40 Raamzitplaatsen – gezellig, ruimtebesparend en ideaal om het buitenleven te bewonderen

40 Window seats – cozy, space-saving and great for admiring the outdoors

Als je een huis met grote ramen hebt, zou het zonde zijn om daar niet optimaal van te profiteren. Er is zoveel dat ze kunnen bieden. We hebben het niet alleen over het feit dat ze veel natuurlijk licht binnenlaten en dat ze de kamer openen en zo de nauwste verbinding met het buitenleven bieden, maar ook over het feit dat je ze op veel verschillende manieren in het decor kunt integreren. Een mogelijkheid is om zitplaatsen bij het raam te hebben.

40 Window seats – cozy, space-saving and great for admiring the outdoorsEen zitje bij het raam is altijd een geweldige toevoeging aan de woonkamer
Bedroom window cornerHet zou ook een leuke toevoeging zijn voor de slaapkamer
Traditional living room with fireplace and window seating aboveAls de indeling dit toelaat, kunt u twee bijpassende zitplaatsen bij het raam hebben
Dining room window seatingIn een kamer met grote ramen kun je er een bankje naast zetten
Window seating designCreëer een gezellig leeshoekje in uw familiekamer of bibliotheek

Zitplaatsen bij het raam zijn om vele redenen geweldig. In de eerste plaats zijn ze geweldig omdat u hierdoor het buitenleven en het uitzicht kunt bewonderen terwijl u ontspant. Ze kunnen ook heel gezellig zijn. Je zou er een leuk leeshoekje kunnen hebben en daar een leuke tijd kunnen doorbrengen, terwijl je ook een mooi uitzicht op de achtergrond hebt. Bovendien zijn raamzitplaatsen ook ruimtebesparend.

Window reading cornerJe kunt ook planken ophangen, ideaal voor het opbergen van boeken en andere spullen
Upstairs window reading cornerMonteer een of twee lampen aan de muur voor wat extra licht in de avond

Door gebruik te maken van de indeling kunt u slim gebruik maken van de beschikbare ruimte. Dus als je grote ramen hebt of een raam dat op een handige plek staat, aarzel dan niet om er ook een zitje aan toe te voegen.

Dining room window corner designProbeer het hoekje zo gezellig en comfortabel mogelijk te maken
Traditional window cornerVergeet de kussens, comfortabele en leuke accessoires niet
Mediteranean living room cornerUw stoel bij het raam kan ook een ingebouwde opbergruimte eronder hebben
Beroom window seatingJe zou het kunnen exploiteren en er ook wat lades in kunnen stoppen
Mountain design window seatEen lange bank naast het raam zou een mooie toevoeging zijn aan een grote woonkamer
White window nookGebruik kleuren die passen bij het uitzicht en het landschap dat zichtbaar is door het raam
Traditional living room designEen raamzitplaats met ingebouwde planken aan de zijkant
Girl teenage room window nookEen zitje bij het raam zou ook leuk zijn voor de kinderkamer, zolang het maar veilig is
Brightness and book shelvesWees slim en gebruik de ruimte boven het raam ook als opbergruimte
Wood window seatingZitplaatsen bij het raam en ingebouwde opbergruimte, twee geweldige functies om te benutten
Kithen island and window seatingGebruik accentkussens in felle kleuren voor wat extra kick
Master bedroom window seatingJe kunt het raamhoekje ook markeren met opvallende verf en verlichting
Kids room window seatingZorg ervoor dat u de ruimte onder de stoel gebruikt voor opslag
Teenage room windowAls je meerdere ramen in een kamer hebt, gebruik ze dan allemaal anders
Clean window seatingGordijnen of jaloezieën kunnen handig zijn als u wat privacy wilt
Two window nooksSymmetrische raamzitplaatsen aan weerszijden van de open haard
Bedroom with viewMinimalistisch raam en een moderne raamzitplaats in de slaapkamer
Tiny small cornerEr zou ook een klein zitje bij het raam in de keuken kunnen worden geperst
Attic bedroom window seatEen zitplaats bij het raam lijkt een beetje op het hebben van een extra bank in de kamer
Playroom window seatingJe kunt hem zelfs op een bank laten lijken of hem matchen met je meubels
Window seating white themeMet behulp van kleur kun je de zitplaats bij het raam laten opgaan
Office window seatingEen thuiskantoor kan ook een gezellige zitplaats bij het raam gebruiken
Corner window seatingFraaie woonkamer met open haard voorzien van een hoekraamhoekje

Raamstoelen zijn geweldig voor elke kamer. Je kunt zo'n feature in de woonkamer plaatsen, waar het ook een geweldige toevoeging zou zijn, omdat je nooit te veel zitplaatsen kunt hebben. Je kunt er ook een in de slaapkamer hebben en daar ontspannen als je wat tijd alleen wilt of als je weg wilt dromen. Het thuiskantoor zou ook een stoel bij het raam kunnen gebruiken, omdat dit de kamer gezelliger, uitnodigender en persoonlijker zou maken.

DIY Window Bench with Storage Ft Lamps Plus

Erkers zijn ideaal voor het creëren van gezellige zitjes bij het raam en omdat de omstandigheden en stijlen van geval tot geval verschillen, kan het een goed idee zijn om het heft in eigen handen te nemen. Als je helemaal opnieuw een raambank wilt bouwen, geeft deze video-tutorial van Avanti Morocha je veel nuttige tips en informatie. Deze bank heeft ingebouwde opbergruimte, wat een prachtige extra feature is.

DIY Window Seat with Ikea Nordli Hack

Een klassiek raam kan net zo goed zijn als u meer functionaliteit aan de kamer wilt toevoegen en tegelijkertijd wilt profiteren van het zonlicht en het uitzicht. Een leuk idee is om eenvoudigheidshalve een lage eenheid van de ene muur naar de andere te maken. Dit maximaliseert ook de hoeveelheid opslagruimte die u in uw ontwerp kunt opnemen. Als je kiest voor een ontwerp dat lijkt op dat van Hydrangea Treehouse, heb je zes lades die je kunt vullen met verschillende spullen en een oppervlak erbovenop dat je op verschillende manieren kunt gebruiken, waaronder als zitplaats. Dit zou een geweldig project zijn voor een slaapkamer.

How to Build A Window Seat With Hidden Storage

Als je ramen hebt die in een muur of in een hoekje zijn ingebouwd, is dat de perfecte opstelling om een supergezellige en comfortabele zitplaats bij het raam te creëren. Deze is absoluut perfect. Hij is vrij laag en heeft een zacht kussen bovenop voor extra comfort, maar hij heeft ook een aantal slim verborgen opbergruimte die toegankelijk is vanaf de bovenkant. De twee schansen aan de zijkanten zorgen voor taakverlichting voor het geval het natuurlijke licht onvoldoende is. Bekijk de volledige tutorial op sammyonstate voor meer details.

Build a Window Seat With Storage

Een project als dit kan in het begin overweldigend aanvoelen, vooral als je nog nooit zoiets hebt gedaan. Als u het echter in kleinere stappen opsplitst, wordt het beter beheersbaar en gemakkelijker te begrijpen. Het bouwen van een stoel bij het raam, zoals die op instructables, begint bijvoorbeeld met een planningsfase. Hier bepaal je hoe diep je de zitting wilt hebben en allerlei andere details. Dan krijgt u de benodigdheden die u nodig heeft voor het project en pas daarna kan het bouwproces beginnen.

DIY WINDOW SEAT

Dit klinkt misschien vreemd, maar een zitje bij het raam hoeft niet per se direct voor een raam geplaatst te worden. Het is de bedoeling dat hij overdag voldoende zonlicht krijgt. Om dat te garanderen kun je hem ook loodrecht op het raam tegen een aangrenzende muur plaatsen. U kunt ook aangepaste functies in het ontwerp opnemen. Zo heeft deze raamzitplaats van style-squeeze een ingebouwd haardhout opbergvak.

DIY WINDOW BENCH SEAT

Iets anders om rekening mee te houden is dat zitplaatsen bij het raam niet alleen voor slaapkamers zijn, ook al passen ze daar perfect in en zijn ze supergezellig. Je kunt ook een zitje bij het raam toevoegen aan een overgangsruimte, zoals een gang of een hal. Het is een geweldige manier om meer functionaliteit toe te voegen aan een kleine ruimte die normaal niet voor iets anders zou worden gebruikt. Kijk eens hoe goed dit bankje in dit hoekje bij de trap past. Ga naar jennasuedesign voor meer details over dit project.

Window seat in bay window no cushion

De keuken is ook een geweldige plek voor een gezellige zitplaats bij het raam, vooral als deze erkers heeft. Dit kan ook een kenmerk zijn dat deel uitmaakt van een open plattegrond en bijvoorbeeld de keuken visueel scheidt van de woonkamer. Laat uw raamzitplaats opvallen en geef hem karakter. Hang een mooie plafondlamp op of voeg wat schansen toe, maak het gezellig met een paar accentkussens en wees niet bang om kleur te gebruiken in je ontwerp. Je kunt deze tutorial van Prettyhandygirl bekijken als je meer ideeën wilt.

Diy Window Bench

Een raambank kan ook een mooie toevoeging zijn aan een kinderkamer. Je kunt het er supergezellig en comfortabel uit laten zien en je kunt het versieren met opvallende en vrolijke kleuren en patronen. Dit ontwerp opremodelandolacasa maakt ook goed gebruik van de ruimte eronder door opberghoekjes te creëren voor dozen die gevuld kunnen worden met speelgoed, boeken, dekens en andere dingen.

Window seat diy

Als je bang bent dat een raambank met opbergruimte er te omvangrijk uitziet en de kamer te klein en rommelig lijkt, overweeg dan een eenvoudiger en lichter ogend ontwerp zoals dat op shanty-2-chic. Deze raambank staat op een set stijlvolle en stevige poten en laat de ruimte eronder open.

HOW TO BUILD A WINDOW BENCH WITH STORAGE

Aan de andere kant, als u wilt dat uw stoel bij het raam een soort verborgen opbergruimte heeft, zijn er meerdere manieren waarop u dat kunt doen. Dit specifieke ontwerp dat je op Nickandalicia kunt vinden, heeft één groot opbergvak in het midden dat toegankelijk is door de bovenkant op te tillen. Hierdoor ziet de voorkant van de bank er mooi en eenvoudig uit. Bovendien is het compartiment behoorlijk ruim en perfect voor het opbergen van extra dekens, kussens en andere accessoires.

DIY Window Bench with Storage

Wat als je meer dan één venster hebt, vraag je je misschien af. Nou, je zult gewoon een extra lange bank moeten bouwen. Het mooie van het omzetten van dit in een doe-het-zelf-project is dat je het ontwerp kunt aanpassen zoals jij dat wilt. Een muur met ramen kan bijvoorbeeld worden aangevuld met een lang en multifunctioneel meubel dat kan worden gebruikt als bank, opbergmeubel en ook als tafel. Je kunt er ook voor kiezen om een bank te bouwen die deze muur slechts gedeeltelijk bedekt, of die uit meerdere modules bestaat in plaats van uit één. Meer inspiratie en ideeën vind je op houseonlongwoodlane.

How To Build A Window Seat

Een kleine stoel bij het raam kan veel lijken op een opbergkist en het project op makinghomebase is in dit geval een heel goed voorbeeld. Dit is een bank die is ontworpen om voor een gewoon raam in een keuken te zitten. Hij is vrij klein en de bovenkant kan worden opgetild om een verborgen opbergvak binnenin te onthullen. Het ontwerp is eenvoudig, waardoor dit project geschikt is voor beginners, dus probeer het eens als je je eigen keuken uitnodigender en comfortabeler wilt maken.

Beeldbronnen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 , 25, 26, 27, 28, 29 en 30.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook