16 ontwerpideeën voor tuinhuisjes waaruit u kunt kiezen

16 garden shed design ideas for you to choose from

Tuinhuisjes zijn heel gebruikelijk en dat komt door hun meerdere functionaliteiten. Ze kunnen worden gebruikt voor het opbergen van alle spullen waar je in huis geen ruimte meer voor hebt, maar vooral voor tuinbenodigdheden en gereedschap. Ze worden ook vaak gebruikt voor hobby's. Ze zijn als een mini-huis voor al uw collectiestukken en memorabilia, als een toevluchtsoord voor persoonlijke spullen. Bovendien zijn tuinhuisjes ook prima werkplaatsruimtes. En aangezien hun functionaliteit van persoon tot persoon en van type tot type varieert, geldt dat ook voor hun ontwerp.

16 garden shed design ideas for you to choose from

We gaan beginnen met een heel eenvoudig tuinhuisje. Het is eigenlijk een oppotloods en is, zoals de meeste schuren, van hout gemaakt. Het heeft een zeer eenvoudig ontwerp en structuur en beschikt zelfs over een overdekte buitenruimte, zodat u buiten kunt werken en al het gereedschap bij de hand hebt, zelfs als het weer niet zo vriendelijk is.

White shed

Dit is een heel mooie schuur en past bij het hoofdgebouw dat oorspronkelijk in 1887 door J. Merrill Brown werd ontworpen. In feite is het een miniatuurversie van het hoofdgebouw. De gekozen kleuren voor de buitenkant zijn eenvoudig maar mooi en ook het dak is charmant. Het heeft een zeer chique uitstraling en lijkt op een bijgewerkte, elegantere versie van de hierboven gepresenteerde schuur.

Garden shed 1

Bij het bouwen van een schuur is het belangrijk om deze twee jaar later voor ogen te kunnen hebben. Dat komt omdat tuinhuisjes echt mooi zijn en hun volledige potentieel bereiken als ze omgeven zijn door prachtige groene vegetatie. Deze opslagloods is daar een perfect voorbeeld van. De kleuren die voor de buitenkant zijn gekozen, zorgen er ook voor dat hij in de omgeving kan worden geïntegreerd.

Dat kan natuurlijk ook door er een paar hangplanten of muurklimplanten aan toe te voegen. In dit geval zijn de kleine details niet zo belangrijk. Het is het totaalbeeld dat telt. Dit tuinhuis heeft ramen, waardoor het interieur licht is en het is gebouwd om te dienen als atelier of werkruimte.

Rock garden

Door het landschap rondom deze schuur lijkt het alsof het deel uitmaakt van een sprookje. De kleuren helpen daar ook bij. Door de combinatie van rood en wit krijgt het een typische stallook en maakt het dak het plaatje helemaal compleet. Het is alsof je naar een huis kijkt vanuit een schattig computerspel. Al die kleurrijke planten, gras en die rotsen maken het geheel nog mooier.

Wood garden shed

En we zijn terug bij eenvoudiger ontwerpen. Dit tuinhuisje heeft een gevelbeplating van populierenhout, hergebruikte ramen en zelfgemaakt hardware voor schuurdeuren. Maar deze eenvoud is niet het enige charmante detail dat de schuur bijzonder maakt. Deze heeft ook een groendak, een niet gebruikelijk element bij bijgebouwen en losse, kleine constructies.

Dit is nog een tuinhuisje/miniatuurhuis. Het heeft zelfs een deur en ramen, net als een gewoon huis. Het was oorspronkelijk in tasstaat, maar het is gerestaureerd en in zijn oude schoonheid gebracht. Ook de oorspronkelijke charme bleef behouden en de schuur doet momenteel dienst als gereedschapswerkplaats met de potentie om een atelier te worden.

Middle garden shed

Dit tuinhuis neemt zijn naam zeer serieus. Hij staat midden in de tuin en valt op door zijn schattige witte design. Het is een mooie aanvulling op het landschap en bovendien zeer functioneel. Hij is ideaal voor het opbergen van al het tuingereedschap en dient ook als comfortabele werkruimte en een heerlijke plek om te ontspannen en vrienden te ontvangen.

Angle shed

Dit is een schuur die mooi in het landschap integreert. Het heeft een steil aflopende daklijn en lijkt op de hoeken van vogelhuisjes, uiteraard op een grotere schaal. Ook al is het klein in vergelijking met andere tuinhuisjes die we tot nu toe hebben gezien, het biedt nog steeds ruimte voor ontspanning en vermaak, maar deze keer in de vorm van een heel mooie ruimte met een wit houten hek en een paar comfortabele stoelen.

Wood sun garden shed

Deze structuur is heel anders dan alle tot nu toe gepresenteerde schuren. Allereerst is het eigenlijk geen schuur, maar gewoon een constructie met een ontwerp dat lijkt op dat van een schuur, maar dan wel eentje waar je dwars doorheen kunt lopen. Toch is hij perfect om tuingereedschap in op te bergen en heeft hij een eenvoudige, rustieke charme. Het beeld wordt gecompleteerd door het stenen pad dat naar deze pseudo-schuur leidt.

Antique garden shed

Dit is een schuur met een zichtbaar gotisch gevoel. Deze indruk wordt gegeven door de boogramen, maar ook door de algehele antieke uitstraling. De schuur heeft een dakbedekking van gestempeld metaal en hangende planten aan de gevel en het aangrenzende dak, dat ook dezelfde versleten, antieke uitstraling heeft.

Big garden shed

Uiteraard kunnen tuinhuisjes ook een uitgebreider ontwerp hebben. Deze beschikt bijvoorbeeld over een veranda. Het is een relatief gebruikelijk element en het is geweldig in het geval van die schuren die dienen als stille en kalme ruimtes waar je gewoonlijk naartoe gaat om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Het is leuk om zoiets op je eigendom te hebben. Deze schuur heeft zelfs uitzicht op niet alleen de tuin maar ook op de heuvels.

Tudor garden shed

Ook al zijn tuinhuisjes doorgaans constructies van één verdieping, er is geen regel die zegt dat je dat niet kunt veranderen. Neem bijvoorbeeld deze schuur. Het is een structuur met twee niveaus en de tweede verdieping is een rustige en ontspannende ruimte, zoals een minislaapkamer. In dit geval zijn zowel het interieur- als het exterieurontwerp elegant. De schuur is doordrenkt met natuurlijk zonlicht dat door het dakkapel op de bovenverdieping binnenkomt en de dambordtegelvloer voegt ook een vleugje stijl toe.

Two storey garden shed

Bovendien zijn schuurtjes meestal van hout. Maar ook daar kunt u verandering in brengen als u een uitgebreider plan heeft voor uw tuinhuis. Dit is een bijzonder imposante schuur met gevelbeplating van cederhout en dakspanen en een bakstenen buitenkant, gemetselde stenen treden en een grote deur met bijpassende ramen. Het is een prachtig uitje en je hoeft niet eens ver te reizen om het te bereiken.

Luxury garden shed

Easy garden shed

En omdat we met een eenvoudige schuur zijn begonnen, eindigen we op dezelfde toon. Dit schattige tuinhuisje heeft een zeer mooie, eenvoudige en heldere uitstraling. Het is gemaakt met geprefabriceerde wandpanelen en deuren en ramen die in voorgesneden openingen passen, waardoor het bouwproces zeer snel en eenvoudig is. Dan hoef je het alleen maar te versieren met hangende manden en dozen en prachtige planten toe te voegen.

Bronnen van afbeeldingen: 1, 2, 4, 5, 6 en rest van bhg}.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook