16 technieken voor gazonranden, ideaal voor doe-het-zelf-landschapsarchitectuur

16 Lawn Edging Techniques Great For DIY Landscaping

Een belangrijk onderdeel van elk huis is het landschap eromheen. Gazononderhoud is een pijler van de ervaring van het huisbezit. Bijna alle huiseigenaren hebben individuele randtechnieken voor doe-het-zelf-landschapsarchitectuur.

16 Lawn Edging Techniques Great For DIY Landscaping

Als u een nieuwe huiseigenaar bent die op het punt staat om aan een gazononderhoudsreis te beginnen, lees dan verder. Voor doorgewinterde landschapsspecialisten: blijf hier hangen, want misschien leert u het een en ander over onder meer tuinranden.

In tegenstelling tot een standaard appartement is een huis verbonden met het buitenleven. Bijna alle huizen hebben een soort voortuin. En veel huizen hebben tuinen, patio's, pergola's en andere kenmerken. Voor velen biedt tuinwerk troost aan het einde van een drukke week. Een goede gazonrand en tuinrand geven uw gazon of tuin een fris en schoon uiterlijk.

Geschiedenis van gazononderhoud

De Amerikaanse liefdesrelatie met tuinonderhoud ontwikkelde zich na de industriële revolutie. Gazons waren een teken van rijkdom, omdat het onderhoud ervan duur was.

Pas in 1935, toen Leonard Goodall de eerste elektrische cirkelmaaier bouwde, werd landschapsarchitectuur een Amerikaanse obsessie.

Uit een rapport uit 2021 van de IBIS World Landscaping Services Industry blijkt dat de Amerikaanse gazononderhoudsindustrie meer dan $105 miljard waard is

Wat is het verschil tussen een graskantsnijder en een grastrimmer?

What Is The Difference Between A Lawn Edger And String Trimmer?

Een graskantsnijder of kantentrimmer snijdt en markeert grenslijnen. De tool creëert scheidingen tussen een tuin en trottoirs, opritten of bloembedden. Randen zijn nodig om lijnen vast te stellen en te voorkomen dat gras over de grenzen heen groeit.

Een trimmer vertrouwt op een verticaal draaiend mes om scherpe en schone randen te maken. Gemotoriseerde kantensnijders hebben een geleidingswiel en een roterend mes, waardoor ze gemakkelijk te duwen zijn.

Terwijl handmatige edgers handgereedschap zoals een schop omvatten. Handmatige randgereedschappen zijn goedkoper, maar vereisen meer fysieke arbeid om te bedienen.

Een grastrimmer, of ‘onkruidvreter’, is ontworpen om dik onkruid en ongewenst gras op moeilijk bereikbare plaatsen te maaien. Snoertrimmers werken op elektriciteit, benzine of batterijen.

Het grootste voordeel van een bosmaaier is de mobiliteit. Voor grote landschapsklussen bespaart de tool tijd en kunt u meer bereiken.

Hoe verhoogde bloembedden te maken

Bij bloembedframes bepaal je zelf de maat. Een bed van 15 cm hoog geeft je wortels de ruimte om te groeien.

Meet de lengte van de muren en zaag de planken. Meet en knip 2 x 4s om hoekpalen te maken. Deze zullen de muren ondersteunen. Ze moeten dezelfde hoogte hebben als de muur van het tuinbed. Klem de planken aan elkaar om elke muur te construeren. Plaats de hoekpalen op de wandplanken. Ze moeten gelijk liggen met de uiteinden van de 1,8 meter hoge muren en 1,5 inch terug worden verplaatst van de uiteinden van de kortere muren. Boor geleidegaten en bevestig deze

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook