15 hedendaagse moderne behangontwerpen

15 Contemporary Modern Wallpaper Designs

Ik weet wat je denkt. Gebruikt iemand nog modern behang om zijn huis te decoreren?

15 Contemporary Modern Wallpaper Designs

Aan moderne decoratie in de wereld van vandaag zijn enkele verwachtingen verbonden. Je zou verwachten dat je veel neutrale kleuren, strakke lijnen en minimale accessoires zult vinden. En soms kan de moderne stijl saai en levenloos lijken. Maar dankzij de behangmakers hoeft modern niet saai te zijn.

Wat is modern behang?

What is Modern Wallpaper?

Behang is een decoratieve print die u op de muren van uw huis of bedrijf aanbrengt. Het is een populair materiaal dat je niet alleen voor muren kunt gebruiken, maar ook voor kastinterieurs, plafonds, het opnieuw ontwerpen van meubels, kunstwerken en meer. Behang is een fantastisch hulpmiddel dat een enorme visuele aantrekkingskracht aan elke ruimte kan toevoegen.

Hoe muren voorbereiden op behang?

Je hebt je behang en je bent klaar om het op de muren te plakken. Maar eerst moet u de muren voorbereiden, zodat u het papier gemakkelijker en effectiever kunt aanbrengen.

Bereid eerst de muren voor door schroeven, haken en uitlaatafdekkingen te verwijderen. Maak de muur zo glad mogelijk door alle gaten te vullen en te schuren om eventuele grote oneffenheden te verwijderen. Vervolgens moet u de muren schoonmaken om stof te verwijderen. Doe dit door zeep, warm water met een beetje azijn en een doek te gebruiken om het oppervlak af te vegen. Vervolgens kunt u het beste de muur van een primer voorzien voordat u het behang aanbrengt, omdat hierdoor het vocht uit de pasta waarmee het behang is aangebracht, kan worden verwijderd. Installeer ten slotte het behang met lijm om het papier op de muur aan te brengen.

Hoeveel rollen behang heb ik nodig voor een kamer?

How Many Rolls of Wallpaper Do I Need For a Room?

Als je behang koopt, wil je niet te veel krijgen, maar ook genoeg om op de muren van je huis te gebruiken. Drie factoren bepalen hoeveel behang je nodig hebt:

De afmeting van de muur of het object dat u bedekt. De rolmaat. En het patroon herhaalt zich.

U kunt de afmetingen van elke muur berekenen door de lengte en hoogte van elke muur te meten. Vermenigvuldig de afmetingen van elke muur en tel ze bij elkaar op om het totale vierkante meter oppervlak te krijgen. Vermijd het berekenen van de ramen en deuren van elke muur om ervoor te zorgen dat u voldoende behang heeft.

Je kunt het meeste behang kopen op rollen van 20,5 inch breed x 16,5 voet en 28 vierkante meter behang bevatten. Maar afhankelijk van je patroonherhaling heb je meer of minder nodig.

Welke lijm te gebruiken voor behang

What Glue to Use For Wallpaper

Specifiek behang vereist een speciale pasta om het op de muur aan te brengen. Het oppervlak van de muur speelt ook een rol in welke lijm je moet gebruiken.

Kant-en-klare behanglijm kun je in vrijwel elke winkel kopen. Vloeibare lijm kunt u ook bij een gerenommeerde fabrikant vinden. Het is belangrijk om de lijm volgens de aanwijzingen te gebruiken. Een paar andere soorten behanglijm zijn onder meer:

Standaardlijm – Een goede keuze voor licht of zwaar papierbehang. Speciale lijm – Perfect voor zwaar behang zoals hout, vinyl of structuurbehang. Textiellijm – Je kunt het alleen gebruiken of combineren met andere lijmen voor textiel, metaal of industrieel behang. Lijm voor vliesbehang – Brengt appel direct aan op de muur en wordt speciaal gebruikt voor vliesbehang. Machinelijm – Een specifieke lijm die wordt gebruikt voor behangmachines. Dispersielijm – Een gebruiksklare kunststof- of synthetische lijm voor zwaar en waterdicht behang.

Kun je behang op gestructureerde muren aanbrengen?

Het kan een uitdaging zijn om behang op een gestructureerde muur aan te brengen, maar het kan wel. Dik en donkerder papier zal de onderliggende textuur beter verbergen. En je hebt waarschijnlijk meer lijm nodig om de klus te klaren. Lichte kleuren en papier kunnen echter onder bepaalde omstandigheden goed werken. Het kan zelfs zijn dat de onvolkomenheden en de zichtbare textuur er beter uitzien dan je had verwacht.

Hoe behang van de muur te verwijderen

How to Remove Wallpaper From Wall

Om behang te verwijderen, moet u voordat u begint bepalen of u het papier van gips of gipsplaat trekt. Het kan zijn dat je het behang nat maakt om het te verwijderen, maar je kunt de gipsplaat daarbij beschadigen als het te nat wordt.

Voor materialen heb je nodig:

Zeep Water Plamuurmes Vodden

Afstripbaar behang verwijderen door:

Gebruik het plamuurmes om een hoek van het behang op te tillen en gebruik je handen om het papier van de muur te pellen. Maak vervolgens de muren schoon.

Traditioneel behang verwijderen door:

Meng heet water en een behangafbijtmiddel in een spuitfles en spuit de muur. Laat de oplossing enkele minuten zitten en absorberen. Begin vervolgens met het afschrapen van het behang met een plamuurmes en werk zo langs de muur omhoog. Zodra het behang definitief is verwijderd, reinigt u de muur met water en zeep om alle resten te verwijderen.

De meest populaire moderne behangontwerpideeën

Modern behang kan een beetje pit aan uw ruimte toevoegen zonder dat dit ten koste gaat van uw moderne voorkeuren. Bekijk deze 15 moderne behangpapieren voor hedendaagse binnenhuisarchitecten en laat je inspireren om het perfecte moderne behang voor je eigen huis te vinden.

Gestructureerd modern behang

modern textured wallpaper

Wanneer u probeert uw badkamer opgeruimd te houden, wendt u zich natuurlijk tot muren, vloeren en benodigdheden voor textuur om interesse te wekken. Kies een neutraal gekleurd behang voor uw ruimte met veel textuur. Iets zo eenvoudigs zal je ruimte samenbrengen als je klaar bent met decoreren.

Tweekleurig behang

modern patterned wallpaper

Op zoek naar een uniform beeld in uw moderne slaapkamerruimte? Kies een eenvoudig tweekleurig patroon voor uw muren en laat dit ook over uw plafond doorlopen. Het zal voelen alsof het er altijd al had moeten zijn.

Klein patroon

tiny patterned wallpaper

Soms, als iets zo klein is, kijken je ogen er gewoon overheen zonder veel te merken. Door je moderne muren in een klein patroon te bedekken, voeg je textuur toe zonder echt substantie toe te voegen.

Rokerig blauw

Contemporary bathroom watercolor floral wallpaperSutroarchitecten

Het is bekend dat abstractie volkomen acceptabel is in moderne huizen. Dus waarom zou u uw muren niet bedekken met een modern kunstbehang? Het zal voelen alsof je echt elke centimeter van de ruimte in je voordeel hebt gebruikt.

Warm grijs

Modern dining room gray pattern wallpaper

Misschien heb je een modern behang nodig dat ook warm en gezinsvriendelijk is. Ga in dat geval elke keer grijs. Een grijs patroon ziet er nog steeds cool en chic uit, maar als je de kleur aan je muren toevoegt, geef je je ruimte een beetje pit.

Modern behang uit het midden van de eeuw

Modern bathroom lattice wallpaperArchitectonische samenvatting

Wanneer je van een oud klassiek huis een modern huis probeert te maken, kom je allerlei problemen tegen. Hoe combineer je klassieke architectuur met moderne stijl? Behang kan je helpen als je een patroon kiest dat klassieke patronen combineert met een moderne kleur of textuur.

Abstracte bloemen

Modern bathroom abstract floral wallpaper

Hoe zit het met bloempatronen? Je zult blij zijn om te horen dat bloemen nog niet helemaal uit de mode zijn. Er zijn tal van met bloemen bedekte behangpapieren met een abstract ontwerp die perfect in uw moderne huis passen.

Roze gemarmerd

Girl bedroom pink gold marble wallpaperAnnlowengart.

Het is een feit: marmer is altijd modern en klassiek. Als je op zoek bent naar een leuk en toch modern behang voor een kinderkamer, kies dan voor een gekleurd marmerpatroon. Het past bij de rest van uw moderne huis en is tegelijkertijd een leuke ruimte voor hen.

Gemarmerd geschulpt behang

Modern bedroom watercolor scalloped wallpaper

Vaak is het mogelijk om een klassiek patroon in een abstracte kleur of gemengde patronen te vinden, zoals dit gemarmerde geschulpte behang. De blending verrast je en is perfect om de andere moderne elementen in je ruimte te accentueren.

Modern zwart-wit behang

modern black and white wallpaperParkoak

Het klassieke zwart-wit is bijna niet te verslaan. Houd het simpel door te kiezen voor een lineair patroon dat abstract, klassiek en modern is, allemaal op dezelfde muur.

Geometrisch ontwerp

Modern foyer geometric rainbow wallpaperGogruber

Als u zich aangetrokken voelt tot kleuren, kan uw moderne huis dit uiteraard aan. Zorg er wel voor dat je achtergrondpatroon modern is, zoals het geometrische ontwerp hierboven, en het kan niet fout gaan.

Modern structuurbehang

Transitional dining room textured navy wallpaper

Je moet wel van goed marineblauw behang houden. Het is bijna neutraal, dus je kunt zeker wegkomen met een eenvoudig marineblauw structuurbehang in je moderne ruimte. En als u aarzelt, overweeg dan alleen een statement-muur voor de transformatie.

Goud modern Peel and Stick behang

Modern powder room black gold wallpaperNicolaaslauriers

Wie kan nee zeggen tegen een beetje goud? Met een patroonbehang waarin de rijke schaduw is verwerkt, voelt uw ruimte plotseling luxe en duur aan, en dat allemaal met slechts een beetje behang.

Modern bloemenbehang

modern floral wallpaper

Heeft u een hart voor rozenbehang, maar wilt u uw moderne stijl niet opgeven? Kies voor een behang met oversized bloemenprints om een vrouwelijke look te krijgen en tegelijkertijd binnen de moderne parameters te blijven.

Modern zwart behang

Contemporary dining room black black wallpaperSfeerid

Als je probeert vast te houden aan een strikt modern kleurenschema, kun je nog steeds een achtergrond toevoegen die zwart op zwart is. Het subtiele patroon geeft een vleugje interesse zonder te afleidend te zijn.

Veelgestelde vragen over modern behang

Is behang goedkoper dan verf?

De kosten van verf versus behang variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals benodigdheden, ontwerp en installatie. En houd er rekening mee dat de kwaliteit, het ontwerp en het verwijderen van behang en verf ook de kosten bepalen.

Zowel verf als behang kunnen ongeveer hetzelfde kosten als je de benodigdheden voor verf en de hoeveelheid papier voor de muren berekent.

Hoe behanglijm van de muur te krijgen

Het behang van je muren halen kan lastig zijn. En zelfs als je denkt dat je klaar bent, vind je nog steeds de resten van behanglijm. Gelukkig heb je geen geavanceerde vaardigheden of dure hulpmiddelen nodig om behang te verwijderen.

Verplaats eerst al uw meubels weg van de muren en bedek de vloer. Het verwijderen van behang wordt rommelig. Meng vervolgens heet water en zeep (je kunt ook zuiveringszout en azijn toevoegen) en spons de oplossing over een klein deel van de behanglijm. Zodra de lijm zacht is, gebruikt u een plamuurmes en een doek om de lijm te schrapen en weg te vegen. Als de lijm echt aan de muur kleeft, probeer dan een in de handel verkrijgbare behangverwijderaar te gebruiken. Ten slotte kunt u het meubilair restaureren of de muren voorbereiden op schilderen zodra de lijm van de muur is.

Kun je behanglijm afschuren?

Als de behanglijm lastig te verwijderen is, kunt u de lijm schuren met schuurpapier korrel 100. Het kan echter zijn dat u wat ruwe plekken krijgt en dat u gipsplaatmodder moet gebruiken om die plekken te repareren.

Beschadigt Peel and Stick Wallpaper muren?

Schil- en plakbehang (ook wel verwijderbaar behang genoemd) heeft een kleeflaag, waardoor het gemakkelijk van de muur te verwijderen is. Het is echter essentieel om de muur goed voor te bereiden voordat u het behang aanbrengt, zodat het verwijderingsproces moeiteloos verloopt. Met reiniging en primer kunt u de wanden goed voorbereiden. Het is voor welk merk dan ook bijna onmogelijk om 100 procent schadevrij behang te garanderen, omdat er zoveel variabelen zijn.

Hoeveel behang heb ik nodig voor één muur?

Als je maar één muur behang gaat aanbrengen, heb je genoeg rollen nodig om de klus te klaren.

Ten eerste heb je het vierkante gedeelte van de muur nodig. Je kunt de oppervlakte berekenen door de breedte en hoogte van de muur te meten en deze getallen vervolgens met elkaar te vermenigvuldigen. En daar heb je het totale gebied dat je moet bestrijken.

De meeste rollen bevatten 25 tot 28 vierkante meter behang. Neem het totale aantal vierkante meters en deel dit door 25. En dat is het aantal rollen behang dat je nodig hebt om de muur te bedekken.

Hoe een muur voor behang te meten

Het enige wat je nodig hebt is een meetlint en een rekenmachine om een muur te meten. Eerst moet u de hoogte meten: het plafond tot aan de plint of de vloer. Vervolgens moet u de breedte meten, van hoek tot hoek. Vermenigvuldig vervolgens deze twee getallen met elkaar om de totale oppervlakte van de muur te krijgen. Aan de hand van dit getal kunt u berekenen hoeveel rollen behang u nodig heeft.

Voeg een pop toe aan je ruimte met modern behang

Modern behang kan zoveel stijl en design toevoegen aan elke ruimte. Fris je op en creëer een prachtige kamer met deze moderne behangideeën.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook