Violetit värit parantavat kotisi erottuvuutta

Violet Colors Enhance the Distinction of Your Home

Syvästä tunnelmallisesta englantilaisesta violetista pehmeään ja hillittyyn laventeliin violetti on poikkeuksellinen väri tuomaan draamaa sisustukseen. Violetin ja sen läheisen serkun, violetin, ei tarvitse olla räikeää ja ylivoimaista. Violetti ja kaikki sen sävyt ovat yllättävän hyvä tapa lisätä ripaus näyttävää väriä odottamattomiin paikkoihin.

Mikä on violetti väri?

Violet Colors Enhance the Distinction of Your Home

Violetti on näkyvän valon spektrin viimeinen väri, joka sijaitsee heti sinisen jälkeen ja ennen näkymätöntä ultraviolettia. Useimmat ihmiset yhdistävät violetin violettiin, koska nämä värit ovat sinisen ja punaisen yhdistelmiä. Tiukalla violetilla vs. violetilla termillä purppura on sana, jota käytämme punaisen ja sinisen välisistä väreistä, joissa on punertava sävy, ja violettia vastaavista väreistä sinertävällä sävyllä. Tieteellisesti violetti on sekä osa näkyvää valoa että väriä. Violetti on vain väri, ei osa valospektriä.

Violetti on väri, jota löydämme kaikkialta luonnosta, vaikka se ei ole yhtä näkyvä kuin muut maan sävyt, kuten vihreä, sininen ja ruskea. Monet kukat, kuten orvokit, orvokit ja lobeliat, ovat violetteja/violetteja. On myös joitain eläimiä, kuten lintuja ja merieläimiä, joilla on violetti väritys. Koska on niin vähän eläimiä, joilla on violetti väritys, on silmiinpistävää, kun näemme sen luonnossa.

Englannin violetin sanan alkuperä tulee vanhan englannin ja keskiranskan sanasta violete tai latinasta viola. Molemmat sanat viittasivat samannimiseen kukkaan. Ensimmäinen kirjattu käyttö tämän sanan värinä ilmestyi myöhään keskiajalla.

Violetin värin symboliikka

Violetin värillä on voimakkaita ja monipuolisia merkityksiä, jotka ovat kehittyneet sen käytön seurauksena.

Royalty

Violet-violetilla on vahva yhteys kuninkaalliseen ja vaurauteen. Useimmat ihmiset uskovat, että tämä liittyy muinaisen maailman kalliiseen luonnolliseen violettiin väriaineeseen, Tyrian violettiin. Muinaisessa maailmassa fonekialaiset ja myöhemmin kreikkalaiset ja roomalaiset tuottivat tätä luonnollista violettia väriainetta Murexista, eräänlaisesta merietanasta. Tämä väriaine oli työvoimavaltainen ja harvinainen. Ihmiset arvostivat tätä väriainetta kaikkialla muinaisessa maailmassa, koska se ei haalistu kuten muut marjoista tehdyt violetit väriaineet. Harvinaisuutensa ja kustannustensa vuoksi se oli vain rikkaimpien saatavilla.

Rooman ja Bysantin aikakaudella vain keisari sai käyttää violettia väriä. Tämä väri oli edelleen väri, joka yhdistettiin vaurauteen koko keskiajan ja renessanssin sekä itä- että länsimaisissa kulttuureissa. Maailman johtajat ja hallitsijat suosivat edelleen violetteja ja violetteja sävyjä.

Katumus ja suru

Violetti on sävy, jonka yhdistämme suruun ja katumukseen sen syvän ja tunnelmallisen värin sekä kulttuuristen assosiaatioidemme vuoksi. Kristillisissä kirkoissa kaikkialla lännessä violetti on adventin ja paaston väri. Adventti on joulun odotuksen ja elämän tarkastelun aikaa. Paasto on samanlainen odotuksen ja surun aika, joka johtaa pääsiäiseen. Violetti/violetti on myös väri, jota katoliset papit käyttävät, kun he viettävät messua kuolleiden puolesta.

Viisaus ja valaistuminen

Me yhdistämme syvän violetin sävyt tummaan ja salaperäiseen yötaivaaseen ja taivaan viisauteen. Kulttuurit ovat kautta aikojen yhdistäneet myös violetin valaistumisen. Japanissa vain korkeimmat buddhalaiset munkit saavat käyttää violettia väriä. Taolaisuudessa violetti/violetti symboloi ylösnousemusta kuolevaisesta kuolemattomaan. Hinduideologiassa kruunuchakra on kuvattu violettina. Tämä chakra edustaa energiakeskustamme, joka yhdistää meidät jumalalliseen. Kun energiakeskuksemme on tasapainossa, tunnemme sisäisen rauhan, selkeyden ja henkisen yhteyden.

Luovuus ja yksilöllisyys

Useimmat kulttuurit yhdistävät violetin myös luovuuteen, koska se liittyy jumalalliseen. Kun luovuus iskee, se voi usein tuntua jumalallisuuden ilmentymiseltä.

Yhdistämme violetin myös yksilöllisyyteen. Violetti on silmiinpistävä väri. Se on läsnä luonnossa, mutta tavoilla, jotka ovat silmiinpistäviä ja erottuvia. Kuten luonnossa, kun ihmiset käyttävät violettia, he kiinnittävät huomiota ja huomaavat. Violetti on tapa ilmaista omaa eroamme.

Violetin sävyjen käyttö sisustussuunnittelussa

Simple Violet Hues

Violetit sävyt ovat tapa tuoda draamaa ja glamia kotiisi elvyttämällä haalistuneet värimaailmat. Kokeile joitain näistä menetelmistä käyttääksesi violettia kodin sisustuksessa.

Seinämaali

Niin ylivoimaiselta kuin violetilta näyttääkin, se voi olla yllättävän hienovarainen, kun maalaat sen seinille. On parasta olla käyttämättä erittäin kylläisiä violetteja sävyjä, jos haluat säilyttää hillityn värimaailman. Voit silti lisätä erottuvuutta violetilla sävyillä, jotka on sävytetty valkoisella, harmaalla, mustalla ja ruskealla. Nämä värit antavat sinulle hienovaraisemman eloisuuden, mutta ne sopivat hyvin kotisi muiden sävyjen kanssa. Rohkeat violetit värit toimivat hyvin luomaan draamaa, mutta käytä näitä värejä säästeliäästi.

Korostusvärit

Voit lisätä värikkäitä violetteja aksentteja sisustukseen, jos et ole valmis maalaamaan koko huonetta violetiksi/violetiksi. Maalaa yksi iso huonekalu violetiksi tai lisää violetteja tyynyjä, seinäkoristeja tai matto. Violetti näyttää upealta myös kalusteissa oikeassa asetelmassa. Kokeile eri violetin sävyjä korostaaksesi värimaailmaasi. Muista, että harmaan tai ruskean lisääminen vähentää sävyn eloisuutta, mikä tekee siitä helpommin täydentävän useita värejä.

Kangas ja tapetti

Violetin sävyisen kankaan ja tapetin käyttäminen antaa huoneellesi ylellisyyttä. Vaikka voit valita yksivärisiä violetteja kuvioita, voit löytää myös kukka-, geometrisia ja nykyaikaisia kuviovaihtoehtoja.

Ihanteelliset huoneet violetille

Makuuhuone – Luo tyylikkään ylellisyyden tunne makuuhuoneeseesi käyttämällä violetin sävyjä. Rikkaat violetit sävyt seinässä tai sängyssä ja verhojen liinavaatteet luovat myös makuuhuoneeseen toivottavaa mukavuutta ja lämpöä. Kylpyhuone – Violetit värit kylpyhuoneessa ovat odottamattomia, mutta ne tarjoavat myös seesteisyyden tunteen rentoutumiseen. Ruokasali – Violetin syvät sävyt luovat läheisyyden tunteen, joka toimii hyvin muodollisessa ruokasalissa. Kotitoimisto – Käytä violetin ajatuksia herättävää luonnetta parhaalla mahdollisella tavalla luovissa tiloissa, kuten kotitoimistossasi tai työhuoneessasi. Olohuone – Purppuran ja violetin sävyt ovat lumoavia, mutta myös kutsuvia. Käytä tätä kahtiajakoa lisätäksesi huoneesi draamaa ja tekemällä siitä silti paikan, josta kaikki voivat nauttia.

Värit, jotka sopivat hyvin violetin kanssa

Harkitse näitä väriteemoja saadaksesi ideoita violetin käyttöön ainutlaatuisilla ja erottuvilla tavoilla.

Violetti/violetti ja vaalea neutraali

Yhdistämällä violetin vaaleiden neutraalien sävyjen, kuten valkoisen, kerman, beigen ja harmaan, kanssa autat vähentämään sävyn luontaista voimakkuutta ja tasapainottamaan yleisilmettä. Valkoinen, kerma ja beige auttavat lämmittämään violettia, jotta se tuntuu kutsuvammalta. Lämpimät neutraalit sopivat parhaiten lämpimien tai neutraalien violettien sävyjen kanssa. Vaaleanharmaa on hyvä lisä viileisiin purppuraihin ja laventeleihin.

Violetti/violetti ja keltainen

Perinteisessä väriteoriassa keltainen on purppuran täydentävä väri. Kun yhdistät näiden värien eri sävyt yhteen, se on tapa asettaa vastakkain violetin tunnelmalliset ominaisuudet keltaisen iloiseen luonteeseen. Violetti ja keltainen ovat dramaattinen yhdistelmä, mutta se voi myös olla hienovarainen, kun käytät kunkin lajikkeen vaimennettuja vaihtoehtoja. Metallinen keltainen, kuten messinki, on myös ihanteellinen lisä ylellisiin purppuran sävyihin.

Violetti/violetti ja maanläheiset sävyt

Vähennä violetin intensiteettiä sinisen, vihreän ja ruskean rauhoittavilla ominaisuuksilla. Harkitse näiden sävyjen kaikkia ilmenemismuotoja, mukaan lukien violetti ja salvia, laventeli ja laivastonsininen sekä munakoiso ja ruskea. Violetin/purppuran aksenttien yhdistäminen näihin väreihin tekee siitä toimivamman täydellisen sisustuksen värimaailmaan.

Violetti/violetti ja tumma neutraali

Luo klassinen ilme yhdistämällä violetti tummiin neutraaleihin sävyihin, kuten mustaan, ruskeaan ja tummanharmaaseen. Nämä värit hiotaan purppuraksi ja antavat sille kypsemmän ilmeen. Tummat neutraalit myös pehmentävät purppuran intensiteettiä, mutta lisäävät yleisilmeen dramatiikkaa.

Monipuoliset violetti/violetti maalivärit

Riippuen tyylistä, jonka haluat esitellä kotonasi, on olemassa laaja valikoima violetin ja violetin sävyjä.

Vaalean violetin/purppuran sävyt

Caluna (nro 270) Farrowsta

Sävyt keskivioletti/violetti

Brassica (nro 271) Farrowsta

Tumman violetin/purppuran sävyjä

Pelt (nro 254) Farrowilta

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook