12 creatieve en ongebruikelijke doe-het-zelf-potloodhouderideeën voor uw thuiskantoor

12 creative and unusual diy pencil holder ideas for your home office

Je besteedt misschien niet veel aandacht aan dit detail, maar je hebt waarschijnlijk een paar potloden op je bureau liggen die je altijd van de ene plaats naar de andere verplaatst en waar je altijd tegenaan loopt. Het zou veel gemakkelijker zijn als je gewoon iets zou hebben om ze in op te bergen en ze uit de weg te ruimen. Het maakt je bureau veel overzichtelijker en je weet ook altijd waar je heen moet als je een pen of potlood nodig hebt. We hebben een paar van de meest interessante ontwerpideeën voor potloodhouders geselecteerd die we konden vinden en hopelijk zit er ook iets voor jou tussen.

Rustieke potloodhouder.

12 creative and unusual diy pencil holder ideas for your home office

Dit is een rustieke potloodhouder die is gemaakt van een stuk hout. Het is helemaal niet moeilijk om een soortgelijke te maken. Het enige dat u hoeft te doen, is een stuk vinden dat de juiste vorm en maat heeft en er eenvoudig een paar gaten aan toevoegen. Schuur de randen weg en je krijgt een prachtig decoratief stuk dat ook nog eens functioneel is. Het is een mooi stuk voor op kantoor of voor op je bureau thuis. {Gevonden op Strawberry-chic}.

Papieren buizen potloodhouder.

Als je wat meer vrije tijd hebt, kun je ook iets ingewikkelders proberen. Als je bijvoorbeeld wat papieren kernen of papieren kokers hebt, kun je daar prachtige potloodhouders van maken. Om één stuk te maken heb je 1 papieren kern, 2 stukken dik karton, 3 garens, 3 viltjes, schilderstape en wat lijm nodig. Meet eerst de omtrek van de buis en knip uit dik karton een cirkel uit. Bevestig het met tape aan de onderkant van de papieren koker en voeg ook een stukje vilt toe. Begin vervolgens met het inwikkelen van het garen. Lijm het terwijl je verder gaat. Je kunt aan het einde ook wat versieringen maken als je wilt. {Te vinden op craftpassion}.

Potloodhouder van 6 kurken onderzetters.

DIY pencil holder

DIY pencil holder4

DIY pencil holder3

DIY pencil holder2

DIY pencil holder1

Deze potloodhouder lijkt enigszins op de eerste, al zijn het proces en de gebruikte materialen heel anders. Om deze te maken heb je 6 kurkonderzetters, een boormachine en lijm nodig. De eerste stap is het lijmen van de onderzetters door ze op elkaar te stapelen. Laat ze een nacht drogen en markeer vervolgens de plekken waar je de gaten voor de potloden wilt hebben. Gaten boren en klaar. Je kunt deze potloodhouder ook gebruiken als kantoororganizer. {Te vinden op designformankind}.

Floppy Disk Penhouder.

Floppy pencil

Floppy pencil1

Floppy pencil2

Dit is een van de meest ingenieuze ideeën tot nu toe. Het is een potloodhouder gemaakt van diskettes. Sinds ze niet meer worden gebruikt, zijn het niets anders dan herinneringen. Maar je kunt ze weer tot leven brengen met projecten als deze. Om deze potloodhouder te maken heb je 5 diskettes, een boormachine, een schaar en kabelbinders nodig. Voor vier van de diskettes moet je gaten boren precies op de plek waar de inkepingen zitten en voor de vijfde net boven de inkeping. Rits de vier diskettes aan elkaar en bevestig die onderaan. {Te vinden op instructables}.

Kleurrijke potloodhouders.

Je kunt ook enkele kleine verfblikken, koffieblikken, soepblikken en andere soorten blikken die je maar kunt bedenken hergebruiken en er potloodhouders van maken. Het is een heel eenvoudig project. Verpak de blikjes gewoon in cadeaupapier of in stof en personaliseer ze desgewenst ook met initialen of wat je maar wilt. Het is een leuk project dat kinderen voor hun ouders kunnen maken.

Mason jars pencil holder

Het wordt natuurlijk niet eenvoudiger dan gewoon een lege Mason-pot te nemen en deze opnieuw te gebruiken als potloodhouder. Je hoeft niet eens iets anders te doen dan de pot schoon te maken en eventueel het etiket te verwijderen, als dat er is. Omdat het transparant is, zal het tegelijkertijd praktisch en mooi zijn. Als je wilt, kun je de pot spuiten, maar het ziet er mooi uit zoals het is.

Leraar potloodvaas.

Teacherpencilvase2

Teacherpencilvasetutorial

Dit is ook een potloodhouder, maar niet in de zin die je zou verwachten. Het is eigenlijk een soort vaas en gemaakt van potloden. Het is dus geen bakje waar potloden in zitten, maar een bakje dat gemaakt is van potloden. Het lijkt misschien een ingewikkeld project, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt een blik nodig, wat bloemenschuim of piepschuim, 2 dozen met potloden, een cirkelpons, een schaar en hete lijm. Plaats een klein stukje bloemistenschuim in het blik en plaats de lijm in een verticale lijn van onder naar boven. Druk één potlood in de lijm en houd vast totdat de lijm opdroogt. Doe hetzelfde met de rest van de potloden. Wikkel alles vervolgens in met een lint. {Gevonden op amanda}.

Verander het telefoonboek in een potloodhouder.

Paper phone book pencil

Paper phone book pencil1

Paper phone book pencil2

Paper phone book pencil3

Paper phone book pencil4

We hebben ook nog een heel interessant project gevonden. Het is ook een potloodhouder, maar deze heeft meerdere vakken en er is een oud boek voor nodig. Die in het voorbeeld is gemaakt van het op maat geknipte telefoonboek. Je moet de pagina's van het boek gelijkmatig in 5 secties verdelen. Rol vervolgens de rug strak op in het midden en lijm een potlood op de rug. Buig de secties, vorm lussen en gebruik bindklemmen om ze op hun plaats te houden. Knip vervolgens de uiteinden van de pagina's af zodat ze vierkant worden. Zet de lussen vervolgens vast met lijm. Breng Mod Podge aan op de lussen, eerst op de bovenranden en dan ook op de zijkanten. {Te vinden op chicaandjo}.

Koffie mokken.

Coffee mugs
Koffiemokken en kleine keukenkommen zijn ook ideaal voor het opbergen van potloden en kantoorbenodigdheden. Je hoeft niet de hele winkel af te zoeken naar mooie organisatieartikelen voor op je bureau. Je kunt alles gebruiken wat je in huis hebt. Het is eenvoudig en praktisch. Items opnieuw gebruiken is altijd leuk en de resultaten zijn ook bevredigend.

Kitchen accesspries

Deze potloodhouder is een van de meest bijzondere. Het is ook een hergebruikt item, maar een heel onverwacht item. Dit is eigenlijk een rasp die ondersteboven is geplaatst en aan de muur is bevestigd. Het bovenste gedeelte, dat nu de onderkant is, is vastgezet zodat de potloden er niet doorheen vallen. Het is zo onverwacht om deze potloodhouder te zien dat je niet eens weet wat je ervan moet denken.

Kurken potloodbeker.

Cork pencil cup

Cork pencil cup1

Cork pencil cup2

Cork pencil cup3

Als je van wijn houdt, bewaar dan in ieder geval de kurken. Ze kunnen voor veel projecten worden gebruikt, waaronder een potloodhouder. Het is gemakkelijk te maken, maar er zijn veel kurken voor nodig, dus je moet ze eerst verzamelen. Je hebt een blikje of iets dergelijks nodig en wat lijm. Eigenlijk hoef je alleen maar de kurken één voor één op het blik te lijmen. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig zijn geplaatst en dat ze rechte lijnen volgen. {Te vinden op amandaparkerandfamily}.

Borstel gedraaide potloodhouder.

En aangezien dit het laatste voorbeeld is dat we je gaan aanbieden, hebben we besloten om te eindigen met iets leuks en ongewoons. Het is een potloodhouder gemaakt van een penseel. Je kunt een eenvoudig penseel kopen of er een gebruiken die je al hebt, maar zorg ervoor dat je hem eerst schoonmaakt. Het is onverwacht en het is een heel creatief en ingenieus idee.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook