24 kwijlende soorten stoelen om in te investeren

24 Drool Worthy Types of Chairs to Invest In

Verfijnde, soms ingetogen en altijd stijlvolle, hoogwaardige stoelen geven onmiddellijk een upgrade aan de inrichting van een kamer. Het toevoegen van een onderscheidende zitplaats aan de woonkamer of andere ruimte creëert interesse en verandert de perceptie van uw interieur. Dit soort stoelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen met nauwkeurig handwerk, vaak door bekende ontwerpers. Een hoogwaardige stoel is meer dan alleen een meubelstuk: het is een investering. Kijk maar naar de prijzen van de vintage versies van iconische stoelen van tientallen jaren geleden en het is duidelijk dat ze hun waarde behouden – zo niet stijgen!

Bij The Salon Art Design vonden we een twintigtal allerlei soorten stoelen die de inrichting van elk huis naar een hoger niveau zouden tillen. Kijk welke je aanspreken en overweeg om te investeren in een kwaliteitsstuk wanneer het tijd is om opnieuw in te richten.

24 Drool Worthy Types of Chairs to Invest InDe stoel van Stephenson wordt getoond door de Maria Wettergren Gallery.

Het zou een misdaad zijn om de Bloom stoel van Hannes Stephensen onder een eettafel te verstoppen. De fijn vervaardigde houten stoel heeft een geweldig zitontwerp van ingelegd hout. Het is de derde stoel die Stephenson laat ontwerpen in samenwerking met de Egeværk-werkplaats in Hundested, Denemarken, een oud vissersdorpje aan de noordkust van Zeeland. Er wordt gezegd dat het een aantal contrasten belichaamt: licht en schaduw, vrouwelijke en mannelijke bloemkenmerken, en experimenten.

This chair is crafted from ash wood.Deze stoel is gemaakt van essenhout.

Deze tweede stoel van Stephensen heet A Touch of Mac. Ook het is ontworpen door Stephensen in de werkplaats van Egeværk. Het is geïnspireerd door de Schotse architect Charles Rennie Mackintosh, die in de 20e eeuw een vertegenwoordiger was van de Art Nouveau in Groot-Brittannië. Hij stond bekend om meubels die mooi waren maar onmogelijk om in te zitten. De stoel van Stephensen is een poging tot een formele stoel voor museumomgevingen waar je wel op kunt zitten.

The shape and color of this Eddie Harlis chair add to its fun nature.De vorm en kleur van deze Eddie Harlis-stoel dragen bij aan het leuke karakter ervan.

Een zeer moderne stoel van de Duitse ontwerper Eddie Harlis uit de jaren vijftig werd gepresenteerd door Galerie Hervouet uit Parijs en ziet er nu net zo actueel uit als toen. De harige paarse bekleding gecombineerd met de witte moderne poten uit het midden van de eeuw is een prachtige stijl die in veel moderne huizen zal passen. Het is gewoon eigenzinnig genoeg om speciaal te zijn zonder overweldigend te zijn. Wij voegen hem graag toe aan een moderne woonkamer.

The glittering mosaic finish adds to the regal feel of this chair.De glinsterende mozaïekafwerking draagt bij aan het koninklijke gevoel van deze stoel.

Deze glanzende troonachtige zitting is de Poltrona White Gold Fauteuil, ontworpen door Alessandro Mendini. Het oppervlak bestaat uit een enorme bedekking van Bisazza-mozaïek dat verguld was met witgoudblad. Geproduceerd en gepresenteerd door Galerie kreo, werd er slechts een beperkte oplage van acht geproduceerd, samen met twee prototypes en twee kunstenaarsproeven. Zo'n oogverblindend stuk zal echt de aandacht trekken als geen ander in een kamer.

The sweeping wood design is very dramatic.Het vloeiende houtontwerp is zeer dramatisch.

Een indrukwekkend stuk dat de omgeving domineert, de L'Infini-stoel van Gildas Berthelot is een met de hand gesneden meesterwerk. Prachtige nerven en een ongelooflijke houtplooi vormen de zitting, die een dramatische buiging naar één kant vertoont. De zitting is gesneden uit gebleekt esdoorn en is ook verkrijgbaar in ebonized esdoorn of gebleekt walnoot. Voor degenen die rekening houden met de ruimte: hij is verkrijgbaar in drie maten, allemaal in beperkte oplage van drie. Ze werden getoond door Galerie BSL.

Bonetti's rounded forms are comfortable and visually appealing.De ronde vormen van Bonetti zijn comfortabel en visueel aantrekkelijk.

Deze vloeiende fauteuils uit de David Gill Gallery zijn van Mattia Bonetti. De in Parijs gevestigde kunstenaar en ontwerper creëerde deze Ball-fauteuils in 2012. Ze zijn gemaakt van een glasvezelstructuur en bedekt met zowel een bekleding van textiel als leer. De vorm is prachtig, vooral met de tegenoverliggende armen. Als paar stimuleert het ontwerp een gevoel van verbondenheid tussen degenen die erin zitten en zijn ze ideaal voor een gesprek.

The wooden armrests are a nice accent on this armchair.De houten armleuningen vormen een mooi accent op deze fauteuil.

Deze comfortabele fauteuil, eveneens afkomstig van Galerie Hervouet uit Parijs, heeft een gevoeligheid uit het midden van de eeuw en is toch nog steeds erg fris voor de hedendaagse hedendaagse ruimtes. Veelzijdige, neutrale bekleding wordt geaccentueerd met glanzende houtaccenten op de armleuningen. Dit verfijnde type stoel zou een perfecte aanvulling zijn op een woonkamer, studeerkamer of slaapkamer.

Some vintage chairs are rare finds.Sommige vintage stoelen zijn zeldzame vondsten.

Vintage stoelen in onberispelijke staat zoals deze van Demisch Danant zijn een uitstekende manier om stijl aan je woonkamer toe te voegen. De Low Chair werd in 1954 ontworpen door Jacques Dumond. Dumond werd beschouwd als een zeer invloedrijke ontwerper van de Franse modernistische beweging. Deze stijl – en zijn werken – worden gekenmerkt door functionaliteit, minimalisme en een reducerende kijk op versieringen. De stoel heeft een houten structuur, een zitting van gestoffeerd schuim en poten van kersenhout.

This 20th-Century design will never go out of style.Dit 20e-eeuwse ontwerp zal nooit uit de mode raken.

Ook deze stoel van Galerie Chastal-Marechal, gespecialiseerd in belangrijke Franse ontwerpers uit de 20e eeuw, is een verfijnd ontwerp. Ontworpen door Eugène Printz (1879-1948), maakt het deel uit van een paar dat rond 1930 werd gemaakt. De rechte, hoekige rugleuning van de stoel is gemaakt van massief palissanderhout en vormt een contrast met de gebogen armleuningen die worden ondersteund door schuine poten. Zowel de poten als het hout aan de zijkanten van de rugleuning zijn modieus uitgesneden. De bekleding is een ivoorkleurige linnen- en wolmix van Pierre Frey.

An asymmetrical metal accent piece adds to this chair's distictiveness.Een asymmetrisch metalen accent draagt bij aan het onderscheidende karakter van deze stoel.

Een andere afgeronde schoonheid van Mattia Bonetti is de Ontario fauteuil in de Twenty-First Gallery. De stoel is geproduceerd in 2015 en heeft een bekleding van zijdewol en fluweel die een gestempeld houten frame bedekt. Het metalen accent aan de onderkant is een drietal gladde, ronde vormen afgewerkt met bladgoud. De stoel is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 24 stuks. Nogmaals, de neutrale kleur en de zachte, verfijnde styling zijn ideaal om de inrichting van elke kamer naar een hoger niveau te tillen.

The slight winged flair on these chairs is very attractive.De lichte gevleugelde flair van deze stoelen is zeer aantrekkelijk.

Als het ontwerp en de botten goed zijn, kunnen vintage stoelen een lange levensduur hebben. Deze fauteuils en voetenbank zijn gemaakt door een anonieme Zweedse ontwerper rond 1940. Ze zijn gemaakt van berkenhout en voorzien van nieuwe bekleding. De stoel is verkrijgbaar bij de Hostler Burrows-galerij en heeft een tijdloos ontwerp dat comfortabel en fris is voor elke ruimte. Bijzonder mooi is de voetenbank in langwerpige halve bolvorm, die er feitelijk een heerlijke loungezit van maakt.

Vintage Art Deco pieces add immediate glamour to a room.Vintage Art Deco-stukken voegen onmiddellijk glamour toe aan een kamer.

Vintage Art Deco-stukken zijn werkelijk spectaculaire meubelstukken, net als deze glamoureuze fauteuil van René Drouet. Het maakt deel uit van een set met een bank en is ontworpen door de Franse beeldend kunstenaar, wiens vroege carrière onder meer als leerling werkte bij de meesterontwerper Maurice Dufrene van Galeries Lafayette. De mollige vorm en gebogen lijnen, vervaardigd in 1938, zijn klassiek art-deco en de vorm van de armleuningen is opvallend aantrekkelijk. Aangeboden door Karl Kemp Antiques, het is een heel bijzonder type stoel.

Italian modern pieces are versatile and always in style.Italiaanse moderne stukken zijn veelzijdig en altijd in stijl.

Dit paar stoelen is ook van Karl Kemp Antiques, maar met een beslist andere stijl. De Italiaanse modernistische stoelen hebben een strak en minimaal silhouet. De moderne stoelen uit het midden van de eeuw zijn voorzien van donkermetalen poten en een ronde zitting bekleed met een mannelijke grijze stof. Deze prachtige stoelen passen werkelijk in vrijwel elke ruimte.

Decades-old Scandinavian designs like these are quite special and still stylish.Decennia oude Scandinavische ontwerpen als deze zijn heel bijzonder en nog steeds stijlvol.

Een woonkamersetting van Modernity Gallery beschikt over verschillende prachtige stoelen. Links staan twee stoelen met een bijpassende voetenbank ontworpen door Kaare Klint voor Rud Rasmussen. Ze zijn vervaardigd in 1933 en gemaakt van Cubaans mahoniehout en origineel Niger-leer. Klint wordt beschouwd als de vader van het moderne Deense design en werd geïnspireerd om deze stoelen te creëren door een Franse rococo bank. Dit ontwerp wordt eigenlijk beschouwd als een moderne sectionele stoel, maar in de wereld van vandaag denken we dat ze meer op royale stoelen zonder armleuningen lijken.

These Brazilian chairs have a European modernist style.Deze Braziliaanse stoelen hebben een Europese modernistische stijl.

Aan de rechterkant staat een set fauteuils en voetenbank die oorspronkelijk de U-56 heette, maar omgedoopt werd tot Elizabeth nadat koningin Elizabeth II er in 1958 een paar kocht. De teakhouten en leren stoelen zijn ontworpen door Ib Kofod Larsen voor Christensen

The back of the chair has a very different style of back.De rugleuning van de stoel heeft een heel andere stijl van rugleuning.

Een uniek paar zeldzame fauteuils van Joaquim Tenreiro, een van de toonaangevende Braziliaanse meubelontwerpers halverwege de 20e eeuw. Het is een heel ander ontwerp met de klassieke moderne lijnen uit het midden van de eeuw, maar ook met een intrigerende achterkant. De zwarte ijzeren lijnen vormen niet alleen de ondersteuning van de bekleding, maar voegen ook een bijzonder designkenmerk toe. Tenreiro was een van de eerste ontwerpers in Brazilië die in de Europese modernistische stijl werkte.

Animalistic features make these chairs whimsical.Dierlijke kenmerken maken deze stoelen grillig.

Wie zegt dat eetkamerstoelen niet leuk kunnen zijn? Deze Chicken Dining Chairs uit de jaren 70 zijn uit esdoorn gesneden door kunstenaar Tim Mackaness uit Oregon. Ze worden gecombineerd met de eettafel Frog, ook gemaakt door Mackaness. Het is gemaakt met een ingelegd blad van gesneden eikenhout, zwarte walnoot en koahout, met een grillige voet op kikkerpootjes. Zelfs slechts één van dit soort stoelen zou een eethoek verlevendigen dankzij de op pluimvee geïnspireerde poten!

Classic Scandinavian design and sheepskin upholstery add up to a very appealing chair.Klassiek Scandinavisch design en schapenvachtbekleding zorgen voor een zeer aantrekkelijke stoel.

De Clam-stoel van Philip Arctander uit de jaren 40 is een prachtig stukje Scandinavisch modern design. Het berkenhouten frame is bekleed met nieuwe schapenvacht, geaccentueerd met bruinleren knopen in de tufting. Het is weer een vintage stuk met fantastische botten en een tijdloos ontwerp dat een echt verzamelstuk is geworden.

Although an entirely new piece, this chair has a vintage vibe.Hoewel het een geheel nieuw exemplaar is, heeft deze stoel een vintage uitstraling.

Met een aantal van dezelfde Scandinavische gevoeligheden in een modern design, is de Mad stoel van Pierre Yovanovitch een nieuw stuk dat zeker een klassieker zal worden. De handgesneden stoel en voetenbank zijn van eikenhout en de bekleding is van Ateliers Jouffre uit Lyon. Yovanovitch had een eerdere carrière als herenkledingontwerper voor Pierre Cardin voordat hij zijn eigen meubelontwerpatelier opende. Zijn haute couture-stijl staat bekend om de combinatie van hoogwaardige kunst, architectonische elementen en vintage meubilair. Het is verkrijgbaar via R and Company.

Angular and modern, this chair uses parts from old cell phones.Deze stoel is hoekig en modern en maakt gebruik van onderdelen van oude mobiele telefoons.

Deze stoel is absoluut een stuk voor de moderne tijd en combineert een minimalistisch silhouet met materialen die alleen beschikbaar zijn in de huidige samenleving: mobiele telefooncomponenten. De Ore Streams stoel van Formafantasma is strak en hoekig en is gemaakt van aluminium afgewerkt met gemetalliseerde autolak en verguld aluminium. De limited edition stoel is bedacht en gemaakt door de Italiaanse ontwerpers Andrea Trimarchi en Simone Farresin van Studio Formafantasma gevestigd in Amsterdam.

Brazil's Campana brothers creates chairs with unexpected features.De Braziliaanse gebroeders Campana creëren stoelen met onverwachte eigenschappen.

Deze stoel is een heerlijke kom vol pluisjes en nodigt uit om neer te ploffen en lekker in te kruipen. De Abbraccio fauteuil, ontworpen door de legendarische Campana Brothers, is gemaakt van wollen mohair en perspex. Het limited edition-ontwerp is verkrijgbaar bij Giustini/Staggeti in zes verschillende kleuren mohair. Humberto en Fernando Campana behoren tot de belangrijkste hedendaagse ontwerpers van Brazilië en staan bekend om hun brede scala aan intrigerende ontwerpen.

Sanguino's chairs are small in size but big on abstract style.De stoelen van Sanguino zijn klein van formaat, maar groots in abstracte stijl.

Deze reeks helder abstracte keramische stoelen is van de in Venezuela geboren ontwerper Reinaldo Sanguino, die nu in New York woont. Sanguino staat bekend om zijn stukken met rijke patronen, die stuk voor stuk uniek en vrij gevormd zijn. Zijn gebruik van klei is nieuw en dient zowel als structuur van de zitting als als oppervlak voor verfraaiing. Het zijn veelzijdige en zeer decoratieve stoelen die in elke kamer meteen een gespreksonderwerp zullen zijn.

Roskin's chair also has animalistic features.Roskins stoel heeft ook dierlijke trekken.

Gepolijst aluminium en walnoot zijn versmolten in deze enigszins dierlijke stoel van Alex Roskin die wordt aangeboden door de Todd Merrill Studio. Het wordt de Tusk Chair III genoemd en weerspiegelt zijn voorliefde voor dit soort vormen. De met de hand gebeeldhouwde vorm heeft een organische, zoogdierachtige sfeer die ongebruikelijk is. De voorpoten zijn van gegoten aluminium, maar de achterpoten zijn van handgesneden hout. De zitting en rugleuning zijn bekleed met een witte pony. Of het nu rond een eettafel is als set of individueel als accentstoel, de Tusk is uiteindelijk een behoorlijk veelzijdig type stoel.

These Rorschach chairs are too special to hide under a dining table.Deze Rorschach stoelen zijn te bijzonder om onder een eettafel te verstoppen.

Deze Rorschach-stoelen uit de Wexler Gallery hebben de toepasselijke naam omdat de rugleuningen en stoelen op plassen of vlekken lijken. Gregory Nangle, metaalbewerker en glaskunstenaar, ontwierp deze stoelen met wervelingen die lijken op de dwarsdoorsnede van een boom. Nangle staat bekend om het vaak gebruiken van natuurlijke elementen zoals hout, rotsen en bladeren. Hoewel deze de juiste maat hebben om als eetkamerstoelen te worden gebruikt, zouden we ze niet graag verborgen zien onder een tafel, met hun onregelmatige vormen en boompoten.

Van bijzondere vintage vondsten tot moderne ontwerpen die de vorm doorbreken van wat soms als een stoel wordt beschouwd: hoogwaardige zitmeubelen kunnen een ruimte totaal transformeren. Of het nu gaat om een volledige set eetkamerstoelen of gewoon een vintage vondst om de woonkamer in de kijker te zetten, dit soort ontwerpen kunnen een ruimte nieuw leven inblazen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook