Interview met Tamara Kaye-Honey, die een speelse, moderne benadering van design biedt

Interview With Tamara Kaye-Honey Who Provides A Playfully Modern Approach To Design

Tamara Kaye-Honey van House Of Honey ging de uitdaging aan om onze 13 vragen te beantwoorden die een indrukwekkende ervaring onthullen waarin oud en nieuw worden gecombineerd met grillige en ongewone stukken, vormen en kleuren. Tamara combineert hoge en lage stukken en materialen, zowel nieuw als vintage in een onverwachte manier om frisse maar tijdloze ruimtes te creëren.

Interview With Tamara Kaye-Honey Who Provides A Playfully Modern Approach To Design

Homedit: Was jij altijd al geïnteresseerd in design? Vertel ons over het moment waarop u besloot dat dit de juiste keuze was.

Tamara: Ik ben altijd gefascineerd geweest door mode en interieur. Als kind dat opgroeide in Nova Scotia, Canada, had ik het geluk om met mijn vader voor zaken naar steden als NYC en Londen te reizen en had ik ontzag voor de prachtige stijlen. Ik heb mijn universitaire opleiding genoten in New York aan het Fashion Institute of Technology en werd later aangenomen als kledinginkoper voor Bergdorf Goodman.

Mijn liefde voor mode vertaalde zich gemakkelijk in interieurontwerp. Kleurentheorie, patronen, schaal enz. En de algemene vaardigheid van het samenstellen van een outfit lijkt sterk op die van een kamer. Ik kijk nog steeds naar mode om een interieur te inspireren en heb echt het gevoel dat ze hand in hand gaan.

Bed large

Homedit: Waar vind jij je inspiratie?

Tamara: Ik word geïnspireerd door design en architectuur uit zowel het verleden als het heden.

Het idee van aanpassen, herwerken en opnieuw uitvinden drijft mijn ontwerpen aan. Ik probeer omgevingen en stukken te creëren die fris en modern zijn, maar toch een tijdloze kwaliteit behouden.

DSC 0219 copy

Homedit: Hoe lang geleden bent u met uw bedrijf begonnen?

Tamara: Ik beoefen al ongeveer 10 jaar interieurontwerp en opende afgelopen mei House Of Honey uit een verlangen om mijn ontwerpgevoeligheid te laten zien. Ik voelde dat er een leegte was op de markt voor een chique winkel met een samengestelde selectie van opnieuw uitgevonden woninginrichting en decoratieve accessoires. Het House of Honey-concept is gebaseerd op het idee van toegankelijk design en een levensstijl vol persoonlijkheid, humor en natuurlijk stijl. House of Honey geeft klanten de mogelijkheid en toegang tot geweldige nieuwe en vintage stoffen en behang en stelt hen in staat deel uit te maken van het ontwerpproces.

DSC 0273 copy

Homedit: Kan je je eerste interieurontwerpproject een beetje beschrijven?

Tamara: Mijn eerste grote renovatieproject was ons eerste huis in Los Angeles (een modern juweeltje uit het midden van de eeuw), maar mijn eerste pauze was een kapsalon die ik opnieuw had ontworpen in South Pasadena. De eigenaar nam een groot risico door een onbekende ontwerper in te huren, maar het loonde voor ons allebei!

DSC 0302 copy

Homedit: Wat voor soort mensen vragen om jouw hulp?

Tamara: Veel van mijn klanten hebben kinderen, dus het creëren van ruimtes die zowel praktisch als chic zijn, is erg belangrijk. Ik probeer er samen met klanten voor te zorgen dat er een verbinding of stroming is door het hele interieur en een rode draad, als één complete gedachte. Ik probeer persoonlijke ruimtes te creëren die niet alleen origineel zijn qua ontwerp, maar ook tot nadenken stemmend en onverwacht. Mijn interieurs zijn een kunstzinnige mix van oud en nieuw met een vleugje eigenzinnigheid en een duidelijk gevoel voor humor.

HofHoney 008

Homedit: Wat is je favoriete boek/tijdschrift over design? Hoe zit het met uw favoriete site?

Tamara: Ik verzamel vintage interieurboeken en heb ze allemaal van David Hicks.

Ik ben opgewonden over de release van het nieuwe Design Sponge-boek dat deze maand uitkomt en waarin veel van de beste projecten van de site staan, waaronder een van mij!

Voor actueel design is het Britse tijdschrift Livingetc geweldig en voor online magazines Rue en Ivy

HofHoney 033

Homedit: Wat raad jij aan voor dit jaar?

Tamara: Trends zijn het meest geschikt om in accessoires te profileren, zodat je ze per seizoen kunt veranderen. Het draait allemaal om het creëren van tijdloze interieurs die geestige en dramatische accenten combineren om unieke en persoonlijke ruimtes te creëren met een gemeenschappelijk verhaal. Begin een collectie en blijf toevoegen. Ik ben begonnen met het verzamelen van vintage scheepsschilderijen voor mijn zoon en de muur begint er geweldig uit te zien. Hetzelfde heb ik gedaan met vintage bloemenschilderijen voor de gastenbadkamer. Ik denk dat ik ongeveer 15 schilderijen heb, waarmee een prachtige muurcollage ontstaat; het effect is behoorlijk dramatisch. Ik ben geen grote fan van interieurs die het gevoel hebben dat ze in één keer in elkaar zijn gezet. Omdat je een achtergrond in de mode hebt, is het alsof je een winkel uitloopt met een outfit van dezelfde ontwerper. Het is leuk om het te mixen en een gevoel van geschiedenis en persoonlijkheid te geven in zowel mode als interieur. Ik ben een groot fan van het mixen van zowel mijn kleding als interieurs met nieuw en oud.

Kitchen 1 original

Homedit: Wat is de gemiddelde tijd die aan een project wordt besteed?

Tamara: Het hangt ervan af, ik heb sommige projecten die een paar jaar duren en andere een paar maanden. Ik hou van de mix van soorten projecten en klanten. Het houdt het spannend!

Kitchen table 1 original

Homedit: Welk advies heb je voor jonge ontwerpers of architecten die dit interview lezen?

Tamara: Laat je inspireren en neem alles om je heen in je op, zowel oud als nieuw, en kijk altijd naar het verleden voor nieuwe ontwerpen. Het gaat over het herinterpreteren en nemen van iets ouds en het fris, actueel maken en je eigen gevoel van tijdloosheid creëren.

Living 5 large

Homedit: Wat is je favoriete ding in huis dat je niet hebt ontworpen?

Tamara: Zoveel…Onze eettafel is een Milo Baughman-tafel uit het midden van de eeuw. Ik kocht het op Craigs List voor $ 500 van een oudere kunstenaar die het 30 jaar lang in haar atelier gebruikte. Toen het aankwam, zat het onder de verfspatten, maar na een beetje rommel ziet het er gloednieuw uit.

Onze hangende papegaaienstoel uit de jaren 70 van Ib Arberg. Ik kocht het met de bedoeling om het in de etalage van mijn winkel te zetten, maar het staat in de speelkamer van de kinderen, ik denk dat het blijft!

Living large

Homedit: Wat was het beste ontwerpadvies dat iemand je gaf?

Tamara: “Wees trouw aan jezelf en ga er gewoon voor. Je zult er spijt van krijgen als je het niet doet.”

Mijn vriendin en startup-expert Nada Jones heeft onlangs het boek '16 Weeks to Your Dream Business: A Weekly Planner for Entrepreneurial Women' gepubliceerd. Het is een must read voor iedereen die een bedrijf wil starten of laten groeien.

Ship closed original

Tea table large

TV room Couch original

DSC 0224 copy

DSC 0225 copy

DSC 0011 copy

Chaise tv large

Homedit: Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Tamara: Mijn doel is om mijn kenmerkende stijl “The New Vintage” uit te breiden. Door oud en nieuw te mixen met grillige en gebruikelijke stukken/patronen/vormen en kleuren, is het resultaat een frisse, speelse en moderne benadering van design. Ik ben net klaar met het ontwerpen van een lijn kindermeubels voor Nurseryworks die dit jaar op de ICFF werd gelanceerd en werk aan een verlichtingslijn.

Oh en dromen van een toekomstig boetiekhotelproject hopelijk in Pasadena (waar ik woon).

Homedit: Wat vind je van onze site?

Tamara:Het is zo inspirerend en zo'n geweldige bron voor klantprojecten. Ik heb de laatste tijd eigenlijk naar Homedit verwezen om te helpen met mijn zolderrenovatie. Zo geweldig!

Bedankt voor de mogelijkheid om bij te dragen aan uw geweldige site.

Proost

Tamara

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook