60 DIY-salontafelinspiratie voor elk huis en elke stijl

60 DIY Coffee Table Inspiration For Every Home And Style

De salontafel zou een van de meest veelzijdige meubelstukken moeten zijn die je kunt maken. Het is niet alleen voor de woonkamer en het hoeft niet altijd rechthoekig te zijn.

60 DIY Coffee Table Inspiration For Every Home And Style

Je kunt hem mee naar buiten nemen op de veranda of ervoor kiezen om meerdere kleine accenttafels bij elkaar te groeperen in plaats van één stuk, zodat je meer flexibiliteit hebt. Lees meer over deze ideeën en meer via de doe-het-zelf-salontafelprojecten hieronder.

Inhoudsopgave

DIY-salontafel – Video stap voor stap handleiding

How to Build a Hairpin Modern Coffee Table

We hebben een tutorial samengesteld voor uw doe-het-zelf-salontafelinspiratie om u te laten zien hoe eenvoudig dit project kan zijn. Om je eigen salontafel te maken, heb je het volgende nodig:

Set van 16 inch haarspeldpoten 3 lijmpanelen met randen – 18 x 48 inch Tafelzaag Schuurmachine Gezichtsmasker Houtlijm Klemmen Nagels Houtvuller Polycryl

Stap één: Het hout zagen

Snijd de stukken hout op uw tafelzaag. Knip aan elke kant een stuk af om ervoor te zorgen dat de stukken dezelfde breedte hebben. Pas de tafelzaag aan en draai het bord om om een laatste snede te maken, zodat u aan beide zijden rechte randen heeft.

U wilt ook een mal op de tafelzaag plaatsen om in hoeken van 45 graden te zagen. Wat je hier eigenlijk wilt maken, zijn twee stukken hout voor de boven- en onderkant van de tafel, plus twee kleinere die als zijkanten dienen. Zorg ervoor dat u de oppervlakken schuurt als u klaar bent.

Stap twee: De stukken hout bevestigen

U wilt hier kwaliteitshoutlijm gebruiken en deze op de randen van de houten stukken aanbrengen, precies op de sneden van 45 graden. Zorg ervoor dat je op beide stukken van de verstekverbinding houtlijm aanbrengt en gebruik klemmen om alle stukken bij elkaar te houden.

Je kunt spijkers of schroeven gebruiken om de stukken bij elkaar te houden, maar je moet ervoor zorgen dat ze op de juiste manier naast elkaar worden geplaatst, zodat er hoeken van 90 graden ontstaan. Nagels worden meestal gebruikt als tijdelijke aanduiding, omdat de lijm het grootste deel van de hechting voor zijn rekening neemt.

Voor het beste resultaat bevestigt u de twee kleine zijden aan een grote, laat u de lijm drogen en komt u dan terug en bevestigt u het tweede grote stuk zodat u met alle vier de stukken een rechthoek vormt.

Stap drie: Het hout vullen

Terwijl u de spijkers uit de hoeken van de tafel verwijdert, moet u de gaten opvullen met houtvuller. Als u gaten in de verstekverbinding opmerkt, kunt u daar ook houtvuller op gebruiken.

Stap vier: Het plamuur schuren

Wanneer de houtvuller droog is, schuurt u het oppervlak nogmaals. Neem een vochtige doek en gebruik deze om eventueel zandstof van de bovenkant en de binnenkant van uw salontafel te verwijderen.

Stap vijf: Houtafwerking aanbrengen

Je kunt zelf kiezen of je de natuurlijke kleur van het hout wilt behouden of dat je wat houtbeits wilt aanbrengen om het een andere afwerking te geven. Hoe dan ook, je moet een beschermende afwerklaag zoals Polycrylic gebruiken.

Er zijn meestal twee of drie lagen van deze beschermende afwerking nodig. Vergeet niet om het oppervlak tussen twee lagen te schuren en ook na het aanbrengen van de laatste laag.

Stap zes: De poten bevestigen

Haarspeldpoten passen heel goed bij deze tafel. Zorg ervoor dat ze allemaal op dezelfde plek worden geplaatst (op dezelfde afstand van de randen) en boor de gaten voor die nodig zijn om de schroeven aan te brengen en de poten op hun plaats te monteren. Geniet van je nieuwe doe-het-zelf-salontafel.

Wat zijn de verschillende tafelstijlen?

What Are the Different Table Styles?

Tafels worden meestal geclassificeerd op basis van het type decorstijl waarmee ze overeenkomen.

Accenttafels – De term ‘accenttafel’ is een informele term die verwijst naar een verscheidenheid aan verschillende tafelvormen, waaronder console-, bijzet- of salontafels. Salontafels – Een salontafel wordt doorgaans voor de bank in een woonkamer of zithoek geplaatst. Je kunt het gebruiken om eten en drinken, maar ook salontafelliteratuur, planten en andere snuisterijen tentoon te stellen. Consoletafels – Consoletafels hebben een smal en dun ontwerp, dus je vindt ze waarschijnlijk achter de bank of in gangen en entrees. C-tafels – Zoals de naam al doet vermoeden, is een C-tafel ontworpen met een unieke C-vorm waardoor je dit meubelstuk over een bank of bed kunt draaien. Bijzettafels – Zoals de naam al zegt, past een bijzettafel naast een bank en is het een uitstekende plek voor licht of een drankje. Ze worden ook wel ‘eindtabellen’ genoemd. Bijzettafels – De bijzettafel is een uitstekende keuze voor een huis met beperkte ruimte. Het is eigenlijk een accenttafel met twee of meer stukken die op elkaar kunnen worden gestapeld. Drumtafels – De drumtafel is een enorme, ronde tafel die dateert uit de 18e eeuw. Af en toe is hij hoog genoeg om een stoel op te zetten, en af en toe is hij voorzien van boekenplanken of laden, en van een bewerkt leren blad. Tegenwoordig wordt de term vaak gebruikt om te verwijzen naar een grote ronde tafel. Ottomanen – In sommige situaties kan een poef ook dienst doen als tafel. Om van een poef een tafel te maken, gebruiken mensen meestal een dienblad dat een vlak oppervlak creëert waarop mensen hun drankjes en snacks kunnen plaatsen.

Tabelstijlen

Industrieel – Vooral industriële tafels kunnen echte kunstwerken zijn, waarbij sommige volledig uit overgebleven productiemachines lijken te zijn opgebouwd (ook al zijn het slechts kopieën). Als u aan industriële salontafels denkt, denk dan aan zichtbare metalen poten en verweerd hout. Modern uit het midden van de eeuw – Afgezien van de beroemde tulpentafel, worden moderne tafels uit het midden van de eeuw gekenmerkt door hun honingkleurige natuurlijke hout en hun lage profielen, die vaak uit multiplex bestaan. Je kunt ultramoderne stukken krijgen, maar ook zachtere moderne en casual dingen. Boerderij – Boerentafels dienen vaak als middelpunt en prachtige kunstwerken in dit decor, terwijl antieke koffers en dressoirs soms dienst doen als accenttafels. Shabby chic – Shabby chic is vergelijkbaar met boerderijdesign maar onderscheidt zich door de lichtere houtsoorten en vaak ook door een onderliggende vrouwelijkheid. Shabby chic tafels worden vaak opgeknapt in pastel- of wittinten en worden soms gecombineerd met schatten van de vlooienmarkt om een sfeer van ouderwetse charme te geven. Het is heel gebruikelijk om shabby-chique salontafels te vinden die volledig zijn gemaakt van hergebruikte pallets. Scandinavisch – Wat Scandinavische meubels onderscheidt, is de bruikbaarheid ervan. Tafels zijn vaak slank en toch elegant en bestaan uit metaal of bewerkt hout dat in relatief lichte tinten is gekleurd of geverfd.

Waar zijn de meeste salontafels van gemaakt?

What Are Most Coffee Tables Made Of?

Hoewel hier geen exacte statistiek voor bestaat, zijn de meeste salontafels gemaakt van hout. Er zijn echter ook andere materialen die wel in de buurt komen, dus als je meer wilt weten over wat je kunt gebruiken voor een DIY-salontafel, bekijk dan onderstaande lijst.

Hout – Veruit het meest voorkomende oppervlak van een salontafel. Hout is gevoelig voor waterringen. Daarom beschermen de meeste mensen het met onderzetters en onderzetters. Metaal – Metalen salontafels zijn een populaire keuze, omdat ze zijn samengesteld uit duurzaam ijzer, aluminium, staal of een verscheidenheid aan andere legeringen. Vaak wordt dit specifieke type salontafel gecombineerd met een glazen blad of een mix van glas en hout. Glas – Glas is een ander veelgebruikt materiaal voor bladen. Houd er bij het kopen van een tafel met een glazen blad rekening mee dat gemorste vloeistoffen en waterkringen duidelijker zichtbaar zullen zijn op het oppervlak, waardoor regelmatig schoonmaken noodzakelijk is. Steen – Voor een traditionele, majestueuze uitstraling kunt u altijd kiezen voor een salontafel met marmeren of stenen blad. Het onderhoud dat nodig is voor een stenen blad varieert afhankelijk van het type steen.

Hoe een salontafel te versieren

How to Decorate a Coffee Table

Als je je doe-het-zelf-salontafel eenmaal klaar hebt, is het ook nog de kwestie om deze op de juiste manier te decoreren. Als het gaat om doe-het-zelf-salontafeldecoraties, wordt u alleen behoorlijk beperkt door de grootte van het tafelblad en uw eigen verbeeldingskracht. Hier zijn een paar tips:

Gebruik kleine sculpturen die op glazen of houten dienbladen worden geplaatst. Plaats je favoriete potplanten. Versier met een vaas met natuurlijke of kunstbloemen. Versier je doe-het-zelf-salontafel met interessante tafellampen. Met een fruitschaal kan het niet fout gaan. Zet een miniatuur-zentuin op. Gebruik transparante glazen kommen met kiezelstenen of halfedelstenen. Gebruik kleurrijke kaarsen en kandelaarhouders.

Bouw een nieuwe salontafel met deze eenvoudige doe-het-zelf-plannen

1. Een salontafel van pallets

DIY Coffee Table

Als u iets wilt bouwen voor uw buitenterras of patio, overweeg dan een salontafel van pallets. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en goedkoop te maken. Het zou er ook heel charmant uitzien als je besluit het versleten uiterlijk van het hout te behouden.

2. Een pallettafel met haarspeldpoten

Pallet Table with Hairpin Legs

Een pallettafel met haarspeldpoten kan er schattig uitzien in de woonkamer, vooral als het de bedoeling is een gezellige en ongedwongen sfeer te creëren. De haarspeldpoten geven hem een slanke en vrouwelijke uitstraling en het palletblad kan worden opgebouwd met opbergplanken erin.

3. Voeg een tegelblad toe aan een salontafel

60 DIY Coffee Table Inspiration For Every Home And Style

Bij het bouwen van een salontafel kun je verschillende materialen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je salontafel zelfs een tegelblad geven. Gebruik indien mogelijk één grote tegel om een schoon en eenvoudig uiterlijk en een vlak oppervlak te behouden.

4. Een slanke en stijlvolle salontafel met haarspeldpoten

Modern Coffee Table With Hairpin Legs

Hier is nog een salontafel met haarspeldpoten, maar deze keer met een slankere en strakkere uitstraling. Het heeft een praktische opbergplank voor bijvoorbeeld tijdschriften, afstandsbedieningen, telefoons en dergelijke.

5. Een houten tafel met haarspeldpoten

Wood Slab Side Table With Hairpin Legs

Je kunt ook haarspeldpoten op een houten tafel zetten en zo een stijlvolle metgezel maken voor je woonkamerbank of die gezellige loungestoel in de leeshoek. Laat de bast zitten voor meer karakter.

6. Bijzettafel met haarspeldpoten

Hairpin leg side table

Een kleinere versie van de salontafel kan dienen als accentstuk in de woonkamer of zelfs als nachtkastje in de slaapkamer. Deze bijzettafel met haarspeldpootjes is daar een goed voorbeeld van. Deze is niet klein, maar ook niet groot, maar je kunt natuurlijk de verhoudingen naar eigen inzicht veranderen.

7. Maak een salontafel van houten kratten

Crate wood coffee table

Stel 4 houten kisten samen om een salontafel te maken. Het is een heel eenvoudig project dat u binnen enkele minuten kunt voltooien. Bovendien ziet de krattafel er eigenlijk best leuk uit en heeft hij aan elke kant handige opberghoekjes waar je boeken, tijdschriften en allerlei dingen in kunt bewaren.

8. Gebruik een stevig stuk hout met een live rand voor het blad van de tafel

Rustic Coffee Table With Hairpin Legs

De trend van salontafels met haarspeldpoten zet zich voort met dit unieke stuk met een massief stuk hout als blad. We houden van de knopen en alle onvolkomenheden in het hout. Ze geven de tafel veel karakter.

9. Zet een plantenbak in het midden van de tafel

Ikea hack planter

Als je je tafel wat extra charme wilt geven, kan het een leuk idee zijn om in het midden een gat te maken en daar een plantenbak in te plaatsen. Je kunt er zeker van zijn dat je nieuwe Ikea Lack tafel opvalt. Gebruik dit als accentstuk of zelfs als salontafel.

10. Transformeer een kruk in een salontafel

Floor Pad to Coffee Table

Over Ikea-hacks gesproken, kijk eens naar dit andere coole project van hunker. Dit begon als een IKEA Alseda-kruk, die op zichzelf al een prachtig stuk is. Het kreeg een multiplex onderstel en vier schattige pootjes en zo werd het een chique tafeltje.

11. Een salontafel voor buiten, gemaakt van betonnen straatstenen

What Are the Different Table Styles?

Als je een salontafel voor buiten wilt bouwen, overweeg dan een robuuster ontwerp en gebruik misschien ook wat minder gebruikelijke materialen. Deze betonnen salontafel op bybrittanygoldwyn heeft een blad van drie betonnen straatstenen en een houten frame.

12. DIY-salontafel van gemarmerd hars

Marble resing coffee table

Wil je je creatieve kant een beetje ontdekken? Wat dacht je van een kunstzinnige salontafel die jouw stijl op een unieke manier vastlegt? Eén zo'n idee wordt beschreven in een project van Deliciousanddiy. De gebruikte benodigdheden omvatten enkele plakjes agaatkristal, hars, mod podge, verf in verschillende kleuren, glitter, houtbeits, tape, een boormachine, houten planken en een schuimkwast.

13. Een salontafel met harsinzetstukken

Modern diy resing coffee table

Je hebt waarschijnlijk die geweldige tafels met harsinzetstukken gezien, omdat ze al een tijdje erg populair zijn. Welnu, je kunt met een vergelijkbare techniek je eigen geweldige salontafel maken. Het staat allemaal beschreven op instructables.

14. Ronde salontafels

DIY round plywood coffee table

Ronde salontafels zijn charmant op hun eigen speciale manier. Ze zijn ook niet moeilijker te bouwen dan rechthoekige tafels. De techniek is net even anders maar dat hangt altijd af van het type ontwerp dat je kiest. De instructies voor deze specifieke tabel zijn te vinden op therrythought.

15. Een sculpturale salontafel

DIY driftwood coffee table

We zijn absoluut verliefd op dit soort sculpturale salontafels die er echt uitzien als kunstwerken. Een designerstuk kost echter een fortuin. Het goede nieuws is echter dat je je eigen tafel helemaal opnieuw kunt maken als je een cool uitziend stuk drijfhout kunt vinden dat je als basis kunt gebruiken. Lees meer over dit idee op charlestoncrafted.

16. DIY marmeren salontafel

How to DIY a marble coffee table

Geef uw nieuwe salontafel een marmeren blad om hem er elegant uit te laten zien en om het schoonmaken gemakkelijk te maken. Wit Carrera-marmer ziet er altijd geweldig uit en is ook nog eens heel betaalbaar. Bovendien is marmer tijdloos, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw nieuwe tafel uit de mode raakt. Bekijk de details van het gestreepte huis.

17. Een vierkante salontafel

Modern wood block coffee table

Een hoekige salontafel als deze heeft ook zijn charme. Door het vierkante ontwerp komen de mooie en natuurlijke patronen en knopen op de houten planken beter tot hun recht, dus verberg de onvolkomenheden niet, maar leer er uw voordeel uit te halen. Je kunt dit project vinden op diycandy.

18. Maak een zaagbok-salontafel

Vintage sawhorse coffee table

Omdat pallethout al die kenmerkende vintage look heeft, kunt u ervoor kiezen om die in uw projecten te benutten. Een perfect voorbeeld van hoe je dit kunt doen is een zaagboksalontafel op funkyjunkinteriors. Het ziet er zo ongewoon uit dat je het in allerlei verschillende omgevingen kunt plaatsen en voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, afhankelijk van je behoeften.

19. Spuit de poten van uw salontafel met verf

What Are Most Coffee Tables Made Of?

Neem een rond stuk hout en schroef vier haarspeldpoten aan de onderkant. Simpeler kan het niet. Binnen no-time heb je een stijlvolle salontafel, die je zelf kunt personaliseren als je dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld de poten spuiten. De instructies vindt u op deliacreates voor het geval u deze nodig heeft.

20. Bouw een koffietafel met schoolbord

Coffee table with chalk paint on top

Ik wou dat ik als kind zo'n tafel had. Om de een of andere reden geeft schrijven en tekenen met krijt op meubels vreemd genoeg voldoening, dus je kunt het idee net zo goed omarmen. Het bouwen van een salontafel met krijtbord is eenvoudig en je kunt er zelfs voor kiezen om een bestaande tafel een make-over te geven in plaats van iets helemaal opnieuw te bouwen. Het staat allemaal op jutepandblue.

21. Een moderne en industriële salontafel

Wire modern coffee table

Dit zou een van de meest ongewone doe-het-zelf-salontafelprojecten moeten zijn die we zijn tegengekomen. Het komt van instructables en heeft een sterke industriële sfeer. Het enige dat nodig is voor deze tafel zijn draaddekken, een acrylplaat voor het blad en een aantal kabelbinders.

22. Bouw het frame met metalen buizen

Pipes coffee table with wood top

Als je van de industriële look houdt, is een ander cool idee om het frame te bouwen met metalen buizen en fittingen. Vul het aan met een houten blad voor een aangename balans tussen texturen en afwerkingen. Je kunt de buizen spuiten om ze een minder stoer uiterlijk te geven of koperen buizen gebruiken die er toch al chic uitzien. Bekijk imgur voor meer details.

23. Een volledig houten salontafel

Traditional wood coffee table design

Een volledig houten salontafel is altijd een optie. Als u naar uw plaatselijke bouwmarkt gaat, kunt u alle materialen verkrijgen die u nodig heeft, inclusief enkele sierlijke details die u mogelijk in uw ontwerp wilt opnemen. Bekijk imgur voor meer informatie over het project.

24. Een betonnen tafelblad voor uw salontafel

DIY concrete top and pipes for coffee table project

Weet je wat je nog meer kunt gebruiken om een uniek tafelblad te maken? Concreet. Het is veelzijdiger dan je denkt en het geeft je nieuwe tafel een solide en stoere uitstraling. Het is ook leuk dat je kunt spelen met verschillende vormen die je misschien leuk vindt. Vul het betonnen blad aan met een houten basis en enkele metallic accenten voor een stijlvolle industriële look. Bekijk imgur voor meer details.

25. DIY Factory Cart-salontafel

Factory style coffee table with big casters

Zonder die cool uitziende metalen zwenkwielen zou deze salontafel er eigenlijk behoorlijk conventioneel uitzien. Dit project van shanty-2-chic bewijst eens te meer hoe belangrijk de kleine details zijn bij het ontwerpen van iets.

26. Een koffietafel met kratopslag

Crate Storage Coffee Table and Stools

Het is erg handig om elke vorm van opbergmogelijkheid in de salontafel te hebben ingebouwd, zoals blijkt uit dit coole kleine project op hertoolbelt. De tafel heeft kleine houten kistjes die perfect in het frame passen en die gebruikt kunnen worden als opbergruimte of zelfs als zitplaats.

27. DIY-balustrade-salontafel

DIY Balustrade Coffee Table

Een deel van creatief zijn is het vinden van nieuwe toepassingen voor bepaalde items en dat is iets waar je zeker van kunt profiteren als je helemaal opnieuw je eigen salontafel maakt. Een cool idee komt van itsagrandvillelife. Deze tafel gebruikt vier houten pilaren als ondersteuning voor het frame en ziet er geweldig uit.

28. Sawhorse salontafel vanaf nul

Sawhorse Coffee Table

Als je het uiterlijk van deze zaagboksalontafel leuk vindt, moet je zeker de tutorial van rogueengineer bekijken. Er wordt uitgelegd hoe ook jij zoiets als dit helemaal opnieuw kunt bouwen, en je kunt de informatie zelfs gebruiken om een eettafel te bouwen die dezelfde stijl heeft als je dat ooit wilt.

29. Bewaar een schattig mandje onder je salontafel

Industrial Farmhouse Coffee Table Free Plans

Zelfs als je salontafel geen lades, planken of geheime opbergmogelijkheden heeft, kun je er nog steeds een schattig mandje onder zetten als er ruimte is. Dit tafeltje op CherishedBliss laat je zien hoe dat eruit zou kunnen zien.

30. Voeg geometrische ontwerpen en patronen toe aan uw salontafel

Geometric Wood Art Table

Een klein artistiek tintje toevoegen aan je doe-het-zelf-salontafelontwerp is niet zo moeilijk. Geometrische ontwerpen en patronen zijn gemakkelijk om mee te werken en in vrijwel elk project te integreren. Als je wat inspiratie nodig hebt, kijk dan eens naar deze coole tafel van diyhuntress.

31. Een tafel in fabriekswagenstijl

Factory Cart-Style Coffee Table

Een tafel in fabriekskarstijl, zoals die op Addicted2decorating, kan mooi zijn voor buiten op patio's of veranda's, vooral als je er zwenkwielen op zet. De touwhandvatten zijn een chique toets en geven het ontwerp echt pit.

32. Een gezellige salontafel in boerderijstijl

Farmhouse style coffee table

Voeg een warme en gezellige toets toe aan uw woonkamer met een salontafel in boerderijstijl. Deze heeft het kenmerkende X-vormige frameontwerp en een handige plank aan de onderkant waar een krat, een mand, een stapel boeken of een paar decoraties in passen. Bekijk het op shanty-2-chic.

33. Een houten salontafel gemaakt van een stapel planken

Modern wood coffee table made from planks

Is het niet cool hoe deze salontafel eruitziet als een willekeurige stapel planken? Het heeft absoluut een ongedwongen sfeer en het ontwerp biedt veel mogelijkheden voor maatwerk. Bekijk de tutorial voor deze tabel op abeautifulmess en begin vanaf daar.

34. DIY ronde salontafel

Round coffee table design

Deze ronde salontafel van shanty-2-chic doet ons denken aan die lege kabelspoelen die je overigens kunt hergebruiken tot meubelstukken voor je buitenterras of eventueel een rustiek interieur. Het symmetrische ontwerp is behoorlijk interessant.

35. Hergebruik een oud luik in een tafel

DIY Coffee Table Using a Salvaged Shutter

Het herbestemmen van een oud luik tot een tafelblad is niet iets waar veel mensen aan denken. Daarom vinden we dit salontafelproject van Farmmade zo interessant. De sluiter verdeelt het tafelblad feitelijk in meerdere delen en dat kan uiteindelijk best goed uitpakken.

36. Een houten plantenbaktafel

Coffee table with plants

Het kan ook interessant zijn om een salontafel te hebben die eigenlijk meer is dan alleen een tafel. Misschien vind je het leuk om een tafel te hebben waar een kleine plantenbak in is ingebouwd. Als alternatief kunt u dat uitgesneden gedeelte omzetten in een kleine koeler voor uw drankjes als u zich vermaakt. Bekijk instructables om erachter te komen hoe dit wordt gemaakt.

37. Een salontafel gemaakt van zes houten kisten

Caradonna Coffee Table

Over interessante salontafelontwerpen gesproken, we zijn ook verheugd om dit andere coole project van instructables met je te delen. Deze tafel is gemaakt van zes houten kisten, gerangschikt rond een metalen frame. Het heeft een Minecraft-achtige uitstraling en je kunt het gemakkelijk in een moderne of eigentijdse woonkamer plaatsen.

38. DIY-buitenspeeltafel

DIY outdoor chess table

Waarom zou u zich druk maken over een schaak- of dambord als u de tafel ook als zodanig kunt gebruiken? Dit is eigenlijk een heel cool idee voor een buitentafel of een salontafel die je in je speelkamer of zelfs in de woonkamer kunt zetten. Het zou zeker een geweldig gespreksonderwerp zijn. Bekijk de instructies op shanty-2-chic.

39. DIY-salontafel met extra opbergvakken

Crate box on casters table

Verborgen opbergruimte is altijd cool en deze salontafel laat ons zien hoe je dit kunt laten werken als je je eigen meubels bouwt. Het blad van de tafel is voorzien van scharnieren waardoor het interne opbergvak van twee kanten toegankelijk is. Bovendien geven ze de tafel een gedistingeerde, rustieke uitstraling. De tutorial hiervoor vind je op shanty-2-chic.

40. Houten salontafel met X-poten

x leg coffee table design

Dit is een mooie uitstraling voor een eettafel, maar je zou het ontwerp eventueel een beetje kunnen aanpassen als je dezelfde ontwerpprincipes wilt toepassen bij het bouwen van je salontafel. We houden van de opbergplank onder het blad en de massief houten poten. Als je hetzelfde voelt, ga dan naar diymontreal voor meer informatie over dit project.

41. DIY Live Edge houten plaattafel

Live edge coffee table DIY

Hoe cool deze salontafel er ook uitziet, het vinden van zo'n houten plaat met levende rand is niet eenvoudig. Tegelijkertijd betekent dit dat elke tafel uniek is, omdat er geen twee bomen precies hetzelfde zijn. De haarspeldpoten balanceren het ontwerp en geven de tafel een strak en lichtgewicht uiterlijk. Bekijk Charlestoncrafted voor meer details hierover.

42. DIY moderne, sappige buitensalontafel

Modern coffee table with terrarium

Een doe-het-zelf-salontafel is een van de beste manieren waarop je een zithoek of woonkamer kunt personaliseren, en dat geldt ook voor de buitenruimtes. Deze tafel zou perfect zijn voor een terras of een patio. Hij doet ook dienst als grote plantenbak voor vetplanten en heeft een transparante bovenkant waardoor je naar binnen kunt kijken en het prachtige groen kunt bewonderen. Kijk op snugglebuguniversity om erachter te komen hoe het is gemaakt.

43. Een imperfecte houten salontafel

Hack wood ikea table

Zoals eerder vermeld, is een groot stuk hout een geweldig blad voor een accenttafel of in sommige gevallen zelfs voor een salontafel. Het leuke aan dit ontwerp is dat elk stuk hout uniek is en dus elke tafel even ongebruikelijk en bijzonder is. U kunt zelfs zo ver gaan dat u een stuk hout gebruikt met zichtbare scheuren, sneden en andere onvolkomenheden om uw tafel meer karakter te geven. Lees meer over dit project op craftifymylove.

44. Een doe-het-zelf-tafel uit het midden van de eeuw

PVC pipes side table

Dit is een doe-het-zelf-tafel uit het midden van de eeuw die op ohohdeco te zien was. Hij ziet er geweldig uit als bijzettafeltje, maar met een paar kleine veranderingen in het ontwerp kun je dezelfde principes ook gebruiken om voor jezelf een salontafel te maken. Het zou lager en mogelijk ook groter moeten zijn. Je hebt multiplexpanelen nodig voor de zeshoekige delen en houten deuvels of hergebruikte bezemstelen die je in elke gewenste kleur kunt schilderen of beitsen.

45. Een boomstronk-salontafel

Raw wood stumps coffee table

Een salontafel van boomstronk is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt maken. Er is nauwelijks werk voor nodig, vooral als je besluit voor een natuurlijke uitstraling te gaan. Er zijn uiteraard veel manieren waarop je zo’n tafel kunt personaliseren. Je kunt het verzegelen om de originele uitstraling te behouden, maar je kunt het ook schilderen, er wielen of zwenkwielen op installeren en zelfs meerdere kleuren en afwerkingen combineren om interessante patronen en ontwerpen te creëren. Een ander leuk idee is om meerdere boomstronktafels te combineren tot een set. Bekijk twaalfonmain voor meer inspirerende ideeën.

46. Een salontafel van multiplex en teruggewonnen karton

Hairpin legs diy coffee table

Wij vinden het patroon op het blad van deze DIY-salontafel van lelijkducklinghouse erg leuk. Het blijkt dat het niet moeilijk is om het te repliceren en dat je alleen een stuk multiplex en een aantal hergebruikte planken nodig hebt. Het idee is om het multiplex in de gewenste maat en vorm te zagen en het vervolgens te bedekken met planken die er schuin bovenop worden geplaatst. Na wat schuren en beitsen zal alles prachtig samensmelten en kun je de haarspeldpoten installeren om de tafel compleet te maken.

47. Hergebruikte salontafel met houten pilaren

Balustrade coffee table dIY

Het is altijd interessant om salontafels te zien die gemaakt zijn van hergebruikte materialen, en dat omvat veel meer dan alleen palletplanken en teruggewonnen hout. Neem bijvoorbeeld dit mooie ontwerp. Dat zijn houten pilaren, zoals die meestal op trappen en balustrades worden gebruikt. Het vinden van vier palen die er zo uitzien, zou niet zo moeilijk moeten zijn en als je ze eenmaal thuis hebt, kun je ze laten beitsen of schilderen om nog beter bij jouw stijl te passen. Als je geïnteresseerd bent, kun je meer details over dit project vinden op itsagrandvillelife.

48. Een buitentafel gemaakt van een kippenkrat

Chiken crate coop coffee table for outdoor

Over salontafels gesproken die zijn gemaakt van hergebruikte materialen: bekijk dit ongebruikelijke project van een kippenkrat/hok, maak het schoon, bevestig een stuk multiplex aan de onderkant, plaats wat plexiglas erop en installeer zwenkwielen als je het wilt kunnen verplaatsen gemakkelijk.

49. Gebruik een oud venster om een tafelblad te maken

Window table diy

Een ander even interessant en ongewoon project is te vinden op martysmusings. Dit keer gebruikt de tafel een oud raam als blad. De rest van de tafel is gemaakt van schuttingplanken, waardoor de kosten van dit hele project laag zijn. Bovendien is dit een salontafel met opklapbaar deksel, omdat het raamblad omhoog kan worden getild en de ruimte eronder toegankelijk en gebruikt kan worden voor opslag.

50. Salontafel in fabriekswagenstijl

Reclaimed wood and casters coffee table

Een stel oude hekplanken werd hier gebruikt om deze geweldige salontafel in fabriekswagenstijl te maken. De grijze patina en de verweerde uitstraling van het hout geven deze tafel een mooie en unieke uitstraling. Aan de onderkant zijn zwenkwielen geïnstalleerd en aan de zijkanten zijn handgrepen van touw toegevoegd, waardoor deze tafel supergemakkelijk te verplaatsen is. Als je het leuk vindt wat je ziet, ga dan naar Addicted2decorating om alle details achter dit project te ontdekken.

51. Een salontafel met veel opbergruimte voor spelletjes en boeken

A Coffee Table with Plenty of Storage Space for Games and Books

Het hebben van een salontafel met een soort geïntegreerde opbergruimte is altijd handig en dat is iets waar u zelf voor kunt zorgen als u uw eigen tafel helemaal opnieuw samenstelt. Het hoeft geen ingewikkeld project te zijn. Deze tafel heeft bijvoorbeeld een zijpaneel dat naar beneden kan worden geklapt, waardoor een verborgen opbergruimte aan de binnenkant zichtbaar wordt. Je zou gemakkelijk iets soortgelijks kunnen bouwen. Volg deze tutorial op YouTube en je bent zo klaar.

52. Een doe-het-zelf-salontafel met open opbergruimte

Mid Century Modern Coffee Table DIY

Deze doe-het-zelf-tafel heeft ook wat ingebouwde opbergruimte. Het is geen verborgen compartiment, maar eerder een zeer open ruimte waardoor de tafel een bureauachtig uiterlijk krijgt. Het moderne ontwerp uit het midden van de eeuw past er prachtig bij en maakt dit project ook supergemakkelijk. De hele tafel is gemaakt uit één stuk multiplex. Bekijk de tutorial op YouTube voor meer informatie.

53. Een stijlvolle salontafel op metaalbasis

DIY Metal Based Coffee Table NO WELDING

Salontafels op metaalbasis zijn zeer stijlvol en zien er lichtgewicht, strak en elegant uit en zijn tegelijkertijd heel eenvoudig. Er zijn talloze manieren waarop je er zelf een kunt maken en er is één tutorial op YouTube die opvalt. Het laat zien hoe je deze tafel kunt bouwen zonder laswerk. Het geheim is vierkante aluminium buis. Het is gemakkelijk te snijden en je kunt er vierkante houten deuvels in duwen om ze sterker en steviger te maken.

54. Een slimme salontafel met een geheim compartiment

Motorized Coffee Table with a Secret 4k Projector

Er is één gebied dat we nog niet hebben onderzocht: slimme salontafels. De term is behoorlijk abstract en kan naar veel verschillende functies verwijzen. In dit specifieke geval hebben we het over een gemotoriseerde salontafel met een ingebouwd pop-up stopcontact, een geheim compartiment en ook een projector. Bovendien is het ontwerp echt cool en stijlvol. Bekijk zeker de volledige tutorial op youtube als je deze tafel zelf wilt maken.

55. Een grote ronde houten salontafel

A Large Round Wooden Coffee Table

Als je het idee leuk vindt om een grote houten salontafel aan je woonkamer toe te voegen, dan zul je dit doe-het-zelf-project van Liz Marie Blog geweldig vinden. Het creëert een rustieke uitstraling dankzij de kleur en textuur van het hout. Deze grote tafel biedt een zeer stevige oplossing voor in huis en is ideaal om drankjes en snacks op te zetten tijdens een feestje. Als u geen gasten ontvangt, kunt u hem gebruiken om boeken of andere ornamenten op te stapelen die u graag in uw woonkamer tentoonstelt.

56. Een noodlijdende salontafel met opbergruimte

A Distressed Coffee Table with Storage

Iedereen die kinderen heeft met veel speelgoed, zal dol zijn op deze verweerde salontafel van Rogue Engineer. Er zit een enorme opbergruimte verborgen in de tafel, ideaal om speelgoed, LEGO of boeken in te verstoppen. Het heeft een uniek wit en rustiek houtontwerp dat echt opvalt in elke kamer en tegelijkertijd de ruimte veel netter houdt. We vinden het geweldig hoe dit idee voorstelt om één lade voor volwassenen en één voor de kinderen te creëren, zodat iedereen zijn eigen opbergruimte heeft in je nieuwe meubelcreatie.

57. Een witgekleurde ronde salontafel

A White Stained Circular Coffee Table

Veel van de doe-het-zelf-projecten op onze lijst van vandaag gebruiken gewoon hout in hun ontwerp. Deze witte houten tafel van Charleston Crafted zal dankzij het witte tafelblad echt opvallen in je huis. U zult merken dat wit gebeitste tafels in bijna elke kamerkleur passen, waardoor ze een moderne en toch tijdloze oplossing voor uw woonkamer zijn. Dit is een heel eenvoudig project waarmee u een prachtig meubelstuk voor uw huis creëert. We houden van de geometrische basis die de perfecte plek is om een stapel tijdschriften of een mand op te bergen, zoals op deze foto te zien is.

58. Salontafel van roze gewassen multiplex

Pink Washed Plywood Coffee Table

Een andere mooie kleur die in vrijwel elke kamer van uw huis past, is lichtroze. Fall for DIY laat ons zien hoe je deze mooie roze tafel van multiplex kunt maken die is gekleurd met een lichte pastelkleur voor een vleugje roze. Het is een hele grote en veelzijdige tafel, dus je kunt hem zelfs als tijdelijk bureau voor je huis gebruiken. Als je een groot kantoor hebt, zou dit ook een geweldige salontafel zijn om daar te plaatsen en ideaal om op de bank achter te zitten om vergaderingen te houden.

59. Een dikke houten doe-het-zelf-salontafel

A Thick Wood DIY Coffee Table

Een salontafel van dik hout is de perfecte oplossing voor iedereen die een stevig meubelstuk aan zijn huis wil toevoegen. Deze industriële salontafel van Handmade Haven is ideaal voor een grote woonruimte en biedt voldoende ruimte om uw glazen en ornamenten op te laten rusten. Onder de tafel vind je voldoende ruimte om boeken en tijdschriften op te bergen, en dankzij het stevige ontwerp kan hij een flink gewicht aan.

60. Een salontafel voor gamers

A Coffee Table for Gamers

Voor iedereen die een gamefanaat in huis heeft, zul je dol zijn op dit leuke idee van Instructables. Deze retro arcadetafel is een geweldige aanvulling op elke woonkamer of speelkamer, maar biedt ook voldoende ruimte voor je koffiemok of borden. Het is een hele stevige tafel die in elke gewenste kleur kan worden gespoten, zodat hij bij je interieur past, maar wij vinden dat het zwarte ontwerp er strak en stijlvol uitziet. Het is een geweldig project voor een gemiddelde of gevorderde doe-het-zelver en het is een van de meest veelzijdige tafels op onze lijst van vandaag.

DIY-salontafel – Conclusie

Welke van deze zestig ideeën wil je het liefst als eerste uitproberen? Al deze doe-het-zelf-salontafelplannen zijn een geweldig project voor een regenachtig weekend en zullen je woonkamer volledig transformeren.

Je creëert een nieuw middelpunt voor je kamer en verbetert ondertussen ook je doe-het-zelfvaardigheden. Welke van deze doe-het-zelf-salontafels je dit jaar ook maakt, we hopen dat je veel plezier zult hebben tijdens het proces terwijl je ook een prachtig meubelstuk voor je huis maakt.

FAQ

Hoe lang moet een salontafel zijn?

Een salontafel is een multifunctioneel meubelstuk dat gebruikt kan worden als benzinestation, eetoppervlak, opbergruimte voor boeken en andere spullen, en zelfs als voetensteun. Met salontafels die in hoogte variëren van 12 tot 24 inch, kan het dus een uitdaging zijn om te bepalen welke ideaal is voor uw doelstellingen.

De hoogte van de salontafel zou ervoor moeten zorgen dat u moeiteloos voorwerpen op het oppervlak kunt laten rusten terwijl u zit. Wat de moeilijkheid bij het selecteren van de ideale salontafel nog groter maakt, is de noodzaak om rekening te houden met de lengte ervan, evenals met de positie en grootte van de zitplaatsen in de kamer.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook