Pastelliväripaletin edut

The Benefits of a Pastel Color Palette

Se ei ehkä ole rohkea. Se ei ehkä ole virkistävää tai jännittävää. Mutta omalla tavallaan pastelliväripaletti voi olla upea, ainutlaatuinen sisustussuunnittelu. Tilasi muotoilulla pehmeämmällä sivulla on kaikenlaisia etuja, sekä esteettisesti että fyysisesti. Tässä on vain joitain ensisijaisia etuja tilan sisustamisesta pastelliväripaletilla.

The Benefits of a Pastel Color Palette

Pastelli Design vinkkejä ja ideoita

Yhdistä pastellisävyihin pehmeitä muotoja ja tekstuureja

Pair pastels with soft shapes and textures

Koska monilla pastelliväreillä on raikas, rauhoittava ja rauhoittava vaikutus, voit yhdistää ne pehmeisiin kalusteisiin ja korostuskappaleisiin vahvistaaksesi sitä. Esimerkiksi pastellityynyt, peitot ja muut rakenteelliset elementit voivat saada huoneen näyttämään raikkaalta ja rauhalliselta.

Sekoita niitä syviin ja mykistettyihin väreihin

Eclectic freestanding desk home office photo in New York

Voit yhdistää pastellisävyjä tiettyihin väreihin, joilla on syvä ja vaimea estetiikka, kuten esimerkiksi tummanoranssi tai ruskea. Värit täydentäisivät jokaista ja kukin erottuisi ympäristöstä erottuvana. Sen avulla voit luoda tasapainoisen mutta yksinkertaisen suunnittelun.

Pidä sisustus puhtaana ja yksinkertaisena

Modern lighting fixtures to hang

Et ehkä pidä pastellivärejä erityisen houkuttelevina, koska ne näyttävät herkiltä ja naisellisilta, mutta yritä pitää mieli avoimena. Vaikka on totta, että monet pastellivärit voivat näyttää melko tyttömäisiltä, sen ei aina tarvitse olla niin. Jos haluat pysyä erossa tällaisesta estetiikasta, pidä suunnittelu ja sisustus yksinkertaisena ja vältä koristeellisten elementtien käyttöä. Tämä korostaa itse väriä.

Lisää kuvioita

Example of a trendy gender neutral light wood floor kids room design

Toinen loistava idea, jos etsit tapaa tuoda pastellisävyjä huoneen suunnitteluun, on lisätä muutama geometrinen tuloste tai muun tyyppinen kuvio. Tämän avulla voit sekoittaa ja yhdistää useita värejä ja luoda raikkaan ja huomiota herättävän muotoilun ilman, että se näyttää liian rohkealta ja sekavalta.

Antaa lausunto

Valitse pastelliväri näyttävälle esineelle, kuten esimerkiksi olohuoneen sohvalle. Se auttaa sitä erottumaan joukosta ja antaa sille ainutlaatuisen ja hienostuneen ilmeen. Olisi hienoa löytää väri, joka sopii tyyliisi ja sopii myös huoneeseen.

Harkitse pastellihuonekaluja

Inspiration for a large industrial living room remodel in Other

Usein meillä on tapana pysyä erossa värikkäistä huonekaluista ja valita sen sijaan tavanomaisten, yhteen sulautuvan viimeistelyn kanssa. Se on turvallinen valinta, mutta ei todellakaan anna sinun ilmaista omaa tyyliäsi. Joten harkitse pastellihuonekaluja ja asusteita, jos haluat antaa huoneelle kohottavan ja iloisen tunnelman.

Pastellivärit keittiössä

Ilmaise luovuutesi lisäämällä väriä keittiöösi. Nykyään löydät kodinkoneita kaikenlaisissa vivahteissa, mukaan lukien kauniit pastellisävyt. Voisi olla siistiä kokeilla jotain muuta kuin tyypillistä valkoista tai ruostumatonta terästä, joten miksi et uskaltaisi antaa lausuntoa? Pastelliset kodinkoneet voivat muuttaa keittiösi täysin häiritsemättä sen toimivuutta.

Verhoile vanhat huonekalut

Sinun ei tarvitse hankkia uusia huonekaluja, jos haluat muuttaa huoneen väriä. Aina on mahdollisuus verhoilla vanhoja esineitä, kuten sohvia ja nojatuoleja, ja se antaa sinulle täydellisen mahdollisuuden kokeilla uusia ja tuoreita värejä. Harkitse tällä kertaa pastellisävyjä. Ne antavat kotillesi pehmeän ja virkistävän ilmeen.

Lisää hieman puun pintakäsittelyä

Olemme jo todenneet, että pastellivärit voivat lisätä pehmeän, lämpimän ja kutsuvan tunnelman mihin tahansa huoneeseen, mutta niin voivat myös monet puupinnat. Tämä tarkoittaa, että voit yhdistää nämä elementit yhteen luodaksesi todella upean sisustuksen. Varmista, että valitset oikean puun, joka täydentää kauniita pastellivärejäsi.

Luo syvyyttä suunnitelmiisi

Pastellivärit ovat todella monipuolisia. Joskus niitä voidaan käyttää antamaan huoneelle pehmeä ja naisellinen ilme, mutta toisinaan niitä voidaan käyttää sisustuksen syvyyden lisäämiseen ja tummemman värin tuomiseen esiin. Käytä niitä strategisesti ja pidä mielesi avoimena.

Yhdistä ne neutraaleihin

Jos haluat säilyttää yksinkertaisen ja vaimean sisustuksen, mutta et halua sen näyttävän liian valtavirtaiselta tai tylsältä, on hyvä idea yhdistää muutama pehmeä pastelli ja neutraaleja sävyjä, kuten beige tai valkoinen. Ne antavat sinulle ylimääräistä hohtoa olematta liian rohkeita tai silmiinpistäviä.

Combine them with neutrals

A pastel color palette is beautiful

Pastelliväripaletti on kaunis.

Vaaleat värit ovat luonteeltaan pehmeämpiä ja hienovaraisempia kuin tyydyttyneet värit. Tällä vaimealla estetiikalla on hämmästyttävä kyky näyttää kauniilta sekä rauhoittavalta.

A pastel color palette lifts the space

Pastelliväripaletti nostaa tilaa.

Tilassa, joka on oletuksena maalattu valkoiseksi tai rakentajan beigeksi, pastelliväripaletti saattaa olla juuri se asia, jota tarvitaan tuomaan tuoretta viehätystä. Pastellisävyllä ei ole ylivoimaista vaikutusta, kuten rohkealla sävyllä saattaa olla, mutta se antaa silti tärkeän raikkaan värin perustan.

Beautiful pastel colors on the background

Choosing the furniture with pastel color in mind

Pastelliväripaletti voidaan maadoittaa.

Pastelliväripaletin käyttäminen tilassasi ei tarkoita, että pysyt vain spektrin sävytetyllä puolella. Pastellitila on maadoitettava, usein maanläheisin tekstuurein ja syvin sävyin. Tämä voidaan tehdä tummilla lattioilla tai mustilla korosteilla tai harmaaksi pestyllä puupetsillä.

Cutting boards with pastel colors on the corners

Pastel colors boosting the mood

Pastelliväripaletti voi kohottaa tunnelmaa.

Todennäköisesti suurelta osin ujonsa vuoksi pastellivärit tarjoavat rauhallisen ympäristön, joka voi samanaikaisesti parantaa mielialaasi. Lämpimät, energiset värit voivat olla iloisia ja innostuneita, mutta pastelliväripaletilla on mielialaa kohottava kyky, koska se toimii vastakkaiseen suuntaan – ilmava piristyksen tunne ilman uupumusta.

Versatile Pastel Color Design

Pastel Color Decor on the Walls

Pastelliväripaletti on monipuolinen.

Esimerkiksi pastellivärit näyttävät upeilta puulattioiden, panelointien ja muiden huonekalujen kanssa, olivatpa ne vaaleita tai tummia. Mitä suurempi kontrasti pastellipaletin ja muiden tilan elementtien välillä on, sitä korkeampi energiataso on. Toisaalta mitä samankaltaisempia käytettyjen sävyjen sävyjä on, sitä neutraalimmalta ja rauhoittavammalta se tuntuu tilassa.

A pastel color palette can be contemporary

A pastel color palette can be contemporary design

Pastelliväripaletti voi olla nykyaikainen.

Jotkut meistä saattavat reagoida pastellisävyihin vanhanaikaisina tai perinteisinä polvi-nykyisesti, mutta asia on päinvastoin. Monet nykypäivän sisätilat sisältävät pehmeämpiä sävyjä turvana elämän tulvilta. Pehmeä persikka, vaalea mintunvihreä ja raikas vaalea sitruuna, vain muutamia esimerkkejä, ovat kaikki kuin kotonaan nykyaikaisessa tilassa.

Lighting fixtures with pastel color

Decorating the sofa with pastel colors through pillows

Pastelliväripaletti toimii muuallakin kuin lastenhuoneessa.

Vauvansininen on nimetty miksi se on, mutta se ei tarkoita, että väri toimisi vain lastenhuoneessa. Itse asiassa mikä tahansa pastellisävy (jopa tyttövauvan pinkki) voi toimia kauniisti aikuisten tilassa, kun se yhdistetään kirkkaampiin tai tummempiin sävyihin. Tuloksena oleva kontrasti on kaunis ja hienostunut.

Pastel color palette interior design decor

Red shade pastel color interior design

Mykistetty pastelliväripaletti voi olla neutraali.

Niille, jotka etsivät rauhoittavaa sisätilaa, mutta eivät ole vakuuttuneita siitä, että klassinen pastelliväripaletti sopii huoneeseen, harkitse vaimeampaa vaihtoehtoa. Esimerkiksi pastellivärit harmaalla pohjasävyllä tai jopa pehmeä harmaa violetilla pohjasävyllä voivat tuoda tilaan rauhoittavan ja hienostuneen auran.

Angle Poise pastel color floor lighting

Green color pallet for kitchen decor

Pastelliväripaletti tekee huoneesta tilavamman.

Pieni huone näyttää ja tuntuu paljon suuremmalta kuin sen todellinen jalanjälki, kun siinä käytetään vaaleampia värejä, kuten pastellipalettia. Luonnonvalo pomppii vapaammin pastellitilassa, ja kokonaisestetiikka on ilmava ja kevyt.

Decorating with guitars the walls

Blank Blank wall light pastel

Pastelliväripaletti näyttää hyvältä LED-valaistuksen kanssa.

Tietenkin nykypäivän LED-valaistus on erilaista lämpöä viileästä sinisestä erittäin lämpimään keltaiseen. Pastellivärit ovat yleensä parhaimmillaan luonnonvalossa tai hieman viileämmällä LED-valaistuksella, koska perinteinen keltainen valo saa pastellivärit näyttämään hieman sairaalta tai likaiselta. Tämä on itse asiassa helppo toteuttaa LED-valonauhavaihtoehdoilla sekä LED-polttimoilla.

Modern lighting fixtures to hang

Pastel color on the mirrors wall

Slab wood on the wall for wine rack

Vinkki seinien maalaamiseen pastelliväripaletilla: Ammattimainen vinkki pastellisävyjen sisällyttämiseen tilaan maalilla on valita värisirulle haluamasi pastelli ja vaalentaa sitten yksi tai kaksi sävyä samalla kortilla. Useimmat pastellivärit näyttävät paljon voimakkaammilta, kun ne levitetään suurelle pinnalle, kuten seinälle, kuin ne näyttävät maalikortilla.

Lisää hienoja pastellivärisiä suunnitteluideoita

Example of a trendy gender neutral light wood floor kids room design

Lisää muutama pastellisävy kirkkaalle ja aurinkoiselle alueelle tehostaaksesi vaikutusta. Tämä ikkunapenkki on kaunis esimerkki. Mandarina Studion suunnittelijat käyttivät muutamia viileitä sävyjä luodakseen raikkaan ja ilmavan tunnelman, ja he esittelivät myös lämpimiä keltaisia aksentteja, jotka antavat tilaan iloisen ilmeen.

Elegant light wood floor bedroom photo in San Francisco

Viileät pastellisävyt sopivat ihanteellisesti makuuhuoneisiin, koska ne ovat erittäin rentouttavia ja niillä on rauhoittava vaikutus. Sininen ja vihreä ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja. Niitä voidaan käyttää täällä monella eri tavalla. Esimerkiksi tässä studion Miss Alice Designsin makuuhuoneessa on osittain korostetut seinät ja katon valkoinen on pidennetty alaspäin, jotta huoneesta tulee kirkkaampi ja avoimempi.

Eclectic freestanding desk home office photo in New York

Sekoita kirkkaita pastellisävyjä rohkeisiin kuvioihin, jos haluat antaa tilaan paljon luonnetta. Nämä kaksi suunnitteluelementtiä voivat täydentää toisiaan ja työskennellä yhdessä muuttaakseen täysin sen, mikä muuten olisi hyvin yksinkertainen ja perustyyppinen tila. Katso, kuinka tyylikkäältä tämä Rikki Snyderin kotitoimisto näyttää näillä kauniilla koralliaksenteilla ja norsunluun pinnoilla.

Aiheeseen liittyvä: Mikä väri on Taupe ja miten sitä pitäisi käyttää?

Mid sized trendy light wood floor living room photo in Los Angeles

Jos sinusta tuntuu, että pastelliväri olisi liikaa isolle huonekalulle, kuten sohvalle, kokeile sen sijaan sisällyttää sitä muilla tavoilla ja pienempiä määriä. Esimerkiksi tässä Kimberly Demmyn suunnittelemassa upeassa olohuoneessa on galleriaseinä, joka kiinnittää katseen huoneen takaosaan.

Inspiration for a large industrial living room remodel in Other

Käytä pastellivärejä ja vaaleita värejä tasapainottaaksesi tummat ja voimakkaat sävyt, kuten harmaat ja mustat, tai muuttaaksesi huoneen sisustusta neutraalien sävyjen pohjalta. Valaistus todella auttaa korostamaan värejä ja korostamaan tämän Elad Gosenin suunnitteleman olohuoneen eri painopisteitä. Sama strategia voi toimia myös muun tyyppisissä tiloissa.

Elegant light wood floor and beige floor kitchen photo in New Orleans

Keittiö ei ole ensimmäinen tila, joka tulee mieleen pastellivärejä ajatellen. Se tekee tällaisesta suunnittelusta paljon mielenkiintoisemman ja inspiroivamman. Pehmeät siniset ja lila huonekalujen värit sopivat todella hyvin mökkityyliseen sisustukseen. Vaalea puulattia ja valkoinen katto auttavat tasapainottamaan värimaailmaa. Tämä on Farmer Payne Architectsin suunnittelema.

Kids room transitional gender neutral carpeted kids room idea in Los Angeles

Toinen ihana idea on leikkiä lämpimien ja viileiden pastellisävyjen sekoituksella. Voit myös käyttää vaaleampien ja tummempien sävyjen yhdistelmää lisätäksesi sisustukseen syvyyttä ja saadaksesi tietyt elementit erottumaan paremmin. Symmetria sopii tähän makuuhuoneeseen varsin hyvin, mikä auttaa säilyttämään tasapainoisen ja puhtaan esteettisen. Rakastamme myös studio EB Designsin tähän tilaan valitsemia ikkunakäsittelyjä.

Kids room transitional girl kids room idea in New York

Tekstuurilla ja kuvioilla on tärkeä rooli missä tahansa sisustussuunnittelussa, ja sen näet selvästi täältä. Tämä studio Jennifer Scully Designsin viihtyisä pieni makuuhuone on kaunis ja tyylikäs olematta kuitenkaan liian tyttömäinen. Siinä on mukava sekoitus viileitä pastellisävyjä lämpimillä aksentilla, kuten vaaleanpunainen ja keltainen. Niitä täydentävät vaaleat puupinnat ja valkoinen katto.

Example of a beach style sunroom design

Aurinkohuoneet ja pastellit kulkevat käsi kädessä. Pehmeät ja kirkkaat vivahteet, kuten mintunvihreä, vaaleanpunainen tai keltainen, ovat erinomaisia valintoja, jos tavoitteenasi on saada tämä tila näyttämään virkistävältä, ilmavalta ja täynnä energiaa. Värit vahvistuvat huoneeseen tulevan auringonvalon vaikutuksesta ja voit myös luottaa kuvioihin, jotta ne erottuvat enemmän. Katso tästä Echelon Interiorsin kauniista suunnittelusta inspiraatiota.

Nursery mid sized transitional gender neutral carpeted and beige floor

Katon maalaaminen on upeaa värinkäyttöä, etenkin makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen. Rakastamme tämän studio Mary Hannah Interiors -mallin värimaailmaa, erityisesti tapaa, jolla pastellin korostussävyjä täydentävät lämpimät neutraalit sävyt, kuten beige ja luonnonpuu. Yhdessä ne saavat tämän tilan näyttämään rauhoittavalta ja rentouttavalta.

Example of a transitional living room design

Tämän olohuoneen on suunnitellut studio Clarke

Living room scandinavian white floor living room idea in Amsterdam

Pastellisävyt voivat myös olla melko rohkeita ja kohottavia, varsinkin kun niihin yhdistetään muutama rohkea ja eloisa aksenttisävy. Tässä tyylikkäässä olohuoneessa on melko monipuolinen värimaailma, jossa neutraalit päävärit, pehmeät pastellit toissijaisina ja muutama tumma ja rohkea vivahde korostusväreinä. Se on melko värikäs ja eklektinen, mutta myös tasapainoinen ja yksinkertainen. Katso tästä kauniista Holly Marderin suunnittelusta inspiraatiota.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook