Syksyinen epäpuhtaus: Hyväksy kauden yksinkertaisuus

Fall Decluttering: Embrace the Simplicity of the Season

Kun ilma viilenee ja lehdet alkavat muuttua, syyspoistomenetelmien omaksuminen on tapa heijastaa ulkona vallitsevaa ankaruutta sisäisellä yksinkertaisuudella. Ensi silmäyksellä syksyn räjähdys ei ehkä vaikuta elämää mullistavalta, mutta tämä kausi kutsuu viettämään mukavia päiviä sisätiloissa, joten tämä aika on hyvä tapa käyttää sisätilojen virtaviivaistamista.

Syksy toivottaa meidät tervetulleeksi nauttimaan hiljaisuudesta, joka tulee ennen kiireistä lomakautta. Voimme tehdä tämän tehokkaimmin laittamalla kotimme ja mielemme järjestykseen kausiluonteisella syksyllä, joka poistaa ylimääräisen elämästämme.

Fall Decluttering: Embrace the Simplicity of the Season

Tärkeimmät alueet syksyn hämärtymiseen

Kylmän sään alkaessa ajatukset kääntyvät sisälle, ei ole parempaa tapaa aloittaa kausi kuin järjestämällä nämä alueet perusteellisesti uudelleen.

Kaapit

Kaappimme ovat täynnä vaatteita, kenkiä ja laukkuja, jotka ostimme vuosia sitten, joita emme koskaan pue päällemme. Osa optimaalisesta kaapin pudotuksesta on päästä eroon käyttämättömistä tavaroista. Vedä vaatteesi esiin ja katso rehellisesti jokaista kappaletta. Kysy itseltäsi, käytätkö sitä uudelleen. Yksi hyvä peukalosääntö on, että jos et ole käyttänyt sitä yli vuoteen, et todennäköisesti käytä sitä uudelleen. Lahjoita esineet, jotka eivät ole vahingoittuneet, mutta hävitä tahraiset tai repeytyneet esineet.

Voit myös haluta säilyttää esineitä, joilla on tunnearvoa, joka on tärkeä jälkipolville. Sinun tulee säilyttää nämä tavarat, mutta ne eivät kuulu kaappiin. Sen sijaan laita ne muistolaatikkoon, joka suojaa esineet homeelta ja tuholaisilta, kuten koilta.

Toinen tärkeä syksyn vaatekaappirituaali on sen uudelleenjärjestely niin, että haluamamme vaatteet syksyyn ja talveen ovat helposti saatavilla. Aseta joko kevät- ja kesävaatteet kaapin takaosaan tai säilytä näitä vaatteita ullakolla, jotta tilaa jää isoille syys- ja talvitavaroille.

Varaa aikaa tämän tekemiseen myös lastesi kaapissa. Tämä on hyvä työ pyytää heidän apuaan, kun lajittelet heidän vaatteitaan ja asusteitaan ja päätät, mitkä tavarat jäävät tai jäävät pois. Lapset kasvavat nopeasti ulos vaatteistaan, joten poista tai säilytä vaatteet, jotka eivät sovi heille seuraavan kauden aikana.z

Elintarvikkeita

Syksyllä alamme valmistautua tulevaan kiireiseen lomakauteen. Tyhjennä ruokakomero, maustelaatikko, jääkaappi ja pakastin tehdäksesi tilaa lomaruokasuunnittelulle. Aloita ruokakomerostasi. Poista kaikki tuotteet, jotka ovat vanhentuneet tai joita tiedät, että et käytä. Siirry seuraavaksi maustelaatikkoosi tai -kaappiisi. Mausteet menettävät tehonsa ajan myötä, joten on parasta poistaa mausteet, jotka ovat vanhentuneet. Pidä luettelo käytöstä poistamistasi mausteista, jotta voit vaihtaa ne helposti.

Tarkista jääkaapistasi/pakastimestasi vanhentuneiden elintarvikkeiden varalta. Poista nämä esineet, jotta saat tilaa loma- ja kausiruoille, joita haluat käsillesi. Kiinnitä erityistä huomiota mausteisiisi ja salaattikastikkeihisi, sillä nämä hyllyt unohtuvat usein. Pyyhi hyllyt alas ja vaihda ruokasoodalaatikko raikastaaksesi jääkaapin sisäosia.

Liinavaatekaappi

Syksyn aikana vaihdamme kevyet kesävuodevaatteet raskaampiin vaihtoehtoihin, kuten flanelliin ja villaan. Varaa samalla aikaa liinavaatekaapin tyhjentämiseen. Poista jokainen esine kaapista, jotta voit pyyhkiä hyllyt ja lattiapinnan. Käy läpi jokainen kappale ja arvioi sen kunto ja mieltymyksesi. Hävitä tai kierrätä likaiset tai repeytyneet esineet. Kierrätä hyvässä kunnossa olevat palaset lahjoittamalla ne hyväntekeväisyyteen.

Aloita jokaisen esineen taittaminen ja aseta se samanlaisten esineiden kanssa. Järjestä syksyn liinavaatekaappisi niin, että kevyet tavarat ovat takana ja raskaammat tavarat edessä. Yritä tarkistaa liinavaatekaappisi säännöllisesti pitääksesi sen järjestyksessä, jotta tavaroita on helppo löytää kiireisen lomakauden aikana.

Loma- ja kauden sisustus

Kausiluonteinen sisustusmme voi kärsiä huonontumisesta, kun esittelemme sitä vuodesta toiseen. Alkusyksy on erinomainen aika tarkastella lomasisustustamme ennakoivasti ja päättää, näyttääkö se vielä tarpeeksi hyvältä esillepantavaksi vai pitääkö se vaihtaa.

Tuo esiin sesongin sisustus ja katso sitä pala palalta. Päätä, pidätkö siitä edelleen ja haluatko tehdä sille paikan kotinäytöissäsi. Säilytä ne tavarat, jotka haluat säilyttää, huolellisesti ja paikassa, johon on helppo päästä käsiksi, jotta voit koota koristeesi tehokkaammin. Tavarat, joista et enää rakasta, löytävät uuden kodin, kun lahjoitat ne hyväntekeväisyyteen tai kirpputoriikoihin.

Ulkorakennukset

Takapihalla ja ulkorakennuksissa, kuten kasvihuoneissa tai työkaluvajoissa, on kiihkeää toimintaa kesällä, mutta ne ovat hiljaisia myöhään syksyllä ja talvella. Käytä alkusyksystä, kun sää on vielä lämmin, puhdistaaksesi sotkua näistä rakennuksista. Tämä työ voi viedä huomattavasti aikaa, joten varaa kalenteriin päivä tämän projektin käsittelemiseksi.

Kerää tarvitsemasi tarvikkeet ennen aloittamista, mukaan lukien roskapussit, kierrätysastiat, säilytysastiat ja korjaukseen tai huoltoon tarvitsemasi työkalut. Poista kaikki tavarat hyllyiltä ja ryhmittele ne tyypin mukaan. Puhdista rakennuksen sisätilat pyyhkimällä hyllyt alas, pyyhkimällä tai lakaisemalla lattia ja tarvittaessa painepesulla. Arvioi puhdas aidasi ja päätä, tarvitsetko muita säilytysapua, kuten pöytälevyjä, koukkuja tai muita hyllyjä.

Käy läpi aidan tavarasi ja mieti niiden tilaa ja tarpeellisuutta elämässäsi. Hävitä esineet, jotka ovat liian vaurioituneet korjausta varten. Lahjoita hyvässä kunnossa olevat tavarat, joita et enää käytä. Vaihda säilyttämäsi kohteet asettamalla samanlaiset tavarat yhteen. Pidä usein käyttämäsi esineet lähellä etuosaa, jotta niihin pääsee helposti käsiksi.

Lelut ja pelit

Syksyllä ja talvella lapset ja aikuiset viettävät enemmän aikaa sisätiloissa, kuten pulmapelien, pelien ja lelujen parissa. Aseta kalenteriin päivämäärä, jolloin koko perheesi voi osallistua, jotta jokainen voi saada äänensä kuuluviin säilytettäviin ja pois heitettäviin esineisiin.

Vietä aikaa näiden esineiden läpi ja poista ne, jotka ovat vahingoittuneet, puuttuvat tai joita ei enää käytetä. Tämä auttaa puhdistamaan yhteiset huoneesi ja makuuhuoneesi ja tekemään tavaroista, joita sinä ja perheesi rakastatte, helpommin saavutettavissa.

Ota kaikki pelit ja palapelit pois säilytystiloistaan. Aseta ne niin, että kaikki voivat arvioida niitä. Mieti, onko jokainen esine edelleen ikään sopiva, josta joku talossa nauttii, onko sillä sentimentaalista arvoa ja onko se hyvässä kunnossa. Yritä olla valikoiva sen suhteen, mitä tavaroita säilytät, sillä ne vievät yleensä arvokasta huonetilaa. Hävitä rikkinäiset esineet ja lahjoita tavarat, jotka ovat edelleen hyvässä kunnossa.

Arvioi varastointisi säilytettävien tavaroiden osalta. Sinun on ehkä lisättävä tai muutettava näiden tallennustilaa, jos käyttämäsi menetelmä ei ole riittävä. Ryhmittele ja merkitse kohteet yrittääksesi ylläpitää organisaatiotaan.

Elektroniikka ja digitaalinen tila

Syksy saattaa olla juuri oikea aika hävittää tai kierrättää vanha tietokone, jota olet säilyttänyt. Voit myös varata jonkin aikaa digitaalisten tilojesi purkamiseen ja uudelleenjärjestelyyn, jotta saat tilaa kaikille uusille lomakuville.

Kerää elektroniikka, jota et enää käytä. Tuotteet voivat sisältää vanhoja tietokoneita, älypuhelimia, tabletteja, pelikonsoleita, kuulokkeita ja latureita. Ryhmittele samanlaiset kohteet, jotta näet, onko sinulla päällekkäisiä kohteita. Tietokoneiden, älypuhelimien ja tablettien kaltaisten kohteiden osalta on tärkeää tyhjentää ensin kaikki henkilökohtaiset tiedot. Etsi alueeltasi ohjelmia, joiden avulla voit kierrättää elektroniikkaosia tai harkita muita vaihtoehtoja, kuten näiden esineiden lahjoittamista perheelle tai ystäville, jotka voisivat käyttää niitä.

Declutter-digitaalitila on uusi välttämättömyys nykyaikana. Käytä aikaa tietokoneesi puhdistamiseen järjestämällä tiedostoja ja kansioita, poistamalla vanhoja ohjelmia, tyhjentämällä selaimesi ja siivoamalla roskakorit. Käsittele valokuvia tietokoneellasi ja puhelimessasi poistamalla kaksoiskappaleet ja tallentamalla valokuvasi käyttämällä ulkoisia tallennusratkaisuja, kuten pilvipalvelua.

Tyhjennä sähköpostisi peruuttamalla ei-toivottujen uutiskirjeiden ja mainosmateriaalien tilaus, jota et enää halua saada. Poista ja arkistoi sähköpostit, jotta tärkeisiin on helpompi päästä käsiksi. Määritä suodattimia ja tunnisteita sähköpostien järjestämiseksi sitä mukaa, kun ne tulevat postilaatikkoosi.

Käsityötarvikkeet

Askartelutarvikkeiden purkaminen ja uudelleenjärjestely voi tehdä askartelusta tuottavampaa ja nautinnollisempaa hiljaisina talvikuukausina. Kerää askarteluesineet kotoa ja levitä ne työpöydälle, josta näet ne. Ryhmittele tarvikkeet samanlaisiin luokkiin. Yleisiä luokkia ovat paperitarvikkeet, kankaat ja tekstiilit, helmet ja korujen valmistusvälineet sekä maalitarvikkeet. Tutki jokaista ryhmää ja arvioi, pidätkö edelleen tietystä käsityötyypistä ja nähdäksesi, tarvitsetko uusia tarvikkeita.

Luo säilytysastioita askartelutarvikkeille, jotka haluat säilyttää. Järjestä ne uudelleen niin, että tarvikkeet ovat helposti nähtävissä ja käytettävissä. Hävitä kohteet, joita et enää halua. Ryhmittele ne yhteen ja lahjoita ne muille tutuille käsityöläisille tai alueesi ilmoitustaulujen kautta.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook