15 tips voor het organiseren van wasruimtes om u te helpen stress te verminderen

15+ Laundry Room Organization Tips To Help You Reduce Stress

Door de wasruimte te organiseren, bespaart u tijd en geld. Een georganiseerde wasruimte vermindert stress. Hoeveel tijd u ook besteedt aan het wassen van kleding, u moet van uw wasruimte een comfortabele ruimte maken.

15+ Laundry Room Organization Tips To Help You Reduce Stress

Het is niet ongebruikelijk dat een wasruimte rommelig is. Om dit te voorkomen, bekijk de volgende tips voor het organiseren van wasruimtes en bijkeukens die kunnen helpen. Laten we, voordat we beginnen, eens kijken naar de evolutie van de wasruimte.

De geschiedenis van de wasruimte

In 1934 werd in Fort Worth, Texas, de eerste wasserette in de VS voor het publiek geopend. Voordien wasten mensen thuis hun kleding met een handslinger.

Maandag was de populaire dag om kleding te wassen. Op dinsdag was het strijken van kleding gebruikelijk. Tegenwoordig zijn exploitanten van muntwasapparatuur van mening dat zaterdag de populairste dag is voor het publiek om hun kleding te wassen.

In 1937 zag de komst van de automatische wasmachine. Tegen de jaren vijftig werd de wasmachine voor thuis een standaard huishoudelijk apparaat. George Sampson vond de eerste moderne automatische wasdroger uit.

Vóór wasruimtes werden wasmachines en drogers in keukenruimtes bewaard. Voor huizen met kelders werden de ruimtes geïmproviseerde wasruimtes. In 1970 had 36 procent van alle eengezinshuishoudens een wasmachine. Ondertussen beschikte minder dan tien procent van de Amerikaanse huishoudens over een automatische wasdroger.

Een wasruimte, ook wel bijkeuken genoemd, werd in de jaren 80 een populair woonelement. Amerikaanse huizen waren groter, dus ze hadden de ruimte.

Hoe organiseer ik mijn wasruimte?

How Do I Organize My Laundry Room

Een typische wasruimte heeft een standaard wasmachine en droger. In de kamer is ruimte voor planken. Hoewel het niet klein is, is het handig als je het georganiseerd houdt.

Codevereisten voor wasruimte

Laundry Room Code Requirements

Wasruimtes moeten codes volgen die ongelukken helpen voorkomen en het brandrisico verminderen. Als je een bijkeuken wilt bouwen, volg dan de eisen en specificaties. Doet u dat niet, dan krijgt u problemen als u uw woning wilt verkopen.

Wasruimte ruimte

De ingang van uw huis moet breed genoeg zijn om uw wasmachine en droger in en uit uw huis te kunnen verplaatsen. Als uw wasruimte zich op de tweede verdieping bevindt, moet uw trappenhuis breed genoeg zijn om de wasmachine en droger naar boven te dragen.

Om de apparaten naar boven te dragen is een breedte van 45 inch nodig om een bocht van 90 graden te kunnen maken. Bovendien moeten de deuren van de wasruimte minimaal 32 inch breed zijn.

Wasmachine- en drogerinstallatie

Washing Machine And Dryer Installation

Als je wasmachine en droger naast elkaar staan, heb je een horizontale ruimte van 150 cm of anderhalve meter nodig. De meeste machines zijn 33 inch, maar voeg zes inch toe voor slangen en ontluchting. Houd ook rekening met een centimeter ruimte aan elke kant van de apparaten. Hierdoor worden geluid en trillingen verminderd.

Als het een model met bovenlader is, heb je 18 inch boven de wasmachine nodig, zodat je de deur kunt openen. Gebruik ook geen verlengsnoer als stroombron, omdat dit een overtreding van de code zou zijn.

Wat is het verschil tussen GFCI- en AFCI-bescherming?

Stopcontacten in wasruimtes moeten GFCI-bescherming en AFCI-bescherming hebben. GFCI betekent aardlekschakelaar. AFCI betekent Arc Fault Circuit Interrupter. Ze zijn belangrijk voor de bescherming tegen brand en elektrische schokken.

Ventilatieopeningen voor wasruimte

Zorg er bij het ontluchten van uw wasruimteapparatuur voor dat u de juiste materialen gebruikt volgens de codespecificaties. Het beste ontluchtingsmateriaal dat u kunt gebruiken, is de stijve buis van onbrandbaar materiaal. Het heeft een gladde binnenafwerking. Ze helpen de opbouw van het interieur te verminderen.

Gegalvaniseerd aluminium of aluminium buizen zijn goed omdat ze niet roesten. Uw wasruimte heeft luchtcirculatie nodig om ervoor te zorgen dat uw apparaten gezond blijven. De lucht koelt ze na elk gebruik af. Een goede ventilatie garandeert ook de brandveiligheid.

Hoe organiseer ik mijn wasruimte?

How Do I Organize My Laundry Room?

Voor wasruimtes met een standaard wasmachine en droger heb je extra ruimte voor planken. Planken en kasten voor de wasruimte helpen uw wasruimte georganiseerd te houden.

Deurplanken in de wasruimte

Het eerste dat u misschien wilt doen, is planken aan de achterkant van de deur ophangen of monteren. Dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat de ruimte er verzorgd uitziet.

De planken boven de deur zien er ook geweldig uit. Je kunt ze gebruiken om kleding, handdoeken of wasgoed in op te bergen. Ze worden geleverd in rekken of in waterdichte zakjes.

Hoge planken met kaststang

High Shelves With Closet Rod

Hoge planken verdwijnen en kunnen een kamer groter laten lijken. Gebruik deze truc om extra opslagruimte te hebben en dingen uit het zicht te houden. Afhankelijk van je voorkeur kun je open planken of kasten met deuren hebben. Het gaat erom of u het gemakkelijke gemak van open planken of gemakkelijk toegankelijke kasten wilt.

Bouw een aanrecht

laundry room Build A Countertopinstagram.

U kunt een aanrechtblad bouwen door een houten plaat bovenop uw wasmachine en droger te plaatsen. Wat u uiteindelijk zou kunnen doen, is minstens één poot aan de zijkant bouwen om de tafel te ondersteunen. Je kunt eraan werken zonder dat de apparaten worden verstoord. Het is ook ideaal voor het opvouwen van wasgoed.

Stapelbare wasmachine / droger

Stacking Washer/Dryer

Het stapelen van wasmachines en drogers is een ruimtebesparende optie. Het ziet er ook modern uit. U kunt het 'toonbank'-veld niet gebruiken, maar u kunt later een toonbank toevoegen door de apparaten te stapelen.

Wasruimte winkelwagen organisator

Waskarren zijn er in twee versies. Er zijn kleine karretjes die tussen of naast je wasmachine en droger schuiven. En er zijn ook grotere waskarren met een aanrechtblad voor het opvouwen van kleding.

De grootste van de twee is geweldig als je de ruimte hebt, maar de kleinere is perfect voor het opbergen van je wasmiddel en wasverzachter als je hem niet gebruikt.

Organisatie-ideeën voor kleine wasruimtes

How Do I Organize My Small Laundry Closet

De organisatie van de wasruimte helpt u bij het wassen en schoonmaken van uw kleding. Als u meer een wasruimte heeft dan een wasruimte, zoekt u naar manieren om ruimte te besparen en uw wasruimte niet alleen extravaganter en georganiseerder te maken.

Vouw, rol niet

Terwijl het oprollen van handdoeken al jaren een trend was, is het opvouwen nu helemaal terug van weggeweest. Het is vooral trend om handdoeken weer op te vouwen omdat het zoveel ruimte bespaart. Oprollen ziet er goed uit, maar het vouwen van handdoeken bespaart veel meer ruimte.

Op deze manier kun je de plankruimte van één handdoek met een tiental handdoeken innemen.

Klassieke neerklapbare strijkplank

Classic Pull-Down Ironing Board

De uittrekbare strijkplank is een grote ruimtebesparing. Als je kleding strijkt, is dit noodzakelijk. Je kunt kleding ook op een strijkplank vouwen.

Kleine wasruimte voor kledingopslag

store clothes away from laundry roomInstagram

Als je met een kleine ruimte werkt, overweeg dan om het wasgoed in een andere kamer op te bergen. Met handdoeken bewaar je ze bijvoorbeeld in een badkamer. Keukendoeken kun je in de keuken of de badkamer kwijt, afhankelijk van waar je de meeste ruimte hebt.

Ladderrekken

Ladderrekken zijn een slimme manier om van alles op te bergen. Omdat het decor van een boerderij trending is, zijn ladderrekken ook trending. Je kunt je kleine waskast er op zijn best uit laten zien en tegelijkertijd ruimte besparen.

Planken achter de deur

Je hebt het je misschien niet gerealiseerd, maar de ruimte achter de deur van je wasruimte is een essentiële opbergruimte. Je kunt een aantal ondiepe planken bouwen en deze aan de muur bevestigen.

DIY-sponshouder

Een spons kan een schimmelmagneet en een bron van geur zijn. Na gebruik van een spons gooien de meeste mensen deze in de gootsteen, maar dat is een slecht idee. Als je een zeef hebt, bevestig deze dan aan je gootsteen en maak er een sponshouder van. Hierdoor kan de spons drogen zonder schimmel aan te trekken. Bovendien gaan ze langer mee.

Hoe kan ik mijn wasruimte efficiënter maken?

How Can I Make My Laundry Room More Efficient

Wasruimtes kunnen moeilijk zijn om de was te doen als ze niet georganiseerd zijn.

Wasgoot

Hoe dit werkt, is dat er een parachute is bevestigd aan de gangen op de bovenverdieping of zelfs aan de slaapkamers die naar de wasruimte leiden.

Dit werkt niet goed voor huizen met één verdieping en niet voor slaapkamers beneden. Als je slaapkamers en badkamers boven zijn en de wasruimte beneden, kan dit handig zijn.

Wascentrum

Een wascentrum is een plek die lijkt op een keukeneiland met een aanrecht en veel opbergruimte. Hier haalt u uw spullen en doet u het grootste deel van het opvouwen van de was.

Wasruimtemanden met gesloten deksel

Closed Lid Hampersinstagram

Het organiseren van de wasruimte omvat het sorteren van uw wasgoed in witte en gekleurde was. Het is een goed idee. Vergeet denim niet te scheiden. Het is niet alleen het sorteren van belangrijk wasgoed, maar het sluit ook de deksels van de wasmand, omdat dit de lelijkheid en de geur kan wegnemen. U kunt houtskoolzakken toevoegen om de kamer te zuiveren.

Alles op armlengte

Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt om in de was te wassen zich op armlengte bevindt. Dit bespaart tijd en maakt het doen van de was gemakkelijker. Als uw wasruimte groot is, is het de moeite waard. Gebruik de rest van de ruimte voor opslag.

Hoe organiseer ik mijn bijkeuken?

How Do I Organize My Utility Room

Als het om bijkeukens of bijkeukens gaat, kan het hectisch worden. Er zijn overal voorraden, en als het een modderkamer is, dan is die naam niet voor niets aan deze kamer gegeven.

De allesbak

Een allesbak is iets voor je gezin en niet voor gasten. Het kan de stress helpen verminderen die gepaard gaat met het hebben van een groter gezin. Elke avond voor het slapengaan pakt iedereen alles wat van hem is en bergt het op. Dit werkt goed en voorkomt dat dingen verloren gaan of op de verkeerde plek terechtkomen.

De bank

The bench is available in a utility roominstagram

De bank staat beschikbaar in een bijkeuken waar u en uw gasten hun schoenen kunnen uittrekken. Het kan ook handig zijn als u ergens mee bezig bent en even moet gaan zitten. Als het niet in gebruik is, kan het als plank worden gebruikt.

Meestal moet je het als bank gebruiken en open houden. Het hoeft niet groots of luxe te zijn. Er moet plaats zijn voor één persoon, en aangezien deze daar een paar minuten zal blijven, heeft hij geen kussen nodig.

Het schoenenrek

Utility room with shoe rack

Het schoenenrek is bedoeld voor het opbergen van vuile schoenen. Een van de beste plekken om deze schoenen op te bergen is onder de bank. Je kunt een apart schoenenrek bouwen. Maar probeer het gebruik van een mand voor schoenen te vermijden, zoals vaak wordt gedaan. Dit is rommelig en zorgt ervoor dat laarzen op delicatere schoenen kunnen worden geplaatst.

Het bord

Het enige wat je nodig hebt is een markeerbord met een kalender en ruimte om notities te schrijven die je gezin kan lezen. Voor wasruimtes kan het handig zijn om instructies toe te voegen over hoe u de was moet doen. Laat in de bijkeuken notities voor elkaar achter en controleer de agenda's en schema's voor familie-evenementen.

Boven koelkastkast

Als uw wasruimte een koelkast heeft, profiteer dan van de ruimte erboven door een koelkastkast te installeren. Je kunt de kleur van de kast matchen met de koelkast. Het zou een geweldige plek zijn om wasmiddel en schoonmaakmiddelen op te slaan.

De toekomst van de wasruimte

De recente veranderingen in de manier waarop wasruimtes zijn ontworpen, zijn beïnvloed door kleinere apparaten. Wasmachines en drogers maken ook niet zoveel lawaai. Omdat automatische wasmachines en drogers stil zijn, komen wasruimtes tegenwoordig dichter bij de hoofdslaapkamers. Een populaire voorspelling heeft gesuggereerd dat wasruimtes verouderd zullen raken. En een andere trend combineert de wasruimte met een andere ruimte, zoals de hal.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Wat zijn enkele vintage wasruimteaccessoires?

Wasruimtes in vintage-stijl zijn populair. Door hun ontwerp kunnen vintage accessoires een kamer met een saaie reputatie verlevendigen. Een wasruimte is functioneel. De meeste mensen denken er misschien niet aan om er vintage flair aan toe te voegen.

Gekleurd hout, rieten en tweedehands meubilair uit het midden van de eeuw zouden uw wasruimte een extra dimensie geven. Je kunt decoraties aan de muren toevoegen, zoals oude filmposters of zwart-witfoto's.

Zal GFCI beschermen tegen bliksem?

GFCI biedt bescherming tegen aardfouten, zoals elektrische tekorten. Een overspanningsbeveiliging beschermt tegen blikseminslag of stroomuitval. Overspanningsbeveiligers met ingebouwde aardlekschakelaarbeveiliging zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten.

Heeft u een afvoerputje nodig in een wasruimte?

De IPC-code schrijft niet voor dat er een vloerafvoer in een wasruimte moet worden geïnstalleerd. Vloerafvoeren helpen echter waterschade te voorkomen, zowel in uw bijkeuken als in de rest van uw huis.

Waarom ruikt mijn wasruimte naar rioolwater?

Rioolgassen die methaan bevatten, zijn giftig en brandbaar. Als uw wasruimte naar rioolwater ruikt, bel dan een loodgieter. Het repareren van waterleidingen met een rioolprobleem is geen doe-het-zelf-huishoudelijk project. Inspecteer uw waterkranen en AC-openingen om er zeker van te zijn dat ze niet verstopt zijn.

Is de wasruimte veilig tijdens een tornado?

De locatie van uw wasruimte bepaalt of het veilig is tijdens een tornado. Als de kamer ramen heeft of is verbonden met een garage, is deze niet veilig tijdens een tornado.

Tips voor de organisatie van de wasruimte Conclusie

Wanneer u uw wasruimte aanpast, kunt u profiteren van de volledige ruimte. Je kunt voor elk hoekje en gaatje een doel vinden, waarbij je 100 procent van de ruimte gebruikt. Het organiseren van uw wasgoed zou wel eens het beste huishoudelijke doe-het-zelf-project kunnen zijn dat op u wacht. Zodra je de ruimte omdraait, zul je merken dat je leven gemakkelijker zal zijn.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook