Kodin sisustukseen inspiraatiota löytyy runsaasti BDNY:stä

Home Decor Inspiration Aplenty Found at BDNY

Vaikka Homedit keskittyy aina sinuun ja kotiisi, matkustimme New Yorkiin vierailemaan ravintola-alan johtavalla messuilla. Tämä on hedelmällinen kenttä kodin sisustamiseen, ja monet alun perin korkealuokkaisiin hotelleihin tai tyylikkäisiin ravintoloihin suunnitelluista tuotteista olisivat yhtä upeita kotona. Tämän vuoden Boutique Design NY:n painos ei tuottanut pettymystä. Löysimme monia uusia ideoita ja tuotteita valaisimista, huonekaluista, seinäpäällysteistä ja useista muista kategorioista.

Huonekalut

Uusia malleja hauskoille kalusteille oli runsaasti ja tämä tuoli oli yksi suosikeistamme. Se on mittasuhteiltaan hieman vinossa, mikä tekee siitä myös keskustelukappaleen. Eclectic Contract Furniture Industries esitteli tämän LegArm-malliston tuolin, jonka on suunnitellut Petu Kummala, suomalainen ja pitkäaikainen Miami Beachin asukas, joka johtaa itsenäistä suunnittelutoimistoa ja on suunnitellut kappaleita maailman johtaville risteilyyhtiöille. Rakastamme "off" linjoja, jotka tekevät siitä enemmän kuin vain hieman erilaisen.

Home Decor Inspiration Aplenty Found at BDNYYritys tunnetaan sopimuskalusteistaan, mutta se valmistaa myös mittatilaustyönä valmistettuja kappaleita korkealuokkaisiin koteihin.

Gettys Group esitteli modernia ja mukavaa istuinryhmää. Vaaleiden puurunkojen poikki venytetyissä nahkatuoleissa on runsaasti tyynyjä, jotka tarjoavat mukavuutta sekä vakautta ja tyyliä. Kaksinkertaiset satunnaiset pöydät ovat toimivia, mutta ne lisäävät myös väriä muuten neutraaliin ympäristöön. Geometrisen maton yhdistäminen auttaa myös rajaamaan istuintilan tuolien alla olevilla tummemmilla osilla.

Add a furry round ottoman to insert playfulness into the setting.Lisää pyöreä pyöreä ottomaani tuomaan leikkisyyttä ympäristöön.

Diesel for Moroso Gimme Shelter -sohva on suunniteltu tarjoamaan yksityiset puitteet suuremmassa tilassa, mutta mielestämme se sopisi erinomaisesti keittiönurkkaan tai suureen, korkeakattoiseen, avoimeen olohuoneeseen. Verhoilusta tulee myös painatus ja kappaleessa on tukeva teräsrunko. Korkeaselkäisen suunnittelun tarjoama yksityisyys luo tilan täydellisesti lukemiseen, mietiskelyyn tai vain keskusteluun. Lamppu on Dieselin valmistama Foscarinille ja sitä kutsutaan Metafisicaksi sen salaperäisen ulkonäön vuoksi. Käsinpuhallettu lasi näyttää kelluvan teräskehyksen sisällä, kun se palaa, ja näyttää modernilta veistokselta, kun sitä ei ole.

A variety of upholstery choices are available for the Gimme Shelter sofa.Gimme Shelter -sohvaan on saatavilla erilaisia verhoiluvaihtoehtoja.

Moroso esitteli myös useita kappaleita, mukaan lukien heidän suosittu tuolinsa, Sebastian Herknerin suunnittelema Pipe. Matala tuoli on yksinkertainen ja kevyt, ja Anomaly-jakkara, joka on verhoiltu karvaisella kankaalla, on ylellinen oleskelupaikka. Pulverimaalatussa alumiiniputkessa on pyöristetty tuolin selkänoja, joka näyttää melkein puhallettavalta putkelta. Se sopii täydellisesti rentoon ympäristöön, koska verhoilu ja muoto ovat ylellisiä, mutta eivät muodollisia.

The colors are perfect for the millennial pink trend that seems to be invading all parts of the home.Värit sopivat täydellisesti tuhatvuotiseen vaaleanpunaiseen trendiin, joka näyttää vallitsevan kaikkialla kodissa.

Ylellinen leposohva saa lisädraamaa tuftatusta rungosta, jossa on kristalleja. Yhdysvaltalaisen sopimushuonekalujen valmistajan Amtrendin tumma ja dramaattinen istuin sopii täydellisesti makuuhuoneeseen, lukusaliin tai tyylikkääseen olohuoneeseen. Yhdistettynä moderniin sivupöytään jalokivisävyinen seinäpäällyste lisää draamaa. Täällä Amtrend esitteli sen smaragdinvihreällä, värillä, jota he toistavat tässä mustissa huonekaluissa. Kaikki kappaleet, joissa oli väriyhdistelmä, olivat upeita.

Leather furnishings are well paired with fluffy rugs for added luxury.Nahkakalusteet yhdistetään hyvin pörröisten mattojen kanssa ylellisyyden lisäämiseksi.

Samettitrendissä – eikä hidastumisen merkkejä – emme voineet ohittaa tätä syvänsinistä Quality and Company of Canadan sohvaa. Pullea pyöreä tukivarsi toisessa päässä ja avoin osa toisessa tekevät tästä erittäin monipuolisen istuimen. Varametallijalat sopivat hyvin yhteen kahden pöydän kanssa, jotka korvaavat perinteisen sohvapöydän. Myös tässä sarjassa pyöristetyissä lepotuoleissa on kaksinkertainen selkänoja, joka ei vain lisää pehmustetta, vaan lisää istuimeen uutta ulottuvuutta.

This living room grouping has sophisticated lines and style.Tässä olohuoneryhmässä on hienostuneita linjoja ja tyyliä.

Guadalajaran Mexa Design on kehittänyt riipputuolin, joka on kannettava ja täydellinen sisälle tai ulos. Punaiseksi pinnoitettu metallirunko ja kudottu istuin on yhdistetty irrotettaviin tyynyihin. Sisäpuutarhahuoneesta ulkoterassille tai terassille, kappale on mukava ja värikäs lisä. Rakastamme tilavaa oleskelualuetta, joka tekee siitä viihtyisän lukemiseen tai rentoutumiseen.

Removable cushions are very practical for outdoor use.Irrotettavat tyynyt ovat erittäin käytännöllisiä ulkokäyttöön.

Ulkoilusta puheen ollen, tässä Ego Parisin aurinkotuolissa on kaikki mitä haluatte yhdessä kappaleessa. Mukavassa Tandem-loungessa on rintarepputyylinen istuin, jota ympäröi sälepuu jaloista ja sivuilta, mikä toimii pitkänä tilana juomille ja uima-altaan välttämättömyystarvikkeille. Kiinnitetty kangasrakenne on lehden muotoinen ja tarjoaa varjoa auringolta. Oleskelutilat voidaan myös sijoittaa vastakkain keskustelun helpottamiseksi.

A litte shade and a lot of style all in one outdoor chaise longue design.Pieni varjostin ja paljon tyyliä yhdessä ulkotuolimallissa.

Seinäpäällysteet

Tapetti on siirtynyt uuteen aikakauteen ja kaikenlaiset seinäpäällysteet nauttivat hetkestä tämän päivän sisustuksen valokeilassa. Vaikka suuret seinäkuvat ja seinämaalaukset ovat upeita lisäyksiä jokaiseen kotiin, olimme iloisia siitä, että BDNY:ssa esitellään uudentyyppisiä seinäpäällysteitä ja tekstuureja. Ensimmäisenä silmään kiinnittyi nämä Barbarossa Leatherin nahkalaatat. Kohokuvioiduista tyyleistä sileisiin versioihin, laatat ovat eri kokoisia ja värejä, ja niissä on laaja valikoima vaihtoehtoja. Nahka tekee kestävistä seinäpäällysteistä, jotka kestävät eliniän.

Small or extra-large tiles can be used to accent a wall or cover an entire space.Pieniä tai erittäin suuria laattoja voidaan käyttää korostamaan seinää tai peittämään koko tilan.

Ihastuimme ainutlaatuisiin seinätekstuureihin, joita Novo Arts tarjosi BDNY:n edellisessä numerossa, ja odotimme innolla, mitä heidän uudet tarjoukset ovat. Luova yritys kuluttaa kaikenlaisia tekstuureja käyttämällä odottamattomia materiaaleja, joista osa on jätetty luonnolliseen tilaan kuten tässä kirjakokoonpanossa, kun taas toiset ruiskutetaan yksivärisinä. Parasta on, kuinka sovitukset ja värit voivat muuttaa arkipäiväiset esineet uusiksi, tekstuuroiduiksi seinäkorosteiksi.

Carved, curled, trimmed and tucked, discarded books go into a fun texture-scape instead of the landfill.Kaiverretut, kierretyt, leikatut ja piilotetut kirjat menevät kaatopaikan sijaan hauskaan tekstuurimaisemaan.

Toinen erilainen seinämateriaali on Muratto's Cork Blocks, joka on kaukana korkkilaatoista, joihin kaikki kiinnitimme muistiinpanoja koulussa. Nämä on valmistettu viinintuottajien käytöstä poistetuista korkkimateriaaleista. Korkki on hiottu ja yhdistetty pigmenttien ja hartsien kanssa, jolloin korkin rakenne näkyy. Lisäksi, koska mikä tahansa väri on läsnä koko materiaalissa eikä vain päällä, korkki voidaan leikata menettämättä sävyä. Tämä on orgaanisten lohkojen kokoelma, joka sisältää erilaisia muotoja ja tekstuureja.

Plain or colored, the recycled cork material is a gorgeous textural option for walls.Yksinkertainen tai värillinen, kierrätetty korkkimateriaali on upea tekstuurinen vaihtoehto seinille.

Tietysti myös perinteiset seinänpäällysteet, kuten laatat, sisältävät uusia innovaatioita. Tile Barin Stacy Garcia Collection tarjoaa geometrisia käänteitä perinteisessä tweed-kuviossa. Hellävaraista harmaata tweed-kuviota korostavat fasetoidut vinoneliömuodot, jotka muodostavat laatan geometrisen kuvion. Se on moderni ote perinteisiin kuvioihin, jotka liittyvät enemmän miesten vaatteisiin kuin kodin sisustukseen.

The shadows in this pattern are far more modern than a straight diamond repeat.Tämän kuvion varjot ovat paljon nykyaikaisempia kuin suora timanttitoisto.

Smith

Go with one of Plyboo's existing designs or create your own pattern on their website.Valitse jokin Plyboon olemassa olevista malleista tai luo oma kuviosi heidän verkkosivuillaan.

Tapettien alalla asiat ovat muuttuneet dramaattisesti viime vuosina. Poissa ovat söpöt reunat, jotka monien mielestä antoivat tapetille huonon nimen. Suunnittelijat ovat nyt kehittäneet laajan valikoiman tyylejä, jotka ovat enemmän taidetta kuin pelkkä päällystys: abstrakteja, geometrisia, art deco -maalauksia tai enemmän kuin suuren mittakaavan seinämaalauksia. Lookwalls of Dallas, Texas, pyrkii luomaan "malleja, jotka saavat sinut pysähtymään ja tuijottamaan", ja niin teimmekin. Laajamittainen teksturoiduista seinämalleista uusiin Art Deco -valikoimiin, tarjonta on riittävän erilaisia ja hienostuneita parhaaseen olohuoneeseen.

Lookwalls Art Deco collection is dramatic and sophisticated.Lookwalls Art Deco -kokoelma on dramaattinen ja hienostunut.

Brenda Houston Designs tarjoaa joukon seinäpäällysteitä ja tekstiilejä, jotka perustuvat mineraaleihin ja jalokiviin tai jopa fossiileihin. Kuvioidut seinäpäällysteet sopivat yhteen huoneen verhoilun tai pehmeiden lisävarusteiden kanssa. Houston valmistaa myös tarvikkeita ja kalusteita mineraaleista, joita hän hankki maailmanlaajuisesti. Kaikki osat ovat silmiinpistäviä, ja kun ne levitetään seinälle laajamittaisena seinämaalauksena tai toistuvana kuviona, se luo dramaattisen taustan huoneeseen.

Textiles are the latest addition to Houston's collections.Tekstiilit ovat uusin lisäys Houstonin kokoelmiin.

Valaistus

Rakastamme valaistusta, ja tänä vuonna BDNY:ssä oli paljon hauskoja uusia valaisimia. Tämä ulkovalaisinsarja on Bover Barcelonan Cornet-sarja ja siinä on runsaasti virtausta ja tyyliä. Siinä on orgaaninen muoto, jossa ei ole suoria viivoja, joten se sulautuu luonnolliseen ympäristöön. Saatavana kolmessa eri korkeudessa, se on ihanteellinen valaisemaan kävelytietä tai käytettäväksi korostusvalaistuksena puutarhoissa ja luolissa. Materiaalin luonnollinen sävy korostaa orgaanista tunnelmaa.

These outdoor lights emit a very soft and gentle glow.Nämä ulkovalot säteilevät erittäin pehmeää ja lempeää hehkua.

Contardin Martinique-valaisin on osa 40-luvun inspiroimaa Calypso-kokoelmaa. Suunnittelu on erottuva trooppisen ja Etelä-Amerikan välisen yhteyden vuoksi. Tämä valaisin yhdistää eurooppalaisen deco-tyylin geometriset linjat Latinalaisen Amerikan kirkkaisiin väreihin, kuvioihin ja kuituihin. Monipuolinen ja hienostunut, mutta muotoilu ei ole ollenkaan vakavaa. Aseta se olohuoneeseen tai keittiösaarekkeen päälle – se on tarpeeksi leikkisä mennäksesi minne tahansa kotiisi.

The frosted glass also echoes the characteristics of an Art Deco light fixture.Himmeä lasi toistaa myös Art Deco -valaisimien ominaisuuksia.

Ison-Britannian Chelsom Lighting tunnetaan räätälöidyistä ja sopimustyöstään hotelleissa ja ravintoloissa ympäri maailmaa, mutta pikku Winston oli meille melkoinen. Kertakäyttöinen lamppu luotiin hauskasti, ja se olisi hassu lisä minkä tahansa anglofiilin kotiin.

Chelsom's piece is an example of how much fun a lamp can be.Chelsomin teos on esimerkki siitä, kuinka hauskaa lamppu voi olla.

Esimerkkinä materiaalin reinkarnaatiosta Philadelphian CP Lightingissa on sarja valaisimia, jotka on puhallettu olemassa olevista viinapulloista. Tämä mielenkiintoinen sävy oli kerran Crown Royal -pullo edellisessä elämässään. Vanhoja pulloja käytettäessä lasinpuhallusprosessi toi uusia haasteita, sillä olemassa olevan lasin koostumus on mysteeri, joka vaatii yritystä ja erehtymistä ennen kuin osataan käsitellä tiettyjä pulloja. Joka tapauksessa jokainen on hieman erilainen ja luo tyylikkään uuden käyttötavan jo olemassa olevalle.

These glass shades are a fantastic example of how to recycle of a discarded item into a stylish new decor piece.Nämä lasivarjostimet ovat loistava esimerkki siitä, kuinka kierrättää käytöstä poistetut esineet tyylikkääksi uudeksi sisustuskappaleeksi.

Karim Abudin suunnittelija Casa sisällytti tämän riippuvalaisimen, joka vie tikkuvalokonseptin askeleen pidemmälle. Yritys aloitti valaistuksesta ja on nyt lanseerannut myös kotikeräyslinjan. Tämä moderni valaisin on saatavana myös kattokruununa, ja se on moderni geometristen muotojen rakenne, joka tarjoaa pehmeän ympäristön valon.

Using this type of light as a sconce is more novel than the typical sconce design.Tämän tyyppisen valaisimen käyttö lamppuna on uudempaa kuin tyypillinen lamppusuunnittelu.

Missä valaistus olisi ilman Swarovskia? Se olisi varmasti paljon vähemmän kiiltävää! Nämä rengasvalot ovat osa Orion HD:n Glaciarium Collection -kokoelmaa, jonka on luonut Frederikson Stallard, avantgarde-valaistuskonseptien johtaja. Suunnittelijoiden tietämys siitä, miten kristalli käyttäytyy raakatilassaan ja Swarovskin kristallien valmistustekniikat, antoi heille mahdollisuuden luoda nämä upeat rengaskruunut.

Swarovski crystals are set in a steel base in these glittering fixtures.Swarovskin kristallit on asetettu teräspohjaan näissä kimaltelevissa valaisimissa.

Nämä ovat Littman Groupin Hudson Valley Lightingin Mitzi- ja Jasmine-riipukset, jotka ovat vähemmän kimaltelevia, mutta ehkä paremmin mukautuvia nykypäivän perhekoteihin. Metalliset valaisimet, jotka on suunniteltu tarjoamaan paljon luovuutta ja vähän sotkua, keskittyvät houkutteleviin LED-hehkulamppuihin. Ne sopivat täydellisesti saarelle, ruokapöydälle tai perhehuoneeseen. Ne ovat kevyitä ja ilmavia, mutta riittävän suuria tehdäkseen nykyaikaisen vaikutelman.

The rosy gold finish is particularly attractive on this style of light fixture.Ruusukultainen viimeistely on erityisen houkutteleva tämän tyylisissä valaisimissa.

Tämä pyöreä kaunotar on Mario Contract Lightingilta ja se on valmistettu harjatusta kuparista, joka on viimeistelty mustalla jauhemaalilla. Valkoinen akryylivarjostin on kehyksen asteittaisen pyöreän mallin keskellä. Se on silmiinpistävä valaisin, joka sopii ihanteellisesti olohuoneeseen tai eteiseen – minne tahansa, johon haluat kiinnittää huomion.

The partial rings around the globe shade are an atypical construct for the fixture.Maapallon ympärillä olevat osittaiset renkaat ovat epätyypillinen rakenne valaisimelle.

Tekstiilit

Joten olemme yhdistäneet tekstiilejä ja mattoja, pääasiassa siksi, että aloitamme mallistolla, joka voi olla molempia: Patricia Urquiolan Bandas-kokoelma Ganille. "Modulaariseksi äärimmäiseksi viedyksi" kuvailtu järjestelmä koostuu painavista tekstiileistä tehdyistä kaistaleista, jotka voidaan kiinnittää huonekaluihin koristeeksi tai muihin nauhoihin, kuten matoihin ja seinävaatteisiin. Kaikissa reunoissa on tarranauha, jonka avulla on helppo purkaa järjestely ja luoda uusi aina kun tarvitset tai haluat. Nero!

Here the same pattern is shown on the seat as well as on the floor.Tässä sama kuvio näkyy sekä istuimessa että lattialla.

Tämä hämmästyttävä ombre-kudottu matto on itse asiassa luotu matemaattisen algoritmin avulla, joka ohjaa kudontaa luomaan jotain, jolla on kuvio, mutta ei. Suunnittelija Begüm Cana Özgürin Nanimarquina Shade Collection -matossa on pystysuora ja vaakasuora kaltevuus sekä kuusi siirtymäsävyä, jotka yhtyvät toisiinsa. Suunnittelu on yhtä aikaa yksinkertainen ja lumoava.

The simple appearance belies the complex weaving that creates the color gradients.Yksinkertainen ulkonäkö kumoaa monimutkaisen kudoksen, joka luo värigradientteja.

Ihana ja ylellisen mukava makuuhuone, jossa on kaikki erilaiset Mridul Internationalin tekstiilit. Pienistä nahkatarvikkeista teksturoituihin seinäpaneeleihin ja upeaan ommeltuun ja hapsutettuun riippuvalaisimeen, tekstuurit ja värit ovat moderneja. Mykistetty paletti tekee kappaleista täydellisen rentouttavan makuuhuoneeseen, valitsitpa sitten vuodevaatteet tai muutaman sisustusosan. Luonnonkuidut tekevät tekstiileistä entistä houkuttelevampia.

The eclectic collection is casual yet creates a luxe bedroom environment.Eklektinen kokoelma on rento mutta luo ylellisen makuuhuoneen ympäristön.

Hauskoja ja epätavallisia löytöjä

Jotkut löytämistämme parhaista asioista eivät todellakaan sovi luokkaan. LDF Silkillä on aina katseenvangitsija näyttö, eikä tämä pettynyt. Suuri vehreä seinä loputtomassa määrässä tekstuureja luo täydellisen kalvon valkoisen maljakon korostamiseen, joka on täynnä kirkkaita fuschia-värisiä orkideoita. Ajopuupalojen lisääminen esittelytilan kehykseen on lisätty korostus. Laadukkaiden silkkiasetelmien luomiseen käytetty tekniikka on edennyt niin pitkälle, että ne ovat yhä lähempänä todellisia – ja vielä kauempana isoäidin talon tekokukista.

This is a wall full of life-like greenery with no maintenance required.Tämä seinä on täynnä elävää viheraluetta ilman huoltoa.

Näyttävä seinäsisustus koostuu pienemmistä paneeleista, jotka näyttävät olevan pieniä väripisteitä, jotka on muodostettu yhdeksi suureksi kuvioksi. Tarkemmin tarkasteltuna huomaat, että jokainen piste on itse asiassa pieni pallo, joka on peitetty tekstiilillä ja kiinnitetty käsin ompelemalla. LOCO Designsin seinäpaneelit ovat vain osa heidän tarjontaansa, joka sisältää mittatilaustyönä valmistetut huonekalut, nahkatarvikkeet ja ylelliset kylpyhuonekalusteet. Intialainen yritys tunnetaan paitsi ainutlaatuisista kappaleistaan, myös moitteettomasta työstään.

Is it a mosaic? A painting? At a distance it is not easy to tell exactly what this is made from.Onko se mosaiikki? Maalaus? Etäältä ei ole helppoa sanoa tarkalleen, mistä tämä on tehty.
Up close you can see each tiny, fabric-covered ball that is stitched into place.Läheltä näet jokaisen pienen, kankaalla päällystetyn pallon, joka on ommeltu paikoilleen.

Näemeistämme kodin tarvikkeista tämä erottuu suunnittelunsa ironisuudesta. Täällä puhelintekniikan uusin on telineessä, joka perustuu vanhentuneeseen tekniikkaan: vanhanaikaiseen radiomikrofoniin. Puhelinteline on Penduluxilta, joka luo kodin asusteita, jotka muistuttavat aikaisempia aikakausia, mutta ovat toimivia nykypäivän moderniin maailmaan. Kelloista lamppuihin ja muihin teollisiin, merenkulku- ja militaristisiin teoksiin peräisin oleviin kappaleisiin, kokoelmat ovat ehdottomasti maskuliinisia, mutta niissä on varmasti sukupuolten välistä vetovoimaa.

The microphone stand has an opening to run the charging cord up through the base.Mikrofonitelineessä on aukko latausjohdon ohjaamiseksi ylös alustan läpi.

Kylpyhuoneet

Kukapa ei rakastaisi upeaa kylpyammetta? Löysimme näyttelystä upeita malleja, mukaan lukien tämä MTI Bathsin pyöreä amme. Syvä pyöreä Halo-kylpytynnyri on vapaasti seisova, mutta kuitenkin nurkkaan asetettu tilaa säästävä muotoilu. Takaosan ympärillä oleva reunus tarjoaa tilaa kylpytuotteille ja mahdollistaa perinteisen ammehanan. Tämä ammeen litteä rummeriversio on saatavilla useissa eri väreissä, kun taas ohuempihuuliinen malli on saatavana vain valkoisena.

The deep tub looks even better with the colored exterior finish.Syvä amme näyttää vielä paremmalta värillisen ulkopinnan kanssa.

Tämä brittiläisen Victoria Albertin amme on syvä ja kaksipäinen. Vetralla tarjoaa ylellisen kylpykokemuksen kaikissa kylpyhuoneissa, erityisesti pienemmissä kylpyhuoneissa. Samaa tyyliä tarjotaan myös suuremmassa muodossa ja se on saatavana seitsemässä eri ulkovärissä siltä varalta, että et halua tavallista valkoista.

Vintage yet modern hardware and a luxe wood tray complete this tub set.Vintage mutta moderni laitteisto ja ylellinen puinen tarjotin täydentävät tämän kylpyammesarjan.

Todella vaativalle yksilölle, joka rakastaa luksusta, Villeroy

Dark and dramatic doesn't begin to describe the impression that this luxe tub or sink will make.Tumma ja dramaattinen ei ala kuvailemaan vaikutelmaa, jonka tämä ylellinen kylpyamme tai pesuallas tekee.

Olitpa sitten päättänyt valita jonkin näistä tuotteista tai käyttää niitä vain inspiraatioksi sisustaessasi omaa tilaasi, se on tuore valikoima ideoita kodin sisustuksen raikastamiseen. Ja seuraavan kerran kun ihailet sisustusta erityisessä hotellissa tai kuumassa uudessa ravintolassa, ei ole todellakaan mitään syytä, miksi sinulla ei voisi olla samaa – tai jotain vastaavaa – omaa.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook