Täydellinen opas puhdistamiseen valkaisuaineella

The Complete Guide to Cleaning with Bleach

Valkaisuaine on tehokas desinfiointiaine, joka tappaa bakteerit, virukset, homeen ja bakteerit vain viidessä minuutissa. Se on turvallinen useimmille koville, ei-huokoisille pinnoille, kuten wc:ille, suihkuille, työtasoille, pesualtaille ja lasten leluille.

Vaikka valkaisuaine onkin tehokas, se ei sovellu kaikille pinnoille. Se voi vahingoittaa huokoisia ja herkkiä materiaaleja, kuten puuta, kiveä, kangasta ja metallia. Riippumatta siitä, missä käytät sitä, oikea laimennus on kriittinen.

The Complete Guide to Cleaning with Bleach

Laimennetun valkaisuaineen suhdeohjeet

Valkaisuaineen vaikuttava aine on hypokloriitti. Useimmat kotitalouksien valkaisuaineet sisältävät 5-9 % hypokloriittia. Mikään vähemmän kuin tämä (kuten pyykinvalkaisuaineesta löytyvä) ei desinfioi.

Noudata valkaisuainepullossa olevia laimennusohjeita. Jos pullossa ei ole ohjeita, CDC suosittelee sekoittamaan ⅓ kupillisen valkaisuainetta yhteen gallonaan huoneenlämpöistä vettä. Pienemmän erän valmistamiseksi sekoita yksi litra viileää tai huoneenlämpöistä vettä neljään teelusikalliseen valkaisuainetta.

Pikavinkkejä ennen puhdistusta valkaisuaineella

Valkaisuaine ei puhdista – se vain desinfioi tai desinfioi. Ennen desinfiointia valkaisuaineella puhdista alue saippualla ja vedellä poistaaksesi roskat. Konsentraatiosta riippuen valkaisuaineen desinfiointi kestää 5-60 minuuttia. Desinfioinnin aikana valkaisuliuosten tulee olla pinnalla märkiä. Valkaisuaineella puhdistuksen jälkeen se on huuhdeltava pois vedellä. Älä laimenna valkaisuainetta kuumaan veteen; se voi heikentää sen tehoa. Sekoita valkaisuaine sen sijaan kylmään tai huoneenlämpöiseen veteen. Yksi varoitus koskee pyykkiä, jolloin sinun tulee valkaista esineitä pesukoneen kuumalla kierrolla. Ennen kuin puhdistat valkaisuaineella, avaa ikkunat huoneen tuulettamiseksi. Vältä valkaisuaineen joutumista tekstiileihin, sillä se vaalentaa pintaa. Valkaisuaineen jättäminen pinnalle liian pitkäksi ajaksi (yli tunnin) voi vahingoittaa aluetta ja aiheuttaa salaman. Älä koskaan sekoita valkaisuainetta muiden puhdistusaineiden, kuten ammoniakin, alkoholin tai etikan, kanssa. Se voi muodostaa myrkyllisiä kaasuja. Valkaisuaineella puhdistettaessa tulee käyttää maskia – huomioi myös vanhat vaatteet, suojalasit ja käsineet. Valkaisuaine ei hajota rasvaa tai likaa – se vain desinfioi.

Kylpyhuoneen puhdistus ja desinfiointi valkaisuaineella

Kun haluat desinfioida kylpyhuoneen valkaisuaineella, puhdista kaikki pinnat monikäyttöisellä puhdistusaineella lian poistamiseksi. Sekoita sitten valkaisuaineliuos ja käsittele seuraavat alueet:

WC – Lisää ½ kupillista valkaisuainetta wc-kulhoon ja hankaa wc-kulhoharjalla. Anna sen seistä viisi minuuttia ennen huuhtelua. Desinfioi wc-istuin, pohja ja kansi kastamalla liina esisekoitettuun valkaisuliuokseen, vääntämällä ylimääräinen kosteus ja pyyhkimällä kaikki pinnat. Viiden minuutin kuluttua huuhtele valkaisuaine veteen kostutetulla rievulla.

Suihkuverhon vuoraus – Tapa hometta ja hometta asettamalla suihkuverhon vuoraus pesukoneeseen ja lisäämällä ⅓ kupillinen valkaisuainetta valkaisuaineannostelijaan. Lisää pieni määrä pyykinpesuainetta, pese kuumalla ja ripusta kuivaksi.

Kylpyamme/suihku – Valkaisuaine on turvallinen monille kylpyammeille ja suihkuympäristöille, tappaen hometta, bakteereita ja hometta. Käytä kostutettua mikrokuituliinaa lian ja lian poistamiseen suihkusta tai kylpyammeesta. Suihkuta sitten suihku ja kylpyamme laimennetulla valkaisuaineseoksella, anna sen istua 30 minuuttia ja huuhtele.

Roskakori – Pyyhi kylpyhuoneen roskakori sisä- ja ulkopuolelta valkaisuaineella, anna sen jähmettyä 5 minuuttia ja huuhtele.

Pesuallas ja työtasot – Pyyhi pesuallas ja tasot valkaisuaineseoksella, anna sen seistä viisi minuuttia ja huuhtele.

Kuinka puhdistaa keittiö valkaisuaineella

Käytä valkaisuainetta keittiössä pesualtaan, työtason, muovisen leikkuulaudan ja roskakorin desinfiointiin. Sekoita ⅓ kupillista valkaisuainetta yhteen gallonaan vettä, pyyhi kovat keittiön pinnat, anna liuoksen vaikuttaa viisi minuuttia ja huuhtele sitten. Poista lika ja kerääntymät saippualla ja vedellä ennen desinfiointia.

Voit myös käyttää laimennettua valkaisuainetta laitteen kahvojen desinfiointiin, mutta älä anna sen istua liian kauan ruostumattomalla teräksellä. Valkaisuaine on syövyttävää ja voi tahrata tai ruostaa ruostumattomia teräspintoja. Varo myös valkaisuaineen käyttöä kivitasoilla – se voi kuluttaa tiivistettä ja saada kiven näyttämään tylsältä.

Valkaisuaineen käyttö pyykinpesukoneessa ja pesukoneessa

Valkaisuaine voi desinfioida pyykkisi ja kirkastaa valkoisia, mutta ole varovainen – väärän tyypin käyttäminen voi pilata vaatteesi. Kloorivalkaisuaine (tavallinen kotitalouksien valkaisuaine) kirkastaa valkoisia, kun taas klooriton valkaisuaine on turvallista värillisille kankaille.

Voit kirkastaa valkoisia kloorivalkaisuaineella lisäämällä ½ kupillista valkaisuainetta valkaisuaineannostelijaan ja käyttämällä tavallista pyykinpesuainetta ja kuumaa pesuohjelmaa. Jos pesukoneessasi ei ole valkaisuaineannostelijaa, käynnistä pesukone ja lisää tavallinen pesuaine. Noin viiden minuutin kuluttua tai kun kone on täytetty vedellä, lisää ½ kupillista valkaisuainetta rumpuun.

Voit myös käyttää kloorivalkaisuainetta pesukoneen sisällä olevien homeen ja pahanhajujen desinfioimiseen ja tappamiseen.

Aloita tyhjästä pesukoneesta. Lisää ½ kupillista valkaisuainetta valkaisuaineannostelijaan (anna veden täyttyä ja lisää se suoraan rumpuun, jos sinulla ei ole valkaisuaineannostelijaa) Valitse pesukoneen kuumin sykli Anna pesukoneen käydä Suorita ylimääräinen huuhtelujakso Kuivaa pesukone pyyhkeellä Jos pesukoneesta tulee edelleen ummehtunutta hajua, toista nämä vaiheet

Kotitalouksien homeen tappaminen valkaisuaineella

Keskustelua käydään siitä, onko etikka vai valkaisuaine parempi homeen tappaja. Jos pidät valkaisuaineesta, käytä sitä homeen tappamiseen kipsilevylläsi, suihkun ympärilläsi ja muilla ei-huokoisilla pinnoilla.

Ennen kuin aloitat, käytä suojavarusteita, mukaan lukien käsineet ja hengityssuojain. Käytä sitten saippuan, veden ja hankausharjan tai paperipyyhkeiden yhdistelmää homeen poistamiseksi pinnalta. Sekoita yksi kuppi valkaisuainetta gallonaan vettä ja täytä suihkepullo. Suihkuta homeiselle alueelle ja anna liuoksen seistä viisitoista minuuttia ennen huuhtelua ja kuivaamista. Valkaisuaine tappaa homeitiöt ja estää niitä kasvamasta takaisin.

Vinyylipäällysteen puhdistus valkaisuaineella

Valkaisuaine voi puhdistaa vinyylipäällysteen ja tappaa hometta ja hometta. Mutta on tärkeää laimentaa se kunnolla ja huuhdella pois. Liian vahvan liuoksen käyttäminen tai liian pitkäksi jättäminen voi vahingoittaa vinyyliä.

Sekoita ⅓ kupillista valkaisuainetta yhteen gallonaan lämmintä vettä. Levitä liuos sienellä tai pehmeäharjaisella harjalla. Anna sen seistä pari minuuttia ja huuhtele se sitten pois (älä anna valkaisuaineseoksen kuivua sivuraide)

Kuinka puhdistaa lelut valkaisuaineella

Lasten lelut ovat alttiita bakteereille, viruksille ja ikävän lian kerääntymiselle. Voit puhdistaa kovat, ei-huokoiset lasten lelut (kuten useimmat muovit), mutta vältä valkaisuaineen käyttöä kangasleluissa tai leluissa, joissa on paristot. Muista tuulettaa huone ja pue ensin muovihanskat ja vanhat vaatteet päälle.

Vaihtoehto

Täytä muovinen ämpäri yhdellä gallonalla huoneenlämpöistä vettä ja ⅓ kupillista valkaisuainetta. Upota lelut viideksi minuutiksi, huuhtele hyvin ja kuivaa.

Vaihtoehto

Laimenna valkaisuainetta suhteessa neljä teelusikallista litraa vettä kohden ja laita suihkepulloon. Aseta lelut pesualtaaseen tai muovipussiin ja suihkuta ne valkaisuaineliuoksella. Viiden minuutin kuluttua huuhtele hyvin ja kuivaa sitten.

Kuinka puhdistaa betoninen patio valkaisuaineella

Laimennettu valkaisuaine tappaa viherhomeen muodostumisen betoniin jättäen sen uudenveroiseksi. Ennen kuin aloitat, poista kaikki lehdet ja roskat terassilta lehtipuhaltimella tai luudalla. Siirrä myös kaikki terassikalusteet pois tieltä.

Tätä projektia varten tarvitset valkaisuainetta, vettä, pehmeäharjaisen hankausharjan, jossa on pitkä varsi, ja puutarhaletkun. Käytä vanhoja vaatteita ja kenkiä ennen kuin aloitat.

Sekoita yksi gallona vettä ⅓ kupilliseen valkaisuainetta. Kasta hankausharja seokseen ja levitä se betonille pitkillä edestakaisin liikkeillä. Anna liuoksen vaikuttaa kuusi minuuttia ja huuhtele sitten puutarhaletkulla.

Käytä samaa liuosta ja hankausharjaa homeen kertymien poistamiseen ulkokalusteistasi. (Ohita kuitenkin kangastyynyt) Huuhtele sitten puhtaaksi letkulla kuuden minuutin kuluttua.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook