Hoe vierkante meters te berekenen

How to Calculate Square Footage

Bepaal de vierkante meters van een gebied door de breedte en hoogte in voet in te voeren in onze vierkante meters calculator. U kunt ook de onderstaande formule voor vierkante meters gebruiken voor handmatige berekeningen.

Rekenmachine voor vierkante meters

Voer de lengte en breedte van de rechthoekige of vierkante kamer in om de vierkante meters te berekenen:

Lengte (ft): Breedte (ft):

Vierkante meter:

Om vierkante voet te bepalen, meet u de lengte en breedte van een gebied in voet en vermenigvuldigt u deze getallen met elkaar. Gebruik deze berekening voor echte rechthoekige en vierkante gebieden.

How to Calculate Square Footage

Vierkante voet = hoogte x breedte

Bekijk de onderstaande tabel voor algemene berekeningen van vierkante meters.

TAFEL

Hoe vierkante meters van een muur te meten

Of u nu gaat schilderen of behangen, als u weet dat de vierkante meters van een muur voldoende zijn, weet u zeker dat u voldoende product koopt. Om de vierkante meters te vinden, meet u de hoogte (van vloer tot plafond) en lengte van de muur in voet. Vermenigvuldig vervolgens die getallen.

Vierkante meters van een muur = lengte x hoogte

Hoe vierkante meters van een kamer te berekenen

Het berekenen van de vierkante meters van een rechthoekige of vierkante kamer is eenvoudig. Begin met het meten van de lengte en breedte van de kamer in voet. Vermenigvuldig vervolgens de lengte met de breedte. Dus als uw kamer bijvoorbeeld 3 meter lang en 3 meter breed is, vermenigvuldig dan 12 x 10 voor een totaal van 120 vierkante meter.

De beste manier om de vierkante meters van een kamer met een vreemde vorm te bepalen, is door deze op te delen in afzonderlijke rechthoeken. Als u bijvoorbeeld een L-vormige kamer heeft, verdeel deze dan in twee rechthoeken. Meet de lengte en breedte van uw eerste rechthoek en vermenigvuldig deze getallen met elkaar. Meet vervolgens de lengte en breedte van de tweede driehoek en vermenigvuldig deze getallen met elkaar. Voor de laatste stap tel je de vierkante meters van beide rechthoeken bij elkaar op voor het totale aantal vierkante meter.

Hoe vierkante meters van een huis te bepalen

Er zijn twee manieren om de vierkante meters van een huis te bepalen. Als uw huis een perfect vierkant of rechthoek is, meet dan de lengte en breedte in voet en vermenigvuldig deze getallen met elkaar. Hoewel dit getal u een geschatte schatting geeft, houdt het geen rekening met onleefbare ruimte en is het dus niet zo nauwkeurig.

De meest nauwkeurige manier om de vierkante meters van een huis te meten, is door de vierkante meters van alle kamers, gangen en bewoonbare ruimtes te vinden en te berekenen en deze getallen bij elkaar op te tellen.

Om de vierkante meters van een ruimte te vinden, meet u de breedte en lengte en vermenigvuldigt u deze getallen met elkaar. Nadat je de vierkante meters van alle gebieden hebt bepaald, tel je deze getallen bij elkaar op voor het totaal.

Hoe vierkante beelden van een driehoek te berekenen

Om de vierkante meters van een driehoek te berekenen, meet u de basis en hoogte in voet. Gebruik dan deze formule:

Vierkante meters van een driehoek = 0,5 x basis x hoogte

Dus als de basis van uw driehoek 10 voet is en de hoogte 7 voet, is het totale aantal vierkante meters van de driehoek 35.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Kun je voet omzetten in vierkante voet?

De voet is een lengtemaat en vierkante meters zijn een oppervlaktemaat. Dus de enige manier om van voet naar vierkante voet te gaan, is door breedte x lengte te meten. Als u bijvoorbeeld een kamer meet die 2,5 meter lang en 2,5 meter breed is, heeft deze een vierkante meter van 56 vierkante meter.

Hoe bereken je vierkante voet voor tegels?

Om vierkante voet voor tegels te berekenen, meet u de lengte en breedte van de ruimte die u gaat betegelen in voet. Vermenigvuldig deze getallen vervolgens om het totale aantal vierkante meters te krijgen. Als je dat aantal hebt, voeg dan 10-15% toe om rekening te houden met verspilling.

Hoeveel tegels van 12×12 voor een oppervlakte van 40 vierkante meter?

Een tegel van 12 bij 12 inch is gelijk aan één vierkante voet. Dus in theorie zou je 40 tegels van 12 x 12 nodig hebben voor een oppervlakte van 40 vierkante meter. Het is echter raadzaam om 10-15% meer in te kopen dan nodig is om rekening te houden met verspilling. Overweeg dus voor een oppervlakte van 40 vierkante meter 44-46 tegels.

Hoe bepaal je de vierkante meter voor tapijt?

Om de vierkante meters voor nieuw tapijt te meten, meet u de lengte en breedte van het gebied in voet. Vermenigvuldig deze getallen vervolgens met elkaar om de vierkante meters te bepalen. Voeg ten slotte 10% extra toe om rekening te houden met verspilling.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook