18 Garageconversie-ideeën om uw huis te verbeteren

18 Garage Conversion Ideas To Improve Your Home

Een eenvoudige garage heeft meer potentieel dan u zich ooit kunt voorstellen. Met een beetje inspanning en verbeeldingskracht kunt u van een koude en sobere plek een gastvrije en vredige garage-ombouw maken. Het eindresultaat is afhankelijk van uw wensen! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar helaas moet je nog met verschillende aspecten rekening houden. Eén daarvan is de hoeveelheid ruimte die je hebt.

18 Garage Conversion Ideas To Improve Your Home

Garage turned into a creative workspace

De andere houdt verband met uw idee over een garageverbouwing. Wat zou jij willen hebben in plaats van een kantoor, een leeshoek, een speeltuin voor je kinderen? Misschien helpen de volgende afbeeldingen u beslissen wat u nodig heeft.

Garageconversies

Garage ConversionsBetdana

Het ombouwen van uw garage tot een meer functionele woonruimte is een fantastische manier om waarde aan uw huis toe te voegen. Van sportscholen voor thuis tot een speelhuis voor kinderen en van cocktailbars tot thuisbioscopen, de mogelijkheden zijn eindeloos voor het ontwerpen van uw garage.

Kosten voor het ombouwen van garages

Garage conversion Design Ideas Bedroom

De kosten voor het verbouwen van uw garage zijn afhankelijk van wat u met de ruimte wilt doen. Heeft u isolatie, sanitair, ramen en ventilatie nodig? De belangrijkste factor is het verkrijgen van de benodigde vergunningen om uw garage te verbouwen. En deze kunnen ongeveer $ 1.000 en meer kosten.

Gemiddeld kan het tussen de $ 6.000 en $ 12.000 kosten voor uw garageconversie. Als u van plan bent er een leefbare ruimte zoals een gastenverblijf van te maken, zult u waarschijnlijk tussen de €20.000 en €50.000 uitgeven. Het verbouwen van uw garage zal echter aanzienlijk goedkoper zijn dan het toevoegen van een aanbouw aan uw huis, omdat u geen fundering hoeft te leggen en nieuwe muren hoeft te bouwen.

Plattegronden voor garageconversie

Garage Conversion Floor Plans

Beslissen hoe u de ruimte in de garage wilt gebruiken, is misschien wel het meest cruciale aspect van een garageverbouwing. Laat uw creativiteit de vrije loop bij het maken van de plattegronden voor uw garage. Of u het nu ombouwt tot een kantoorruimte om thuis te werken of een woonruimte om te verhuren, er zijn talloze mogelijkheden om de ruimte in uw garage te transformeren.

Garageconversie voor en na

Garage Conversion Before and After

Kunt u bevestigen dat uw garage er ongeveer zo uitziet? Vaak wordt een garage gebruikt om alles op te slaan, van kerstversieringen en kampeerspullen tot vuilnisbakken en buitenuitrusting, zoals deze van hdrremodeling. En helaas werd deze garage ernstig beschadigd door meer dan tien jaar verwaarlozing.

could transform your garage into a functional living space

Maar wat als u uw garage zou kunnen omtoveren tot een functionele woonruimte als deze? Deze garage is onherkenbaar na het herstellen van de schade en het reconstrueren van het beschimmelde dak en gevelbeplating. De garage heeft nu een uitnodigende Franse deuringang. Het is nu een ruimte die de eigenaren kunnen gebruiken voor werk of entertainment. En het omliggende erf werd aangelegd met een opslagloods en ideale ruimte voor de afvalbakken.

16 prachtige ideeën voor garageconversie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het verbouwen van uw garage, zoals het kapitaliseren van de bestaande ruimte en het werken met een bestaande structuur. En aangezien veel mensen niet daadwerkelijk in hun garage parkeren, kunt u deze ruimte gebruiken om meer ruimte aan uw huis toe te voegen. Bekijk deze inspirerende garageconversies waarbij eigenaren een lege, koude garage namen en deze transformeerden in een functionele, mooie ruimte.

1. Garage gerenoveerd voor gezinsspel.

garage renovated for family

workout gym in garage

Garage designed for kids

Kinderen zijn altijd vol energie. Waarom leren we ze niet hoe ze deze kunnen kanaliseren op iets dat goed is voor hun gezondheid, zoals sport? Wie weet ontwikkelen ze na verloop van tijd een passie voor sport! Daarnaast zal zo’n plek hun verbeelding stimuleren en hen helpen hun vaardigheden te verbeteren. Klimmen op klimrekken, schommels, touwen, gymmatten, klinkt als een perfecte speeltuin, vind je niet? {Te vinden op menterarchitects}.

2. Gezellig gastenverblijf.

Garage guest house

garage converted into a guest house

Bedroom living room garage house

Bedroom bathroom garage

Wees altijd voorbereid op onverwachte bezoeken! Denk aan je vrienden van buiten de stad. Waar kunnen ze slapen als ze besluiten langs te komen? Maak van uw garage een klein gastenverblijf en u heeft er geen omkijken meer naar. Merk op hoe belangrijk een scheidingswand is in het bovenstaande geval. Gebruikt als tv-meubel, biedt dit ook opbergruimte en architectonische details aan de kamer. {Te vinden op urban}.

3. Stijlvolle lounge met bar.

garage turned into a lounge

Garage house door

garage space with plants

Concrete floor garage design lounge area

Modern Craft Construction is erin geslaagd een prachtige woonruimte te creëren waar ooit een garage was. Ze hebben hun werk zo goed gedaan dat ik niet zou hebben gemerkt dat deze ruimte eigenlijk een garage was. Het ontbreken van ramen in dat gebied en de glazen garagedeur waren de enige die mij aan deze optie deden denken. Dit is een goede plek om met uw gezin een film te kijken of een feestje te geven. Je hebt voldoende ruimte!

4. Ombouw van een garage voor slaapzolders in Santa Barbra.

garage living space

Costal retreat garage conversion kitchen

Costal retreat garage conversion living loft bed

We hebben allemaal een speciale plek nodig waar we onze rust kunnen vinden en onze creativiteit de vrije loop kunnen laten. Deze prachtige loft heeft bijna alles wat je nodig hebt: een slaapgedeelte, een kleine keuken en badkamer, enorme schuurdeuren met een rustieke charme en een prachtige klimplant die frisheid in deze ruimte zal brengen. Zo'n mooie omgeving zou je doen dromen over een eindeloze zomer. {Gevonden op bethdana}.

5. Romantisch toevluchtsoord.

romatic retreat in garage

Wie had ooit gedacht dat een garage zo’n romantische kamer kan worden? Het klamboe boven het bed is de belangrijkste attractie. Ik kan me alleen maar een frisse luchtstroom voorstellen die speelt met die witte gordijnen! {Gevonden op schappacherwhite}.

6. Ontspannende woonkamer om wat tijd door te brengen met uw gezin.

Garage Turned Lounge

Garage Turned Lounge3

Garage Turned Lounge1

Garage Turned Lounge2

Hoe eenvoudig zou het zijn om een afstandsbediening te hebben die ons helpt onze dromen waar te maken met een simpele druk op de knop! Eén ding weet ik zeker: iemands droom is uitgekomen dankzij Kerrie Kelly Designers. Ze verbouwden een garage tot deze prachtige familielounge. Er werd een ethanolhaard toegevoegd die in een rotswand was ingebouwd om een warme en ontspannen sfeer te creëren. De levendig geschilderde items op de planken en deze prachtige gebloemde stoelen zorgen voor een vleugje kleur en zorgen voor een speels gevoel.

7. Verander je garage in een mancave.

Garage man cave

Garage man cave1

Heb je ooit pool, darts of iets anders willen spelen, maar had je geen zin om het huis uit te gaan? Hoe zit het met het ontwerpen van uw eigen ruimte voor dergelijke activiteiten… in de garage? Een pooltafel, darts, een tafelvoetbaltafel, rummy, bordspellen, videogames, ze kunnen allemaal gemakkelijk hun plekje in uw garage vinden. Als je voldoende ruimte hebt, kun je een bar en enkele tafels toevoegen. Hierna hoeft u alleen nog maar uw vrienden te bellen en een onvergetelijke tijd met hen door te brengen.

8. Ombouw van een garage naar een thuisgymnastiek.

Garage home gym

Garage home gym1

Het is tegenwoordig niet zo eenvoudig om in vorm te blijven! We hebben altijd haast, velen van ons werken veel en zijn te druk met nadenken over iets anders dan wat we wanneer moeten eten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we niet genoeg tijd hebben om dagelijks naar de sportschool te gaan. Dus hoe kun je je levensstijl veranderen zonder de hele dag van huis naar je werk te rennen, dan naar de sportschool en dan weer naar huis? Dit is zeker geen manier om in vorm te blijven, maar een manier om elke dag met meer stress om te gaan. Verander uw oude garage in een thuisgymnastiek en verspil geen kostbare tijd en geld meer om naar de sportschool te gaan.

9. Creëer een geschikte werkplek voor u…in uw garage.

garage converted into a working space

Garage home office

Of u nu freelancer, schrijver, schilder of gewoon iemand bent die graag veel tijd op internet doorbrengt, u heeft een goede ruimte nodig om in alle rust uw werk te kunnen doen. Als die plek door jou ingericht en gedecoreerd kan worden, nog beter! Dus ga je gang, denk na over wat je nodig hebt, maak een lijst, koop wat je nodig hebt en verander je garage in een kantoor of een kunstatelier.

10. Verander uw garage in een thuisbioscoop.

turn your garage into a home theater

Garage home cinema

Iedereen houdt van films kijken, het is een ontspannende bezigheid. Een van mijn dromen is om een bioscoop in mijn eigen huis te hebben en filmsessies te organiseren met al mijn vrienden. Als je een filmfan bent met een nutteloze garage… beschouw dit dan als een kans om daar gebruik van te maken. De basisbenodigdheden die je nodig hebt zijn: een groot scherm, goede geluidsapparatuur, een paar comfortabele fauteuils of een grote bank en popcorn.

11. Een thuis voor uw auto

garage home for your car

Vancouver practice Motiv Architects Garage Conversion plywood

Vancouver practice Motiv Architects Garage Conversion craft room

Een verandering in uiterlijk en stijl hoeft niet altijd gepaard te gaan met een verandering in functie. U kunt uw garage transformeren, maar hem toch gebruiken waarvoor hij bedoeld is. Met andere woorden, u kunt hem een upgrade geven en hem van een parkeerplaats veranderen in een thuis voor uw auto. Een inspirerende in deze zin werd gedaan door Motiv Architects die gelamineerd hout gebruikte om deze garage uit Vancouver een make-over te geven en hem er super uitnodigend uit te laten zien.

12. Ombouw van een micro-huisgarage

garage micro home

IM Interior has transformed a garage seating

sleeping and sitting area in garage

IM Interior has transformed a garage kitchen

IM Interior has transformed a garage hanging chair

Het blijkt dat een garage eigenlijk groot genoeg kan zijn om als microwoning te dienen. Het is misschien niet erg ruim, maar je kunt er wel de basiselementen in kwijt, zoals een bed, een keuken, een badkamer en wat opbergruimte. Een succesvolle weergave van een dergelijk project wordt aangeboden door studio IM Interior. Ze transformeerden een garage uit Vilnius, Litouwen, tot een huis van 21 vierkante meter, bekleed met cortenstaal.

13. Vervang het door een klein huis

replace the garage with a small house

modern garage house

Tikari Works has built a half subterranean home kitchen

Tikari Works has built a half subterranean home design

Als het idee om de bestaande garage te gebruiken te veel beperkingen met zich meebrengt, bestaat er ook de mogelijkheid om de garage af te breken en het terrein voor iets anders te gebruiken. Aangezien de oppervlakte erg klein zou zijn, zou je, als je hier een huis wilt bouwen, meer dan één verdieping moeten hebben en een slim ontworpen plattegrond om goed te kunnen functioneren. Je kunt het project van studio Tikari Works bekijken, dat precies dit idee aanpakt.

14. Verander een oude garage in een huis/werkplaats

home and workshop in the garage

US design studio Davidson Rafailidis Garage conversion exterior

US design studio Davidson Rafailidis Garage conversion kitchen

US design studio Davidson Rafailidis Garage conversion doors and floor

Niet alle garages zijn klein. Sommige zijn groot genoeg om er gezellige woningen van te maken en hebben zelfs nog ruimte over voor een werkruimte. Een mooi voorbeeld hiervan is de transformatie van ontwerpers Stephanie Davidson en Georg Rafailidis die een garage uit de jaren twintig ombouwden tot een huis en werkplaats. Het is een gecombineerde ruimte en verrassend groot en luchtig. Van buiten ziet het er vrij rustiek uit, maar van binnen heeft het een moderne en frisse uitstraling.

15. Maak een extra achtertuinhuis

turn the garage into an auxillary house

Seattle architecture firm SHED Garage Loft

Seattle architecture firm SHED Garage sliding windows

Seattle architecture firm SHED Garage stairs

Een ander idee is om de garage te transformeren tot een vrijstaande bijgebouw. Het kan dienen als gastenverblijf als er iemand langskomt en een paar dagen blijft, het kan een kantoor zijn als je thuis werkt of gewoon een extra ruimte zoals een miniversie van je hoofdhuis die je in verschillende andere ruimtes kunt gebruiken. manieren. Wellicht kan dit project van SHED Architecture and Design u inspireren. Om deze ruimte veelzijdiger te maken, kunt u een selectie van basisfuncties en voorzieningen toevoegen, zoals een kitchenette, wat opbergruimte, een zithoek, een bed en een badkamer.

16. Georganiseerde garageverbouwing

organized garage storage

San Diego Garage Conversion garage door

San Diego Garage Conversion design kitchen

Als u van plan bent uw garage te transformeren en er iets anders van te maken, is het goed om niet alleen na te denken over uw behoeften op dit moment, maar ook over andere mogelijke toepassingen van de ruimte in de toekomst. Probeer het veelzijdig te maken, zodat je het indien nodig gemakkelijk kunt transformeren of opnieuw kunt gebruiken. Een goed voorbeeld van een dergelijk project is dat van de studio's Losada Garcia Architects, ModernGrannyFlat en Prismatica. Ze hadden innovatie en flexibiliteit gepland en dat is echt terug te zien in het ontwerp.

17. Ideeën voor het ombouwen van kleine garages

converted garage into art stucio

Art studio 1 1024x675

Art studio 2

Waarom uw garage ongebruikt laten als u er een kunstatelier van kunt maken? Kleine garages zijn de perfecte plek voor het maken van kunst, of het nu gaat om aardewerk of schilderkunst. Bij de conversie van blissinteriors werden ramen toegevoegd om de donkere, vochtige ruimte met helder natuurlijk licht te elimineren. De ramen bieden tevens uitzicht op de achtertuin. Deze garageverbouwing verbeterde de algehele uitstraling van het huis en werd een werkplek voor alle gezinsleden.

18. Verbouwing van garage-kantoor

Garage office conversion

Vóór de verbouwing zag dit eruit als de meeste garages: donker en leeg en gerenoveerd door Anna O'Gorman Architect. Hoewel u uw garage misschien voor opslag gebruikt, blijven garages vaak ongebruikt en staan ze leeg.

office in garage

Office seating

Access to outdoors

Het eindproduct van deze garageverbouwing is een open kantoorruimte met uitzicht op de tuin. Bureau- en zitruimte zijn er in overvloed en bieden zelfs plaats aan een kleine keuken. De blokmuren zijn wit geverfd om de ruimte op te fleuren en zijn voorzien van een waterdichte betonplaat om de vloer te beschermen. Over het geheel genomen is dit een uitstekend voorbeeld van een garageconversie.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Hoe u een garageconversie uitvoert

Als u een garageverbouwing gaat uitvoeren, wilt u er zeker van zijn dat de ruimte comfortabel is. Je kunt dit bereiken door:

1. Isolatie – Het isoleren van de muren en de deur van de garage zorgt voor een consistente, comfortabele temperatuur.

2. Vloerbedekking en verhoging – Veel garagevloeren zijn lager dan de vloeren in uw woning. In sommige gevallen kan het nuttig zijn om de garagevloer te verhogen. En op sommige locaties is het nodig om vloerinstallatie toe te voegen. Het bedekken van de garagevloer met laminaat, hout of vinyl is ook een goed idee voor de esthetiek.

3. Verberg lelijke plekken – Dingen als een boiler, opslag en ovens zijn visueel niet aantrekkelijk. Deze kunt u eenvoudig afdekken met niet-dragende muren.

Hoeveel kost een enkele garageconversie?

Hoe u de ruimte wilt verbouwen, zal de conversiekosten aanzienlijk variëren. Stel dat u van plan bent om van de garage een volledig leefbare ruimte te maken met een badkamer, wasruimte en een keuken. In dat geval besteedt u aanzienlijk meer dan wanneer u het ombouwt naar een ruimte die niet noodzakelijkerwijs loodgieterswerk en elektriciteit nodig heeft.

Gemiddeld kunt u verwachten dat u $ 6.000 tot $ 19.000 uitgeeft aan een garageconversie. Dit omvat ook het veranderen van de garage in een slaapkamer, een fitnessruimte, een speelhuis of een kantoor. Hoe eenvoudiger de conversie, hoe minder het gaat kosten.

Hoeveel waarde voegt een garageconversie toe?

De waarde die uw garageverbouwing aan uw huis toevoegt, hangt van één ding af: Woont u in een gebied waar parkeren prioriteit heeft?

In veel gebieden kan het ombouwen van een garage tot een slaapkamer € 5.000 of meer aan waarde aan uw huis toevoegen. Als u echter in een gebied woont waar het parkeren van uw auto veel voorkomt, kan uw huis waarde verliezen door uw garage te verbouwen.

Hoe ik mijn garageconversie kan verwarmen

Wilt u uw garage verwarmen? Er zijn verschillende manieren om warmte vast te houden en te produceren, waaronder:

Goede isolatie – Verbeterde isolatie houdt uw garage consistent warmer. Isolatie is betaalbaar, doe-het-zelfvriendelijk en een eenvoudig proces.

Elektrische ruimteverwarmer – Moderne kachels zijn energiezuinig en zullen uw elektriciteitsrekening niet veel verhogen. Als je weinig vloeroppervlak hebt, zijn er monteerbare kachels die je aan de muur kunt bevestigen.

Stralingsverwarming – Deze systemen worden in de vloer, muren of plafond van de garage geïnstalleerd om het oppervlak van een ruimte te verwarmen in plaats van de lucht. Dit systeem moet door een professional worden geïnstalleerd en kan vooraf duur zijn, maar heeft na installatie lage bedrijfskosten.

Mini-split-systeem zonder kanaal – Dit systeem omvat een luchtbehandelingsunit die u op de vloer kunt plaatsen of aan de muur of het plafond kunt monteren. Het is de meest comfortabele manier om uw garage te verwarmen, maar de installatie kan kostbaar zijn.

Hoe een garageconversie te isoleren

Het isoleren van uw garageombouw is een must voor comfort en constante temperaturen. Er zijn een aantal verschillende soorten isolatie waarmee u rekening kunt houden bij uw verbouwing, waaronder:

– Steenwolmatten en dekens

– Katoenen matten

– Losgevulde glasvezel

– Losgevulde cellulose

– Structurele geïsoleerde polystyreenpanelen

– Polyisocyanuraat structurele geïsoleerde panelen

Sommige isolaties zijn gemakkelijker te installeren dan andere, en u zult de juiste voor uw regio willen kiezen. Zodra u de isolatie heeft, gebruikt u de volgende stappen om deze in uw garage te installeren.

1. Maak de muren schoon – Verwijder eerst de gipsplaat, ruim het vuil en de holtes van de noppen op, controleer op schimmel en ruim eventuele gemorste chemicaliën op.

2. Vul de gaten en scheuren – Gebruik vervolgens expanderend schuim om de gaten en scheuren in de muren en hoeken op te vullen.

3. Installeer glasvezelisolatie – Stop de isolatie tussen de noppen in de muur en nietjes aan de zijkanten van de noppen.

4. Voeg de gipsplaat toe – Zodra de isolatie definitief vastzit, voegt u de gipsplaat toe met lijm en schroeft u deze in de voorkant van de stijl.

Heb ik een architect nodig voor garageverbouwing?

Voor de meeste garageconversies kunt u verwachten dat u met een architect samenwerkt om de plattegronden te maken. Op veel locaties is een architect verplicht om de benodigde vergunningen te verkrijgen. Voor meer informatie in uw regio kunt u contact opnemen met de plaatselijke afdeling Zonering.

Zijn garageconversies legaal in Californië?

Voor inwoners van Californië is het legaal om in te wonen, zolang de garage bewoonbaar is. In Californië kunnen bewoners hun garages ombouwen tot leefbare ruimtes voor meer woonmogelijkheden.

En zoals in veel steden moet u de juiste vergunningen verkrijgen en aan de specifieke eisen voldoen voordat u uw garage gaat verbouwen of bewonen.

Breng uw garageconversie naar een hoger niveau

Of u nu een georganiseerde werkruimte of een andere leefbare ruimte wilt, het verbouwen van uw garage is een betaalbare en gemakkelijke manier om uw ruimte te transformeren. Gebruik deze praktische ideeën en real-life projecten om uw garage naar een hoger niveau te tillen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook