Makuuhuoneen suunnittelu rentouttavaksi lomapaikaksi

Designing a Master Bedroom to be a Relaxing Retreat

Päämakuuhuone on luultavasti ensimmäinen paikka kodissa, jossa rentoutuminen, mukavuus ja rauha tulisi integroida suunnitteluun. Valitettavasti se on usein viimeinen paikka, jossa sisustusprioriteetit asetetaan, ehkä siksi, että se ei ole julkinen huone. Mikä tahansa syy lykätä sitä, ei kuitenkaan ole hyvä syy. Päämakuuhuoneen suunnittelu on asetettava etusijalle, jotta siitä tulee keidas, pakopaikka muun kotitalouden melusta, kaaoksesta ja paineista (ainakin hetkeksi). Tässä on ideoita, joiden avulla voit suunnitella päämakuuhuoneen rentouttavaksi lomapaikaksi, joka erottuu muusta kodistasi.

Designing a Master Bedroom to be a Relaxing Retreat

Touchable Textiles for master bedroo

Kosketettavat tekstiilit

Missä tahansa tilassa (päämakuuhuoneet mukaan lukien) yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista saavuttaa mukavuuden tunne on pitää pehmeät, kosketettavat tekstiilit valmiina ja käden ulottuvilla. Pehmustetusta sängynpäädystä sängyn (keinotekoiseen?) turkikseen, tämä makuuhuone kutsuu sinut sisään ja ottamaan kuorman pois… mukavasti.

A place for everything hanging system

Paikka kaikelle

"Säilytys" makuuhuoneessa ei välttämättä tarkoita valtavien kaappien ja lipastojen kantamista. Joskus paras säilytystapa on ulkona oleva säilytystapa, joka on saumattomasti osa sisustusta. Esimerkiksi seinään kiinnitettävän yöpöydän alla olevat koukut tarjoavat helposti saatavilla olevaa säilytystilaa kukkarolle, laukulle ja/tai hatulle.

Consistent Details floor lamp shades

Johdonmukaiset yksityiskohdat

Yksi asia, joka tuo visuaalista harmoniaa ja siten psyykkistä rentoutumista, on se, että suunnittelussa on jatkuvuutta. Vaikka ennustettavuus ei välttämättä ole sitä, mitä tavoittelemme, tietyn kuvion tai yksityiskohdan johdonmukainen käyttö on järkevää aivoillemme, mikä mahdollistaa sen tehon sammumisen. Pääsängyn tyynyasetelma ja peitto jäljittelevät lattian neliöitä ja rakeita miellyttävän neutraalilla tavalla.

Master bedroom symmetry

Symmetria

Samoin kuin aivot voivat rentoutua sisustuksen yhtenäisten yksityiskohtien kanssa, symmetria tarjoaa myös rauhoittavan esteettisen vaikutelman. Tietenkin "symmetrian" käsitteeseen voidaan soveltaa erilaisia jäykkyyden asteita. Tässä päämakuuhuoneessa esimerkiksi käytetään identtisiä yöpöytälamppuja samankokoisten mutta hieman erilaisten yöpöytäten päällä. Silti vaikutus on harmoninen ja ihana, varsinkin tässä rikkaassa väripaletissa.

Bedroom with personal touch mirrored furniture

Henkilökohtaisia kosketuksia

On aina mukavaa astua tilaan ja tuntea heti kuuluvansa. Tämä pätee erityisesti makuuhuoneeseen. Yksi tapa saavuttaa tämä vaikutus on sisällyttää sisustukseen persoonallisia yksityiskohtia. Esimerkiksi monogrammilliset tyynyliinat tai lakanat ovat hienostunut tapa tuoda omistajuuden ja kuulumisen tunne. Lisäksi se vain tuntuu erikoiselta.

Dark and dramatic walls

Tummat, dramaattiset seinät

Tummat seinät vaikuttavat usein (vaikkakaan ei aina) ympäröivään ja viihtyisään tilaan. Ne saavat makuuhuoneen tuntumaan kodikkaammalta, intiimimmältä ja romanttisemmalta. Tilaa voi hieman piristää kevyemmillä vuodevaatteilla, mutta yleistunne tummien, tunnelmallisten seinien mestarissa on varmasti levollinen.

Bedroom with Muted Palette

Mykistetty paletti

Tämä idea ei sovi kaikille, mutta jos etsit päämakuuhuonetta levollisemmaksi kuin energisoivaksi, hillitty, neutraali väripaletti on luultavasti suunta nojata. Vaihtele jokaisen integroidun sävyn valoja ja tummia. Rakastan tilapäisesti pehmustetun sängynpäädyn konseptia tässä minimalistisessa tilassa. Vaikka minimalistinen tila on upeasti tehty, minun on myönnettävä, että tunnen oloni levottomaksi nukkumiseen tarkoitettujen tyynyjen puutteesta.

Proportionate Bed proportions

Sopiva sänky

Päämakuuhuoneen sängyn koko vaihtelee useiden tekijöiden seurauksena. Asiat, kuten huoneen koko, huoneen asettelu, vartalon koko, nukkumismieltymykset ja paljon muuta, vaikuttavat parhaiten rentouttavan tilan pääsängyn koon määrittämiseen. Muista kuitenkin pitää sängyn koko mahdollisimman suhteessa tilaan – pieni täysikokoinen sänky tuntuu oudolta tilavassa isännässä ja king-size valtaisi leimakokoisen makuuhuoneen.

Comfortable seating for master bedroom eames lounge chair

Mukavat istuimet

Makuuhuoneena makuuhuone on tärkeä nukkumisen kannalta, ja se tulee suunnitella ennen kaikkea sitä silmällä pitäen. Mutta lisämukavien istuimien sisällyttäminen masteriin on myös melko tärkeää. Käytetäänpä tuoleja lukemiseen, töiden seuraamiseen tai teini-ikäisten tullessa juttelemaan vanhempiensa kanssa, on aina hyvä idea, että sinulla on vähintään yksi sänkyyn kuulumaton paikka istua ja rentoutua. .

Uncluttered Surfaces wood furniture

Puhtaat pinnat

Loppujen lopuksi rentoutuminen tulee tilaan, joka on järjestyksessä ja siisti. Vaikka tämä voi olla tai ei ole luonnollinen taipumuksesi (tai puolisosi, jos sovellettavissa), sen eteen on tehtävä työtä. Yritä pitää mikä tahansa vaakasuora pinta puhtaana; käy läpi joka ilta ja poista tarpeettomat yöpöydät, lipastot, ottomaanit, penkit, turhamaiset tai mistä tahansa pinnasta, joka olisi voinut olla saalis tälle päivälle. Se lisää lepotilaasi valtavasti.

Master bedroom floating bed

Kelluva sänky

Kelluvassa sängyssä on jotain uskomattoman avointa ja haavoittuvaa. Siellä missä perinteet ovat sijoittaneet vuoteet seinien viereen vuosisatojen ajan, makuuhuoneen keskellä kelluva esillä oleva sänky on sekä luotettava että luotettava. Tämä toimii kuitenkin vain makuuhuoneessa, jossa on runsaasti tilaa mukavan kokoiselle käytävälle sängyn ympärillä.

Modern and powerful walk in closet

Power Closet

Vaikka vaatehuone ei sinänsä ole osa päämakuuhuonetta, se tarjoaa varmasti runsaasti tilaa vaatteiden ja kenkien tehokkaaseen säilyttämiseen, mikä tekee makuuhuoneesta vähemmän sotkuisen ja virkistävämmän. Joten, mikäli mahdollista, erittäin toimiva pääkaappi on suositeltavaa maksimaalisen rentoutumisen saavuttamiseksi itse makuuhuoneessa.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook