15 prachtige doe-het-zelf-salontafels

15 Beautiful DIY Coffee Tables

De salontafel is het element dat alle andere meubels in de woonkamer samenbrengt en speelt dus een zeer belangrijke rol. Dit legt een enorme druk op degene die het ontwerp kiest. Maar hier is een idee: in plaats van erop te rekenen dat iemand anders uw woonkamer tot een stijlvolle en huiselijke ruimte zal verheffen, waarom zou u dan niet degene zijn die dat doet met een doe-het-zelf-salontafel?

Salontafel van koperen buizen.

15 Beautiful DIY Coffee Tables

Dit is een salontafel van koperen buizen en om hem te maken, moet je eerst de buizen op 4 poten afsnijden. Spuit vervolgens de MDF met witte verf, breng schilderstape aan en breng de gekleurde verf aan. Bevestig ten slotte de poten en de salontafel is compleet. {Te vinden op designsponge}.

Log Slice-salontafel.

Coffee table

Voor een vleugje rustieke schoonheid in de woonkamer kun je een houtsnijtafel maken. Eerst moet u de boomstam aanschaffen en vervolgens een stuk van 5 inch voor het tafelblad snijden. Geef het een mooie gladde afwerking en breng drie lagen acryl aan ter bescherming. Bevestig de poten en dat is alles. {Gevonden op seakettle}.

Pallet-salontafel.

Pallet glass ontop coffee table

Een ander eenvoudig project is het maken van een salontafel van een houten pallet. Haal de onderste rij eraf en knip deze iets in als de afmetingen je niet bevallen. Til de pallet een beetje op met wat stukken hout en bevestig de wielen. Leg dan een stuk glas op de tafel en je bent klaar. {Te vinden op katrinaleechambers}.

Industriële salontafel.

Industrial side table

Als de inrichting van je woonkamer een salontafel met een industrieel design vereist, dan is deze perfect. Om het te maken, knipt u 4 poten en 8 rails af vanuit L-hoeken. Zorg ervoor dat de uiteinden glad zijn. Verbindt de poten met de rails met bouten en moeren en bevestig vervolgens een stuk multiplex aan de basis om het tafelblad te maken. {Te vinden op lowes}.

Draad salontafel.

Wire coffee table

101685560 web

101685565 web

Deze salontafel ziet er zo goed uit dat het moeilijk te geloven is dat het een doe-het-zelf-project is. Het is gemaakt van draaddek en kabelbinders. Voor het tafelblad wordt een acrylplaat gebruikt. Schuur het vel om het glad en troebel te maken en plaats het op het draaddek met de geschuurde kant naar beneden. {Te vinden op lowes}.

Van rommel naar salontafel.

Tiffany Co spray painted steamer trunk

Oude stammen zijn erg mysterieus en erg mooi, dus je kunt je gemakkelijk voorstellen hoe je een perfecte salontafel zou maken. Een optie is om de kofferbak een make-over te geven en te verven. Maak eerst de stammen schoon, breng dan een basislaag witte spuitverf aan, laat deze drogen en breng de gekleurde verf aan. {Te vinden op diyshowoff}.

Oude deur salontafel.

Old door coffee table

Andere dingen kunnen ook worden hergebruikt als salontafels. Deze tafel was bijvoorbeeld ooit een deur. Om iets soortgelijks te maken, knip je de deur open en gebruik je de overgebleven stukken om de zijkanten van de tafel te maken. Voeg vervolgens nog een stuk hout toe aan de bodem om de plank te maken. De deurknop is optioneel. {Te vinden op killerbdesigns}.

Draadspoel

Spool table

Dit is een metalen kuip en salontafel met draadspoel. Een spoeltop is een perfect element om op een salontafel te gebruiken. Het vormt een geweldig rond tafelblad. Voor de basis was de metalen kuip ook een goede keuze. Samen geven deze elementen de tafel een rustiek-industriële uitstraling. {Te vinden op lizmarieblog}.

Krat salontafel.

Crate coffee table

Je kunt ook een salontafel maken van dingen die normaal gesproken weggegooid worden, zoals houten wijnkratten. Van 4 kratten kun je een mooie tafel maken. Beits ze, schroef ze op hun plaats en bevestig ze aan het frame. Het is eigenlijk zo eenvoudig. {Gevonden op eerlijkdyea}.

Geschilderde houten stronken.

Painted stump coffee table

Boomstronken zijn altijd interessant omdat ze allemaal uniek zijn. Een salontafel gemaakt van een boomstronk is dus natuurlijk ook een uniek exemplaar. Eerst moet je een boomstronk vinden die je leuk vindt, ervoor zorgen dat hij mooi op de grond staat, hem schilderen en in de woonkamer plaatsen. {Gevonden op thriftyandchic}.

Houten spoel salontafel.

Spool

Voor deze tafel moet je eerst een oude houten spoel vinden. Maak het schoon, maak een paar gaten, steek er pluggen in en beits of schilder het. Je kunt hem gebruiken als salontafel, maar ook als unieke boekenkast. De deuvels bakenen opbergvakken af waarin je boeken, tijdschriften en allerlei andere dingen kunt opbergen. {Te vinden op thecrafterscottage}.

Teruggewonnen houten salontafel.

Reclaimed wood coffee table

Deze prachtige salontafel heeft een hele mooie vintage charme. Het is gemaakt van hout van een oude poortdeur. Het werd uit elkaar gehaald en de stukken werden vervolgens gebruikt om het frame voor de tafel te maken. het tafelblad is van glas waardoor je het hele stuk van bovenaf kunt zien. {Gevonden op salvagedior}.

Bakstenen salontafel.

Brick log coffee table

De salontafel met boomstronken was erg interessant, maar het kan lastig zijn om een boomstronk van dat formaat te vinden. Het vinden van kleinere is echter iets eenvoudiger. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salontafel van berkenhout? knip de boomstammen allemaal even groot en bevestig ze vervolgens aan het frame. {gevonden op bhg}.

Kippenkrat salontafel.

Crate chicket

Een oude kippenkrat zie je tegenwoordig niet meer elke dag. Het heeft geen nut meer als je rekening houdt met het beoogde doel, maar het kan nog steeds worden hergebruikt als bijvoorbeeld een salontafel. Bevestig eenvoudig de wielen aan de houten basis en dat is alles. {Te vinden op de site}.

Wijnvat salontafel.

Wine barrel

Zoals we eerder hebben vermeld, zijn wijnvaten zeer veelzijdig en zien ze er altijd geweldig uit als ze als meubelstuk worden gebruikt. Een wijnvat verander je eenvoudig in een salontafel door simpelweg een glazen tafelblad toe te voegen. Als het vat te groot is, kun je het op maat knippen. {Te vinden op champagneblog}.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook