50 geweldige hedendaagse verlichtingsarmaturen van ICFF 2017

50 Great Contemporary Light Fixtures from ICFF 2017

Het zien van alle hedendaagse verlichtingsarmaturen is een van de leukste onderdelen van de International Contemporary Furniture Fair en er was veel te zien tijdens de editie van 2017. Glas, hout, metaal, porselein, papier en beton waren allemaal terug te vinden in de laatste nieuwe ontwerpen. Hier brengen we u 50 van onze favoriete verlichtingsarmaturen van ICFF 2017.

De Bola Felt van Pablo Pardo is een stijlvolle ronde lamp met een slanke vilten kap die heel chique oogt. De hoedachtige kap kan in alle richtingen worden gekanteld, waardoor de gebruiker het licht specifiek kan richten. Het is gemaakt in 2017 en is een casual ontwerp met veel flair voor een minimalistisch ontwerp.

50 Great Contemporary Light Fixtures from ICFF 2017De Bola is perfect voor een grote verscheidenheid aan ruimtes.

Molo's Urchin Lights zijn een van de coolste dingen ooit. Het papiermateriaal in accordeonstijl dat Molo voor al zijn producten gebruikt, is omgevormd tot een gloeiend lichtarmatuur dat in andere vormen kan veranderen. Terwijl je aan het licht trekt en draait, golft het in andere vormen. Hij kan ook uit elkaar worden gehaald en plat worden gevouwen, omdat hij wordt verlicht door een enkele LED-lichtbron.

Molo Floor Urchin LightsDe egellamp is verkrijgbaar in drie maten.

Slanke keramische hanglampen van Pidgeon Toe keramiek zijn voorzien van schoteltjes en bollen die dimensie geven aan de armaturen. Oprichtster Lisa Jones maakt haar keramische creaties, die veel verder gaan dan alleen verlichting, in een werkplaats in Portland, Oregon. Door messing hardware te gebruiken om de matte afwerkingen van de keramische armaturen te benadrukken, krijgen ze een onderscheidende uitstraling. Hoewel ze er alleen geweldig uitzien, houden we van ze in een groep.

Hanging ceramic pendants from Pidgeon ToeJones zegt dat deze hangers de kloof overbruggen tussen verlichting en sieraden.

Het is geen wonder dat deze Bubbly Lights van Rosie Li de aandacht trekken; ze zijn geïnspireerd door zeepbellen en wekken een gevoel van plezier en verwondering op. Verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, schrijft Li dat de lichten een “verkenning zijn van de aantrekkingskrachten en andere clusterpatronen die in de natuur voorkomen.” Hoe dan ook, ze zijn glanzend en stijlvol en werpen een prachtig licht dat elke ruimte zou opfleuren.

Bubbly Lights from Rosie LiBotroiydal hematiet was ook een inspiratiebron voor bubbels.
Bubbly Lights from Rosie Li Table Lighting FixturesDe Bubbly collectie is verkrijgbaar als tafel-, wand- of plafondarmatuur.

Simeon

Glass Simeon Salazar Scandinavian LightingBijzonder mooi is het lichtpatroon dat op de muur is gegoten.

Als gloeiende stalactieten zijn deze prachtige hangers van Sonneman. De Trinity-hanger is gemaakt van geslepen kristal en gepolijst chroom en de LED aan de basis benadrukt de geometrische markeringen op het glas. Als dolken van licht zouden deze hangers perfect zijn in een moderne of hedendaagse ruimte.

Contemporary and gorgeous pendants are from SonnemanZe zijn dimbaar en geven een warm wit licht.

De starters achter Souda hebben in de minder dan vijf jaar dat het bedrijf bestaat een sterke naam voor hun merk opgebouwd. Ze ontwerpen accessoires, meubels en verlichting, zoals deze signaalarmkandelaar, een moderne kijk op het moderne midden van de eeuw. De vrijdragende arm draait, waardoor het licht indien nodig kan worden verplaatst. De roségouden tint is erg trendy.

LED upstarts behind SoudaHet LED-armatuur is gemaakt van aluminium, staal en acryl.

Het golvende lamellenwandsysteem achter deze lampen van Standard en Custom is net zo interessant als de lampen zelf. Het bedrijf is een ontwerp- en fabricagebureau op maat dat complete diensten aanbiedt, maar zich richt op digitale fabricage. De houtconstructie van de HARU lampen is nauwkeurig en onderscheidend, waardoor het licht van alle kanten door de buisarmatuur kan projecteren.

Lights from Standard and CustomHet bedrijf is gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania,

Net als echt zeeglas hebben deze getrommelde stukjes glas een ondoorzichtige, doorschijnende kwaliteit. Ontwerper Steven Pikus uit Zuid-Afrika heeft de stukken getransformeerd in deze fenomenale Fire and Ice-kroonluchter. Elk stuk is omwikkeld met draad en opgehangen aan een metalen frame, waardoor een zachte wirwar van lichtverstrooiende componenten ontstaat. Pikus staat bekend om zijn armaturen gemaakt van upcycled dieselmotoren. Het frisse ontwerp werd gepresenteerd door wakaNINE uit Austin, Texas.

Steven Pikus of South Africa Lighting FixturesDe armatuurgrootte is volledig aanpasbaar.

De Boom Chandelier van Stickbulb trok veel aandacht, zoals hun producten gewoonlijk doen. De kroonluchter is een evolutie van hun vroege stoklampen die tot de eersten behoorden. Met de giek hebben de ontwerpers een uitbarsting van licht gecreëerd door een centrale kern van messing te hebben, waarbij de stokken van verschillende lengte als stekels naar buiten wijzen. Hoewel de kroonluchter verkrijgbaar is in verschillende houtsoorten, is een van de meest opwindende deze gemaakt met redwood dat is teruggewonnen uit oude watertanks.

Boom Chandelier by Stickbulb DesignDe Boom is ook verkrijgbaar in dit grotere dubbele armatuur.

Stickbulb's Single Diamond is ook een favoriet. Het maakt deel uit van de X-collectie en is geïnspireerd op vormen in de natuur, zoals zeshoeken en tetraëders.

LED Stickbulb’s Single DiamondDit armatuur is ook verkrijgbaar in verschillende maten en houtkeuzes.

Tala's Voronoi II-lamp is te zien in deze set hangende armaturen. De elegante, organisch gevormde lampen van het Britse bedrijf met een unieke vorm van het verlichtingselement zien er warm en natuurlijk uit. In tegenstelling tot kroonluchters die een kouder, wit licht projecteren, zorgt het zachtere licht dat uit deze gouden lampen komt voor een zeer warme en uitnodigende sfeer.

Tala’s Voronoi II Bulb Ceiling lighting FixturesTala plant tien bomen voor elke 200 producten die ze verkopen.

Tot de verlichtingsconcepten van Tightrope dit jaar behoorde onder meer deze prachtige Lotus Canopy-lamp. De platte lampenkappen van de LED-lampen zijn gemaakt van porselein en doen denken aan lotusbladeren die op een poel van licht drijven. De doorschijnendheid van het materiaal, evenals de ribbels en rimpelingen in de flinterdunne randen, geven het licht een zeer interessante kwaliteit.

Lotus Lighting LEDDit is een armatuur die je direct van onderaf echt kunt waarderen.
Tightrope porcelain lightHet ontwerp van de afzonderlijke stukken is prachtig.

We waren al fans van verlichting van Tracy Glover Studio, maar we vonden er nog meer die we leuk vonden, zoals deze Cloche Sconce, die volgens Glover geïnspireerd was door Romeins glas en antieke moskeelampen. De kettingen komen veel voor bij die lampen, maar zijn een nieuwe toevoeging aan een wandkandelaar. Hoewel het verkrijgbaar is in 29 verschillende kleuren, zijn wij dol op deze tint vanwege de warme uitstraling die het geeft.

Lighting fixtures by Tracy Glover StudioHet metaal is verkrijgbaar in zeven verschillende afwerkingen.

Deze keuze is ook van Tracy Glover en is een leuke en futuristische wandkandelaar. De centrale schijf heeft het Wrap-patroon met zijn dunne glasdraad (ook gebruikt in haar Rondel-schans), terwijl de andere verschillende patronen en texturen hebben.

Wall Tracy Glover Studio LightingHet armatuur heeft een planetair gevoel.

Veronese is een Frans luxe verlichtingshuis met een lange geschiedenis in het produceren van spectaculaire verlichting en spiegels van Muranoglas. We hebben drie keuzes van dit designhuis. Dit is letterlijk een juweeltje van een verlichtingsarmatuur. Bijoux Bijoux, de geblazen glasvorm, kan worden gecombineerd met verschillende eindknoppen waardoor het lijkt op een elegant juweel dat klaar is om aan een ketting te bungelen. Ook de plaatsing van de lichtbron bovenaan is nieuw en draagt bij aan de uitstraling van een juweel.

Veronese is a French luxury lightingHet armatuur is ontworpen door Laurence Brabant.

Ontworpen door de Franse architect, kunstenaar en ontwerper Patrick Naggar, dit is Cell. Een aantal collecties van Naggar zijn gericht op een wetenschappelijk onderwerp. Hij heeft zijn versie van een cel weergegeven als deze elegante vorm, die bijna enigszins doet denken aan een bot. De buitenwand van de cel is het geblazen glas en het verlichtingselement is de kern van het armatuur.

Hanging Patrick Naggar Lighting FixtureCell is verkrijgbaar in vier glaskleuren.

Totaal anders dan de andere twee, is Martha ontworpen door Fredie Jochimek, de president van Veronese. Het ontwerp bevat kopjes en bobeches, twee elementen van klassieke Murano-kroonluchters, die vaak over het hoofd worden gezien. Volgens Veronese waren de kopjes die traditioneel werden gebruikt voor de onderkant van kroonluchters om de binnenkant te bedekken, en de bobeches bedoeld om smeltende was op te vangen. Jochimek verwerkt deze vergeten elementen in zijn nieuwe eigentijdse ontwerp, waarbij de metalen armen in verschillende richtingen geplaatst kunnen worden.

Martha is designed by Fredie Jochimek Lighting FixtureDe armstructuur van het modulaire armatuur is aanpasbaar.
Martha is designed by Fredie Jochimek DesignHier zie je de cups en bobeches en hoe deze in het armatuur worden gebruikt.

De Eos-tint van VITA Copenhagen is als een etherische zwevende wolk. Hij kan worden gebruikt op een tafel- of vloerlampvoet, of als hanglamp. Het bedrijf gebruikt gerecyclede materialen en gebruikt bijproducten voor nieuwe doeleinden. De ganzenveren op deze kap worden teruggewonnen uit de voedingsindustrie, dus in plaats van te worden verbrand, worden ze ontsmet en gebruikt voor de lampen. VITA stopt alles ook in een platte verpakking, wat efficiënter en minder verspillend is.

Floor Eos shade from VITA CopenhagenDe veren zijn met de hand gestikt voor het armatuur.

Elish Warlop Design Studio creëerde de leuke en funky Line Lamp, die bestaat uit gebogen koperen buizen die allemaal met elkaar verbonden zijn door een stoffen snoer. Sleuven aan de achterkant bevatten LED's die op de muur schijnen en alle balken kunnen bewegen. Het armatuur als geheel ziet eruit als een lusvormige lijn die op de muur is getekend. De grootte van het stuk is ook aanpasbaar en kan zoveel buizen bevatten als je wilt. Warlop houdt ervan om in haar werk ‘de paradox van beweging binnen stilte te onderzoeken’, wat leidt tot eenvoudige werken die complexer worden naarmate je beter kijkt.

Wall Elish Warlop Design StudioDeze informele en andere verlichtingsarmatuur is interactief.

Martin Huxford creëert zijn op maat gemaakte verlichting in een studio in Sussex, Engeland. Zijn stukken zijn allemaal behoorlijk eigentijds of modern, maar deze heeft een vleugje ouderwetse nostalgie dankzij de vorm en textuur van de mondgeblazen kristallen tinten. De lampenkappen hebben dezelfde vorm als de Lily-hangers van de ontwerper, maar zijn hier samengevoegd tot een moderne kroonluchter. De rick-tint van het glas contrasteert prachtig met de ruime koperen voet.

Brass and Glass Martin Huxford Pendant LightingDe metalen afwerking is verkrijgbaar in messing, nikkel, brons of koper.

Marset, een Spaans bedrijf opgericht in de jaren veertig, heeft altijd een aantal verleidelijke nieuwe ontwerpen en dit jaar hebben we twee favorieten gevonden. De eerste is Pu-erh, van Xavier Mañosa. Wat lijkt op een geplooide zijden kap is eigenlijk een keramisch ontwerp dat zich richt op een natuurlijk, ongepolijst gevoel. Vernoemd naar een zeer gewilde Chinese theesoort, heeft het hetzelfde aardse maar verfijnde gevoel van die drank. De keramische lam is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, groen, blauw en zalm.

Marset conrcete hanging lightsDe hanger is verkrijgbaar in drie maten: 8, 12 en 16 inch.

Toen de luidsprekers eenmaal draadloos werden, wisten we dat het niet lang zou duren voordat de verlichting zou volgen en dat het aantal beschikbare ontwerpen en modellen snel groeit. Dit is de Bicoca lamp van Christophe Mathieu. In plaats van een lamp op een vaste plek te hebben, kun je hem overal in huis meenemen. Zin om in je favoriete fauteuil te zitten en te lezen? Neem hem mee, bevestig hem aan een verzwaarde oplegmatras en drapeer hem over de armleuning of rugleuning van een stoel. Hij is licht van gewicht en dankzij de draaibare kap functioneel op elke plek. De kleurrijke keuzes zijn ook erg leuk.

Marset cordless table desk lampDe Bicoca is gemaakt van polycarbonaat.
Market cordless lights designVanuit elke hoek is het stijlvol.
Marset chair back lampDe functionaliteit wordt enorm vergroot door de overlay, waardoor hij overal kan staan zonder om te vallen.

We zijn dit jaar op Salone del Mobile verliefd geworden op een aantal leuke en funky stukken van LZF, maar we blijven terugkomen op deze veelzijdige en stijlvolle hanglamp genaamd de Swirl. Ontworpen door de Ierse ontwerper Ray Power, verkrijgbaar in verschillende kleuren en twee versies. Het Spaanse bedrijf maakt met de hand verbazingwekkende verlichtingsarmaturen van houtfineer met behulp van hun speciale technieken. Met behulp van natuurlijk houtfineer smelten ambachtslieden het tot een kneedbaar materiaal, waardoor ze armaturen met golvende rondingen kunnen creëren die licht uitstralen met een warme en gezellige kwaliteit.

Wood LZF this year at Salone del MobileHoewel er veel kleuren beschikbaar zijn, behoren de armaturen met een natuurlijke afwerking tot de mooiste.

De Dandelion-lamp van LZF is een ongebruikelijker ontwerp dat voortkomt uit een tien jaar durende samenwerking met ontwerper Burkhard Dämmer. De LED-circuits zijn volledig verborgen en de verschillende cupmaten dienen alleen om de relatie van het armatuur met de fluffige pluisjes in de lente te benadrukken.

LZF this year at Salone del Mobile PendantDe Dandelion is een echt speels armatuur voor wie moderne, unieke ontwerpen waardeert.

Deze lichtgevende lamp van Lights Up uit Brooklyn, New York trok onze aandacht dankzij de iriserende binnenkap. Terwijl de binnenste tint glanzend en een beetje disco-achtig is, bagatelliseert het rasterpatroon de bling en voegt het een beetje een industrieel gevoel toe. Het hele armatuur wordt vervolgens verzacht door de toevoeging van de pure, buitenste schaduw. Deze lamp wordt, net als alle stukken van Lights Up, met de hand gemaakt in een fabriek in Brooklyn.

Table or Desk luminous lamp from Lights Up of BrooklynDe lampenkapopties van het bedrijf omvatten stof gemaakt van 100% gerecycled PET (plastic flessen) voor de exclusieve printpatronen.

De Lotus Pendel van Lampa trok onze aandacht mede door de ruime breedte van het armatuur, gecombineerd met het ronde profiel. Het licht gloeit gewoon door het houtfineer heen, wat bijdraagt aan de schoonheid van het stuk. Gelegen aan de East End van Long Island, New York, is het bedrijf al bijna 30 jaar bezig met ontwerpen en produceren, volgens een toewijding aan duurzaam ontwerp.

Lampa’s Lotus Pendant LightingDe Lotus is verkrijgbaar in 20 verschillende fineersoorten, waaronder White Linen, Maple, Cherry, Wenge, Birch en Zebrawood.

Montreal Studio Larose Guyon toonde deze installatie van zijn Pearl-hanger, overlappend gerangschikt. De prachtige enkele hanglamp kan worden gecombineerd om een totaalarmatuur te creëren die zo groot of klein is als de klant wenst. De twee oprichters laten zich naar eigen zeggen inspireren door kunst, de natuur, vervlogen tijden en tradities. Waar ze hun visie ook vandaan halen, het resultaat is elegante en glamoureuze armaturen die niet veel overbodige frou-frou hebben.

Montreal Studio Larose Guyon PendantDe 20 cm lange handgeblazen bal rust op een metalen armatuur die verkrijgbaar is in een koper-, messing-, zwart- of nikkelafwerking.

Ook elegant, maar aan de minimalistische kant van het spectrum is de Royyo-hanger van Koncept. De afwezigheid van een zichtbaar bedradingssysteem zorgt ervoor dat de look strak en strak blijft, maar de roze gouden afwerking is warm en elegant. Deze zijn geweldig om afzonderlijk te gebruiken, maar we houden van het effect van een groepering als deze. Het werd ontworpen door Kenneth en Edmund Ng.

Spectrum is Koncept’s Royyo PendantRoyyo is ook verkrijgbaar als vloer- of bureaulamp, die tevens beschikt over een geïntegreerde USB-oplader.

De Hase TL Tafellamp herroept, ondanks zijn eenvoudige ontwerp, enkele complexe ideeën. Gepresenteerd door Kalmar uit Oostenrijk, dachten we eerst dat de metalen poten een beetje op kippenpoot leken, maar naarmate we hem grondiger onderzochten, kreeg hij een groter antropomorf gevoel: een persoon die zit, gebogen over de ruimte waar het licht naar binnen valt? Hoe dan ook, het is zeer overtuigend in zijn eenvoud

Hase TL Table LampDe eenvoudige gebogen buis die hem ondersteunt en de leren handgreep maken het tot een veelzijdig stuk.

In wezen hetzelfde profiel, maar een totaal ander uiterlijk is de Billy-lamp van Kalmar. Met de toevoeging van een houten paal en stevigere metalen componenten in verschillende kleuren is de vloerversie van dit armatuur moderner dan de Hase Lamp. Een beetje industrieel, het stuk bestaat uit hout dat gebeitst is, maar afgewerkt met een blanke lak.

Kalmar floor lampDe Billy lamp gebruikt uitsluitend hout en vier metalen componenten.

Een andere riff op tinten van houtfineer – een soort van – zijn deze van jefdesigns uit Portland, Oregon. Het bedrijf maakt armaturen die zijn geïnspireerd op patronen in de natuur. De tinten zijn een andere techniek waarbij digitale houtnerf op linnen wordt aangebracht. Ontwerper Joe Futschik maakt ze allemaal en ze worden geproduceerd door ambachtslieden in Californië. Er is een aantrekkelijke reeks patronen beschikbaar voor hang-, tafel- en vloerarmaturen. Jefdesigns maakt ook verlichte wandstukken zoals hier afgebeeld.

Jefdesigns of Portland OregonHet bedrijf produceert ook accessoires voor thuis en voor elektronica.

Futuristisch en toch elegant, de bekroonde Pearl-wandlamp van Ginger en Jagger zou zoveel verschillende kamers in een huis kunnen sieren. Het is gemaakt van marmer en metaal en speelt in op de unieke eigenschappen van een parel: zeldzaamheid, pracht en serendipiteit. De met de hand gesneden basis is van marmer en de centrale bol is van metaal. Het ontwerp roept echt het gevoel op dat je een oester hebt opengeklapt om een spectaculair juweeltje te vinden.

Pearl wall light by Ginger and JaggerHet Portugese bedrijf, gevestigd in Porto, maakt hoogwaardige hedendaagse stukken die zijn geïnspireerd door de natuur.

Deze handgemaakte houten kroonluchter van Giancarlo Studio Furniture is hoekig en anders. Ontwerper Giancarlo Paternoster gebruikt zijn achtergrond in machinebouw en liefde voor vakmanschap om meubels – maar ook verlichting – te maken van prachtig hout. Hij gebruikt een verscheidenheid aan nieuwe technieken die hij heeft ontwikkeld, samen met gevestigde processen om zijn stukken te creëren. Deze kroonluchter heeft substantie dankzij de royale houten delen, maar is toch verfijnd, wat nog eens extra wordt benadrukt door de edelsteenvormige lampen.

Wooden chandelier from Giancarlo Studio FurnitureExacte schrijnwerktechnieken versterken de elegantie van zijn stukken.

Een beetje ongewoon, maar eigenlijk best leuk is deze capsulelamp, de ISP genaamd, van het Franse DCW Editions. Til het uiteinde van de capsule op en het verlichtingselement schuift langs de rail naar buiten, zodat je kunt bepalen hoeveel licht je wilt. Meer als accessoire voor sfeer dan als functionele verlichting, er komen geen schakelaars of knoppen aan te pas. De lichtbuis gaat branden wanneer deze uit het interieur wordt getrokken. Het stuk is uitgevonden door de Italiaans-Russische ontwerper Ilia Sergejevitsj Potemine.

France’s DCW EditionDit stuk lijkt meer op een fakkel, die je wilt pakken en gaan.

Esque Studio heeft ook een aantal geweldige keuzes opgeleverd. Deze Liaison Lamp was een samenwerking met Harry allen, die metalen platen combineerde die met waterstralen zijn gesneden en een mondgeblazen glazen kap die rechtstreeks in de metalen plaat wordt geblazen. De resulterende opgesloten bel maakt het armatuur tot een prachtige combinatie van kunst, verlichting en accessoire.

Esque Studio yielded some great picks as wellDe helderglazen kap heeft een satijnen afwerking.

De stemmige en donkere Flatlander-serie van de studio zou geïnspireerd zijn door "desolate landschappen en silhouetten van watertorens." Matzwart glas en de levendige magenta tint van het licht binnenin zorgen voor een zeer dramatische uitstraling. De gelijkvormige witte armaturen bieden niet hetzelfde niveau van drama, maar zijn op zichzelf al prachtige hanglampen.

Studio’s moody and dark FlatlanderDe donkere versie van de serie zorgt voor serieus drama in een ruimte.

De houten verlichting van Donald Baugh is natuurlijk en modern tegelijk. We hebben er altijd van genoten hoe hij de natuurlijke houten buitenkant combineert met een levendig getinte binnenkant. Deze ovale Eclipse-hangers zijn een andere versie van zijn ontwerpstijl en zijn uitgevoerd in walnoothout met een acrylafwerking.

Donald Baugh’s wooden lighting is natural and modernDe op bestelling gemaakte hangers maken gebruik van een LED-lamp.

Van het Formule 1-circuit naar je woonkamer: het Londense Decode Lighting presenteerde deze hanglampen, die in samenwerking met Hypetex®, 's werelds eerste gekleurde koolstofvezel, zijn gemaakt. Door het lichte gewicht van het materiaal kan Decode de armaturen schalen zonder iets te zwaars te creëren. De dunne platen zijn verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren en grijpen in elkaar om het armatuur te vormen, waardoor het licht op verschillende manieren kan spelen.

London’s Decode LightingHet Hypetex-materiaal is oorspronkelijk ontwikkeld door Formula One Racing-experts.

Het Franse bedrijf CVL Luminaires staat bekend om zijn hoogwaardige messing verlichtingsarmaturen en we vonden het moeilijk om slechts een paar hoogtepunten te kiezen. Deze heet Earth en heeft een delicaat ontwerp, maar de Earth Collection bevat verschillende geperforeerde patronen op deze koperen schijven, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

French company CVL Luminaires moonlight

We werden verliefd op de hangende versie van de Calee Collection en de combinatie van de twee ronde vormen. De manier waarop de grotere schijf wordt ondersteund door de kleinere koperkleurige schijf is modern en interessant. CVL schrijft dat deze onbalans de sleutel is tot het ontwerp. Bovendien lijkt het snoer naar het plafond meer een integraal onderdeel van het armatuur en doet het niets af aan de geometrie ervan.

Hanging Calee Collection and the juxtapositionHet ontwerp is ook verkrijgbaar als tafel- en vloerlamp.

Deze prachtige lichtcreatie is van Baguès, Art Lighting a la Francaise. Al meer dan 175 jaar maakt het bedrijf spectaculaire kunstverlichting, zoals deze wandlamp in de vorm van een met juwelen getooide mot. Het Art Deco-gevoel van het stuk versterkt het subtiele licht. Het is een heel passend wezen voor sfeerlicht – vinden wij – omdat de mot 's nachts het meest actief is en zelf wordt aangetrokken door licht in het donker.

Baguès Art Lighting a la FrancaiseHet bedrijf begon met liturgisch brons en evolueerde naar verlichting met de algemene verspreiding van elektriciteit.

Dit leuke kleine lampje is The Float van Brendan Ravenhill Lighting. Geïnspireerd door kreeftenboeien en Japanse visdobbers, bestaat de lamp uit glasleer en touw. Dankzij een systeem van koperen haken kunnen klanten groepen van de hangers maken, gerangschikt zoals ze willen. Het verlichtingsarmatuur is verkrijgbaar in enkele, dubbele en driedubbele versies.

Float from Brendan RavenhillHet stuk heeft een nautisch gevoel, maar niet overweldigend.

Bower's C Sconce is nieuw en hier afgebeeld in een oliegewreven bronzen afwerking. Het armatuur is gemaakt van koudgewalst staal, afgedekt met twee op maat geblazen bollen van 5,5 cm, verlicht met LED's. Dit ontwerp is veelzijdig en toch perfect om een slaapkamer of andere ruimte een mannelijker gevoel te geven.

Wall Bower’s C SconceDe gedrapeerde koker is stijlvol en heeft een casual uitstraling.

We krijgen geen genoeg van de Blackbody OLED-stand en zijn fantastische lichten. Het bedrijf richt zich op OLED-verlichtingstoepassingen en is een pionier op het gebied van de OLED-technologie die oplossingen biedt voor onder meer de auto-industrie, de luchtvaart en de geneeskunde. Hier combineren ze het hightech aspect met kunstzinnige verlichtingstoepassingen zoals de Lucky Eye L wandlamp en spiegel. De ontwerpers wilden het folkloristische geloof uitbeelden dat spiegels hun eigenaren geluk brengen. Hier is het omgeven door brandende OLED-panelen. In de spiegel zie je een lichtregen van de I Rain-armatuur aan het plafond. Het kan 37 tot 137 lampen hebben, of kan worden aangepast voor grotere ruimtes.

Blackbody OLED LightingDe I Rain die je in de spiegel ziet, is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder wit geverfd messing, messing, glas, koper, chroom en zwart nikkel.

Het Barcelona Design Center presenteerde een reeks stukken van 13 verschillende ontwerpers in Barcelona, waaronder dit gebogen armatuur. De minimalistische elementen die de verlichtingselementen vasthouden, hangen aan een sierlijke halve bol van zwart metaal. Perfect voor een moderne ruimte, maar past in verschillende decorstijlen.

Barcelona lighting fixturesBarcelona is een vaste waarde in de creatieve wereld dankzij de vele ontwerpers en ambachtslieden.

Avram Rusu uit Brooklyn heeft een wilde wandkandelaar gemaakt genaamd Continuum, geïnspireerd op straatkunst uit New York. De gebogen buizen kunnen op verschillende manieren worden gerangschikt en de handgeblazen glaskappen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren glas, waaronder wit, aqua, donker- en lichtgrijs, topaas en zwart in effen of met vervaging of strepen. We houden van het hoekige uiterlijk en het bijna lukrake gevoel dat voortkomt uit de opstelling van de armen.

Avram Rusu of BrooklynHet wordt geleverd in tien metalen afwerkingen.

Prachtig zijn de glazen bollen in de Fitzi wandkandelaars van Articolo. De verlichtingspatronen zijn anders en de metalen basis lijkt de bal tijdelijk vast te houden, alsof deze op het punt staat weg te glijden en in een baan om de aarde te vliegen. Door de bubbels kan het licht prachtige patronen op de muur en de omgeving werpen.

Articolo’s Fitzi wall sconcesDe ballen zijn afneembaar voor reiniging en kunnen worden aangepast in multi-drop-armaturen.

Anna Karlins sculpturale installatie genaamd Glyph is gemaakt van gegoten brons, hout en metaal. De merkwaardige armaturen hangen aan het hakenrek in shaker-stijl dat in talloze huizen te vinden is. De manier waarop ze een eenvoudig gebruiksvoorwerp tot dit interessante stuk heeft verheven, is buitengewoon creatief.

Anna Karlin’s sculptural installation wall hangingKarlin schrijft dat dit stuk bedoeld is om de aandacht te vestigen op een vergeten ruimte zoals een hal of entree.

Ook haar Sun Shade-wandlamp is onderscheidend, omdat de schaduw verwijderd is van de directe lichtbron. Ze schrijft dat het bedoeld is om een vrouw na te bootsen die een hoed met een brede rand draagt om haar gezicht tegen de muur te beschermen. Het armatuur draait ook en de kap roteert, zodat je hem kunt positioneren zoals jij wilt of nodig hebt.

Her Sun Shade wall lightDe buitenkant van de kap is uitgevoerd in een satijnzwarte afwerking.

Dit armatuur ontworpen door David Trubridge, van WakaNINE, waar we het eerder over hadden, doet ons denken aan een dik tropisch blad. Eigenlijk is de Navicula geïnspireerd door microscopisch kleine diatomeeën die in de oceanen drijven en beschikt hij over zijn kenmerkende bouwstijl en natuurlijke houtafwerking. Dit is een handig stuk om een vleugje natuur toe te voegen aan elke ruimte in uw huis.

Navicula Lighting FixtureDe constructie van het armatuur maakt een vlakke verpakking mogelijk.

Ameico, gevestigd in Connecticut, werkt samen met Europese en Japanse bedrijven om prachtige verlichtingsarmaturen zoals deze Yamagiwa – Mayuhana Sphere-hanger te produceren. Het is ontworpen door Toyo Ito en is gemaakt van bollen aluminium en glasvezel waardoor het een gesmolten uiterlijk krijgt.

Hanging PendantDe hanger is verkrijgbaar in twee maten.

Wij zijn dol op geweldige houten verlichting en we konden de prachtige bolvormige hanglamp van Ameico niet voorbij laten gaan. Het glanzende fineer en de gebogen lijnen van de lamellen zorgen voor een prachtig geheel.

Gently curved pendant lightingZacht gebogen lijnen zorgen voor extra dimensie die een gevoel van flow oproept.

Zoveel verlichting, zo weinig tijd! Zoals altijd bevatte ICFF een overvloedige selectie van verbazingwekkende armaturen, gemaakt van allerlei soorten materialen, zowel hergebruikt als nieuw. De verscheidenheid versterkt het feit dat er geen grenzen zijn aan de verbeeldingskracht van ontwerpers, en gecombineerd met nieuwe technologieën hebben we genoeg om naar uit te kijken in toekomstige edities.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook