15 ideeën voor een multifunctionele kantoor-/werkruimte

15 ideas for a multipurpose office/work space

Meestal kun je je niet helemaal losmaken van je werk, dus moet je het mee naar huis nemen. Of het nu iets zeldzaams is of iets dat je de hele tijd doet, je hebt nog steeds een ruimte nodig waar je kunt werken. Maar wat gebeurt er als je geen ruimte hebt voor een kantoor? Nou… daar heb je eigenlijk niet een hele kamer voor nodig, zodat je kunt improviseren. Multifunctionele ruimtes zijn zeer praktisch en functioneel in elk huis. Hier een paar ideeën.

Het betreft een vrijstaand gastenverblijf met een grote familiekamer en tevens een hoekkantoorruimte. Het gastenverblijf is eigenlijk heel geschikt omdat het je de rust geeft die je nodig hebt tijdens het werken. In dit geval is de werkruimte in een hoek georganiseerd, waar veel natuurlijk zonlicht door de ramen en grote deuren naar binnen valt.

15 ideas for a multipurpose office/work space

Als je geconcentreerd bent, maakt het niet eens zoveel uit waar je bent. Als je een ruime keuken hebt, kun je die net zo goed gebruiken als tijdelijk kantoor. Je kunt het keukeneiland gebruiken als bureau of als eettafel als je die in de keuken hebt staan. Het kan zelfs best gezellig zijn om daar te werken.

Dining room office

Dit is een klein kantoor, georganiseerd in een ruimte die gedeeltelijk in de woonkamer is geïntegreerd. Het is privé genoeg om je te laten werken, maar het is niet volledig gescheiden van de rest van de kamers, zodat je ook met de anderen kunt communiceren en je een deel van de groep kunt voelen.

Office design

Wees creatief en gebruik wat je tot je beschikking hebt. Zo kunnen de grote keukentafels naast elkaar geplaatst worden en zo een extra groot bureau vormen. Haal ze in de woonkamer en maak van de ruimte een kantoor. Je hebt alleen wat stoelen nodig en als je al een boekenkast in de woonkamer hebt staan, heb je daar ook de perfecte inrichting voor.

Maar je hoeft niet per se de hele kamer te veranderen als je wat ruimte nodig hebt voor je werk. Als je slim bent en van tevoren nadenkt, kun je één muur van de kamer als werkplek gebruiken. Plaats een lang bureau langs de muur, voeg een stoel of twee toe, enkele planken boven het bureau en je hebt de perfecte werkomgeving.

Playroom office

Je kunt ook een kleine werkruimte integreren in het ontwerp van de woonkamer, terwijl het een deel van het geheel lijkt. Uw wandmeubel kan bijvoorbeeld een hele muur bedekken, ook als er een raam in zit. Zo kun je de ruimte voor het raam inrichten als jouw minikantoor. U beschikt dan over voldoende natuurlijk licht en verstoort de algehele inrichting van de kamer niet.

Living room office design

Hetzelfde kun je doen met een andere muur, deze keer zonder raam. Je kunt de ruimte voor het bureau gebruiken als opbergruimte en je kunt planken of vakken toevoegen. De stoel kan bij de bank passen en het wandmeubel kan als opbergmeubel worden gebruikt, maar ook als bureau.

Open floor plan office

Als je een open plattegrond hebt, moet er voldoende ruimte zijn voor een bureau en een stoel. Je kunt ze naast de eetruimte, in een hoek, voor het raam of waar je maar wilt plaatsen. Probeer meubels te gebruiken die dezelfde stijl volgen en een uniform en doorlopend interieur te creëren.

Als je echt geen vrije ruimte hebt in een van de kamers, kun je improviseren en een klein kantoor voor jezelf bouwen in de gang. Een klein deel van een muur zou voldoende moeten zijn. Het kan de muur zijn die grenst aan het kledingrek. U kunt ook wat ruimte besparen door een hangende opbergkast boven het bureau te plaatsen. Eén portie kun je gebruiken voor je kantoorbenodigdheden en de rest voor andere spullen.

Understairs office

De ruimte onder de trap zou ook fijn zijn. Het is een ruimte die meestal ongebruikt blijft, dus je zou er eigenlijk iets nuttigs van kunnen maken. Dit kleine hoekgedeelte moet groot genoeg zijn om een klein bureau met een stoel en misschien zelfs wat wandplanken in te plaatsen.

Veel mensen werken het liefst in de slaapkamer. Het is een ruimte waar ze zich op hun gemak voelen en waar ze zich kunnen concentreren. Je moet echter een manier vinden om beide gebieden op een harmonieuze manier te integreren, zodat ze niet met elkaar botsen. U kunt uw kleine werkplek integreren in de opbergwand of u kunt een meer informele werkruimte creëren.

Colest office

Als je slaapkamer een inloopkast heeft, kun je die ruimte opofferen en er een werkruimte van maken. Het zou klein zijn, maar het zou voldoende moeten zijn. En het beste is dat je hem kunt verstoppen als hij niet nodig is, zodat je slaapkamer zoals altijd gezellig en uitnodigend blijft.

Closet office

Hier is nog een voorbeeld van een zeer efficiënte manier om een kast te gebruiken. Dit is een woonkamerkast en hij is groter dan die in de slaapkamer. Een paar planken aan de muren, een bureau met geïntegreerde opbergvakken en een stoel toverden de kast volledig om tot een kantoor.

Wanneer je een kleine woning hebt, kun je de ruimte slim benutten door te kiezen voor multifunctioneel meubilair. Zo kun je een polyvalente ruimte creëren waar het mediameubel ook als bureau kan dienen en waar een tafeltje kan dienen als ontbijtruimte, werkruimte of leeshoek.

Attic office

De keuken blijft nog steeds een favoriete plek voor socialisatie, werk, entertainment en oosterse activiteiten. Wees dus creatief en breid een gedeelte van de toonbank uit, zodat je deze kunt gebruiken als je op je laptop moet werken. Je hebt alleen een barkruk nodig en het gaat goed. Je kunt zelfs twee van dergelijke ruimtes hebben. Het kan handig zijn voor de kinderen en ze kunnen in de keuken komen als ze hulp nodig hebben bij het huiswerk of als ze gewoon wat gezelschap willen.

Dit is een kantoor in een woontoren. Het is eigenlijk een studeerkamer die tevens dienst doet als leeszaal. Door de ronde vorm van de kamer kon een balie langs de muur worden gewikkeld en konden twee werkruimtes in de structuur worden geïntegreerd. Aan beide uiteinden zijn boekenkasten geplaatst en de kamer is als een toevluchtsoord voor concentratie en ontspanning.

Bronnen afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook