Gemakkelijke en creatieve manieren om flessen te beschilderen en er prachtige decoraties van te maken

Easy And Creative Ways To Paint Bottles And To Turn Them Into Wonderful Decorations

Ik weet zeker dat je dit probleem eerder hebt gehad, waarbij je een fles leegmaakt en je niet zeker weet of je hem moet bewaren of weggooien. Er is altijd iets nuttigs of leuks dat je kunt doen met lege flessen, maar deze ideeën komen meestal niet in je op als je ze nodig hebt. Nou, de volgende keer dat je met dit dilemma wordt geconfronteerd, denk dan eens aan enkele van deze prachtige projecten. Ze omvatten het beschilderen van flessen en het hergebruiken ervan om allerlei mooie en interessante dingen te maken.

Easy And Creative Ways To Paint Bottles And To Turn Them Into Wonderful Decorations

Drankflessen hebben allerlei interessante en ongebruikelijke vormen en het is leuk om ze te verzamelen, zelfs als je een manier hebt om ze meteen opnieuw te gebruiken. Het is geweldig om er een paar bij de hand te hebben als er een leuk idee opduikt, zoals het veranderen van flessen in kalebassen. Dit is een heel schattig en eenvoudig project dat perfect zou zijn voor herfst of Halloween. Neem gewoon een paar flessen, schilder ze oranje en wikkel wat touw om hun nek zodat ze op kalebassen of pompoenen lijken. Kijk op sadieseasongoods voor meer informatie.

Nightstand vase

Misschien wel het eenvoudigste idee is om van een lege glazen fles een vaas te maken. Dat kun je doen zonder iets aan de fles te veranderen, alhoewel dat er niet zo mooi of bijzonder uit zou zien. Neem dus wat tijd om de fles te beschilderen en overweeg om er ook een paar details aan toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon met een permanente marker een patroon op de vaas tekenen als de verf droog is. Ga naar bijnamakesperfect voor meer details en ideeën.

Wine bottles feature

Wijnflessen kunnen er ook mooi uitzien als ze geverfd zijn, zelfs als ze geen ongebruikelijke ontwerpen en vormen hebben. Hier zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden als u ze schildert: Zorg ervoor dat de flessen heel schoon zijn voordat u begint. Verwijder alle labels en de lijm. Verwijder overgebleven zeepresten met azijn en laat de flessen volledig drogen. Primeer ze door lichte lagen over het oppervlak te spuiten en spuit ze vervolgens op dezelfde manier met verf. Extra tips vind je op houseofhoneydos.

DIY Spray paint vase

Als je wilt, kun je ook experimenteren met het gebruik van twee of meer verschillende kleuren of patronen creëren met spuitverf op je glazen flessen. U kunt zoals gewoonlijk beginnen met het schoonmaken van de flessen en het aanbrengen van de primer. Vervolgens kunt u over het gehele oppervlak een hoofdkleur aanbrengen, waarna u met schilderstape een aantal plekken kunt afdekken. Als je vervolgens de tweede kleur aanbrengt, krijg je een interessant patroon. Bekijk deze witte en gouden flesvazen op moretomrse voor inspiratie.

Diy painted bottles

In plaats van spuitverf te gebruiken om de buitenkant van een fles te bedekken, kun je een andere techniek proberen. Je kunt wat acrylverf nemen en die in de fles gieten, en dan langzaam ronddraaien en bewegen totdat de hele binnenkant van de fles bedekt is met verf. Plaats de fles ondersteboven zodat de overtollige verf indien nodig wegloopt. Dit is echt een idee als je cool uitziende of oude flessen hebt die je als decoratie wilt gebruiken. Meer details hierover vindt u indien nodig op bywilma.

Peacock feathers in vase decoration

Het verven van een fles kan slechts de eerste stap van een project zijn. Het is een geweldige manier om een goede basis te creëren voor een gedetailleerder en ingewikkelder ontwerp. Zodra de flessen bijvoorbeeld geverfd zijn en de verf is opgedroogd, kun je deze versieren met verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld strasskant. Je kunt ook dingen als touw of gewoon kant gebruiken, dus probeer buiten de gebaande paden te denken als je een idee voor het uiteindelijke ontwerp bedenkt. Als je inspiratie wilt, ga dan naar creativekhadija.

Black bottle

We houden ook erg van het idee om schoolbordspuitverf te gebruiken om glazen flessen te transformeren. Dit geeft ze een heel mooie en matte afwerking en betekent ook dat je vervolgens krijt kunt gebruiken om dingen op de fles te schrijven. Het is een heel gemakkelijke en coole manier om flessen te transformeren en er stijlvolle vazen van te maken of ze gewoon als decoratie in huis neer te zetten. Bekijk lovemydiyhome voor meer details over deze techniek.

Flower vase out of plastic bottle

Glazen flessen zijn niet de enige die voor dit soort projecten kunnen worden gebruikt. Je zou plastic flessen ook kunnen hergebruiken in vazen, en dat zou net zo eenvoudig zijn. Ook zij zijn er in allerlei verschillende vormen en maten en kunnen er heel interessant uitzien als ze opnieuw worden gebruikt. Je kunt een gewoon hobbymes of een schaar gebruiken om het bovenste gedeelte van de fles af te snijden en je kunt wat tape rond de rand plakken, zodat het mooi glad wordt. Je kunt een meer gedetailleerde tutorial over deze man vinden, moeder.

Unicorn spit wine bottles

Er zijn meer dan één manier om een fles te beschilderen en er zijn een aantal hele coole technieken die je kunt gebruiken als je iets anders wilt proberen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meer artistiek en abstract ontwerp en verschillende kleuren combineren. Daarna kun je zelfs een laagje glitter toevoegen om de fles echt te laten schitteren. Bekijk de tutorial op allesnieuw opnieuw als je precies wilt weten hoe het werkt.

DIY Mercury glass

Een andere coole techniek is het creëren van een look die lijkt op kwikglas en het geven van een antieke, spiegelachtige afwerking aan de fles. Het is eigenlijk heel eenvoudig en het geheim is het gebruik van spiegelspuitverf. Je brengt het net als gewone spuitverf op je fles aan en laat het vervolgens drogen. Als je die antieke en verweerde look wilt, kun je een beetje schuurpapier gebruiken om de afwerking er op sommige plekken minder perfect uit te laten zien. Alles staat beschreven op eenhuisvolzon.

Bohemian Wine Bottle Vase

Deze beschilderde wijnflessen van Shinecrafts hebben een heel mooie uitstraling. Ze zijn geverfd maar toch semi-transparant en dat geeft een heel mooi effect. Ze zijn ook versierd met schattige patronen die zijn gemaakt met witte acrylverf. Je kunt gemakkelijk zelf een uniek patroon bedenken als je helemaal zelf je eigen, bohemien ogende glazen vazen wilt maken.

DIY Painted mini bottles

We hebben al eerder gezegd dat je tape ook kunt gebruiken om patronen op je geverfde glazen flessen te maken. Hier is nog een ontwerpidee dat daarop is gebaseerd. Deze keer zijn de flessen niet in een basiskleur geverfd, maar in plaats daarvan transparant gelaten. Het ontwerp is eenvoudig en kan worden gemaakt met behulp van verschillende kleuren verf en mogelijk zelfs verschillende kleurencombinaties. Als je de details wilt weten, bekijk dan de tutorial over potterybarn.

Painted glass bottles

Een lege glazen fles of pot kun je heel gemakkelijk omtoveren tot een prachtige vaas of decoratie en je hebt er alleen wat verf en touw voor nodig. Een ander inspirerend voorbeeld in deze zin vind je op makebakesanddecor. Hier kun je zien dat het de binnenkant van de flessen was die werd geverfd en dat vervolgens het touw rond de buitenkant werd toegevoegd.

Whiskey bottle lamp

Er zijn veel verschillende toepassingen voor een beschilderde glazen fles als je klaar bent met het decoreren ervan. De meest gebruikelijke optie is natuurlijk om hem als vaas te gebruiken, maar er zijn ook een paar andere, meer ongebruikelijke en zeer interessante ideeën die je kunt proberen. Zo kun je van een fles bijvoorbeeld een stijlvolle en unieke basis maken voor een tafellamp. Het is eigenlijk eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt en je kunt alle details op 1dogwoof vinden als je geïnteresseerd bent.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook