11 ideeën voor huisdecoratie in herfstkleuren voor een seizoensboost

11 Fall Color Home Decor Ideas for a Seasonal Boost

Terwijl het weer afkoelt en de bladeren beginnen te veranderen, gaan onze gedachten over op leuke manieren om herfstkleuren aan onze binnenruimtes toe te voegen.

Zoals elke herfst bepalen kleuren als terracotta, rijk okergeel, schemerig bruin en rustgevende salie het kleurenpalet, maar wees niet bang om de boel te veranderen met vurig rood, dramatisch marineblauw of kalmerende lavendel.

11 Fall Color Home Decor Ideas for a Seasonal Boost

Naar welk kleurenpalet u ook in de stemming bent, wij hebben een aantal geweldige manieren waarop u deze kleuren in uw huis kunt integreren zonder uw basiskleurenschema te veranderen.

Ideeën voor woondecoratie in herfstkleuren

Door herfstkleuren in uw interieur te integreren, creëert u een uitnodigende sfeer die de schoonheid van het seizoen weerspiegelt.

1. Zacht textiel in herfstkleuren

Soft Textiles in Fall ColorsLee Design Group LLC

Een van de gemakkelijkste en meest luxueuze manieren om herfstkleur aan je interieur toe te voegen is met zacht textiel zoals dekens en plaids. Je kunt dit ook gebruiken als een kans om een nieuwe trend uit 2023 te omarmen, die met dit zachte textiel luxe aan je huis toevoegt.

Een zachte, oranje wollen deken die aan het voeteneinde van het bed is gedrapeerd, zorgt voor een extra behaaglijke laag die je door het koude herfstseizoen heen zal dragen.

2. Hang een herfstkrans op

Hang a Fall WreathLisa Furey-interieurs

Herfstkransen ademen alles uit wat we leuk vinden aan de herfst: bont blad, levendige bessen, nubby eikels en seizoensbloemen. Hoewel herfstkransen ideaal zijn voor binnen- en buitendeuren, mogen ze niet tot deze locatie worden beperkt.

Je kunt ook grote en kleine herfstkransen ophangen aan binnen- en buitenmuren, aan ramen, langs de trap, aan poorten, langs schuttingen, aan brievenbussen of aan hoge hoofdeinden.

3. Een seizoenskleed

A Seasonal RugLewis/Schoeplein architecten

Omarm het herfstdecor op uw vloer door een vloerkleed met seizoenskleuren op te nemen. Dit lijkt misschien een extreme verandering in je interieur, maar het is gemakkelijk om een groot statement te maken zonder alles te veranderen.

De sleutel is om een gebied te kiezen dat impact zal hebben, maar niet een gebied dat verandering in andere elementen zal afdwingen. Een kamer zoals een foyer, badkamer en bijkeuken zijn goede opties. Je kunt ook een herfstkleurig vloerkleed in een grotere kamer plaatsen als je verf- en meubelkleuren daarbij passen.

4. Pompoenen en ander oogstdecor

Pumpkins and Other Harvest DecorKleinschalige landschapsarchitectuur

Pompoenen toevoegen aan je interieur is een van de gemakkelijkste manieren om de typische herfstlook te krijgen. Pompoenen, kalebassen en andere oogstdecoraties zoals tarweschoven en herfstbladeren zijn eindeloos veelzijdig omdat ze in zulke bonte vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Je kunt pompoenen verwerken in een prachtig display voor de voordeur, tafeldecoraties, vormsnoeien en raamarrangementen. Snijd samen met je gezin pompoenen en maak leuke en stijlvolle lampen die je trots kunt tentoonstellen voor Halloween.

5. Herfstbloemen

Fall FlowersSlow Flowers LLC

Je kunt herfstbloemen in elke kamer integreren om prachtige herfstkleuren, maar ook natuurlijke schoonheid en textuur te injecteren. Maak eenvoudige maar effectieve bloemstukken met herfstbloemen en bladeren zoals chrysanten, zonnebloemen, dahlia's, goudsbloemen, asters, bessen en herfstbladeren.

Voeg verse herfstbloemen toe aan bloembakken. Creëer een levende krans met een oasebasis en verse bloemen voor een speciaal feest. Houd er rekening mee dat deze krans maar een paar dagen meegaat, dus plan dienovereenkomstig. Je kunt ook kiezen voor een aantal hangende potten met herfstbloemen, zoals moeders, om je veranda of patio op te fleuren.

6. Kussens gooien

Throw PillowsHistorische concepten

Sierkussens zijn een van de makkelijkste woondecoratieartikelen die je tijdens het wisselende seizoen kunt verwijderen. Heb niet het gevoel dat je een volledige verandering naar oranje en bruin moet aanbrengen om herfstkleuren op te nemen.

Denk in plaats daarvan buiten de gebaande paden en voeg donkere perzik, diepe aubergine, roestige gebrande sienna en lichtbruine kleuren toe aan je kussenmix. Voeg ze toe aan de inrichting van uw woonkamer of slaapkamer, of voeg ze toe aan een schommelbank aan de voorzijde, waar u de kleuren kunt veranderen zonder gehinderd te worden door andere stoffering.

7. Herfstknutselprojecten

Fall Craft ProjectsEva van Designs

Herfstknutselprojecten zijn leuk om met kinderen te doen en ze zijn een uitstekende decoratie voor je huis in herfstkleuren. Kies ambachten zoals spandoeken, slingers, kransen, tafeldisplays, naamkaartjes en pompoenprojecten.

Er zijn prachtige knutselwerken met herfstthema voor zowel kinderen als volwassenen, en u zult er zeker een vinden die uw kleurenpalet met herfstthema zal verbeteren.

8. Tafelmiddenstukken

Table CenterpiecesZonnig interieurontwerp

De herfst belichaamt de verandering van warm naar koud weer, waardoor onze gedachten zich richten op het comfort van het gezellige binnenklimaat. Maak van de gelegenheid gebruik om gedenkwaardige maaltijden te creëren met prachtige herfststukken op tafel.

Kies een rustieke container zoals een betonnen of metalen urn of zelfs eenvoudige stenen potten als basis van uw middelpunt. Als de container dit nodig heeft, knip dan een stukje oase af zodat deze in de container past en laat deze in water weken, of vul hem anders gewoon met water. Voeg seizoensbloemen, bladeren en pompoenen toe aan de container.

Vul rond het middenstuk in met kleine pompoenen en kalebassen, bladeren, eikels en dennenappels. Voeg orkaanbollen en kaarsen toe voor avondbijeenkomsten.

9. Muurkunst

Wall ArtLaurie Gorelick-interieurs

Kies een prominente plek in uw huis om seizoensmuurkunst tentoon te stellen. Je kunt de muurkunst en de kleur van de kamer een paar keer per jaar veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat je de inrichting in deze kamer niet beu wordt.

Heb niet het gevoel dat u het wiel opnieuw moet uitvinden door nieuwe wanddisplays te kopen. Kies in plaats daarvan een paar stukken die je leuk vindt en ruil ze een paar keer per jaar.

Benadruk de nieuwe kleurveranderingen door deze te accentueren met sierkussens of ander zacht textiel dat u gemakkelijk kunt veranderen.

10. Geruit textiel

Plaid TextilesHistorische concepten

Geruite stoffen zijn het ideale patroon om de herfst te verwelkomen en de winter door te komen. Bewaar deze spullen in het voorjaar en de zomer, dan zien ze er net zo gezellig uit als je ze volgend jaar aan het begin van de herfst tevoorschijn haalt.

Gebruik geruite patronen op incidentele stoelbekleding, kussenslopen, dekens, raambekleding en tie-backs, stoelhoezen en tafellinnen. Leg plaids in allerlei verschillende kleuren en patroongroottes op elkaar voor een leuke en eclectische look.

11. Display vooringang

Front Entrance DisplayMelissa Gerstle-ontwerp

Ga er helemaal voor door seizoenskleuren toe te voegen aan uw vooringang. Zorg voor een seizoensdecor met grote displays van pompoenen, urnen gevuld met herfstbloemen en bladeren, en een opvallende kransdisplay. Markeer op speciale avonden uw loopbrug met votieven om de weg te verlichten.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook