15 keukenbehangontwerpideeën voor elke stijl

15 Kitchen Wallpaper Design Ideas for Every Style

Wilt u uw keuken een beetje opfleuren? Omdat er zoveel alternatieven voor keukenbehang op de markt zijn, is het gemakkelijk om een ontwerp te vinden dat past bij uw stijl en de inrichting van uw huis.

15 Kitchen Wallpaper Design Ideas for Every Style

Tegenwoordig zijn er patronen en kleuren die bij elk ontwerp passen. Het valt niet te ontkennen dat werkbladen, achterwanden en plafondtegels veel voorkomende kenmerken zijn in moderne keukens.

Ondanks het feit dat het alle drie uitstekende opties zijn, is het essentieel om naar andere ideeën te kijken. In tegenstelling tot de woonkamer, slaapkamer of eetkamer kun je met behang in je keuken een prachtig design creëren dat ook geschikt is voor huurders.

In deze gids bekijken we enkele keukenbehangontwerpen die u misschien zou willen proberen.

Waar u op moet letten bij een keukenbehangontwerp

Gemak van onderhoud

Ease of Maintenance

Sommige experts suggereren dat het installeren van traditioneel behang in een vochtige omgeving, zoals de keuken, de moeite niet waard is. Met wat marktonderzoek kom je erachter dat behang een uitstekende aanvulling is op elke keuken en de ruimte volledig kan transformeren.

Bepaal om te beginnen of een specifiek keukenbehang eenvoudig schoon te maken is. Tegels en verf blijken praktischer voor het opruimen na een maaltijd. Als u van koken houdt, moet u daarom rekening houden met het materiaal dat is gebruikt om het behang dat u overweegt te maken.

Traditioneel behang wordt, zoals we allemaal weten, snel vuil en verliest zijn mooie glans. Vanwege hun dunheid hebben oudere behangpapieren ook de neiging om vieze geuren op te vangen. Als gevolg hiervan moet u opties op basis van stof of overdreven textuur vermijden, omdat zich vuil kan ophopen in de embossingtextuur.

Duurzaamheid

Kitchen wallpaper design

Sommige experts suggereren dat het installeren van traditioneel behang in een vochtige omgeving, zoals de keuken, de moeite niet waard is. Met wat marktonderzoek kom je erachter dat behang een uitstekende aanvulling is op elke keuken en de ruimte volledig kan transformeren.

Bepaal om te beginnen of een specifiek keukenbehang eenvoudig schoon te maken is. Tegels en verf blijken praktischer voor het opruimen na een maaltijd. Als u van koken houdt, moet u daarom rekening houden met het materiaal dat is gebruikt om het behang dat u overweegt te maken.

Traditioneel behang wordt, zoals we allemaal weten, snel vuil en verliest zijn mooie glans. Vanwege hun dunheid hebben oudere behangpapieren ook de neiging om vieze geuren op te vangen. Als gevolg hiervan moet u opties op basis van stof of overdreven textuur vermijden, omdat zich vuil kan ophopen in de embossingtextuur.

Patroon

Pattern & Color

Door bijpassende kleuren en patronen in de keuken te kiezen, creëer je een rijke sfeer. Om de keuken groter en het plafond groter te laten lijken, kies je voor patronen met koelgekleurde achtergronden. Welnu, er is nu een breed scala aan behangontwerpideeën beschikbaar. Sommige zijn een echte adrenalinestoot, terwijl andere vrij eenvoudig zijn in hun ontwerpen en patronen.

Je kunt kiezen voor iets eenvoudigs en gezelligs of iets kleurrijks en energiek dat de sfeer in de ruimte zal verlichten, afhankelijk van wat je van je keukenbehang verwacht. In deze gids leert u hoe u kleuren en patronen voor uw keuken kiest op basis van het ontwerp, de inspiratie en de afmetingen.

Hulpmiddelen die u nodig hebt om keukenbehang te installeren

Trapladder Schaar Meetlint Potlood Mes Behanglijm Egaliseergereedschap Naadroller

15 keukenbehangideeën voor uw keukenruimte

Creëer een rustiek baksteenaccent achter de afzuigkap

Rustic Wallpaper AccentLNC Thuis

Je kunt de afzuigkap opvrolijken door er een rustiek baksteenaccent in te verwerken. Het is een mooi alternatief voor de gewone tegel-backsplash. Dit kan een aanvulling zijn op de rest van de inrichting van uw keuken en de afwerking van het werkblad, terwijl het ook karakter toevoegt aan de indeling van het assortiment.

Voor huurders: overweeg een Peel and Stick-behang

Peel & Stick WallpaperMercurius-mozaïeken

Veel huurders raken geïnspireerd door dit leuke keukenbehangontwerp. Traditioneel behang heeft een aparte lijm nodig, terwijl schil- en plakbehang met slechts een beetje lijm of zelfs helemaal geen lijm aan elk oppervlak kan hechten.

Het gemak waarmee je het behang kunt verwijderen zonder het onderliggende oppervlak te beschadigen, is een ander voordeel dat je wilt overwegen. Huurders die in de toekomst willen verhuizen, vinden het hierdoor aantrekkelijk. Het is ook ideaal voor showdoeleinden.

Match uw achterwand met het aanrecht in de keuken

Backsplash DesignBacksplash.com

In de wereld van keukendecorontwerpen is een achterwand vooral bedoeld om functioneel te zijn. Als de toon er echter een beetje afwijkend uitziet, kunt u ervoor kiezen om deze te laten samensmelten met het aanrecht. Het is gemakkelijk om uw achterwand te transformeren door keukenbehang te kiezen met een textuur die overeenkomt met die van het aanrecht, zonder al te veel uit te geven.

Behang aan de achterkant van uw kasten

Cabinetry WallpaperBetere huizen

Kasten zijn een blikvanger in elke keuken, maar hun interieur krijgt weinig aandacht. Door keukenbehang te installeren, kunt u de kasten nieuw leven inblazen. Hoewel er een heleboel behangideeën zijn waar je op kunt vertrouwen, kies er dan een die niet te glamoureus is qua kleur en patroon. De achtergrond moet het bestek en de borden in de kast verlichten. Dit idee is ook ideaal voor een open keuken met planken.

Verlicht de voorraadkast met een behang met fruitthema

Fruit-Themed WallpaperMegan Pflug-ontwerpen

Afgezien van het ontbijthoekje, zou een behang met fruitthema er geweldig uitzien in de voorraadkast. Als uw voorraadkast bijvoorbeeld effen witte muren heeft, zou het bovenstaande behang al uw basisvoedselvoorraden benadrukken. Het is een mooi behang dat je voorraadkast een mooie subtiele uitstraling geeft.

Gebruik een helder patroon op uw keukenplafond

Kitchen Ceiling WallpaperBetere huizen en tuinen

Naast de muren zou het aanbrengen van behang op het plafond een gewaagde zet zijn, vooral als je architectonische onvolkomenheden wilt verbergen. Toch moet het oppervlak van uw plafond glad zijn. Een vleugje kleur, gecombineerd met trendy stijlen en patronen, zou het keukenplafond groter laten lijken.

Kies een medium toon voor het keukenhoekje

Medium tone wallpaperDomino-tijdschrift

Bij het maken van een ontwerpplan kan één muur van uw keukenhoek worden behangen om een mooi aandachtspunt te creëren. Gebruik aantrekkelijke en functionele kleuren in de keukenruimtes om de esthetische waarde van het hoekje nog indrukwekkender te maken. Wees een beetje fantasierijk bij het kiezen van een patroon. Laat een ontwerp dat u aanspreekt, zoals dit pittoreske ontwerp, uw stijl laten zien in uw ontbijthoek.

Kies de Terrazzo Trend als je een beperkt budget hebt

Terrazzo Kitchen WallpaperJulia Baya

Terrazzo bestaat uit stukjes marmer, graniet, glas en andere materialen gecombineerd met een bindmiddel en wordt gebruikt voor vloer- of wanddecoraties. Er zijn keukenbehangontwerpen die op terrazzo lijken, en de meeste huiseigenaren kiezen ze in plaats van het echte werk, omdat het plaatsen ervan aan de muur prijzig en tijdrovend zou zijn. Marmerbehang lijkt qua textuur en uiterlijk ook sterk op het terrazzo-type.

Ga op zoek naar een kleurrijk bloemenbehang

Floral WallpaperNoords leven in kleur

Met kleurrijk bloemenbehang tover je jouw keuken om tot een lichte en vrolijke ruimte. De foto hierboven is een klassiek voorbeeld waar je inspiratie uit kunt halen. Het ziet er geweldig uit, vooral als je potplanten in je keuken hebt staan. Een bloemrijk behang geeft je open keuken een levendige en vrolijke uitstraling, zeker als deze groot genoeg is voor een eettafel.

Maak een doe-het-zelfbehang voor de koelkastdeur

Pastel Colors Terrazzo WallpaperInstagram

Als je een saaie koelkast hebt, overweeg dan om deze op te fleuren met verwijderbaar behang. Het is een eenvoudige doe-het-zelfzaak die je niet veel geld kost, en het behang kan eenvoudig worden afgepeld. Zoek naar verwijderbare of tijdelijke behangopties bij het winkelen voor behang, omdat u het misschien wilt verwijderen om een andere print uit te proberen.

Retoucheer het keukeneiland met een grafisch behang

Kitchen Island WallpaperEen prachtige rommel

Het installeren van behang in welk ontwerp dan ook dat tot je verbeelding spreekt, is een manier om het lege canvas van een geheel witte, minimalistische eilandkeuken aan te kleden. Afgezien van het toevoegen van enkele mooie stoelen, is de kans groot dat uw eilandkeuken wel wat renovatie kan gebruiken.

Het dichte patroon op deze foto vult de beperkte ruimte in de keukenmuur met kleur en vitaliteit zonder overdreven te zijn, en de laminaatvloer helpt de balans in evenwicht te brengen.

Creëer een boerderijlook met krijtachtige kleuren

Chalk-Style WallpaperOntwerp café

Een krijtachtig behang geeft de wow-factor in de keuken in een kamer die kennelijk eigendom is van een nostalgische liefhebber. Grootschalige patronen kunnen nogal gewaagd zijn, dus het is een slim idee om de helft van een muur te gebruiken om te voorkomen dat deze te imposant wordt. Als uw keuken hoge plafonds heeft, wilt u naast de muren ook een behangpatroon in krijtstijl kiezen dat de ruimte niet krap doet aanvoelen.

Blaas de keukenmuren nieuw leven in met een muurschildering

MuralBehangtip

Muurschilderingen kunnen worden gebruikt om een gedurfd vleugje kleur toe te voegen en de keuken nieuw leven in te blazen. Zelfs als je nog nooit met een muurschildering hebt gewerkt, zijn ze eenvoudig aan te brengen in vergelijking met verf. Er is ook een ruime collectie muurschilderingen om uit te kiezen.

Met fotobehang kunt u uw muren versieren met elke gewenste afbeelding. De afmetingen van de muren in de keuken heb je alleen nodig als je van een foto behang wilt maken of een kunstwerk naar keuze wilt ombouwen.

Accessoires voor uw minimale kitchenette

Kitchenette WallpaperIdeeën voor woondecoratie

Hoewel de charme van een klein huis of appartement onmiskenbaar is, kan het gebrek aan voldoende keukenruimte een afschrikmiddel zijn. Als u rondkijkt, zult u merken dat er een grote verscheidenheid aan behangopties is die uw kitchenette groter en aantrekkelijker kunnen laten lijken. We raden aan om in uw kleine keuken lichte kleuren te gebruiken, zodat deze breder lijkt.

Voeg een kanten randafdruk toe naast de wandtegels

Border Print WallpaperIk bespioneer DIY

Geschilderde muren, vinylbehang en stencilranden vervangen nu de traditionele typen. Het toevoegen van een kanten randprint aan elke muur in uw keuken kan deze meteen een modieuze flair geven. Het gebruik van een decoratieve muurrand die je kunt afpellen en plakken, maakt het vrij eenvoudig schoon te maken en te verwijderen.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kun je keukentegels behangen?

De meerderheid van de experts is het erover eens dat het opnieuw bedekken van een muur met behang over keramische tegels niet het perfecte idee is. Behangen over de tegels is een leuke optie voor huiseigenaren die het uiterlijk van hun keuken willen veranderen. Behang kan worden aangebracht op gladde, niet-poreuze oppervlakken zoals tegels, betonblokken of synthetische laminaatpanelen.

Voor veel van deze oppervlakken is voeringpapier nodig, een blanco muurbedekking die een vlak oppervlak biedt voor standaardbehang. Een solide wandvoorbereiding is de sleutel tot efficiënt behangen, ongeacht de ondergrond. Meeldauw, vet, vlekken en losse verf moeten allemaal van de muur worden verwijderd voordat u een behang naar keuze aanbrengt.

Moeten mijn kasten matchen met het behang?

Kasten kunnen helderder of donkerder zijn dan het behang, of matchen. Het hangt allemaal af van de indruk of sfeer die u wilt creëren. Donkerdere kleuren kunnen een krachtig statement maken, terwijl lichtere kleuren een ruimte helder, schoon en tijdloos kunnen laten lijken.

Het is vermeldenswaard dat het veranderen van de kleur van uw muren weliswaar eenvoudig is, maar het veranderen van de kleur van uw keukenkastjes niet. Lichtere kleuren creëren een gevoel van visuele ruimte, terwijl donkere kleuren een gevoel van intimiteit creëren. Als uw keuken veel natuurlijk licht en helder behang heeft, kan een donkere kast nodig zijn om contrast toe te voegen.

Kan ik een traditioneel behang gebruiken?

Bij traditioneel behang moet u de behanglijm op de muur aanbrengen voordat u het behang ophangt, of op de achterkant van het behang aanbrengen. Er zijn verschillende klassieke behangopties beschikbaar als u een textuur zoals een grasdoek, luxe papier of een specifieke print of kleur wilt. Traditioneel behang is echter enigszins permanent. Het verwijderen van het behang is een gedoe. Het verwijderen van behang kan eeuwen duren en de keukenmuren beschadigen.

Laatste gedachten

Wallpapers worden steeds populairder in alle aspecten van het keukenontwerp. Vroeger werd behang alleen gebruikt in woon- en slaapkamers. Die dagen zijn al lang voorbij. Vanwege de voortdurende vooruitgang op het gebied van behangontwerp en -technologie zijn de opties veranderd in veel meer dan alleen achterwandafdekkingen in keukens.

Behang is ideaal voor mensen die willen breken met traditionele keukenmuurontwerpen, omdat het aanpasbaar is en eenvoudig om mee te werken.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook