Metallirunko: koot, käyttötarkoitukset ja asennusvinkit

Metal Stud Framing: Sizes, Uses, and Installation Tips

Metallipultit soveltuvat kaikentyyppisiin rakennuksiin taloista liikerakennuksiin lujuutensa ja kestävyytensä ansiosta. Metallinapojen kehystys on rakennusmenetelmä, jossa käytetään teloja, metallinastoja ja muita elementtejä. Kehystysmenetelmä soveltuu parhaiten väliseiniin, kattoihin ja rakenteellisiin sisäseiniin.

Se on kustannustehokas ja helpompi asentaa kehys. Metallinen nastarakenne on myös kevyempi kuin teräsrungot tai puu. Metallirunkokehystä asennettaessa on noudatettava eritelmiä. Voit itse asentaa metallirunkokehyksen oikeilla työkaluilla ja tekniikoilla.

Mitä ovat metallinastat?

Metal Stud Framing: Sizes, Uses, and Installation Tips

Metallinasta on rakenneosa, jota rakentajat käyttävät sisäseinien ja kattojen rakentamiseen. Useimmat metallirungot on valmistettu joko alumiinista tai galvanoidusta teräksestä. Ne ovat tukevia, kevyitä, kestäviä ja yleisiä kaupallisessa tai teollisessa rakentamisessa.

Aiheeseen liittyvä: Nastalaskin

Seinien ja kattojen kehystyksen lisäksi metallinastat vahvistavat myös olemassa olevia rakenteita. Metalliset kannattimet tai pidikkeet yhdistävät nastat yhteen, kun taas ruuvit ja pultit kiinnittävät ne. Metalliset nastat tukevat tehokkaasti johdotuksia, putkia ja kipsilevyn eristystä.

Metallikantojen käytön edut

Metallinastoilla on joitain etuja, joten ne sopivat paremmin kuin puu- tai galvanoitu teräsrunko.

Kustannustehokas: Niiden helppo asennus ja kevyt muotoilu tekevät niistä halvempia kuin puukehykset. Metalliset nastat ovat kierrätettäviä; siksi ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin muut vaihtoehdot. Parempi äänieristys

Metalliset nastat soveltuvat myös maanjäristysalttiille alueille ja ympäristöihin, joissa on korkea kosteus tai tuuli. Ne vaativat vähemmän huoltoa ajan myötä.

Kestävä: Metalliset nastat tarjoavat kestävämmän, pitkäikäisemmän rakenteen kuin puurunko. Oikea asennus ja tiivistys tekevät niistä vähemmän alttiita halkeilulle tai vääntymiselle. Niiden vastustuskyky mätää tai homeen kasvua vastaan saa ne säilymään ehjinä. Monipuolinen: Metallirunko sopii erinomaisesti erilaisiin rakennustarpeisiin. Se kehystää seiniä, aluslattiajärjestelmiä ja kattoja. Metalliset nastat sopivat myös erilaisiin teollisuusprojekteihin. Ne vahvistavat sekä sisä- että ulkoseiniä.

Metalliseinien mitat

Metalliset nastat ovat saatavilla eri leveyksinä ja korkeuksina. Seinien oikea koko kannattaa tietää ennen ostamista.

Metallinapojen vakioleveydet ovat 2 ½ ja 3 ⅝, mutta räätälöityjä mittoja on saatavana pyynnöstä. Metallisen nastan korkeus riippuu asennusalueesta. Metallipultteja on saatavana myös eri paksuisina.

Metallinapojen etäisyys vaikuttaa niiden kestävyyteen ja painoon. Useimmat rakentajat pystyttävät metallinastat 16 tuuman etäisyydelle keskustasta toiseen. Muut suunnittelusuunnitelmat mahdollistavat metallinastan sijoittamisen 24 tuumaa keskelle.

Rakennusinsinöörin tulee määrittää etäisyys varmistaakseen painon oikean jakautumisen. Myös laipan ja huulen koko kannattaa ottaa huomioon metallipultteja asennettaessa.

Metalliset nastat kehystystyökalut

Tässä on luettelo työkaluista, joita saatat tarvita metallinastan kehystykseen:

Hammer Level Hyödyllinen veitsi Mittanauha Ruuvitaltat Saha Akkupora Tankohiomakone Metallileikkurit Nastahaku Lotalastalla Käsisaha

Metallinapojen koot

Metallipultteja on saatavana eri kokoisina, leveisinä, laippaina, läpivientejä ja paksuuksia.

Vakiometallikoot

Metallien vakiokoot ovat:

2 1/2 tuumaa 3 5/8 tuumaa 4 tuumaa 6 tuumaa 8 tuumaa 10 tuumaa 12 tuumaa 14 tuumaa

Nämä koot viittaavat nastan leveyteen. Metallin paksuus voi vaihdella, ja yleisimmät ovat 25 gauge ja 20 gauge.

Metallien nimelliskoot

Nimelliskokoja käytetään metallinastan tunnistamiseen. Mutta ne eivät ole nastojen todellisia mittoja.

2✕3 2✕4 2✕6

Laipan koot

Metallipulttien sivuosien (laipat) leveys vaihtelee.

1 ¼ tuumaa 1 ⅜ tuumaa 1 ⅝ tuumaa 2 tuumaa 2 ½ tuumaa 3 tuumaa 3 ½ tuumaa

Kuinka lukea metallinastan koot

Useimmat valmistajat merkitsevät metallinastansa numerosarjalla. Esimerkiksi 300 S 162 43. Kolme ensimmäistä numeroa edustavat verkon kokoa 100 tuumana. S edustaa nastaa, joten se on 3 tuuman laippametallinasta.

Seuraavat kolme numeroa osoittavat metallin paksuuden 100 tuumaa. Tässä tapauksessa 162 tarkoittaa 1⅝ tuumaa. Viimeinen numero 43 edustaa perusmetallin vähimmäispaksuutta milinä. Lisäksi metallinasta olisi 0,043 tuumaa paksu.

Kuinka määrittää oikea metallinastan koko projektillesi

Drywall framing with metal sutds

Kehyspaksuus

Metalliset kehysnastat tukevat pystysuoraa seinää. Niiden leveys on 2-14 tuumaa. 3 ⅝ tuuman leveät nastat ovat yleisimpiä kaupallisissa ovissa ja ikkunoissa.

Kun asennat metallinastat oviin, jätä 3 tuuman rako. Rako auttaa kiinnittämään 2✕4 puupuikkoa oven ripustamista varten. Pienemmät metallitapit on valmistettu paksummasta teräksestä.

Kantavuusvaatimukset

Kantavat ulkoseinät tarvitsevat 16 tai 18 gaugein metallinastat. Ne tukevat katon painoa ja jakavat kuorman tasaisesti perustukselle ja maaperään. Kansainvälisen asuinsäännöstön (IRC) mukaan kantavien seinien enimmäisvälin tulee olla 24 tuumaa. Kantavien sisäseinien tulee olla vähintään 8 tuumaa paksuja.

Paikalliset rakennusmääräykset ja määräykset

Paikallisilla yhteisöillä on rakennusmääräykset vahvan rakenteellisen eheyden varmistamiseksi. Säännöt suojaavat rakennuksen asukkaita luonnonkatastrofilta ja ylimääräisiltä vahinkokustannuksilta.

Yhteisöt päivittävät koodeja usein, joten on erittäin tärkeää pysyä ajan tasalla. InspectToProtectin kautta voit oppia alueesi rakennusmääräykset ennen metallipullien asentamista.

Hinta

Metallinapojen kehystys maksaa keskimäärin 9–13 dollaria neliöjalkaa kohden. Pienemmät metallinastat maksavat enemmän kuin suuremmat tyypit, koska ne ovat paksumpia. Työvoimakustannukset, rakennuksen koko ja metallinastan tyyppi vaikuttavat myös lopullisiin kustannuksiin.

Koko

Metallien vakiokoot ovat 1 ⅝, 2 ½, 3 ⅝, 4 ja 6 tuumaa. Niiden paksuus vaihtelee myös 14:stä 26:een. Harkitse rakennuksen kokoa ennen kuin valitset ihanteellisen koon. Suuren rakenteen rakentaminen vaatii paksut metallinastat, joilla on leveä verkkokoko. Pienissä rakenteissa ja ei-kantavissa seinissä ohuemmat nastat riittäisivät.

Valmistajan suositukset

Valmistajat valmistavat rakenteellisia ja ei-rakenteisia metallinastoja. Kantaviin seiniin käytetään rakenteellisia nastoja, kun taas ei-rakenteelliset nastat sopivat kattoon, soffiteihin ja ei-kantaviin seiniin. Valmistajat auttavat urakoitsijoita nastojen valinnassa ja asennusprosessissa. He neuvovat myös ihanteellisen kiinnityskoon ja napojen välisen etäisyyden suhteen.

Suunnittelusuunnitelmat ja arkkitehtoniset tiedot

Nastarakenteista seinää käytetään toimistojen ja asuntojen väliseinään. Kaksinastainen väliseinä on välttämätön paksua, eristettyä seinää luotaessa. Metalliset nastat muodostavat talon päärungon arkkitehtonisen suunnitelman mukaan.

Nastat ovat hyödyllisiä myös silloin, kun tarvitset lisää osiointia tulevaisuudessa. Rakentajat käyttävät nastoja monikerroksisissa rakennuksissa. Nastat muokkaavat myös autotalleja ja puoliseiniä.

Metalliseinän kehyksen pääkomponentit

Metalliseinän rungon kolme pääkomponenttia ovat:

Tela: telat toimivat ylä- ja pohjalevyinä. Pohjalevyt kiinnittävät rungon lattiaan, kun taas ylälevyt kiinnittävät tapit kattoon. Päällyslevyt kiinnitetään kattopalkkiin tai pylväisiin, jos palkit ovat epätasaisesti sijoitetut. Nasta: pystynastat on asennettu ylä- ja pohjalevyjen väliin. Ne muodostavat talon sisä- ja ulkokehyksen. Metalliset nastat ovat kestäviä ja vahvoja. Niihin mahtuu kaappeja, oviaukkoja, ovien karmeja jne. Noggins: Noggins ovat pieniä osia, jotka on kiinnitetty kiskojen väliin. Metallirungossa käytetään yhtä riviä nyppiä, koska ne ovat jäykempiä kuin puu.

Metallinapojen mittaritaulukko

Arvioida Paksuus (milj.) Väri
25 18 Kirkas (ei maalia)
22 27 Musta
20 33 Valkoinen
18 43 Keltainen
16 54 Vihreä
14 68 Oranssi
12 97 Punainen
10 118 Sininen

Valmistajat lisäävät metallinastoihin värimerkinnät, jotka auttavat tunnistamaan nastan koon. Voit käyttää mikrometriä metallinastan todellisten mittojen määrittämiseen.

Vinkkejä metallinastoihin

Leikkaa ja taivuta metallinastat oikeilla työkaluilla

Leikkaa metallinastat halutun pituisiksi lentokoneilla. Leikkaa molemmat puolet viipaleilla ja leikkaa viiva toiselle puolelle. Taivuta sitten nastaa edestakaisin, kunnes se hajoaa.

Pyörösahat ja jiirisahat ovat myös loistavia vaihtoehtoja. Mutta ne ovat meluisia ja irrottavat metallilastuja. Kun käytät jiirisahaa, käytä suojalaseja ja kuulosuojaimia.

Käytä tasoa oikean kohdistuksen ylläpitämiseen

Käytä tasoitustyökaluja varmistaaksesi metallipullien tarkat mitat. Nastoissa tulee olla alle ⅙ tuumaa rakoja ylä- ja pohjalevyistä. Jos raot ovat suurempia, seinien paino siirtyy ruuveille. Seurauksena on heikko kehys, joka ei ehkä kestä ajan myötä.

Kohdista valmiiksi leikatut reiät johdotusta ja putkistoa varten

Sähkökaapeleiden tulee kulkea kunkin nastan keskilinjaa pitkin. Ruuvaa kaapelit muovisiteillä niputtaa ne yhteen ja kiinnittää ne nastoihin. Ennen kuin vedät kaapelit läpi, aseta muovinen kaapeliholkki reikiin. Se suojaa johtoja ja putkia hankautumiselta nastojen teräviin reunoihin.

Jätä tilaa nastojen väliin parantaaksesi vakautta

Tilaa kantavat metallinastat 24 tuuman keskellä rakenteen vakauden ylläpitämiseksi. Nastat voitaisiin sijoittaa 16 tuuman etäisyydelle keskeltä keskelle sisäseiniä varten. Välimatka mahdollistaa kipsilevyn ja jalkalistan asennuksen runkoa pitkin. Asenna nastat samaan suuntaan johdotuksen helpottamiseksi.

Metalliastat vs. puunastat: kumpi on parempi?

Metal stud vs. wood framing

Metalliset nastat ovat kevyitä ja helppoja kuljettaa kuin puunastat. Toisin kuin metallinastat, puu on alttiina taipumaan, vääntymään ja mätänemään kosteissa tiloissa. Metalliset nastat sopivat paremmin kantaviin seiniin ja kehyksiin. Ne kestävät yleensä enemmän materiaalipainoa.

Metallien nastojen koot ja leveydet ovat standardoituja, ja niissä on läpiviennit johdotusta ja putkistoa varten. Mutta metallipultit voivat olla haastavia asentaa, koska vain kipsilevyruuvit tunkeutuvat läpi.

Niiden läpäisemättömyys vaikeuttaa koristeellisten seinäverhoilujen ripustamista kehystyksen jälkeen. Urakoitsija asentaa puupalkin metallirunkoon mahdollisia seinäverhouksia varten. Puusulku päästää naulat ja ruuvit läpi keittiönkaappeja ja muita esineitä kiinnitettäessä.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook