkeistä. Tai se voidaan asentaa urakoitsijan toimesta. Ruiskuvaahtoa voidaan käyttää ratapölkyjen välissä rakennetulla betonilattialla ilman höyrysulkua.

3. Selluloosa

Selluloosaeristeen märkä muoto voidaan ruiskuttaa ripustettujen puulattioiden alapuolelle. Se pysyy paikallaan, eikä putoa kuivuessaan. Märkäsuihkutus täyttää aukot ja aukot putkien, johtojen ja kehysosien ympärillä. Selluloosan märkä levitys ei ole tee-se-itse-projekti.

Irtotäytteinen selluloosa voidaan asentaa ylhäältä poistamalla lattia ja aluslattia. Palkkien väliin asennetaan verkko tai 6 mil poly ja asennetaan selluloosa. Sen jälkeen aluslattia ja viimeistelylattia vaihdetaan.

Irtonainen selluloosa voidaan asentaa betonin päälle – rakennetun lattian imeytysputkien väliin. Asenna ensin höyrysulku.

5. Jäykkä vaahto

Jäykkä vaahtolevyeristys, kuten suulakepuristettu polystyreeni ja polyisosyanuraatti, ovat höyrysulkua, jos ne ovat vähintään kaksi tuumaa paksuja. Sopivaan kokoon leikattuina niitä voidaan käyttää betonilla ja lattiapalkkien välissä.

Laudat voivat olla kitkasovitettuja palkkien väliin ylhäältä tai alhaalta. Ne voidaan myös naulata tai ruuvata palkkien alapuolelle. Suihkevaahtopurkkia tai akustista tiivistysputkea voidaan käyttää täyttämään mahdolliset aukot.

5. Mineraalivilla

Mineraalivillaeristelevyjä voidaan käyttää samoilla tavoilla ja paikoissa kuin lasikuituvanoa. Mineraalivilla imee vähemmän kosteutta kuin lasikuitu, mutta vaatii silti höyrysulun. Sillä on erittäin hyvät äänieristysominaisuudet ja se on usein määritelty eristeeksi kerrosten ja seinien välillä asunnoissa ja toimistorakennuksissa.

6. Eristävä tasoite

Eristävä tasoite voi olla nopein, halvin ja vähiten häiritsevä lattiaeriste. Se on sekoitus betoni- ja polystyreenihelmiä, perliittieristettä jne. Tasoitteita voidaan levittää betonin, puisten aluslattioiden, jäykkien vaahtomuovilevyjen ja jopa hiekan päälle lattian tasoittamiseksi ja lisää R-arvoa ja äänieristystä.

Eristystasoite levitetään urakoitsijoiden toimesta tai tee-se-itse-projektina. Se on kevyt ja eliminoi lämpösillat. Tarjoaa ihanteellisen päällysteen kellarin lattialämmitysjärjestelmille.

7. Matto

Raskaat matot tai aluematot, joissa on paksu ja raskas alusmateriaali, tarjoavat hyvän eristysarvon ja äänieristyksen. Lattiapäällyste, kuten QuietWalk Plus, toimii höyrysulkuna betonilattioille asennetuille matoille.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook