2023 Veranda-veranda-ideeën voor de herfst

2023 Fall Front Porch Spruce-Up Ideas

Terwijl de bladeren beginnen te veranderen in de aardse tinten van de herfst, gaan onze gedachten zich richten op hoe we onze vooringang kunnen transformeren met de beste herfstveranda-ideeën voor 2023. Deze tips geven je de prachtige kans om je uitstraling een boost te geven met de geest van het herfstseizoen.

2023 Fall Front Porch Spruce-Up Ideas

Sommige van deze ideeën zijn duurder dan andere. Voor een paar van de ideeën kunnen de materialen afkomstig zijn uit een vriendelijk veld, een achtertuin of een kast met handwerkbenodigdheden. Uw display hoeft niet te worden afgemeten aan uw budget.

Als je de tijd, energie en creativiteit hebt, kun je een prachtig herfstdisplay creëren met de producten die Moeder Natuur levert. Van budgetvriendelijke ideeën tot meer uitgebreide opties, er is hier voor ieder wat wils.

Herfst veranda-ideeën 2023

Kies een of twee veranda-ideeën voor de herfst voor een eenvoudige knipoog naar het seizoen of combineer meerdere opties voor een uitgebreidere weergave. Wat je uiteindelijke ontwerp ook is, het moet leuk zijn om te maken en je het hele seizoen blij te maken.

1. Pompoen vormsnoei

Pumpkin TopiaryGarden Tech Tuinbouwdiensten

Maak je eigen vormsnoei voor pompoenen om je voordeur te versieren door pompoenen van verschillende afmetingen op elkaar te leggen. Kies de grootste pompoen voor de onderkant en varieer de maat en kleur van onder naar boven. Voeg een deuvelstaaf toe om stabiliteit in uw vormsnoei te creëren. Je kunt echte of namaakpompoenen gebruiken voor je ontwerp.

2. Herfstbladslinger

Lauren Gutiérrez

Creëer een herfstbladslinger om je voordeur het hele seizoen kleur te geven. Gebruik nep-herfstbladeren of echte bladeren die je hebt verzameld en naai ze of lijm ze met heet lijm aan een touwtje. De echte bladeren zullen verschrompelen en drogen, dus het is het beste om je slinger met echte bladeren te vormen vlak voor een gelegenheid waarop je wilt dat ze er op hun mooist uitzien. Als je nepbladeren wilt gebruiken, zoek dan naar zo realistisch mogelijke opties voor de meest klassieke look.

3. Kies voor niet-traditionele herfstkleuren

Opt for Non-Traditional Fall ColorsLevend tuinlandschapsontwerp

Oranje domineert het kleurenschema in de meeste herfstontwerpen, maar er is een grote verscheidenheid aan andere kleuren die prachtige kleurenpaletten voor de herfst creëren. Zoek naar pompoenen en kalebassen die lichtgeel, diepgroen, donker perzikkleurig, wit en lichtblauw zijn. Dit kleurenschema creëert een prachtige basis voor herfstbloemen en decor.

4. Pompoenen en kalebassen in bloembakken

Pumpkins and Gourds in Window BoxesRikki Snyder

Gebruik pompoenen en kalebassen om bestaande bloembakken in laagjes te plaatsen in plaats van de aanwezige planten te verwijderen. Oranje pompoenen zijn uitstekend in het maken van een statement, maar gebruik andere soorten als deze beter passen bij de bestaande bloemen en planten.

5. Eenvoudige herfstkrans

Simple Fall WreathTwee inspireren je

Niet iedereen heeft de tijd of energie om alles uit de kast te halen met hun seizoensgebonden veranda-decor. Kies dan voor een klassieke maar elegante herfstkrans om je voordeur mee te versieren. Je krijgt nog steeds punten als je in de sfeer van het seizoen komt en tegelijkertijd je gezond verstand behoudt.

6. Kleurrijke moeders

Colorful MumsGreenhaven Landschappen Inc

Chrysanten met schitterende kleuren zijn het hele herfstseizoen alomtegenwoordig. Gebruik dit in uw voordeel door verschillende gekleurde opties te kopen en deze in grote urnen te plaatsen om een dramatische veranda-arrangement te creëren. Als u wilt, kunt u uw containers hoogte geven met siergrassen zoals blauw havergras, rood fonteingras of verenrietgras of een morseffect creëren met klimop of kruipende jenny. Je kunt de moeders ook gewoon zelf planten. Hoe dan ook, je potten zullen een verbluffende visuele impact hebben op je veranda.

7. Geef uw veranda een opknapbeurt

Give Your Porch Seating a RevampGrace woninginrichting

Op de veranda zitten tijdens de lange zomerdagen is een van de geneugten van het seizoen, maar buiten genieten van de wisseling van seizoenen is ook heerlijk in de herfst. Gebruik het begin van het herfstseizoen om uw stoffering op uw buitenzitplaatsen opnieuw vorm te geven. Vervang een paar kussens voor een aantal herfstkleuren. Voeg een paar warme dekens toe voor als de nachten koud worden.

8. Pompoenen als bloembakken

Pumpkins as Flower ContainersLangzame bloemen

Herfstbloemen zoals chrysanten, zinnia's en asters zijn enkele van de prachtige opties voor bloemstukken in het herfstseizoen. Gebruik middelgrote tot kleine pompoenen en kalebassen voor kleurrijke containers voor bloemen om hun seizoensaantrekkingskracht te vergroten. Plaats ze langs uw trap voor een dramatische presentatie voor een elegant herfstbijeenkomst met uw vrienden.

9. Niet-traditionele gesneden pompoenen

Non-Traditional Carved PumpkinsTuinverhalen

We houden allemaal van de grijnzende gezichten van uitgesneden pompoenlantaarns, maar voor een meer volwassen weergave kies je voor een niet-traditioneel uitgesneden pompoenontwerp. Pompoenen zijn fantastische lampen die worden verlicht met kaarsen of LED-verlichting. Kies een eenvoudig maar allesomvattend gesneden ontwerp dat u de meest dramatische verlichte weergave geeft.

10. Eenvoudige ontwerpen voor kleine veranda's

Simple Designs for Small PorchesOase-architectuur

Veel veranda's bestaan uit slechts een eenvoudige stoep die naar een voordeur leidt. Voor deze verandastijl kan minder meer zijn. Probeer een eenvoudig en symmetrisch ontwerp met enkele containers met kleurrijke moeders. Je kunt ervoor kiezen om het ontwerp te accentueren met een paar pompoenen of een deurkrans, maar hoe dan ook, de moeders zorgen voor alle kleur die nodig is.

11. Houd het monochroom

Keep it MonochromeM Huisontwikkeling

Oranje is de traditionele kleur voor de herfst en past prachtig bij deze eenvoudige, witte boerderijveranda. Breng je oranje tinten in laagjes aan voor de meest genuanceerde look, inclusief schemerige perzik, diep roodbruin en levendig oranje. Door verschillende texturen te mengen, krijgt uw ontwerp ook meer diepte.

12. Schilder uw veranda-zitplaatsen opnieuw

Repaint Your Porch SeatingAlles thuis

Geef uw veranda een facelift door deze in een opvallende herfstkleur te bekleden. Gebruik een felle kleur om een dramatisch statement te maken. Meubels verven is een makkelijke weekendklus, dus je kunt ze aan het einde van het seizoen verwisselen of je veranda tijdens de donkere wintermaanden met kleur laten opfleuren.

13. Creëer je eigen pompoenpatch

Create Your Own Pumpkin PatchRikki Snyder

Veranda's waaraan een lange loopbrug is bevestigd, zijn ideaal voor gelaagdheid met pompoenen in vele soorten en maten. Dit hoeft geen symmetrisch ontwerp te zijn, maar zelfs een ‘natuurlijk’ ontwerp vergt enige planning. Probeer vergelijkbare maten niet bij elkaar te groeperen. In plaats daarvan zal het in lagen aanbrengen van de grootte en vorm van de pompoenen langs de loopbrug de willekeurige en gevarieerde uitstraling creëren die gebruikelijk is in de natuurlijke wereld.

14. Gebruik sierkool en kool als containervullers

Use Ornamental Kale and Cabbages for Container FillersKleinschalige landschapsarchitectuur

Een andere manier om seizoenskleur aan uw containers en herfstarrangementen toe te voegen, is door sierkolen en boerenkool te gebruiken met of in plaats van bloemen. Deze prachtige planten zijn biënnales voor het koele seizoen, maar worden meestal als eenjarige planten gekweekt. Vind kool en boerenkool in verschillende kleuren, waaronder groen, wit, roze en paars. Ze blijven in uw herfsttuin of containers staan totdat het weer koud begint te worden.

15. Voeg hoogte toe met maïsstengels

Add Height With Corn StalksJulie Ranee Fotografie

Maïsstengels zijn een uitstekende manier om uw voordeur in te kaderen, de balustrades te omlijnen of uw kolommen in te wikkelen voor een dramatische herfstweergave. Gesneden maïsstengels zijn ook aantrekkelijk in containers om hoogte toe te voegen, vergelijkbaar met siergrasdisplays.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook