10 Alternatieven voor glasvezelisolatie

10 Fiberglass Insulation Alternatives

Er zijn alternatieven voor glasvezelisolatie die een betere thermische weerstand bieden, veiliger en milieuvriendelijker zijn. Glasvezel is het populairste isolatieproduct vanwege de prijs en beschikbaarheid, maar de volgende soorten isolatie winnen aan populariteit.

10 Fiberglass Insulation Alternatives

Waarom overstappen van glasvezel?

Hoe populair glasvezel ook is, het heeft wel een paar minpunten.

R-waarde. Glasvezelmatten hebben een R-waarde van ongeveer R-3,2 per inch. Sommige concurrerende producten bieden betere R-waarden. Niet zo milieuvriendelijk. Kan tijdens het productieproces tot drie keer meer energie verbruiken. Niet recyclebaar. Breekt niet gemakkelijk af op stortplaatsen. Er wordt gebruik gemaakt van ongeveer 40% gerecyclede materialen. Gezondheidsproblemen. Glasvezel verpakt in de VS geeft aan dat er mogelijk gezondheidsrisico's aan het product zijn verbonden. Kan formaldehyde bevatten. Kan long- en huidirritatie veroorzaken. Brandbaar. Tot voor kort was het papier op glasvezel brandbaar. De nieuwere producten zijn niet-ontvlambaar. Maar glasvezel smelt, waardoor meer zuurstof het vuur kan voeden.

10 Isolatieopties

Isolatie is het belangrijkste onderdeel van het wooncomfort. Toch is 90% van de Amerikaanse huizen ondergeïsoleerd. Bij het kiezen van de beste isolatie voor uw behoeften moet u rekening houden met factoren als kosten, energiebesparing, installatiegemak, gezondheidsrisico's en comfort.

Sprayschuimisolatie

Sproeischuim wordt beschouwd als een van de beste isolatieopties. Het heeft een R-waarde van R-6,5 per inch, vult en dicht gaten en scheuren af, en wikkelt zich rond uitsteeksels zoals draden, buizen, elektriciteitskasten en framedelen. Sproeischuim is een van de duurdere isolatiemogelijkheden. Het kopen en gebruiken van doe-het-zelfpakketten kost vaak meer dan door een aannemer geïnstalleerd schuim.

Sproeischuimisolatie wordt gebruikt op keldermuren, muren van woonruimtes en gewelfde en schuine daken. Het meeste spuitschuim wordt geïnstalleerd door professionele aannemers. Voor kleinere projecten zijn doe-het-zelf-spuitschuimkits beschikbaar. Ze zijn perfect voor het isoleren van randbalken en voor klussen in afgelegen gebieden waar de reiskosten onbetaalbaar kunnen zijn.

Icynene-sprayschuim

Icynene-spuitschuim is relatief nieuw op de Amerikaanse markt. Het is verkrijgbaar in opencellige en geslotencellige formuleringen met R-waarden tot R-6,75. De kosten zijn vergelijkbaar met regulier spuitschuim. Het is niet verkrijgbaar in de vorm van een doe-het-zelfpakket.

Icynene-schuim is 100% watergeblazen. Het bevat geen vluchtige organische stoffen (VOS). Zorgt voor veiligere installaties. Net als andere spuitschuimproducten vult Icynene alle scheuren en gaten en elimineert het de luchtstroom. Schimmel en meeldauw zullen er niet op groeien omdat het vochtinfiltratie en vochtproblemen voorkomt.

Aerogel-isolatie

Aerogel is ook een vrij nieuw isolatieproduct; zelfs als de oorspronkelijke uitvinding in 1931 plaatsvond. Het verwijdert de vaste stoffen uit silica en vervangt deze door lucht. Dode lucht is de belangrijkste isolator in de meeste producten, van glasvezel tot hardschuim.

Aerogel wordt geproduceerd in dunne vellen die zich rond HVAC-kanalen wikkelen in plaats van glasvezel. Het wordt ook gebruikt voor het isoleren van warmwatertanks en kan worden gebruikt als muurisolatie. Aerogel is zeer waterafstotend, zakt niet uit en barst niet, en kan worden verwijderd en opnieuw worden gebruikt. Het kost ongeveer $ 3,00 per vierkante meter. De R-waarde is R-10,3 per inch.

Cellulose-isolatie

Cellulose-isolatie is een van de meest veelzijdige producten die u in uw huis kunt gebruiken. De R-waarde is ongeveer R-3,5 per inch. Het wordt gebruikt als losse vulling in zolders en muren. Het wordt nat gespoten op muren en plafonds. Het kan dicht opeengepakt worden in spouwmuren die al voorzien zijn van gipsplaten. Het is zelfs verkrijgbaar in batt-vorm.

Cellulose is gemaakt van 85% gerecyclede kranten en karton, waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Boraten worden toegevoegd als brandvertrager en insectenwerend middel. De meeste cellulose wordt geïnstalleerd door aannemers, maar u kunt de apparatuur huren voor een doe-het-zelf-project. (Natte spray is geen doe-het-zelftoepassing.)

Isolatie van minerale wol

Minerale wolisolatie wordt geproduceerd met behulp van lavasteen en slakken uit de ijzerindustrie. Het neemt geen vocht op. Het is stijver dan glasvezel. Minerale wol wordt door architecten vaak gespecificeerd voor gebruik in meergezinsgebouwen, omdat het brandveilig is en vanwege zijn uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Slagen zijn R-3.0 – R-3.8. Losse vulling voor het opblazen van zolders is R-2,5 – R-3,7. Batts kosten tussen $ 1,50 en $ 2,25 per vierkante voet. Losse vulling kost tussen $ 1,75 en $ 2,81 per vierkante voet. Isolatie van minerale wol is veel zwaarder dan glasvezel en cellulose. Losse vulling weegt meer dan 2 lbs. per vierkante meter – meer dan één ton op een zolderverdieping van 1000 vierkante meter.

Katoenen isolatie

Katoenen isolatie wordt ook wel denimisolatie genoemd, omdat het is gemaakt van onder andere gerecyclede spijkerbroeken. Het bevat geen formaldehyde of VOS. Denim is een uitstekend geluiddempend isolatiemateriaal; waardoor het ideaal is voor luidruchtige omgevingen of als isolatie voor muziekkamers en theaters.

Katoenen isolatie heeft een R-waarde van R-3,5 per inch. Het kost ongeveer $ 1,00 per vierkante meter. Denimisolatie is mogelijk beperkt verkrijgbaar vanwege een gebrek aan grondstoffen voor de fabrikanten. Het moet in een afgesloten omgeving worden geïnstalleerd omdat het knaagdieren aantrekt.

Wol isolatie

Schapenwol wordt al eeuwenlang gebruikt voor isolatie. Het heeft het vermogen om vocht op te nemen zonder zijn isolatiewaarde te verliezen. Hierdoor is het een goede optie voor vochtige locaties. Wol is ook een natuurlijke brandvertrager. Het is moeilijk aan te steken en brandt zeer langzaam als het vlam vat.

Schapenwolisolatie is verkrijgbaar in de vorm van een vlies of als los inblaasmateriaal. Het kost tussen de $ 1,10 en $ 3,10 per vierkante voet, afhankelijk van de dikte en het type. Het product gaat net zo lang mee als de structuur waarin het is geïnstalleerd en verslechtert niet na verloop van tijd. Schapenwol voldoet aan alle Amerikaanse bouwvoorschriften, maar wordt in Canada niet geaccepteerd.

Isolatie van hardschuim

Isolatie van hardschuim kan worden geïnstalleerd op binnenmuren of aan de buitenkant van het gebouw, ook onder het maaiveld. Stijf schuim tussen de noppen kan glasvezelmatten vervangen. Door schuim op de binnenmuren van de kelder te lijmen, bespaart u vloeroppervlak, creëert u een dampremmende laag en houdt u de kelder warm.

De drie populaire harde schuimsoorten – geëxpandeerd polystyreen, geëxtrudeerd polystyreen en polyisocyanuraat – variëren in R-waarde van R-3,6 tot R-6,5 per inch. De kosten liggen tussen $ 0,25 en $ 0,75 per plankvoet. (Een plankvoet is één vierkante voet en één inch dik.)

Hennep isolatie

Hennep-isolatie is milieuvriendelijk. Het is gemaakt van de snelgroeiende hennepplant – die met weinig of geen kunstmest en pesticiden groeit – en ongeveer 8% polyester. Het is niet-allergeen en vrij van VOS. De R-waarde is R-3,7 per inch. Hennep kost ongeveer $ 1,80 per vierkante voet voor 3 ½” dikke matten.

Hennepisolatie is niet overal verkrijgbaar. Veel staten hebben beperkingen op de teelt ervan vanwege de relatie met marihuana.

Stralingsbarrière-isolatie

Stralingsbarrière – of reflecterende – isolatie heeft geen R-waarde. Het is gemaakt van reflecterende folie die zonnewinst in warmere klimaten voorkomt. (Het heeft weinig waarde in koudere klimaten en kan schadelijk zijn.) Het is het meest effectief wanneer het wordt geïnstalleerd aan de onderkant van dakspanten; het kan tot 90% van de zonnewarmte reflecteren. Noppenfolie-isolatie is ook een stralingsbarrière-isolatie van ongeveer ⅜” dik die helpt huizen koel te houden. Een laag plastic met luchtbellen – een beetje zoals noppenfolie voor verpakkingen – is ingeklemd tussen twee lagen reflecterende folie. Geïnstalleerd onder gevelbeplating, reflecteert het ook de warmte weg van het gebouw. Claims van iets meer dan R-1.0 worden als wilde overdrijvingen beschouwd, maar het werkt heel goed bij het verminderen van de zonnewinst.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook