Normaali kattokorkeus 2000-luvulla

Standard Ceiling Height In 21st Century

Normaali kattokorkeus 2000-luvulla on ratkaisevan tärkeää. Loppujen lopuksi mitat muodostavat kotisi. Yksi väärä mittaus voi johtaa vakaviin ongelmiin.

Sinun on mitattava katto. Jos et tiedä kuinka korkea kattosi tulisi olla, kannattaa pysyä vakiokaton korkeudessa.

Mikä on vakiokaton korkeus?

Standard Ceiling Height In 21st CenturyKuth Ranieri arkkitehdit

Vakiokaton korkeus on samanlainen kuin keskimääräinen kattokorkeus. Erona on, että useimmat ihmiset käyttävät vakiokaton korkeutta, kun taas keskimääräinen kattokorkeus ottaa kaikki luvut ja laskee ne keskiarvosta.

Kun näin tapahtuu, korkeakattoiset nostavat "keskimääräistä kattokorkeutta", minkä vuoksi käytämme tavallista kattokorkeutta useammin. Vakiokaton korkeus on noin yhdeksän jalkaa, anna tai ota.

Kahdeksan jalan katot ovat kuitenkin yleisiä, koska useimmat laudat ja materiaalit ovat kahdeksan jalan kappaleita. Tämä voi pian muuttua yhdeksän jalkaan, mutta se ei tapahdu heti, joten kahdeksan jalan katot ovat edelleen tärkeitä.

Normaalin kattokorkeuden historia

History Of The Average Ceiling HeightRyhmä 3

Keskimääräinen kattokorkeus on muuttunut vuosien saatossa. Keskimääräinen korkeus riippuu edelleen aluestasi, mutta ei niin paljon kuin ennen. Ensimmäiset katot olivat matalat nykyiseen verrattuna.

Koska ensimmäisiä kattoja ei rakennettu vain käsin, vaan ne rakennettiin pelkästään käytännön syistä. Vasta keskiajalla meillä oli hyvä ennätys vakiokaton korkeudesta, joka oli paljon korkeampi kuin nykyään.

Viktoriaaniseen aikaan mennessä katot olivat lyhyempiä kuin sitä edeltävinä vuosina. Mutta sitten kun 1900-luku vierähti, katot kutistivat jälleen, jättäen meille kahdeksan jalkaa kattoja.

Sittemmin kattokorkeudet ovat muuttuneet 8 jalusta 10 jalkaan 9 jalkaan, missä ne ovat edelleenkin. Se on ollut kuoppainen matka, mutta useimmat urakoitsijat ja arkkitehdit ovat yhtä mieltä siitä, että löysimme loistavan onnellisen välineen.

Miksi vakiokatonkorkeus on tärkeä

Why Ceiling Height MattersAvante Interiors

Katon korkeudella on merkitystä monista syistä. Loppujen lopuksi minkä tahansa kodin koolla on väliä, neliöistä seinäpinta-alaan, joka sinulla on.

Miksi joillakin asioilla ei ole pitkällä aikavälillä suurta merkitystä, lukuun ottamatta sitä, miltä ne näet, katon korkeudella on aina merkitystä. Mutta saatat ihmetellä miksi.

Tässä ovat tärkeimmät vuodenajat, joilla katon korkeudella on merkitystä:

Normaali kattokorkeus hyödyntää tilaa

Sinun on hankittava oikea kattokorkeus. Lyhyet katot voivat toimia, mutta ne saavat tilan tuntumaan ahtaalta eivätkä jätä tilaa huonekaluille. Useimmat vaatekaapit ovat noin kuusi jalkaa korkeita.

Jotkut huonekalut ovat korkeampia, joten kaikki alle kahdeksan jalkaa rajoittaa vaihtoehtojasi. Puhumattakaan, lyhyet katot saavat huoneet näyttämään hyvin pieniltä ja estävät huoneesi virtauksen.

Majoitus

On tärkeää varmistaa, että vierailijoilla on tilaa tuntea olonsa kotoisaksi. Ei ole epätavallista, että joku on kuusi ja puoli jalkaa pitkä. Jos et ole pitkä, voi olla vaikea ymmärtää, millaista on mennä taloihin, joissa on seitsemän jalkaa tai jopa kahdeksan jalkaa katto.

Kustannukset vaikuttavat vakiokaton korkeuteen

Mitä korkeampi katto, sitä kalliimpi se on. Jos haluat seitsemän jalan kattoa kahdeksan tai yhdeksän sijasta, se voi maksaa enemmän. Jokainen lauta on leikattava seitsemään jalkaan sopivaksi.

Halvin katto on kahdeksan jalkaa korkea, koska useimmat laudat leikataan kahdeksan jalkaa. Tämä tarkoittaa, että sinulla ei ole ylimääräisiä kustannuksia lautojen leikkaamisesta tai leikkaamisesta. Ne kaikki voidaan laittaa sellaisenaan.

Tunnelma

Korkeat katot luovat paremman tunnelman kuin matalat katot. Mutta liian korkea ja asiat voivat avautua liikaa ja tuntua vanhentuneilta. Puhumattakaan korkeita kattoja on vaikea puhdistaa.

Superkorkeat katot lisäävät kotisi tunnelmaa valaistuksella ja koristeilla. Avarat kodit ovat parempia parvella, jos katto on esillä alemmissa kerroksissa.

Normaali kattokorkeus tarvitsee oikean valaistuksen

Tee tilaa valaistukselle. Et näe kattokruunua seitsemän jalan katossa. Sinun on varmistettava, että valitsemasi valaistus sopii valitsemaasi katon korkeuteen. Tarkista tämä ennen kuin ostat valaisimen. Jos sinulla on upotettu valaistus, voit saada lyhyemmät katot.

Kattotyypit

Types of ceilings 1024x682Dreamkitchensmi.

Jokaisen katon keskimääräinen korkeus on erilainen. Jokaisella on vähimmäisstandardi, jota sinun on noudatettava.

Katsotaanpa joitain erilaisia kattotyyppejä, jotta voit selvittää, millaisia haluat kotiisi.

Nivusholvi

Nimi ei ehkä ole niin houkutteleva, mutta nivusholvikatot ovat erittäin korkealaatuisia. Nivusholvi luodaan kahden tynnyriholvin suorassa kulmassa olevalla leikkauspisteellä. Se on saanut nimensä jaloilta näyttävien kulmien muodosta.

Näiden kattojen korkeimmat osat ovat yleensä melko korkeita. Kaikki riippuu käyrän kulmasta. Yleensä seinät ovat suoraan ylöspäin ja päättyvät keskimääräiseen katon korkeuteen.

Tynnyri

Loft standard ceiling height

Tämä on osa nivusholvia, mutta se on myös eräänlainen katto. Niissä on kaarevat laudat ja ne näyttävät puoliksi leikatulta tynnyriltä.

Tynnyrikatot ovat kuin katedraalin katot. Seinät nousevat suoraan ylös ja päättyvät, kun se alkaa kaartua. Käyrä ei ala koskaan ennen kuin katto on saavuttanut hyvän vakiokaton korkeuden. Muuten ovet olisivat liian matalat.

katedraali

Tuomiokirkon katot ovat kalteva kummallakin puolella, jättäen pisteen yläosaan. Niitä nähdään usein katedraaleissa, mistä he saavat nimensä. Katon lyhin osa on vakiokaton korkeus.

Katedraalin katot ovat saatavilla missä tahansa kulmassa. Ne sopivat katon kulmaan, joten jos katto on 70 asteen kulmassa, niin myös katto on. Tämä jättää tilaa ullakolle toiselle puolelle tai korkealle katolle koko talolle.

Aita

Aidan katto oli kalteva katto toiselta puolelta. Matala puoli on vakiokaton korkeus ja se nousee sieltä. Se on kuin puolet katedraalin katosta, mutta yleensä ilman jyrkkää rinnettä.

Sitä kutsutaan aitojen katoksi, koska sitä löytyy yleisimmin vajaista. Aitoissa on tämän tyyppinen katto ja usein kattoluukkuja, jotka voidaan sijoittaa vajaiden tai talojen päälle lisäämään valoa ja ilmanvaihtoa.

Paljastettu säde

Wood beams ceiling designJohn Bynum Custom Homes, Inc

Paljastuneiden palkkien kanssa sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit kiinnittää ne suljettuun kattoon tai paljaisiin palkkiin, jotka ovat esillä oleva katto. Jälkimmäinen toimii vain alemmilla tasoilla, ei kattotasoilla.

Voit luoda palkkikaton uudelleen käytetyillä palkeilla tai rautatiesideillä. Tämä toimisi parhaiten maalaistalossa huonon puun vuoksi.

Kassakatot

Kassakatoissa on pienet taskut. Niiden ympärillä oleva koristelu vastaa usein kruunumuovausta. Kaukaa katsottuna kassat näyttävät tic-tac-toe-pelin neliöiltä, mikä saa katon näyttämään tahrattomammalta. Kattojen puhdistaminen voi olla haaste. Katossa on koloja ja koloja, joihin on vaikea päästä.

Onko vakiokaton korkeus oikea sinulle?

Kun olet ottanut huomioon perheen/vierailijan pituuden ja hinnan, olet tehnyt suurimman osan työstä. Olet valmis asettamaan kattosi korkeuden. Useimmat ihmiset valitsevat joko kahdeksan tai yhdeksän jalkaa, mutta ei ole väärää tapaa tehdä se.

Jos katot ovat vähintään kahdeksan jalkaa, sinulla ei ole paljon ongelmia, koska tämä on vakiokaton korkeus. Tämän jälkeen pidä hauskaa kotisi sisustuksen suunnittelussa.

Älä unohda sisällyttää valaistusta ja maalata huoneesi houkuttelevilla väreillä. Katso online-huonekalujen säästäväisyysliikkeistä parhaat tarjoukset ainutlaatuisimmista löydöistä.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pienin talon kattokorkeus?

Kansainvälinen asuinlaki (IRC) sanoo, että pienten talojen asuintilojen ja käytävien katon korkeuden on oltava vähintään 6 jalkaa 8 tuumaa. Kylpyhuoneet, wc-tilat ja keittiöt voivat mennä niinkin alhaisiin kuin 6 jalkaa 4 tuumaa, mutta esteiden, kuten palkit, kanavat tai valaistus, ei tulisi ulottua näiden vähimmäisarvojen alapuolelle.

Mikä on käytävän vähimmäiskaton korkeus?

International Residential Code (IRC) sanoo, että asumiskelpoisten tilojen ja käytävien vähimmäiskaton korkeuden tulee olla vähintään 7 jalkaa.

Mikä on kylpyhuoneiden ja pesuhuoneiden vähimmäiskaton korkeus?

Kansainvälisen asuinsäännöstön (IRC) mukaan kylpyhuoneiden ja pesuhuoneiden kattokorkeuden on oltava vähintään 6 jalkaa 8 tuumaa.

Mikä on yleisin katonkorkeuskoodin rikkominen?

Jos kotisi on vanhempi kuin 1980, on mahdollista, että porrashuoneesi katto on liian matala. Porraskäytävän vähimmäiskaton korkeus on 6'8.

Keskimääräiset kustannukset katon nostamisesta?

Katon nostaminen maksaa 60 dollaria neliöjalkaa kohden. Katon nostaminen maksaa valtakunnallisesti keskimäärin 19 200 dollaria.

Päätelmä vakiokaton korkeudesta

Katon suunnittelussa ei ole kyse pelkästään ulkonäöstä. Mitä katto tekee kotillesi? Nyt kun tiedät valittavana olevat erilaiset katot, sinun ei pitäisi olla ongelma löytää tarpeisiisi sopiva.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook