Carrara-marmeren werkbladen voor klassieke schoonheid

Carrara Marble Countertops for Classic Beauty

Werkbladen van Carrara-marmer zijn een populaire keuze vanwege hun tijdloze elegantie en natuurlijke uitstraling. Carrara-marmer wordt al eeuwenlang in Europese huizen gebruikt voor werkbladen en achterwanden, maar het is een relatief recente toevoeging in Amerikaanse huizen. Het werd voor het eerst populair in Amerikaanse keukens in de eerste helft van de 20e eeuw. Sindsdien is Carrara-marmer de afgelopen jaren een van de meest populaire keuzes voor werkbladen geworden. Dit is een van de meest universeel populaire natuurstenen die er bestaan, en er zullen altijd bewonderende fans zijn.

Ondanks zijn schoonheid is Carrara-marmer een problematischer materiaal voor werkbladen dan andere keuzes. In dit artikel nemen we je mee door de basisprincipes, zodat je begrijpt waar je aan begint voordat je investeert in een marmeren aanrechtblad.

Carrara Marble Countertops for Classic Beauty

Wit Carrara-marmer is een klassieke keuze voor werkbladen, maar voor sommige mensen of situaties is het niet de beste optie.

Pluspunten:

Uiterlijk – Carrara-marmeren werkbladen hebben een traditionele en elegante uitstraling die moeilijk te evenaren is. De nerven zijn aantrekkelijk en brengen een natuurlijke textuur in de keuken of badkamer. Wederverkoop – Het gebruik van deze steen op het aanrecht in de keuken of badkamer kan de waarde van uw huis verhogen en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Levensduur – Met het juiste onderhoud kan marmer vele jaren meegaan en mooi blijven. Kosten – Carrara-marmer is een van de goedkoopste soorten marmer. Als u marmeren werkbladen wilt hebben, is dit een kosteneffectieve keuze. Voorbereiding op het koken – Marmer blijft koel aanvoelen, dus het is een geweldig werkoppervlak. Het is echter niet bestand tegen alle hitte, dus plaats geen hete pot op het marmeren oppervlak.

Nadelen:

Krassen en vlekken – Carrara-marmer is een zacht en poreus materiaal dat gemakkelijk te deuken en te krassen is. Het zal ook vlekken veroorzaken als u tomatensaus of wijn op het aanrecht achterlaat. Etsen – De afwerking van het marmer zal etsen of dof worden als zure stoffen zoals citroensap op het aanrecht achterblijven. Kosten – Vergeleken met werkbladen van andere soorten zoals hout, laminaat en kwarts, zijn werkbladen van Carrara-marmer duur. Onderhoud – Deze werkbladen zijn niet onderhoudsarm, maar vereisen constant onderhoud om er mooi uit te blijven zien.

Marmer is een metamorfe steen die in de loop van de tijd aan enorme druk is blootgesteld. Het begint als kalksteen en wordt door herkristallisatie omgezet in een hardere en dichtere steen. Carrara-marmer wordt gewonnen in de bergen in de Carrara-regio van Italië en is een van de meest voorkomende marmersoorten in huisontwerp.

Carrara-marmer voor werkbladen kent vele namen, zoals wit Carrara-marmer of bianco Carrara. Carrara-marmer heeft een witte of lichtgrijze achtergrond met overal vederlichte grijze aders. Geen twee platen zien er ooit hetzelfde uit, omdat sommige een dramatischere adering hebben dan andere. Dit betekent dat het van cruciaal belang is om uw marmer uit dezelfde plaat te halen als u Carrara-marmer voor werkbladen kiest.

Carrara-marmer lijkt qua uiterlijk op het dure Calacatta-marmer en Calacatta-goudmarmer, maar Carrara-marmer is een van de goedkoopste soorten wit marmer. Toch verhoogt de uitstraling van luxueuze werkbladen van Carrara-marmer de stijl van elke keuken of badkamer.

Zorgzaam

Carrara Marble Countertops

Werkbladen in een drukke keuken of badkamer kunnen tegen een stootje, maar als u er voorzichtig mee omgaat, kunnen uw werkbladen van Carrara-marmer jarenlang prachtig blijven.

Onderhouden met een sealer

Zorg ervoor dat u uw marmeren werkbladen regelmatig, of minstens één keer per jaar, afdicht. Een kit is niet moeilijk aan te brengen. Zorg er eerst voor dat het aanrecht schoon en droog is. Vervolgens met een zachte doek een penetrerende kit aanbrengen. Laat het aanrecht drogen voor gebruik.

Hou het schoon

Het belangrijkste is om de werkbladen vrij te houden van dingen die ze kunnen etsen of bevlekken. Veeg de toonbanken elke dag schoon om er zeker van te zijn dat ze droog en schoon zijn. Gebruik niet regelmatig schuurmiddelen.

Behandel vlekken en etsen

Als uw werkbladen geëtst of bevlekt zijn, gebruik dan een agressievere en gespecialiseerde reiniger om deze vlekken te verwijderen. Nadat u zo goed mogelijk hebt schoongemaakt met een sterker schoonmaakmiddel, moet u het gebied dat u hebt schoongemaakt opnieuw afdichten. Gezoete werkbladen van Carrara-marmer verbergen meer onvolkomenheden dan gepolijst marmer.

Vermijd agressieve chemicaliën

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen die zuur bevatten of zure stoffen zoals citroensap of azijn op het aanrecht laten liggen. Deze stoffen zullen het oppervlak van het aanrecht snel etsen en de afwerking beschadigen of dof maken.

Voorkom schade

Voorkom actief schade aan je werkblad door bij het werken met messen altijd snijplanken te gebruiken. Gebruik ook onderzetters of kookplaten voor heet kookgerei. Marmer is gevoelig voor krassen en hitteschade, dus het voorkomen van schade is van cruciaal belang. Afbrokkelen en barsten komen ook vaak voor op marmeren werkbladen. Wees voorzichtig bij het hanteren van zware voorwerpen rond de Carrara-werkbladen en neem waar mogelijk preventieve maatregelen.

Leer leven met imperfecties

Carrara-marmer zal in de loop van de tijd onvolkomenheden ontwikkelen, maar dit maakt deel uit van een algehele patina die op zijn eigen manier aantrekkelijk kan zijn. Leer deze patina waarderen door te accepteren dat de slijtage van het aanrecht deel uitmaakt van een veelgebruikte en geliefde keuken.

Carrara marmeren werkbladontwerpen

Marmer is een luxe toevoeging aan elke kamer van het huis. Carrara-marmer is een populaire toevoeging aan de keuken, maar de opties voor aanrechtbladen in de badkamer van Carrara-marmer zijn ook prachtig. We hebben een aantal prachtige afbeeldingen verzameld, zodat u inspiratie kunt opdoen.

Carrara-marmeren keukenwerkbladen en decoratieve achterwand

Carrara marble kitchen countertops and decorative backsplashStijl mij mooi

Werkbladen van Carrara-marmer zijn een tijdloze optie, maar ze kunnen er ook fris en modern uitzien. Deze eigenaren hebben het klassieke uiterlijk van marmeren toonbanken en witte kasten gecombineerd met deze prachtige mozaïektegels. Deze tegels en werkbladen passen goed bij het warme textuurdecor, zoals de jaloezieën en houten vloeren.

Carrara witmarmeren werkbladen met aardetinten

Carrara white marble countertops with earthy tonesBiggen

Het contrast van deze middentinten groene kasten met de witte Carrara-marmeren werkbladen is opvallend. De ontwerper heeft aardse elementen toegevoegd, waaronder de geweven schansen en mand, om de gladheid van de toonbanken en de achterwand in evenwicht te brengen.

Een marmeren achterwand met werkbladen van Carrara-marmer

A marble backsplash with Carrara marble countertopsDe Keuken

Een doorlopende marmeren plaat is ook populair als achterwandoptie. Het eenvoudige en no-nonsense uiterlijk van deze achterwand vormt een aanvulling op de platte en moderne kaststijl in deze keuken.

Werkbladen van wit Carrara-marmer

White Carrara marble countertopsBritse standaard

Geef uw keuken een rustige, verfijnde uitstraling met een combinatie van wit marmer en donkerblauwe kasten. De sleutel tot deze look is een gevoel van openheid en ruimte. De witte open planken smelten samen met de witte muren en de marmeren werkbladen, waardoor een harmonieus kleurenverhaal ontstaat.

Carrara-marmer voor een luxe badkamer

Carrara marble for a luxurious bathroomTori Rubinson-interieurs

In deze badkamer gebruikt de ontwerper een mix van Carrara-marmer op elk beschikbaar oppervlak, waardoor het een weelderige maar toch eenvoudige uitstraling krijgt. Gouden armaturen, het heldere element van het ontwerp, worden gebruikt als reserveaccenten.

Marmeren werkbladen in een modern keukendesign

Marble counters in a modern kitchen designBella Vie-interieurs

Deze keuken heeft een modern en strak ontwerp met kasten met platte voorkant en lederen handgrepen. De zachtgrijze kleur weerspiegelt de nerven in het marmer en zorgt voor contrast met de witte metrotegelachterwand.

Carrara-marmer laminaatwerkbladen

Carrara marble laminate countertopsSarah Jane Interieurs

Carrara-marmer valt voor sommigen misschien buiten de prijsklasse, maar u kunt een laminaatoptie overwegen. Deze keuken is van blogger/ontwerper Sarah Jane Christy. Ze koos ervoor om voor het laminaatwerkblad een dik laminaat, marmerlook-alike met een halvemaanvormige rand te gebruiken. Deze keuze betekent dat er geen zichtbare ruwe rand is, waardoor een authentieker marmeren uiterlijk ontstaat.

Carrara-marmer in een historisch geïnspireerde badkamer

Carrara marble in a historic inspired bathroomMax Rollitt

Deze badkamer is een ontmoetingsplaats tussen oud en nieuw in de stijl van modern-traditioneel. De huiseigenaren hebben de slanke en op maat gemaakte spiegels gecombineerd met een weelderige ijdelheid. Het samenspel tussen de donkere mahoniehouten kaptafelbasis en het witte Carrara-blad is effectief.

Een aanrecht van Carrara-marmer

Everything and the kitchen sinkdeVOL Keukens

Naast het gebruik van marmer voor een aanrecht, verhogen marmeren spoelbakken het uiterlijk van de keuken. De afvoerleidingen op het aanrecht die naar de spoelbak leiden, zijn zowel praktisch als elegant.

Wit Carrara-marmer in eigentijds design

White Carrara marble in contemporary designEén Koningslaan

Wit marmer past bij veel huisontwerpstijlen: modern, traditioneel en boerderijachtig. Het ziet er ook prachtig uit met een strakke en luchtige, eigentijdse stijl. De geweven hanglampen en barkrukken brengen een comfortabele warmte in het strakke design.

Klassieke boerderij met wit Carrara-marmer

Classic farmhouse with white Carrara marbledeVOL Keukens

Een van de voordelen van marmeren werkbladen is hun tijdloze karakter. Ze zien er prachtig uit in veel verschillende stijlen, ook in deze traditionele keuken. Het contrast tussen de elegante werkbladen en de eenvoudige schudkasten is opvallend.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook