Modernit seinäkirjahyllyt monimutkaisilla ja odottamattomilla suunnitteluominaisuuksilla

Modern Wall Bookshelves With Intricate And Unexpected Design Features

Seinähyllyt tai hyllyt ovat loistavia, kun haluat täyttää olohuoneesi tilaa tai kun tarvitset vain vähän ylimääräistä säilytystilaa jonnekin kotiisi.

Modern Wall Bookshelves With Intricate And Unexpected Design Features

Ne ovat monipuolisia ja voivat todella erottua joukosta ja näyttää katseenvangitsivilta, jos niin haluat.

Seinäkirjahyllyjä on eri muodoissa ja tyyleissä, ja niiden lisäksi voit aina hankkia vain räätälöityjä, jotka sopivat erityisesti tilaan, säilytysvaatimuksiin ja tyyliisi.

Table of Contents

Hyllyjen tyypit

Hyllyt voidaan luokitella materiaalien, asennustyypin, käyttötarkoituksen ja useiden muiden kriteerien mukaan. Tämä antaa sinulle monia erilaisia hyllyjä, joista voit valita. Tässä on joitain suosituimmista

Kelluvat hyllyt

Floating shelves

Ne sopivat erinomaisesti sekä säilytykseen että esittelyyn. Kelluvia hyllyjä on monen muotoisia ja kokoisia, ja ne sopivat useimpiin tiloihin. Kelluvien hyllyjen seinään kiinnittämiseen käytettävä laitteisto on piilotettu. Tämä antaa hyllyille siistin ja tyylikkään ilmeen.

Sisäänrakennetut hyllyt

Built-in shelves

Nämä ovat hyllyt, jotka on rakennettu tilaan, kuten esimerkiksi alkoviin. Ne ovat hyvin yksinkertaisia ja tilaa säästäviä. Niiden mitat määräytyvät seinässä olevan syvennyksen koon mukaan ja ne on suunniteltava tai valittava sen mukaan.

Kulmahyllyt

Corner shelves

Kulmahyllyt on suunniteltu sopimaan huoneen kulmiin. Ne ovat erinomainen tapa maksimoida säilytystilaa ja hyödyntää näitä käyttämättömiä tiloja. Ne voivat olla kiinteitä tai säädettäviä, ja niitä on monia tyylejä.

Riippuvat hyllyt

Hanging shelves

Nämä hyllyt on suunniteltu roikkumaan korkeilta pinnoilta, kuten katosta tai kaapin pohjasta. Ne ovat hyödyllisiä keittiöissä, joissa ne voivat roikkua saaren yläpuolella sekä muissa huoneissa. Huomioi suurin sallittu kuorma, kun säilytät ja esität tavaroita riippuhyllyillä.

Vapaasti seisovat hyllyt

Freestanding shelves

Vapaasti seisovia hyllyjä ei tarvitse kiinnittää mihinkään pintaan. Ne voidaan haastaa oikeuteen sellaisenaan ja siirtää tarvittaessa. Niitä on eri tyylejä, muotoja ja kokoja ja ne voivat palvella erilaisia tarkoituksia.

Säädettävät hyllyt

Adjustable shelves

Näissä järjestelmissä on pystysuorat kiskot ja kannakkeet, ja ne ovat joustava säilytysvaihtoehto. Hyllyt on valmistettu metallista tai puusta. Säädettävät urahyllyt sopivat parhaiten autotalleihin ja ruokakomeroihin.

Portaiden hyllyjen alla

Hyllyportaat ovat tapa maksimoida säilytystilaa, ja niitä löytyy usein pienissä kodeissa. Ne asennetaan portaiden alla oleviin tiloihin, mutta ne voivat olla itse portaiden osa.

Kuinka muotoilla kirjahyllyjä

How To Style Bookshelves

Oletko koskaan miettinyt, kuinka jotkut saavat kirjahyllynsä näyttämään niin tyylikkäiltä, kun sinun kirjahyllysi näyttävät vain yksinkertaiselta ja tylsältä? Katso nämä vinkit, jos haluat oppia muotoilemaan kirjahyllysi.

Aloita isoista asioista

Aseta isommat tuotteet hyllyille ensin saadaksesi alustavan asettelun. Tämä auttaa myös tasapainottamaan suunnittelua myöhemmissä vaiheissa.

Lisää monimuotoisuutta kirjapinoihisi

Älä kohdista kaikkia kirjoja samalla tavalla. Säilytä osa pystysuorassa, osa vaakasuorassa, osa kulmassa ja niin edelleen. Lisää kirjapinoihisi monipuolisuutta, jotta hyllyt näyttävät mielenkiintoisilta.

Kerro kohteet

Tee kirjapinoistasi tyylikkäitä lisäämällä niiden päälle koriste-esineitä. Voit esimerkiksi asettaa kynttilän tai pienen laatikon joidenkin kirjojen päälle luodaksesi tasoja.

Lisää koriste-esineitä

Älä täytä hyllyjä kirjoilla. Jätä tilaa muutamille koriste-esineille. Voit käyttää esimerkiksi maljakoita, keräilyesineitä, pieniä istutuksia, kuvakehyksiä ja niin edelleen.

Lisää ruukkukasvit

Vähän vihreyttä piristää aina sisustusta. Lisää hyllyillesi muutama ruukkukasvi ja lisää väriä tälle alueelle. Voit laittaa ne söpöihin ja tyylikkäisiin ruukkuihin saadaksesi lisää visuaalista vetovoimaa.

Ryhmittele samanlaiset kohteet

Tuotteet näyttävät paremmilta, kun ne näkyvät hyllyillä ryhmissä. Tavaroiden järjestäminen parittomiin numeroihin auttaa myös luomaan tasapainoisemman ilmeen.

Kuinka järjestää kirjoja kirjahyllyssä

Vaikka säilytät kirjoja vain hyllyillä, voit silti tehdä joitain asioita, jotta ne näyttävät paremmilta. Harkitse esimerkiksi seuraavaa:

How To Arrange Books On A Bookshelf

Päästä eroon joistakin kirjoista

Usko tai älä, sinun ei tarvitse säilyttää kaikkia lukemiasi kirjoja. Kirjakokoelmat kasvavat ajan myötä. Tulet pisteen, jolloin tarvitset tilaa uusille kirjoille. On hyvä aika muokata kirjakokoelmaasi ja päästä eroon joistakin niistä.

Ota kaikki pois hyllyiltä

Kirjahyllyn uusiminen on helpompaa, kun otat kaiken ensin pois ja aloitat puhtaalta pöydältä. Tämä antaa sinulle myös mahdollisuuden säilyttää vain ne kirjat, joita todella rakastat tai tarvitset.

Leikkiä väreillä

Jos et halua järjestää kirjojasi muiden kriteerien mukaan, harkitse niiden ryhmittelyä värin mukaan. Näin saat kirjahyllyistä näyttämään kauniilta, vaikka niissä olisi vain kirjoja.

Käytä käytännöllistä organisointijärjestelmää

Jos olet enemmän toiminnallinen henkilö, harkitse kirjasi järjestämistä genren tai aakkosjärjestyksen mukaan. Voit myös keksiä mukautetun järjestelyjärjestelmän. Käytä järjestelmää, jonka avulla on helppo löytää kirja, kun sitä tarvitset.

Kerro kirjat

Tämä on mukava tapa saada kirjahyllyt näyttämään vähemmän litteiltä kaukaa katsottuna. Järjestä kirjat pinoihin tai pinoihin ja aseta esine niiden päälle. Voit myös järjestää kirjat useille riveille.

Jätä vähän tyhjää tilaa

Kirjahyllyt näyttävät paremmilta, kun ne on täytetty vain osittain. Käytä kahden kolmasosan sääntöä järjestettäessäsi kirjoja ja jätä tyhjää tilaa.

Vaihtoehtoinen suuntaus

Järjestä suurin osa kirjoista pystysuoraan ja osa vaakasuoraan. Voit käyttää vaakasuuntaisia kirjapinoja joidenkin koristeiden esittelyalustana.

Luo kuvioita

Kirjoilla on eri korkeuksia ja tämä antaa sinulle mahdollisuuden luoda niistä kuvioita. Yhdellä hyllyllä voi olla korkeammat kirjat vasemmalla ja lyhyemmät oikealla. Sen alla olevassa hyllyssä voit tehdä päinvastoin.

Tuo kirjat eteenpäin

Siirrä kirjat hyllyjen etuosaan, jotta ne näkyvät paremmin. Näin voit myös saada ne näyttämään yhtenäisiltä, vaikka niillä olisi erilaiset mittasuhteet.

Korosta suosikkikirjojasi

Omista hylly tai osa kirjahyllystä suosikkikirjoillesi. Näin voit ilmaista ainutlaatuista tyyliäsi ja antaa sinulle jotain mukavaa keskittyä kirjahyllyä katsoessasi.

Kuinka ripustat kelluvat hyllyt?

Floating Bookshelves

Kelluvien hyllyjen ripustaminen ja jopa rakentaminen on helppoa. Kuvahyllyt ovat hyvä esimerkki. Voit tehdä nämä alusta alkaen puulla ja muutamalla perustyökalulla.

Aloita mittaamalla seinätila. Päätä kuinka pitkän haluat hyllyn olevan ja leikkaa puu sopivan kokoiseksi.

Liimaa 3 puupalaa yhteen saadaksesi hyllylle reunuksen ja U-muodon. Vahvista hylly nauloilla ja maalaa se sitten.

Voit ripustaa hyllyn poraamalla ruuvit takaosan läpi suoraan seinään. Käytä tasoa varmistaaksesi, että hylly ei ole vinossa.

Seinäkirjahyllyjen suunnitteluideoita

Tikkaat muistuttava Verso-hylly

The ladder-like Verso Shelf

Mikko Halosen suunnittelema Verso-hylly on tikkaiden inspiroima ilme ja erittäin käytännöllinen. Se on loistava kaikille, jotka etsivät rentoja säilytysvaihtoehtoja tai joilla on vähän tilaa. Se nojaa seiniä vasten, joten reikiä ei tarvitse porata – hieno uutinen vuokraaville.

Tyylikäs Zig Zag -hylly

The elegant Zig Zag shelf

DeFORMin Zig Zag -hyllystä on saatavana useita kokoja. Tämä on matala versio, jossa on vain 3 hyllytasoa. Se voi toimia konsolipöydänä tai baarina. Se mahtuu myös useimpiin huoneisiin ja sitä voidaan käyttää kaikenlaisten esineiden säilyttämiseen ja esillepanoon.

Kate ja Laurel Vistan riippuhyllyt messingisillä yksityiskohdilla

Braket shelves

Kate ja Laurel Vista -seinähyllyjen muotoilu on myös hyvin yksinkertainen, mutta erilainen. She-hyllyjä saa mustana, harmaana, pähkinäruskeana ja valkoisena ja kaikki nämä värit sopivat todella hyvin messinginväriseen ripustuskiinnikejärjestelmään. Se on erittäin tyylikäs yhdistelmä, sekä hienovarainen että katseenvangitsija samaan aikaan.

Monipuoliset Rodi seinähyllyt

Modern 2 Piece Floating Shelf

Modernista ja minimalistisesta muotoilusta puhuttaessa Rodi-hyllyt ovat toinen kaunis ja monipuolinen vaihtoehto. Niitä on pareittain ja kolme eri viimeistelyvaihtoehtoa, nimittäin maalaismainen ruskea, musta ja valkoinen. Jokainen on kaksivärinen yhdistelmä, jonka voit yhdistää kotisi sisustukseen monin eri tavoin.

Aiheeseen liittyvät: 50 hyllyideaa jokaiseen tilaan, sisustukseen ja tyyliin

Kelluvat reunahyllyt

Modern Floating 2 Piece Wall Shelf Set

Kelluvat hyllyt, varsinkin hyvin yksinkertaiset, ovat erittäin monipuolisia. Nämä reunahyllyt täällä tulevat kahden kappaleen sarjoina, ja sinulla voi olla useita sarjoja, joilla voit sitten leikkiä ja yhdistellä kaikenlaisilla siisteillä ja tyylikkäillä tavoilla. Ne ovat erittäin monipuolisia ja ne voidaan lisätä mihin tahansa huoneeseen. Ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä kylpyhuoneessa ja voivat myös parantaa tiloja, kuten käytäviä, sisäänkäytäviä ja tietysti olohuoneita.

Mcnail cubby -hyllyt

Mcneil Cubby Shelf

Jos haluat kodikkaamman ilmeen ja haluat seinäkoristeiden ja korostusosien heijastavan sitä, jotain Mcnail cubby -hyllyä voi sopia hyvin sisustukseen. Siinä on upea lämmin puumainen tunnelma ja maalaistalomainen muotoilu, mutta se on myös tavallaan yksinkertainen ja moderni. Se lisää hienovaraista maalaismaista tunnelmaa ympäröivään tilaan ja on myös erittäin käytännöllinen erilaisten esineiden säilyttämiseen ja esillepanoon.

Berry Ave -puun kirjahylly

Berry Ave 9 Tier Tree Bookshelf 1024x1024

Puuhyllyt ovat todella hieno tapa esitellä ja järjestää kirjoja. Valittavana on monia erilaisia tyyppejä ja tyylejä. Jos haluat jotain pientä ja yksinkertaista, joka mahtuisi lukunurkkaan tai jonka voit sijoittaa rennosti nurkkaan, tutustu Berry Aven kirjahyllyyn. Siinä on yhdeksän kerrosta hyllyä, joihin kuhunkin mahtuu useita kirjoja.

Boluo-hyllyt MDF:stä ja teräksestä

BOLUO Gold Wall Shelf Bathroom

Löydät myös paljon kirjahyllyjä, jotka ovat erittäin monipuolisia ja mahtuvat moneen eri tilaan. MDF:stä ja teräksestä valmistetut Boluo-hyllyt sopivat tähän kategoriaan. Näitä kolmea kelluvaa hyllyä täydentää tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko kullanvärisellä viimeistelyllä. Se on yksinkertainen, mutta myös tyylikäs, ja jos haluat täysin valkoisen mallin, tämä vaihtoehto on myös saatavilla.

Hyllyt sopivat erinomaisesti esillepanemaan esimerkiksi taulun kehyksiä, pieniä ruukkukasveja, kynttilöitä, kirjoja ja erilaisia koristeita.

Suuri retro-teollinen hyllyyksikkö

IRONCK Bookshelf

Retroindustriaalinen ilme on tällä hetkellä erittäin suosittu, mikä tekee huonekaluista, kuten Ironck-kirjahyllystä, todella loistavan vaihtoehdon moneen eri kotiin ja toimistoon. Ohut metallirunko antaa sille yksinkertaisen ja kevyen ilmeen, ja puiset hyllyt pehmentävät muotoilua luonnollisella lämmöllään.

Tässä kappaleessa on viisi tilavaa hyllyä monien erilaisten tavaroiden säilyttämiseen ja järjestämiseen. Se voi olla kumppani olohuoneen sohvalle, mutta myös käytännöllinen lisä kotitoimistoon tai jopa makuuhuoneeseen.

Porrastetut MyGift-kirjahyllyt

MyGift Modern 3 Tier White Wood

Pienemmät kirjahyllyt voivat olla erittäin hyödyllisiä myös kotitoimistossa, puhumattakaan siitä, että ne mahtuisivat yhtä hienosti mihin tahansa muuhunkin talon huoneeseen. MyGift-riippuvassa hyllyssä on 3-kerroksinen muotoilu mustilla metallikiinnikkeillä ja ohuilla puisilla hyllyillä, joissa on valkoinen viimeistely.

Väriyhdistelmä on klassinen ja ajaton, mikä lisää vieläkin monipuolisuutta tähän ihanaan muotoiluun. Näille hyllyille on helppo kuvitella käyttöä omassa kodissa, joten et voi mennä pieleen niiden kanssa.

Rocky kirjahyllyn tunnustus

Charles Kalpakian 3D Bookshelf

Tämä on Rocky, Charles Kalpakianin suunnittelema credenza. Sen muotoilu on melko epätavallinen siinä mielessä, että se luo viileän optisen illuusion, joka ei ole aivan sitä, mitä sen odottaisi olevan. Yksikössä on geometrinen muoto, jossa on kulmikkaat linjat, ja se luotiin 3D-esityksenä ja muunnelmana kaapintekijöiden käyttämästä klassisesta kuviosta. Muoto ja ulkonäkö muuttuvat katselukulman mukaan.

Bashko Trybekin erittäin ohuet Climb-hyllyt

Bashko Trybek Climb Bookshelf

Tämä Bashko Trybekin suunnittelema hyllyjärjestelmä on nimeltään Climb. Sen muotoilu on todella yksinkertainen, mutta samalla järjestelmä tekee vaikutuksen monipuolisuudellaan ja graafisella vetovoimallaan. Kiva pieni yksityiskohta on se, että yksikön muodostavat puuhyllyt on viistetty kaikilta reunoilta, ne on valmistettu massiivipuusta ja ne on yhdistetty kiristyslangoilla, joista tulee osa suunnittelua.

Aiheeseen liittyvä: 60 tapaa tehdä tee-se-itse-hyllyistä osa kotisi sisustusta

Loop bambuseinähyllyt

Wall hanging We Do Wood Shelf

Toinen yksinkertainen ja monipuolinen avohyllyjärjestelmä on Loop. Siinä on sarja bambuhyllyjä, joissa on messinkiominaisuuksia ja mustat terästangot, jotka pitävät ne suorassa ja kiinnitettynä seinään. Niitä voidaan käyttää erillisinä kappaleina tai niitä voidaan käyttää kahden, kolmen tai useamman hengen ryhmissä säilytystarpeiden ja täytettävän tilan mukaan.

Täysin muokattava X2-älyhylly

Xmart bookshelf

Nautimme sisustussuunnittelun monipuolisuudesta ja joustavuudesta. Kyky vaihtaa sisustuksen elementtejä aina kun siltä tuntuu ja sopeutua erilaisiin tilanteisiin on aivan mahtavaa. Sitä X2-älyhylly tarjoaa. Massiivipuusta valmistettu hylly on täysin muokattavissa. Voit sijoittaa sen haluamallasi tavalla ja voit aina pitää hauskaa uusien säilytyslokeroiden luomisessa.

XI puinen kirjahylly

Wood xi bookshelf

Nimi kertoo kaiken. Tämä on XI kirjahylly. Sitä kutsutaan tällä tavalla, koska sillä itse asiassa on tämä erityinen muoto. Yksikkö on saatavana tammi- tai pähkinäpuuna ja se tulee litteässä laatikossa. Voit koota sen kuin palapelin. Tämä osa on melko hauska ja kun olet valmis, voit nauttia sen omituisista ominaisuuksista ja niiden vaikutuksesta yleiseen sisustukseen.

Marie Christine Dornerin Alliteration-hyllyyksikkö

Alliteration wall unit bookshelf

Alliteration white bookshelf

Tämä on Alliteration-hyllyyksikkö, Marie Christine Dornerin suunnittelema kappale. Se on hyvin epätavallinen ja epäperinteinen muotoilu, vaikka se ei ehkä vaikutakaan niin epätavalliselta ensi silmäyksellä. Suunnittelu perustuu yksinkertaiseen konseptiin. Se on sarja pysty- ja vaakasuuntaisia paneeleja, jotka on järjestetty ruudukkoon. Ne näyttävät pienenevän kooltaan, kun ne ulottuvat kattoa kohti, mikä luo odottamattoman ilmeen.

Moderni teollinen Hardy-kirjahylly

Hardy wall bookshelf unit

Hardy-seinäkirjahyllyn suunnitteli Andrea Parisio vuonna 2011. Se näyttää erittäin graafiselta ja siinä yhdistyvät modernit ja teolliset ominaisuudet. Se muistuttaa ruudukkoa ja sopii hyvin erilaisiin tiloihin ja sisustuksiin toimistoista olohuoneisiin ja jopa makuuhuoneisiin. Käytä sitä tavallisena kirjahyllynä tai säilytys- ja näyttöyksikkönä esimerkiksi keräilyesineille tai laatikoille.

Fendi Casan tyylikkäät kirjahyllyt

Luxury from Fendi casa the bookshelf divider

Fendi Casa tarjoaa mielenkiintoisia malleja myös huonekalujen, mukaan lukien seinäkirjahyllyjen, suhteen. Tämä tietty on melko yksinkertainen, mutta se on tyylikäs ja tyylikäs. Siinä on jotain hieman muodollisempaa verrattuna muihin malleihin, jotka ovat enimmäkseen rentoja tai katseenvangitsevia.

Geometriset Frisco-seinähyllyt, valmistaja Hugues Weill

FRISCO is as functional as a traditional shelving

Frisco-hyllyn muotoilu on hieman kontrastinen. Yksikön on luonut Hugues Weill. Sen muoto on epätavallinen ja siinä on voimakas geometrinen ja graafinen viehätys. Toisaalta suunnittelu on rakenteellisesti melko yksinkertainen. Toisaalta koko yksikössä on monimutkainen muotoilu, joka tekee siitä erottuvan.

Frederic Sauloun Linear Mixage -hyllyyksikkö

Mixage wall bookshelves

Toinen erittäin mielenkiintoinen muotoilu on Frederic Sauloun Mixage-hyllyyksikkö. Viileä ja mielenkiintoinen asia siinä on se, että siinä yhdistyy avohyllyjen runko ja muutama suljettu kuutio, joka on kauniisti levitetty jokaiselle tasolle. Cubbies on vierekkäin hyllyjen kanssa, mikä antaa yksikölle erittäin alkuperäisen ilmeen.

Graafiset Levyan rautaiset seinähyllyt

Leyva bookcase Wire furniture

Jos olet graafisten huonekalujen ja geometristen muotojen ja kuvioiden ystävä, sinun on ehdottomasti tutustuttava Levya-seinäkirjahyllyyn. Siinä on mielenkiintoinen ristikkorakenne, joka on valmistettu putkimaisista rautatangoista.

Kokonaisvaikutelma on kevyt rakenne, joka erittäin spesifisestä ja ainutlaatuisesta ulkonäöstään huolimatta sulautuu monenlaisiin tiloihin ja ympäristöihin, olipa kyseessä moderni, teollinen tai jopa maalaismainen tila.

FAQ

Kuinka syvä kirjahylly on?

Kirjahyllyt ovat 10" – 12" syviä (26-31 cm). Jotkut voivat olla 6,5 tuuman (17 cm) syviä ja niitä käytetään pokkarikirjoihin ja romaaneihin. Keskimääräistä syvempiä (14" tai 36 cm) kirjahyllyjä käytetään suurikokoisissa kirjamuodoissa ja levyissä.

Kuinka ripustat kirjahyllyn seinälle?

Kun ripustat kirjahyllyn seinälle, käytä laadukkaita ruuveja, jotka menevät riittävän syvälle. Tämä varmistaa, että kirjahylly ei putoa. Päätä, minne haluat hyllyn menevän, ja merkitse paikka, johon ruuvien tulee mennä.

Käytä tasoa varmistaaksesi, että reiät ovat kohdakkain. Ruuvaa kiinnikkeet kiinni, jos hyllyssäsi on kannakkeet. Jos ei, käytä asianmukaista laitteistoa. Ripusta ja kiinnitä hylly. Astu taaksepäin ja arvioi työsi.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook