Opas kovapuulattian väreihin

A Guide to Hardwood Floor Colors

Parkettilattiasi väri auttaa määrittämään asuintilasi sävyn ja tyylin. Sinun on suunniteltava suunnittelusuunnitelmasi oikean värin saavuttamiseksi. Oikean kovapuun värin tulee sekoittua seinän väriin, huonekaluihin, kalusteisiin ja kodinkoneisiin.

A Guide to Hardwood Floor Colors

Vältä värin yhdistämistä muihin puukomponentteihin, koska se johtaa tasaiseen tai tylsään huoneeseen. Keskity sen sijaan rakeisiin kuvioihin ja merkkimerkintöihin tasapainottaaksesi kaikki tilan pintakuviot.

Sinun on seulottava eri vaihtoehtoja valitaksesi oikean värin, tekstuurin, pohjasävyt ja viimeistelyt.

Suosituimmat kovapuulattiavärit

1. Pähkinä

Walnut

Pähkinäpuulattiat antavat tilallesi täyteläisen, lämpimän ja ylellisen ulkonäön. Pähkinäpuussa on valikoima lämpimiä ruskean sävyjä, jotka vaihtelevat syvästä suklaanruskeasta vaaleampiin karamelliväreihin. Pähkinäpuun syykuviot vaihtelevat suorista aaltoileviin, mikä lisää lattian luonnetta ja vetovoimaa.

Nämä lattiat täydentävät erilaisia sisustustyylejä, mukaan lukien perinteinen, nykyaikainen ja maalaismainen. Kutsuvat pähkinän sävyt luovat kodikkaan tunnelman olohuoneeseen, ruokailutilaan ja makuuhuoneeseen.

Pähkinälattiat harmonisoituvat vaaleampien ja tummempien huonekalujen kanssa tarjoten monipuolisuutta suunnitteluvalinnoissasi. Ne toimivat upeana taustana erilaisille väriteemille ja tekstuureille.

Saksanpähkinä pyrkii tummumaan ja kehittää rikkaampaa patinaa ajan myötä. Tämä luonnollinen vanhenemisprosessi korostaa lattian kauneutta. Kun valitset pähkinälattian alkuperäistä sävyä, on tärkeää ottaa tämä ominaisuus huomioon, koska lattia kehittyy ajan myötä.

2. Valkoinen

White

Valkoiset kovapuulattiat antavat tilaan puhtaan, modernin esteettisyyden. Ne luovat valoisan, tilavan tunnelman, joka sopii huoneisiin, joissa luonnonvaloa on vähän.

Valkoiset lattiat täydentävät neutraaleja sävyjä luoden harmonisen tunnelman. Ne yhdistetään nykyaikaisiin ja minimalistisiin suunnittelutyyleihin. Valkoiset kovapuulattiat tarjoavat tyylikkään ja virtaviivaisen ulkonäön.

3. Punainen

Red

Punasävyiset kovapuulattiat tuovat lämpöä ja rikkautta tilaan. Ne herättävät usein perinteisen eleganssin tunteen ja sopivat hyvin yhteen täydentävien huonekalujen ja sisustuksen kanssa.

Punasävyiset kovapuulattiat ovat peräisin puulajeista, kuten kirsikka ja mahonki. Näissä puulajeissa on luonnollisia punaisia sävyjä syyssään ja väreissään. Ne luovat kodikkaan tunnelman huoneisiin, jotka tarvitsevat ripauksen lämpöä.

Kun valitset punasävyisiä lattioita, ota huomioon ympäröivien elementtien väripaletti. Punainen täydentää neutraaleja sävyjä, kuten beigeä, kermaa tai vaaleanharmaata. Punainen sopii myös lämpimiin väreihin, kuten kultaan, ruskeaan ja maanläheisiin sävyihin.

Värinäytteitä on parasta testata erilaisissa valaistusolosuhteissa niiden ulkonäön tarkkailemiseksi. Asianmukainen huolto on välttämätöntä lattian pinnan ja värin säilyttämiseksi.

4. Musta

Black hardwood floor

Mustat kovapuulattiat tarjoavat tyylikkään ja modernin esteettisen ilmeen ja näyttävät rohkealta missä tahansa tilassa. Ne luovat dramaattisen ja nykyaikaisen ilmapiirin ja lisäävät minkä tahansa sisustuksen hienostuneisuutta ja eleganssia.

Musta sopii olohuoneeseen, makuuhuoneeseen ja kotitoimistoon. Musta sopii hyvin valkoisten tai vaaleiden seinien kanssa saadakseen aikaan suuren kontrastin. Se sekoittuu myös yksivärisiin värimaailmaan tai rohkeisiin väreihin luoden eklektistä tunnelmaa.

Tummemmat sävyt voivat kuitenkin paljastaa naarmuja, pölyä ja lemmikkieläinten karvoja enemmän kuin vaaleammat lattiat. Säännöllinen puhdistus ja huolto ovat tarpeen.

5. Harmaa

Gray

Harmaa on moderni, tyylikäs ja hienostunut estetiikka, joka sopii nykyaikaisiin ja siirtymävaiheisiin. Harmaa on monipuolinen neutraali väri, joka sopii erilaisiin suunnittelu- ja huonekalutyyleihin.

Se on tyhjä kangas, jonka avulla voit kokeilla huonekalutyylejä, seinävärejä ja sisustusta. Harmaat kovapuulattiat sekoittuvat saumattomasti sekä lämpimiin että kylmiin sävyihin. Ne ovat anteeksiantavia näyttäessään likaa, pölyä ja naarmuja vaaleampiin tai tummempiin sävyihin verrattuna.

Harmaa väri piilottaa pienet puutteet, mikä tekee ylläpidosta ja ylläpidosta helpommin hallittavissa. Säännöllinen puhdistus ja ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat välttämättömiä lattian ulkonäön ja kestävyyden säilyttämiseksi.

Harkitse tilan suunnittelun yhtenäisyyttä ja valitse sävy, joka täydentää nykyistä sisustustasi. Vaaleammat harmaat luovat pehmeämmän ja ilmavamman tunteen, kun taas tummemmat harmaat ovat rohkeita. Vaaleanharmaat laajentavat visuaalisesti huonetta, kun taas tummemmat sävyt luovat kodikkaan tunnelman.

6. Blondi

Blonde

Vaaleat, vaaleat tai vaaleat puulattiat antavat tilaan raikkaan ja ilmavan estetiikan. Vaaleat parketit tarjoavat neutraalin taustan, joka sopii hyvin yhteen eri suunnittelutyylien kanssa. Ne sopivat yhteen vaaleiden ja tummien huonekalujen kanssa ja tarjoavat joustavuutta suunnittelumieltymyksiisi.

Mukana olevista elementeistä riippuen ne voivat luoda nykyaikaisen, skandinaavisen, rannikkomaisen tai maalaismaisen ilmeen. Ne sopivat parhaiten makuuhuoneisiin, olohuoneisiin tai tiloihin, jotka tarvitsevat mukavuutta ja rentoutumista.

Vaaleat puulattiat tarvitsevat useammin puhdistusta ja huoltoa kuin tummemmat puulattiat. Vaaleissa lattioissa näkyy helposti likaa, pölyä ja naarmuja.

7. Vaahtera

Maple

Vaahtera erottuu tiheänä ja tukevana lehtipuulajina. Siinä on vaalea, kermainen väri, jossa on hienovarainen lämmin, punertava tai kultainen sävy. Vaahteran jyvät ovat pääasiassa suoria, mutta joissakin laudoissa voi olla kiharaisia tai aaltoilevia kuvioita.

Vaahteran vaalea väri ja sileät jyvät tarjoavat neutraalin taustan, joka täydentää perinteisiä ja nykyaikaisia sisustusratkaisuja. Vaahtera tarjoaa räätälöintimahdollisuuksia, sillä vaahteralattiat voi petsata eri sävyjen saavuttamiseksi.

Vaahteralattiat kestävät kovaa jalankulkua, joten ne sopivat vilkkaasti liikennöidyille alueille. Ne ovat myös vähemmän alttiita kolhuille ja naarmuille kuin pehmeämmät puulajit.

8. Tammi

Oak

Tammipuulattiat ovat ajaton ja suosittu valinta monille kodinomistajille. Niissä on hunajavärinen sävy, jossa on selkeät jyväkuviot.

Tammilattiat täydentävät perinteistä ja modernia tyyliä. Ne tarjoavat neutraalin perustan huonekaluille, sisustukselle ja värimaailmalle. Viimeistelyvaihtoehtoja ovat matta, satiini, kiiltävä tai petsattu halutusta kiiltoasteesta riippuen.

Tammi on kestävä ja monipuolinen kovapuulaji, joka kestää kovaa jalankulkua. Tammilattiat sopivat erinomaisesti vilkkaaseen liikenteeseen, kuten olohuoneisiin, käytäviin ja keittiöihin.

Säännöllinen lakaisu tai imurointi, kostea moppaus ja roiskeiden puhdistaminen estävät vaurioita. Ajan myötä tammilattiat voivat naarmuttaa ja naarmuttaa kulumisjälkiä. Ne tarvitsevat hiontaa ja viimeistelyä palauttaakseen alkuperäisen kauneutensa.

9. Hickory

Hickory

Hickory on kova ja kestävä kovapuulaji, joten se on erinomainen valinta lattiapäällysteeksi. Se kestää kolhuja, naarmuja ja kulumista, mikä sopii vilkkaasti liikennöidyille alueille ja kotitalouksiin, joissa on lemmikkejä ja lapsia.

Hickory-puulla on erilaisia värivaihtoehtoja vaaleasta ruskeasta täyteläiseen ruskeaan. Joissakin Hickory-laudoissa voi myös olla tummempia raitoja, jotka lisäävät syvyyttä ja visuaalista mielenkiintoa. Tämä värivaihtoehto mahdollistaa joustavuuden sovittaa hickory-lattiat erilaisiin sisustuselementteihin.

Hickory-puulattiat huokuvat lämmintä, maalaismaista charmia, joka lisää luonnetta mihin tahansa tilaan. Hickory-lattiat yhdistetään usein perinteisiin, maalaistyylisiin tai rustiikkityyliin. Ne täydentävät myös nykyaikaista ja eklektistä sisustusta.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook