Paljonko kovapuulattian viimeistely maksaa?

What’s the Cost to Refinish Hardwood Floors?

Keskimääräiset puulattioiden korjauskustannukset neliöjalkaa kohden ovat 3–8 dollaria. Nämä kustannukset vaihtelevat projektin monimutkaisuuden ja alueen koon mukaan.

Puulattioiden viimeistelykustannukset riippuvat myös siitä, onko kyseessä tee-se-itse-projekti vai palkkaatko ammattilaisen. Lehtipuun korjauskustannusten huomioiminen auttaa sovittamaan budjettisi henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

What’s the Cost to Refinish Hardwood Floors?

Merkit, että on aika viimeistellä parkettilattiasi

Puulattioiden viimeistely auttaa palauttamaan niiden kauneuden ja pidentää niiden käyttöikää. Tässä on joitain merkkejä, jotka osoittavat, että on aika viimeistellä parkettilattiasi:

Näkyvät naarmut ja naarmut: Tarkista, onko lattiassa syviä, laajalle levinneitä tai heikentäviä naarmuja. Naarmut ja kolhut on korjattava ennen parketin viimeistelyä. Kulunut tai himmeä pinta: himmeä, himmeä tai pinta, josta pinta on kulunut, on merkki korjausmaalauksesta. Se palauttaa niiden alkuperäisen kiillon ja tarjoaa raikkaan suojakerroksen. Haalistuminen tai värimuutos: Altistuminen auringonvalolle voi aiheuttaa puulattian haalistumisen tai värin muuttumisen. Korjausmaalaus auttaa tasoittamaan väriä ja palauttamaan yhtenäisen ulkonäön. Vesivaurio tai tahrat: Harkitse viimeistelyä, jos lattioissasi on vesitahroja, tummia täpliä tai merkkejä vesivahingosta.

Korjaus tai uusiminen: kumpi on halvempaa?

Harkitse olemassa olevien lattioiden kuntoa, budjettia ja esteettisiä mieltymyksiä, kun päätät korjausmaalauksen vai vaihdon välillä. Korjausmaalaus sisältää materiaalikustannukset hiekkapaperista, tahroista, viimeistelyistä, applikaattoreista ja korjaustyökaluista.

Korjausmaalaus vaatii vähemmän materiaaleja kuin vaihto, riippuen lattiapinta-alan koosta ja käytetyistä materiaaleista. Se on kustannustehokkaampaa, koska joudut maksamaan murto-osan uuden kovapuulattian asennuksen kustannuksista.

Lattioiden vaihto on isompi investointi, joka sisältää uusia materiaaleja ja ammattimaisia asennuskustannuksia. Se on tarpeen, jos lattioissa on vakavia vaurioita tai ne tarvitsevat erityyppistä kovapuulattiaa.

Kuinka paljon DIY kovapuun korjausmaalaus maksaa?

Keskimääräiset kustannukset ammattilaisen palkkaamisesta lattiankorjausprojektiin ovat 1 821 dollaria. Ammattitaitoinen tee-se-itse-mies tarvitsee 500–1000 dollaria materiaaleista, työkaluista ja tarvikkeista.

Rumpulattiahiomakoneen vuokraus maksaa 50–80 dollaria päivittäin. Hiomapaperin, naulojen, tahrojen, pintamaalien, harjojen, telojen, turvavarusteiden ja puhdistusaineiden hinnat kannattaa harkita. Voit säästää 821–1 321 dollaria, jos kyseessä on tee-se-itse-projekti.

Tekijät, jotka määräävät puulattian korjausmaalauksen kustannukset

Ammattilainen vs. DIY

Ammattilaisen palkkaaminen vai tee-se-itse-työn valitseminen vaikuttaa projektin kustannuksiin. Ammattilaisen palkkaaminen vaatii palkkaa työstä ja kokemuksesta. Työvoimakustannukset riippuvat lattiapinta-alan koosta, korjaustyön monimutkaisuudesta ja paikallisista työvoimahinnoista.

Tee-se-itse-lähestymistapa eliminoi työvoimakustannukset. Oikeilla työkaluilla ja materiaaleilla voit viimeistellä puulattiasi ilman ammattiapua. Se on kustannustehokkaampaa varsinkin suuremmissa lattiapintoissa tai laajemmissa korjausmaalausprojekteissa.

Lattian koko

Lattian kokonaisneliöala on merkittävä tekijä kustannuksia määritettäessä. Suuremmat alueet tarvitsevat enemmän aikaa, materiaaleja ja työvoimaa, mikä johtaa korkeampiin kustannuksiin.

Puulattioiden viimeistely maksaa 3–8 dollaria neliöjalkaa kohti. Se nousee kuitenkin 5–8 dollariin asunnonomistajille, jotka käyttävät pölytöntä korjausmaalausmenetelmää.

Huoneen tai kerroksen koko Hardwoodin korjausmaalauskustannukset
100 neliömetriä Ft 300-800 dollaria
256 neliömetriä Ft 800–2 048 dollaria
400 neliömetriä Ft 1200–3200 dollaria
1000 neliömetriä Ft 3000–8000 dollaria
2000 neliömetriä Ft 6 000 – 16 000 dollaria

Pinnoite

Pintamaali on tärkeä puulattiakerros. Pinnoitteita tai viimeistelyjä on useita, jokaisella on eri hintaluokka.

Pinnoitteen tyyppi Keskimääräinen gallonakohtainen hinta
Läpäisevä öljy 40–100 dollaria per gallona
Vesipohjainen polyuretaani 25–55 dollaria per gallona
Öljypohjainen polyuretaani 20–45 dollaria per gallona
Happokovettuva viimeistely 50–80 dollaria per gallona

Kovapuulattian tyyppi

Puulattian tyyppi voi vaikuttaa korjausmaalauskustannuksiin. Jotkut suosittuja parkettilattiat ovat tammi, kirsikkapuu, parketti, suunniteltu kovapuu, mänty, vaahtera, mahonki ja bambu.

Lattiatyyppien välillä ei ole merkittävää eroa neliöjalkaa kohti. Pieni vaihtelu saattaa kuitenkin vaikuttaa lopulliseen arvioon.

Kovapuutyyppi Keskimääräiset korjausmaalauskustannukset neliöjalkaa kohti
Tammi 3 dollaria – 5 dollaria
Kirsikkapuu 3 dollaria – 5 dollaria
Vaahtera 6-8 dollaria
Mänty 4-7 dollaria
Bambu 3-6 dollaria
Parketti 3 dollaria – 5 dollaria
Mahonki 6-8 dollaria
Suunniteltu puu 3 dollaria – 5 dollaria

Lattioiden kunto

Parkettien kunto vaikuttaa kustannuksiin. Saatat tarvita lisävalmisteluja, jos siinä on laajoja vaurioita, syviä naarmuja tai epätasaisuuksia. Näitä ovat hionta, aukkojen täyttö tai vaurioituneiden lautojen korjaaminen. Lisävaiheet lisäävät projektin kokonaiskustannuksia.

Muut tekijät

Lisäpalvelut

Sinulle aiheutuu enemmän kustannuksia, jos tarvitset muita palveluita perusmaalauksen lisäksi. Näihin palveluihin kuuluu vaurioituneiden lautojen korjaaminen, lattiaosien vaihtaminen tai räätälöityjen suunnitteluelementtien lisääminen.

Maton poisto

Jos lehtipuu on vanhan maton alla, urakoitsija voi veloittaa sen poistamisesta lisämaksun. Maton poisto- ja hävityskustannukset vaihtelevat 0,25 dollarista 1 dollariin neliöjalkaa kohti.

Korjaukset

Jos lattia on vaurioitunut tietyn pisteen yli, sen viimeistely ei ole tehokasta. Tässä tapauksessa saatat joutua korjaamaan sen ennen uudelleenmaalausta. Kiinteämaalaajat tarjoavat tämän palvelun korkeammalla hinnalla kuin yleismies tai puuseppä.

Siivota

Puulattian viimeistely on sotkuinen prosessi. Ellei siivousta ole ilmoitettu urakoitsijan tarjouksessa, sinun on ehkä otettava huomioon siivouspalvelun kustannukset. Se on ylimääräinen kulu, joka lisää hankkeen kokonaiskustannuksia.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook