Terrakottaruukut yksinkertaisesta eleganttiin

Terracotta Pots From the Simple to the Elegant

Yksinkertaisia terrakottaruukkuja, olet nähnyt niitä kaikkialla isovanhempasi työkaluvajasta makaamisesta muinaisten esineiden museoon.

Terracotta Pots From the Simple to the Elegant

Terrakottaruukuilla on pitkä ja tarinallinen historia, ja ne ovat edelleen suosittuja, koska ne on valmistettu materiaalista, joka toimii hyvin kodeissa ja puutarhoissa. Lisäksi ne ovat edullisia, kestäviä, jos niitä käsitellään oikein, ja monipuolisia moniin tyyleihin.

Mitä ovat terrakottaruukut?

What Are Terracotta PotsKotona Barkersin kanssa

Termi "terrakotta", jota kutsutaan myös fajanssiksi, tarkoittaa italiaksi paistettua maata. Siksi on järkevää, että tämä keramiikka tulee maan savesta ja muodostetaan sitten muotteihin muodon luomiseksi. Sitten ne poltetaan ja lasitetaan tai jätetään lasittamatta halutun ulkonäön mukaan.

Näiden ruukkujen väri vaihtelee okrankeltaisesta lämpimän vaaleanpunaiseen ja ruskeaan kirkkaan oranssiin. Terrakottaruukut toimivat hyvin joissakin yhteyksissä ja eivät yhtä hyvin toisissa.

Terrakottaruukkujen plussat

Näissä ruukuissa on huokoinen koostumus, joka päästää ilman ja kosteuden läpi, mikä estää mädäntymisen ja sairauksien tietyissä kasveissa. Ne toimivat sekä sisä- että ulkotiloissa. Nämä ruukut ovat edullisia. Niitä voidaan muokata maalilla ja lasituksella. Saviruukuille kehittyy kaunis patina, mitä pidempään sinulla on niitä. Nämä ruukut ovat kevyempiä kuin vastaavat kiviruukut.

Terrakottaruukkujen miinukset

Nämä ruukut halkeilevat kylmässä tai jos niitä käsitellään väärin. Näissä ruukuissa olevat kasvit tarvitsevat enemmän vettä kuin muista materiaaleista valmistetut ruukut. Nämä ruukut ovat raskaampia kuin muoviset tai metalliset ruukut.

Pros of Terracotta PotsJessica Prokop

Cons of Terracotta PotsMEG

Mieti terrakottaruukkujen historiaa ja ymmärrät, miksi tällä materiaalilla on niin omistautunut seuraaja.

Terrakotan historia ja suosio

History and Popularity of TerracottaTerrecotte Benocci

Terrakottaruukkuja on rakastettu paljon vuosisatojen ajan. Terrakottasta tehty keramiikka oli yleinen piirre muinaisessa maailmassa lännestä Kreikassa ja Roomasta itään Kiinassa. Terrakottaa käytettiin jopa muinaisessa maailmassa veistosten ja hahmojen valmistukseen. Vuonna 1974 seitsemän kiinalaista maanviljelijää löysi vahingossa 8 000 luonnollisen kokoista terrakottasoturia Qin Shi Huangin, ensimmäisen Kiinan keisarin, joka kuoli vuonna 211 eaa., haudasta.

Savikoostumusta käytettiin myös muinaisissa rakennuksissa koristetarkoituksiin. Muinaisen maailman arkkitehdit käyttivät terrakottaa tiilikattoina kiinalaisissa ja intialaisissa temppeleissä. Jopa nykyaikaiset arkkitehdit arvostavat savea rakennuksissa, koska se on kevyttä, palonkestävää ja sitä voidaan valmistaa massatuotantona.

Se on edelleen suosittu ruukuissa ja koristehahmoissa. Saven laadusta riippuen terrakottaruukuilla on pitkä käyttöikä, jota voidaan pidentää asianmukaisella hoidolla.

Terrakottaruukkujen hoito

The Care of TerracottaOma Vintage-kuisti

Koko niiden pitkän historian ajan näiden ruukkujen materiaali ei ole tuhoutumaton, ja niitä on huolehdittava, jotta ne kestävät. Varmista ensin, että katsot ruukujasi aika ajoin nähdäksesi, kehittyykö niihin levä- tai sieniläiskiä. Jos näet tämän, tyhjennä ruukku ja puhdista kaikki jäännösmaa sisäpuolelta. Voit desinfioida sen paistamalla sitä 220 Fahrenheit-asteessa tunnin ajan, puhdistamalla sen valkaisuaineen ja veden suhteen 1:10 tai käyttämällä etikkaa veteen 1:10.

Jos käytät jompaakumpaa kahdesta viimeisestä menetelmästä, anna ruukun kuivua pari päivää ennen kuin käytät sitä uudelleen. Muista seuraavaksi talvehtia ruukut kylminä kuukausina säilyttämällä ne kuivana, pinoamatta ja kuvapuoli alaspäin. Estä lopuksi halkeamat käsittelemällä ruukkuja varoen ja olemalla täyttämättä niitä liikaa maalla, jotta vesi ei laajene liikaa.

Oikean kasvin valinta ruukkuun

Jotkut kasvit pärjäävät hyvin terrakottassa, ja jotkut tarvitsevat kukoistaakseen ruukkuja toisesta materiaalista. Yleensä kuivempia olosuhteita suosivat kasvit pärjäävät yleensä hyvin saviruukuissa. Tässä on nopea luettelo kasveista, jotka rakastavat terrakottaa:

Kaktukset Mehikasvit Monstera-lajit Käärmekasvit (Dracaena trifasciata) Koi-orkideat Välimeren yrtit, kuten timjami, rosmariini ja oregano Philodendron Peperomia Ficus

Koristeellinen terrakotta

Decorative Terracotta Hullu Laura

Terrakottasta valmistetut ruukut näyttävät upeilta monien tyylien kanssa, koska se on niin universaali. Vaatimattomat terrakotta-kukkaruukut sulautuvat hyvin boheemiin, eklektiseen ja maalaistalotyyliin. Hienostuneempaa terrakottaa löytyy kuitenkin myös muodollisesta ja perinteisestä tyylistä. Lisäksi nämä ruukut ovat täydellisiä lahjoja, koska ne on helppo koristella ja muokata maalaamalla tai teipillä ja tussilla. Koristetut ruukut ovat upeita lahjoja ja ovat myös hieno lasten askartelu!

Ideoita terrakottaruukkuihin

Kuten näette, saviruukut ovat tyyliltään monipuolisia, ja niitä voidaan käyttää askarteluun ja koristella puutarhaan ja kotitiloihin. Katsotaanpa joitain mahtavia ideoita, jotka olemme koonneet, jotta voit sisällyttää ne kotiisi luovalla tavalla.

Etuoven tyyli

 

Front Door StyleUlkoilusuunnittelun lähde

Tässä on yksinkertainen tapa käyttää suuria saviruukkuja erinomaisella paikalla ja kehystää ulko-ovesi. Tämä luo dramaattisen keskipisteen, joka voi näyttää joko modernilta tai perinteiseltä. Harkitse näissä suurissa ruukuissa olevia kasveja. Palmut lisäävät trooppista ja modernia ilmettä. Jos kuitenkin haluat perinteisemmän ilmeen, kokeile topiary puita suurissa ruukuissa lähellä etuovea.

Puutarha maan päällä

A Garden Above the GroundPuutarhan mummo

Tässä on tapa luoda puutarha alueelle, jolla on sora pinta perinteisen maan alla olevan puutarhan sijaan. Tässä puutarhassa on dramaattinen määrä ruukkuja, jotka peittävät jokaisen maanosan. Rakastamme myös ruukkujen koon ja tyylin vaihtelua.

Symmetrinen terrakottaruukut

Symmetrical PotsOne Kings Lane

Harkitse tätä Bunny Williamsin puutarhaa. Hän käyttää suuria saviruukkuja luodakseen symmetrisen reunuksen, joka näyttää klassiselta ja tyylikkäältä. Näissä ruukuissa on koristeellinen kohokuvio, jossa on hieman patinaa muodollisemman tyylin luomiseksi.

Pienoispuutarha

Miniature GardenMikropuutarhuri

Niin varovaisia kuin olemmekin, ruukut rikkoutuvat. On kuitenkin olemassa inspiroitunut ja mielenkiintoinen tapa käyttää rikkoutuneita ruukkuja. Harkitse tätä miniatyyrikerroksista puutarhaa, joka on täynnä kiviä ja mehikasveja. Siellä on kauniita värejä ja puuelementtejä, jotka lisäävät tekstuuria. Rikkoutuneesta ruukusta tulee lopulta taideteos.

Mansikka terrakotta ruukut

Strawberry PotsRento puutarhuri

Mansikoilla on matala juurijärjestelmä, joka sammuttaa juoksijat. Siksi niiden kasvattaminen syvissä astioissa ei anna mansikoiden tarvitsemaa pinta-alaa kasvaa. Terrakottamansikkaruukun sivuilla on kuitenkin reikiä, joiden ansiosta kasvit pääsevät pintaan jokaisessa aukossa. Se luo niin kauniin esityksen ja tuo vähän iloa mihin tahansa ulkotilaan.

Seinäseppele

Wall WreathMaatilaruokaperhe

Tässä on vaihtoehto, jos tarvitset edullisen tavan lisätä puuaidan tai tyhjän seinän mielenkiintoa puutarhassa. Kiinnitä ruukut kiinnikkeillä seppeleen muotoon ja täytä perässä olevalla kasveilla tai kukilla. Se luo omituisen vaikutelman, joka voi olla enemmän tai vähemmän dramaattinen valitsemistasi kasveista riippuen.

Koristeellinen terrakotta-uurna

Decorative UrnJudith Sharpe puutarhasuunnittelu

Tämä koristeellinen terrakottauurna ja sokkeli ovat tämän puutarha-alueen todellisia keskipisteitä. Lämmin oranssi väri erottuu kiven ja vehreyden keskeltä. Lisäksi klassinen muoto, korkeus ja sijainti luovat keskipisteen, joka on seesteinen mutta upea.

Ruukkujen kokoelma

Collection of PotsPuhdasta Vau

Tämä tila on todiste siitä, että voit käyttää kaikkia noita ylimääräisiä ruukkuja luodaksesi mielenkiintoisen esittelyn ruukkuvajastasi. Lasimaalauksilla ja leveällä hyllyllä tämä ruukkuvaja on jo etulyöntiä kauniissa tyylissä, mutta kokoelma isompia miniterrakottaruukkuja ja peili lähettää sen maaliviivan yli.

Terrakottaruukkufiguuri

A Terracotta Pot FigureGarden Lovers Club

Jos sinulla on ylikuormitus pieniä terrakottaruukkuja, joille et ole varma, mitä tehdä, harkitse oman terrakottafiguurisi tekemistä. Tämä figuuri on hassu ja hauska, sopii täydellisesti lapsille tai lapsille tarkoitettuun tilaan.

Yksinkertainen terrakottaruukkujen keskipiste

Simple CenterpieceMartha Stewart

Martha Stewart -ryhmä on tehnyt sen taas! He loivat rakenteellisesti mielenkiintoisen ja eleganssin keskipisteen käyttämällä kolmea terrakottasaviruukkua, joissa oli pieniä kasveja metallialustalla, jossa oli pientä hernesorkaa. Ennen kaikkea tämä on mittatilaustyönä valmistettu keskipiste, joka saa vieraasi tuntemaan olonsa inspiroituneeksi ja erityiseksi.

Trio terrakottaruukkuja

Trio of PotsSeuraavat kukat

Erikorkuisten ja eri tyylisten ruukkujen ryhmittely luo harmonisen tasapainon ilmeen. Lisäksi se on kohonnut ilman, että tunnet muodollista ja nihkeää. Saat nykyaikaisemman ilmeen pitämällä ruukkujen linjat suorina ja räätälöityinä ja käyttämällä moderneja kasveja, kuten koristeruohoja, ja pystysuoraa kasveja, kuten käärmekasveja. Jos haluat klassisen lookin, kokeile topiaries tai ikivihreitä kuten Yaupon Holly.

Yrttien muuri

A Wall of HerbsSuunnittelu, joka inspiroi

Jos sinulla ei ole tilaa rakentaa sitä tilavaa yrttitarhaa, jota olet aina halunnut, kokeile rakentaa sellainen seinälle saviruukkuruudukon avulla. Kuitenkin, ei vain ajatus tästä puutarhasta ole inspiroiva, vaan myös sen laajuus. Tämä puutarhuri tietää, että yksi varmimmista tavoista tehdä vaikutelma on laajentaa toimintaa.

Maalattu terrakottaruukku

The Painted PotOlivia O'Hearn

Maalaus on helppo tapa lisätä mielenkiintoa näiden fajanssiruukkujen yksinkertaiseen muotoon ja tummanoranssiin väriin. Voit valita maksimalistisen tai minimalistisen lähestymistavan; tämä riippuu tyylistä, jonka haluat potin herättävän. Käytä kirkkaita värejä ja stensiilejä askarteluun lasten kanssa tai käytä valkoista liitumaalaa lisätäksesi ikää ruukkuun. Rakastamme tätä Olivia O'Hearnin minimalistisesti maalattua ruukkua. Siinä on juuri oikea määrä maalia, jotta ruukut näyttävät kalliilta, kaupasta ostetuilta ruukuilta.

Kynttilänäyttö

A Candle DisplayYksinkertaisten yksityiskohtien blogi

Tässä on sarja terrakottaruukkuja, joita käytetään kynttilöiden näyttämiseen. Rakastamme tässä sitä, että vaikka se on tyylikäs, siinä on ennemmin boho-chic-tunnelma kuin muodollinen. Tällä menetelmällä vältetään myös palavien kynttilöiden mukana tuleva sotkuinen kynttilävaha. Täytä sen sijaan jokainen ruukku hiekalla saadaksesi sotkun kiinni ja ankkuroimaan kynttilän. Vältä kuitenkin tätä näyttöä, jos paikalla on lapsia, sillä avotuli voi aiheuttaa palovaaran.

Kukka ja kasvi saviruukkuihin

Filling Terracotta PotsBBC Gardeners' World Magazine

Tämä ruukku sisältää hyödyllisen kolmion tyyppejä, jotka tunnetaan nimellä "täyteaineet, trillerit ja spillerit", jotka luovat miellyttävän tasapainon kasveille. "Täyteaine" on koristeellinen pronssinen sararuoho. Myös orvokki, syklaami ja skimmia lisäävät ihanaa väriä, ja kirjava muratti roiskuu reunan yli luoden romanttisen ja rehevän vaikutelman.

Italialainen terrakotta

Italian TerracottaVaso Toscano

Italialainen terrakotta on tunnettu lujuudestaan ja kestävyydestään. Erityisesti Galestro-savesta valmistetut kattilat poltetaan korkeissa lämpötiloissa, joten se on tukevampi ja kestävämpi kylmällä säällä. Tässä ruukussa on korostettu koristeellisia yksityiskohtia, jotka ovat yleisiä italialaisessa ja ranskalaisessa keramiikassa.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) Usein kysytyt kysymykset

Kuinka voin puhdistaa terrakottaruukut?

Ensin saviruukut tulee puhdistaa ja steriloida jokaisen käyttökerran lopussa tai muuten ne levittävät bakteereja kasveista toiseen. Lisäksi ne on puhdistettava, jos haluat poistaa homeen ja levien kasvun. Käytä valkaisuun 1:10 vettä tai ruukkujen puhdistamiseen vesi-etikkaliuosta. Pese liuoksella. Lopuksi anna niiden kuivua ennen kuin käytät niitä uudelleen.

Mistä voin ostaa halpoja terrakottaruukkuja?

Saviruukut ovat yleensä halpoja. Löydät niitä mistä tahansa tee-se-itse-liikkeestä ja monista suurista laatikkoliikkeistä. Paras tapa löytää edullisia ruukkuja on kuitenkin etsiä käytettyjä tavaraliikkeitä.

Mikä on paras tapa maalata terrakottaruukkuja?

Saviruukkujen koristeluun voi käyttää monia erilaisia maaleja. Akryyli- ja spraymaalilla on korkea värikylläisyys ja ne tarttuvat hyvin ruukkuihin.

Kuinka voin vanhentaa terrakottaruukkuja?

Vanhojen terrakottaruukkujen luomiseen on monia menetelmiä. Maalattu ja sitten hiottu liitumaali antaa ruukulle vanhentuneen ilmeen. Voit myös sivellä kattilan jogurtilla ja laittaa sen pimeään ja peitettyyn paikkaan noin kuukaudeksi. Tämä vanhenee ruukun luonnollisella tavalla.

Kuinka terrakottaruukut suljetaan?

Jos haluat tehdä ruukuistasi kestävämpiä värjäytymistä vastaan, voit sulkea ruukut maalilla. Jos kuitenkin haluat vaihtoehdon, joka on vähemmän ilmeinen, käytä kirkasta vesipohjaista tiivistettä, kuten polyuretaania tai Mod Podgea.

Mistä voin ostaa suuria terrakottaruukkuja?

Suuria terrakottaruukkuja on saatavilla puutarhan erikoisliikkeistä. Jos kuitenkin haluat nähdä laajemman valikoiman ruukkuja, on parasta etsiä suuria ruukkuja verkosta.

Mikä on paras tapa porata reikiä terrakottaruukkuihin?

Jos haluat porata reikiä saviruukkuihin, käytä poraa, jossa on muurattu poranterä. Varmista, että poraat huolellisesti ja tarkasti, jotta ruukku ei halkeile.

Miten terrakottaruukut tulisi valkaista?

Valkaisu on toinen tapa lisätä ikää tai pehmentää ruukun ulkonäköä. Kerää valkoinen vesiohenteinen maali, sivellin, vesi ja kattila. Kastele maalia, jos haluat vähemmän valkoisen ilmeen. Aloita ruukun maalaus. Anna sen kuivua. Jos se on valkoisempaa kuin haluat, hio se alas, kunnes saavutat haluamasi ilmeen.

Kuinka leikkaan terrakottaruukkuja?

On olemassa pari hyvää tapaa leikata terrakottaruukku. Ensinnäkin voit käyttää kovametalliterällä varustettua rautasahaa ja leikata käsin. Piirrä viivat kattilaan ja leikkaa hitaasti ja tasaisesti. Harkitse seuraavaksi Dremelin työkalun käyttöä, jossa on timanttileikkauslaikka. Ole valmis pölyämään molemmissa vaihtoehdoissa. Käytä lopuksi maskia suojaamaan hiukkasilta.

Mikä on paras tapa korjata terrakottaruukku?

Paras tapa korjata haljennut ruukku on epoksiliimalla. Puhdista ensin halkeaman reunat pölyhiukkasten poistamiseksi. Levitä seuraavaksi epoksi reunaan ja pidä se läikkymästä sivun yli. Laita palat yhteen ja paina, jotta se pysyy vakaana. Puhdista lopuksi sivulle valunut liima ja anna sen kuivua ennen käyttöä.

Voivatko terrakottakattilat mennä uuniin?

Terrakotta on yleinen leivonta- ja paahtomateriaali kattiloissa ja pizzakivissä. Siksi jopa tavalliset terrakottakattilat voivat mennä uuniin ja toimia hyvin iltaisin lämpötilavaihteluissa. Anna kattilan kuitenkin esikuumentua uunissa sen sijaan, että laitat sen kuumaan uuniin.

Johtopäätös

Savi- ja saviruukut ovat olleet olemassa jo vuosia ja ovat edelleen suosittuja. Näitä ruukkuja on kaiken muotoisia ja kokoisia, ja niitä voidaan käyttää useiden eri sisustustyylien kanssa. Lisäksi ne toimivat hyvin käsityössä, koska ne voidaan maalata, peittää ja täyttää mielesi mukaan! Piristä sisä- tai ulkotilaasi tai kokeile tee-se-itse. Loppujen lopuksi tulokset ovat upeita pankkia rikkomatta!

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook