Must-Know kodinsuunnitteluohjelmisto: parhaat ilmaiset ja maksulliset vaihtoehdot arkkitehdeille

Must-Know Home Design Software: Best Free and Paid Options for Architects

Kodin suunnitteluohjelmisto on digitaalinen ohjelma, jonka avulla kuka tahansa voi suunnitella, luoda ja visualisoida kodin sisä- ja ulkosuunnittelua. Nämä ohjelmat ovat hyödyllisiä arkkitehdeille, kodin suunnittelijoille ja rakentajille, kun he voivat viestiä suunnittelusuunnitelmistaan asiakkailleen. Kodin suunnitteluohjelmisto toimii hyvin myös asunnon omistajille, jotka haluavat kokeilla malleja ennen suuriin suunnitteluprojekteihin sitoutumista.

Näiden ohjelmistotyökalujen avulla jokainen voi luoda yksityiskohtaisia pohjapiirroksia ja kokeilla erilaisia arkkitehtonisia ja suunnitteluominaisuuksia, jotta he voivat tehdä tietoisia päätöksiä vaihtoehdoistaan. Olitpa aloittamassa täysimittaista rakennusprojektia tai vain kokeilemassa muutamia ideoita, kodin suunnitteluohjelmisto tarjoaa tavan tutustua kaikkiin mahdollisuuksiin.

Must-Know Home Design Software: Best Free and Paid Options for Architects

Kodinsuunnitteluohjelmiston ominaisuudet

Kodin suunnitteluohjelmisto sisältää useita vaihtoehtoja kodin suunnittelun piirteiden luomiseen ja visualisointiin. Tässä on yhdeksän ominaisuutta, joita sinun tulee etsiä, kun harkitset kaikkia ohjelmistomerkkejä ja -tyyppejä, joista voit valita.

1. 2D- ja 3D-mallinnus

Kodin suunnitteluohjelmisto tarjoaa sinulle mahdollisuuden luoda yksityiskohtaisia 2D- ja/tai 3D-malleja kodistasi tai yksittäisistä huoneista. 2D-mallit näyttävät pohjapiirroksista. Ovet, ikkunat ja seinät sisältävät pohjapiirrokset auttavat käyttäjiä ymmärtämään, kuinka he voivat optimoida tilan käytön ja virtauksen. 3D-mallien avulla voit tarkastella suunnitelmaa eri kulmista, mikä tarjoaa realistisemman ja mukaansatempaavamman näkymän tilaan. Molemmat ovat arvokkaita nähdessään, kuinka tila sopii yhteen.

2. Sisä- ja ulkosuunnittelu

Kodin suunnitteluohjelmisto sisältää kodin sisustuksen lisäksi myös ulkotiloja. Tämän avulla käyttäjät voivat suunnitella ulkoisia ominaisuuksia, kuten kattoa, sivuraidetta, ikkunoita, ovia, maisemointia ja ulko-oleskelualueita.

3. Huonekalujen ja sisustusten valinta

Huonekalujen ja sisustusten valinta on yksi kodin suunnitteluohjelmistojen jännittävistä ominaisuuksista. Käyttäjät voivat valita huonekaluja ja sisustusvaihtoehtoja luettelosta nähdäkseen, miltä eri tyylit näyttävät tilassa. Ohjelmisto voi myös suositella valintoja sinulle mieltymystesi perusteella.

4. Materiaali- ja värivalinnat

Kodin suunnitteluohjelmistossa käyttäjät voivat tutkia luetteloita materiaaleista, kuten puusta, kivestä, tiilestä ja kipsilevystä oville, ikkunoille, lattioille, kattoille ja muille pinnoille. Heillä on myös valikoima väripaletteja seinille ja muille pinnoille. Kaikkien näiden vaihtoehtojen näkeminen yhdessä on paras tapa luoda yhtenäisempi tila.

5. Mittaustyökalut

Tarkat mitat ovat ratkaisevan tärkeitä talon tarkan esityksen luomisessa. Talosuunnitteluohjelmiston avulla käyttäjät voivat syöttää seinien, ikkunoiden, ovien ja muiden arkkitehtonisten elementtien mittoja kriteeriensä perusteella. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät ymmärtävät, kuinka heidän käytettävissään olevaa tilaa käytetään parhaiten.

6. Kustannusarvio

Jotkut edistyneemmät kodin suunnitteluohjelmistot arvioivat projektin kustannukset luodessasi sitä. Tämä varmistaa, että koko kodin suunnittelu pysyy suunnitellussa budjetissasi.

7. Virtual Walkthrough

Virtuaalinen läpikäynti on vaihtoehto, joka sijoittaa käyttäjän tilaan. Tämä mukaansatempaava ominaisuus mahdollistaa opastetun kierroksen suunnittelun läpi, joka on realistinen ja kolmiulotteinen. Tämä on arvokas työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat "miehittää" tilan, jotta he voivat havaita mahdolliset ongelmat ja nähdä miltä se tuntuu ennen sen rakentamista.

8. Integrointi arkkitehtuuritietojen kanssa

Tietyillä käyttäjillä, kuten rakentajilla ja arkkitehdeillä, on olemassa kotisuunnitelmia. Joissakin kodin suunnitteluohjelmistotuotteissa on ominaisuuksia, joiden avulla ne voivat integroida nämä olemassa olevat piirustukset tai CAD-tiedostot ohjelmistoon. Tämä ominaisuus säästää aikaa ja varmistaa suuremman suunnittelutarkkuuden.

9. Jakaminen ja yhteistyö

Jakamisominaisuuksien avulla käyttäjät voivat jakaa suunnitelmansa muiden suunnitteluprosessiin osallistuvien kanssa, kuten asunnonomistajien, suunnittelijoiden, arkkitehtien ja rakentajien kanssa. Tämä tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden palautteeseen ja yhteistyöhön.

Ilmaiset kodinsuunnitteluohjelmistot

Täysin ilmaisia kodin suunnitteluohjelmistoja on rajoitettu määrä. Nämä ovat hyvä valinta kodin omistajille tai tee-se-itse-tekijöille, jotka ovat vasta projektin varhaisessa vaiheessa. Useimmat näistä ohjelmista tarjoavat päivityksiä laajempiin maksullisiin versioihin. Nämä saattavat olla maksamisen arvoisia, jos suunnittelet monimutkaista kotiprojektia tai remonttia.

SketchUp ilmainen

SketchUp Free

SketchUp Free on verkkopohjainen 3D-mallinnusohjelma, joka on suosittu harrastajien ja tee-se-itse-tekijöiden keskuudessa. Tässä ohjelmassa on yksinkertainen käyttöliittymä, joka on helppo oppia ja navigoida. Voit luoda kodin malleja käyttämällä Mallinnusvaraston vaihtoehtoja, kuten asetteluja ja näkymiä, värejä ja pintakuvioita sekä näkymä- ja renderöintiasetuksia. Täysin ilmaisessa versiossa jakamiseen on rajoitetusti vaihtoehtoja.

Plussat:

Helppokäyttöinen käyttöliittymä Verkkoversio, joten latausta ei tarvita Pääsy Mallinnusvarastoon

Haittoja:

Rajoitetut jakamisominaisuudet Tarvitsevat lisäosien käyttöä tietyissä malleissa

Planner 5D (ilmainen versio)

Planner 5D (Free Version)

Planner 5D on tehokas ohjelmistosuunnittelutyökalu 2D- ja 3D-suunnitelmien luomiseen. Ilmainen ohjelma tarjoaa alusta suunnittelua sekä malleja, joiden avulla pääset alkuun. Ilmaisella versiolla voit käyttää monia luettelon vaihtoehtoja, vaikka täysi pääsy on mahdollista vain maksullisella jäsenyydellä.

Plussat:

3D-luettelo suunnittelulle alusta alkaen ja mallien kanssa käytettäväksi Mukautettavat ominaisuudet Intuitiivinen vedä ja pudota -ominaisuus

Haittoja:

Rajoitettu luettelo ilmaiselle versiolle Premium-sisältö edellyttää ostoa

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D on yksi helpoimmin käytettävistä kodin suunnitteluohjelmista. Tämä on avoimen lähdekoodin ohjelma, mikä tarkoittaa, että ihmiset voivat muokata sitä tarpeidensa mukaan. Siinä on yksinkertainen vedä ja pudota -menetelmä, jonka avulla voit lisätä suunnitelmaasi ominaisuuksia, kuten ikkunoita ja ovia. Voit tuoda ja viedä piirustuksia, 3D-tiedostoja ja vektorikuvia useissa tiedostomuodoissa. Voit ostaa lisäosia tai tuotepaketteja, jotta voit mukauttaa niitä paremmin.

Plussat:

Helppokäyttöinen käyttöliittymä Avoimen lähdekoodin ja ilmainen Luo 2D-asetteluja ja perus 3D-renderöinnit

Haittoja:

3D-luettelo on rajoitettu. Vaatii laajennuksia laajempaan suunnitteluun

Homestyler Basic

Homestyler Basic

Homestyler-ohjelma on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat luoda sisätilojen suunnittelua kodin ulkotilojen sijaan. Homestyler Basicin avulla voit luoda 2D-asetelmia ja 3D-huonesuunnitelmia, jotka näyttävät realistisilta. Saatavilla on mobiiliversio sekä työpöytäversio, joka toimii parhaiten Google Chromen kanssa. Käyttöliittymä on helppokäyttöinen, ja siinä on opetusvideoita, jotka auttavat sinua navigoimaan ohjelmassa helpommin.

Plussat:

Helppokäyttöinen käyttöliittymä Lisää huonekaluja napsauttamalla ja pudottamalla suunnitteluasi. Ilmainen versio mahdollistaa rajattomat 1K-renderöinnit

Haittoja:

Lattian ja seinän tekstuurien räätälöinnin vaikeus

HomeByMe

HomeByMe

HomeByMe on online-kodin suunnittelu- ja sisustusohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat luoda 2D- ja 3D-huoneen asetteluja ja malleja. Ilmaisen version avulla voit luoda viisi projektia, kolme teräväpiirto-renderöintiä ja yhdeksän vakiotarkkuutta. Se antaa sinulle pääsyn tuottajien todellisten tuotteiden luetteloon, joten voit mukauttaa tilaasi tuotteilla, joita voit ostaa. Tämä ohjelma tarjoaa enemmän ominaisuuksia maksullisella kuukausitilauksella.

Plussat:

Helppokäyttöinen ohjelma kodin omistajille tai suunnittelijoille Verkkotyökalu, joten lataamista ei tarvita Luo 3D-renderöinnit ja 360 asteen virtuaalikierrokset realistisen kokemuksen saamiseksi

Haittoja:

Vain maksulliset versiot tarjoavat rajoittamattoman toiston, online-tuen ja viennin

Maksulliset kodinsuunnitteluohjelmistot

Monet kodin suunnitteluohjelmistot tarjoavat vaihtoehtoja ilmaiselle kokeilujaksolle, vaikka useimmilla ilmaisilla kokeiluohjelmilla on rajoitetut ominaisuudet. Useimpien vaihtoehtojen ja ominaisuuksien käyttö edellyttää joko kertamaksua tai kuukausittaista tilausta.

AutoCAD-arkkitehtuuri

AutoCAD Architecture

AutoCAD Architecture on tehokas mallinnusohjelma, jonka avulla tietokonetaiturit ja ammattilaiset voivat luoda monimutkaisia ja tarkkoja rakenteita ja sisätiloja. Siinä on laaja suunnittelukirjasto, jonka avulla voit luoda realistisen näköisiä malleja. Voit tuoda ja viedä malleja useissa tiedostomuodoissa, mikä helpottaa jakamista ja yhteistyötä.

Hinta: Vuositilaus 2 100 dollaria Ilmainen kokeilu: Kyllä

Plussat:

Tehokas mallinnustyökalu Muunna 3D-piirustukset 2D:ksi Tarkat mittausominaisuudet Laaja tuoteluettelo Helppo tiedostojen vienti

Haittoja:

Jyrkkä oppimiskäyrä mallien luomiseksi Kallista

Pääarkkitehti

Chief Architect

Monet ihmiset uskovat, että Chief Architect on yksi parhaista saatavilla olevista kodin suunnitteluohjelmistoista. Tämä ohjelma on luotu ammattilaisille. Vaikka sitä on helpompi käyttää kuin joitain ammattiohjelmia, se voi silti olla monimutkaista kodin suunnittelijoille. Tämä tekee siitä paremman ammattiohjelman vakavalle tee-se-itse-työntekijälle kuin muut monimutkaiset ohjelmat. Tämä ohjelma luo realistisia renderöityjä, joiden avulla kodin suunnittelu on helppoa visualisoida. Tämä ohjelma tarjoaa myös tarkempia suunnitteluratkaisuja erilaisiin alueisiin, kuten kylpyhuone- ja keittiösuunnitteluun.

Hinta: 199 dollaria kuukaudessa tai 3292 dollaria kertaostosta Ilmainen kokeilu: Kyllä

Plussat:

Laadukkaat rappaukset Laaja tuote- ja materiaaliluettelo

Haittoja:

Kallis Vie tietokonetilaa Monimutkainen aloittelijoille

Home Designer Pro

Home Designer Pro

Home Designer Pro on Chief Architectin valmistajien ohjelmisto. Tämä versio on halvempi ja helpompi käyttää. Tämä ohjelma tarjoaa monimutkaisen mallinnuksen rakennuksen suunnittelun kaikille osa-alueille rungosta ulkomateriaaleihin. Tämä ohjelma on tarkoitettu tee-se-itse-tekijöille, jotka ovat sitoutuneet suunnittelemaan kotinsa pienintä yksityiskohtaa myöten.

Hinta: Vuokra 59 dollaria kuukaudessa, 595 dollaria kertaostosta Ilmainen kokeilu: Kyllä, vaikka se on rajoitettu versio

Plussat:

Tehokas mallinnustyökalu kehystyksestä ulkokäyttöön Laaja valikoima kodin asetteluja, materiaaleja, värejä, huonekaluja, maisemavaihtoehtoja jne. Luo skaalattuja asiakirjoja ja materiaaliluetteloita

Haittoja:

Kallis

RoomSketcher

RoomSketcher

RoomSketcher on huonesuunnittelu- ja mallinnusohjelmisto, joka on helppokäyttöinen aloittelijoille, vaikka se on suunnattu kiinteistö-, sisustus- ja rakennusalan ammattilaisille. Siinä on suuri kirjasto, josta voit muokata suunnitteluasi. RoomSketcher tuottaa laadukkaita renderöintejä ja piirustuksia.

Hinta: 2 dollaria kuukaudessa / 10 dollaria kuukaudessa / 30 dollaria kuukaudessa – vaihtoehdot Ilmainen kokeilu: Kyllä

Plussat:

Helppokäyttöinen pohjapiirrosten ja 3D-renderöityjen luomiseen Interaktiiviset esittelyt Laaja valikoima tuotteita, joita voit käyttää

Haittoja:

Sekava hintamalli

SketchUp Pro

SketchUp Pro

SketchUp Prossa on enemmän suunnitteluvaihtoehtoja kuin ilmainen versio, joten se sopii paremmin monimutkaisempiin projekteihin. Tämä ohjelma on helppokäyttöinen, ja siinä on vertaistukea, jos tarvitset apua tilan luomisessa. Sillä on laaja tuotevarasto ja se toimii hyvin muiden ohjelmistojen kanssa saumattoman jakamisen ja integroinnin varmistamiseksi.

Hinta: Tilaukset saatavilla 349 dollaria vuodessa Ilmainen kokeiluversio: Saatavilla ilmainen versio ja ilmainen 30 päivän kokeilu maksulliselle versiolle

Plussat:

Intuitiivinen ja helppokäyttöinen ohjelma Monipuolinen luettelo 3D-malleja

Haittoja:

Renderöintiä on rajoitettu Kohteiden vaihtaminen voi olla vaikeaa

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook