Wat zijn de afmetingen van het klassieke queensize bed in voet?

What Is The Classic Queen Size Bed Dimensions In Feet?

De afmetingen van het queensize bed in voet zijn gewijzigd. Heeft u zich ooit afgevraagd wat de afmetingen van het klassieke queensize bed in voet zijn? Het antwoord is simpel, maar voordat we daarop ingaan, laten we eerst wat meer te weten komen over het klassieke queensize bed.

What Is The Classic Queen Size Bed Dimensions In Feet?

Als u op zoek bent naar een nieuwe matras, moet u onder meer weten welke maat u moet kopen.

 

Een queensize matras is het meest voorkomende type matras in de VS en wereldwijd. Het biedt het beste van twee werelden als het gaat om grootte en prijs.

Queensize bedafmetingen in voet

Een queensize bed van 1,5 meter breed of 60 inch. Hierdoor is er ruimte voor één persoon en bijna genoeg ruimte voor twee personen. Dit is de kleinste bedmaat die je voor twee personen kunt gebruiken.

Wat de lengte betreft, is een queensize matras 80 inch of 6 voet 8 inch lang. Dit is de standaardlengte voor de meeste matrassen voor volwassenen, hoewel matrassen van twee maten vijf centimeter korter zijn omdat ze voor kinderen zijn gemaakt.

Hoe u de afmetingen van een queensize bed kunt vinden

How To Find Queen Size Bed Measurements

Omdat bedframes in grootte kunnen variëren, moet u de exacte maat van uw bedframe weten voordat u een matras koopt. De manier waarop u een bedframe opmeet, is afhankelijk van uw bedframe.

Meet de lengte en breedte met een meetlint. Neem ongeveer een centimeter af van elk uiteinde, dat is vijf centimeter in de lengte en vijf centimeter in de breedte. Dit kan variëren, maar vijf centimeter is een goede standaard.

Bedden met een metalen frame hebben minder bewegingsruimte nodig, terwijl platformbedden in beide richtingen kunnen worden gebruikt, zolang er geen overhang is. Nadat u uw metingen heeft gedaan, neemt u het bed dat even groot is of iets kleiner is dan de ruimte die u heeft.

Verwant: Hoe u urine uit een matras haalt – stapsgewijze instructies

Accessoires voor queensize bedden

Queen Size Bed Accessories

Een queensize bed is meer dan een bed: het is canvas. Als je het zo ziet, zou je het bed kunnen beschouwen als referentiepunt voor een creatief project. Je kunt bijna alles toevoegen aan een queensize bed.

Hier zijn een paar ideeën:

Queensize bed met spiegelhoofdeinde

Een hoofdeinde is het beste compliment dat je een bed kunt geven. Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je een spiegelhoofdeinde toevoegen voor verfijning en klasse.

Queensize ziekenhuisbed

Als u een dierbare heeft die gehandicapt is of thuis medische zorg ontvangt, kunt u zijn/haar leven comfortabeler maken met een queensize ziekenhuisbed. De ziekenhuisbedden zijn voorzien van rails en verstelbare matrassen, net als die in ziekenhuizen.

Queensize bedhemel

Luifels zijn niet nieuw. Mensen gebruiken ze nog steeds voor hun bed, en het slaat aan in de VS. Hoewel het er niet zo uitziet, biedt een overkapping bescherming tegen koudere temperaturen. Waarom voegt u er niet één toe aan uw queensize bed?

Queensize klamboe

Als u in een zeer vochtige regio woont, is de kans groot dat u last heeft van muggen. Gebreid katoenen gaasgaas beschermt u tegen muggen en andere insecten die uw slaap kunnen onderbreken. Materialen zoals polyester, nylon of plastic mesh zijn niet zo effectief als katoen, omdat ze je huid kunnen irriteren. Katoenen gaas veroorzaakt geen huidallergieën en is dus veilig voor kinderen.

Veranderingen in de grootte van een queensize bed

Changes In The Size Of Queen Size Bed

Er wordt aangenomen dat het queensize bed is uitgevonden voor koningin Elizabeth I. Hoewel de afmetingen niet worden vermeld, kan worden aangenomen dat het perfect geschikt was voor een koningin, terwijl de kingsize bedden heel anders waren.

De originele kingsize bedden waren eigenlijk gemaakt voor hele gezinnen of werkploegen, waardoor er 15 mensen tegelijk konden slapen. Ja, de queensize bedden zijn misschien groter gemaakt, maar de kingsize bedden zijn zeker verkleind.

De originele queensize bedden werden tweepersoonsbedden genoemd en waren 54 x 74 inch, wat tegenwoordig een groot bed is. Alleen in die tijd waren ze bedoeld voor koppels. Tegenwoordig zijn de afmetingen van het queensize bed in voet iets groter.

Een bed van 60×80 inch is het standaard queensize bed en vormt 50% van de bedden in Amerika. Maar vroeger verzonnen ze meer. Dit komt omdat kingsize bedden langzaam de overhand krijgen en mensen meer ruimte willen. Ze vormen nu 25% (zowel de koning als de Californische koning meegerekend).

Andere matrasmaten

Other Mattress Sizes

Als je niet zeker weet of queensize matrassen geschikt zijn voor jou, bekijk dan deze lijst met matrasmaten en hoe groot ze zijn. Het zal je misschien verbazen als je ontdekt dat je niet zo’n groot matras nodig hebt als je dacht.

Klein eenpersoonsbed

Een klein eenpersoonsbed heeft dezelfde afmetingen als een kinderbedje. Ze zijn 30 bij 75 inch, wat lijkt op een queensize bed dat in tweeën is gesneden. Als je niet veel ruimte hebt of de ruimte van je kind optimaal wilt benutten, is dit perfect.

Ze zijn goed voor als je gaat kamperen of als je in het leger zit. Er passen veel bedden van dit formaat in een kleine ruimte waar veel mensen kunnen slapen. Het aantal bedden wordt verdubbeld als je er stapelbedden van maakt.

Twin-size bed

Het tweepersoonsbed is 38 bij 75 inch en is veel comfortabeler dan een klein eenpersoonsbed. Ze zijn klein en gemakkelijk te verplaatsen, maar er is voldoende ruimte voor één persoon op een standaard tweepersoonsbed.

Twin-size bedden zijn de meest voorkomende bedgrootte voor zowel kinderen als tieners. Ze bieden meer open ruimte dan een groot bed en zijn geschikt voor bijna iedereen die alleen slaapt, ook al is het bed te klein voor twee personen.

Twin XL-formaat bed

Het dubbele XL-bed is niet breder dan een tweepersoonsbed, maar wel langer (38 bij 80 inch). Het is gemaakt om twee redenen. De eerste reden was dat mensen die langer waren dan 1,80 meter moeite hadden met de 220 cm lange bedden als ze zich wilden uitstrekken.

De andere reden treft zelfs kleinere mensen, omdat de kortere bedden uiteindelijk geen ruimte lieten voor huisdieren. Maar die extra vijf centimeter is genoeg om de meeste huisdieren aan het eind te laten slapen.

Groot bed

Een groot bed is een traditioneel bed. Het is 54 bij 75 inch en is perfect voor elke persoon omdat er zoveel ruimte is. En toch kunnen er twee personen slapen, hoewel niet ideaal voor elke nacht.

Dat gezegd hebbende, is het perfect voor alleenstaande ouders die vaak samen met jonge kinderen slapen. Het is lange tijd de meest populaire bedgrootte geweest en onlangs zijn ze vervangen door queensize bedden. Hoewel de oude koningin de nieuwe vol is.

Volledige XL

Het volledige XL-bed is 54 bij 80 inch. Anders neemt het meer ruimte in beslag en is het duurder, daarom zijn ze zeldzaam.

Als je in de lengte op een standaard full past, is er geen reden om de full Xl te kopen. Het kan echter het verschil zijn tussen een goede nachtrust en een slechte nachtrust voor een lang persoon of iemand die dicht bij zijn huisdier staat.

King Size bed

Een kingsize bed is 220 bij 230 cm en is het eerste luxe bed dat beschikbaar is. Kingsize bedden zijn ideaal voor koppels die van een extra kamer houden. Ze zijn bijna vierkant van formaat en verschillen slechts tien centimeter. Sommige koningen zijn volledig vierkant.

Kingsize bedden geven twee personen voldoende ruimte, zelfs als ze veel bewegen. Maar ze zijn ook geweldige meubelstukken voor filmavonden met het hele gezin, waar je lekker met de kinderen kunt knuffelen en popcorn kunt eten.

Californië kingsize bed

Het Californische kingsize bed is ongeveer 72 bij 84 inch. Hoewel hij smaller is dan een koning, is hij 10 cm langer. De California king wordt vaak de grootste matrasmaat op de markt genoemd en is bij elke matrassenwinkel te koop.

Dit werkt voor ouders die samen slapen met hun kinderen en voor stellen die actieve slapers zijn.

Olympisch queensize bed

Het Olympische queensize bed is 66 bij 80 inch en iets groter dan een standaard koningin. Terwijl andere XL-matrassen langer zijn, is het grotere queensize bed breder.

De Olympische koningin is als een kingsize bed, maar tien centimeter smaller. Dit is een goed compromis als je geen koning nodig hebt, maar vindt dat de dame te smal is. De Olympische koningin is een zeldzame maar groeiende matras.

Matrastypen

Mattress Types

Er zijn verschillende soorten matrassen die wel of geen invloed hebben op de maat van het matras. Je kunt hybride matrassen combineren die twee of meer van deze materialen gebruiken.

Binnenvering

Een binnenveringsmatras is een traditioneel matras met veren onder een gewatteerde bovenkant. Deze matrassen zijn stevig, tenzij ze gecombineerd worden met een dikke toplaag, waardoor een bed comfortabeler wordt.

Traagschuim

Traagschuimmatrassen maken gebruik van traagschuim dat zacht kan worden en zich kan aanpassen aan de vorm van uw lichaam. Ze zijn favoriet bij fans, maar zijn niet ideaal als je de voorkeur geeft aan iets zachts en zachts, zoals een wolkje of een kussentop.

Luchtbed

Luchtmatrassen zijn niet bedoeld als permanente bedden, maar zijn gemaakt voor kamperen en tijdelijke bedden die kunnen leeglopen en in een kleine ruimte kunnen worden opgeborgen. Dit type matras gebruikt lucht om het bed comfortabel te maken.

Waterbed

Een waterbed is een ander, meer traditioneel type bed dat water gebruikt om het bed zacht en zacht te maken. Ze worden echter steeds minder populair omdat ze door andere bedden worden vervangen. Om nog maar te zwijgen over het risico op lekkage.

Klassiek schuim

Een klassieke schuimmatras maakt gebruik van traditioneel schuim bovenop andere materialen. Vast schuim kun je oprollen en opbergen. Ze zijn het enige type bed met een uitgesproken zinkkwaliteit.

Gel

Gelmatrassen worden steeds populairder omdat ze verkoelende eigenschappen bieden. Combineer dit met iets zachts en donzigs voor een geweldige hybride matras die comfortabel en verkoelend is en een van de beste nachtrust biedt.

Kussensloop

Pillowtop-matrassen zijn over het algemeen hybride matrassen. Ze hebben veren of dik schuim eronder en een kussen er bovenop. Dit kan een lichte paddestoelvorm creëren die de meest comfortabele top biedt die je kunt vinden.

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Is een queensize bed geschikt voor u?

Een queensize matras is waarschijnlijk perfect voor u. Maar er zijn nog een paar dingen waar we rekening mee moeten houden. Als u met uw partner slaapt en samen met een kind slaapt, kan het zijn dat deze te klein is. Hetzelfde geldt voor mensen langer dan 1,80 meter, omdat deze te kort kan zijn.

Maar als u slechts twee personen in bed heeft of als u denkt dat een volwaardig matras te klein voor u is, dan is het perfect.

Wat is het beste kunstformaat om boven een queensize bed te hangen?

Wanneer je een ingelijst kunstwerk aan een muur boven een meubelstuk hangt, is de vuistregel dat het kunstwerk 60 tot 80 procent van de breedte van het meubel moet zijn. Een queensize bed is 150 cm breed, wat betekent dat een ingelijst schilderij bijvoorbeeld 3 tot 1,20 meter breed moet zijn.

Past een queensize bed in een kamer van 10×10?

Slaapkamermuren variëren van 2,5 tot 3 meter hoog, van vloer tot plafond. In oudere huizen zijn de slaapkamers kleiner, wat betekent dat het plaatsen van meubels een uitdaging is. Volgens de International Residential Code (IRC) is de minimale grootte voor een slaapkamer 70 vierkante meter. Hoewel het krap is, zou een queensize bed in een kamer van 10×10 kunnen passen. De beste bedgrootte voor deze kamer is een tweepersoonsbed.

Welke maat vloerkleed past onder een queensize bed?

Een vloerkleed van 2,5 meter breed en 3 meter lang is het grootste vloerkleed dat je onder je queensize bed kunt leggen als het zich in een standaardkamer bevindt.

Hoeveel melkkratten zijn er nodig om een queensize bed te bouwen?

Dit is misschien wel het coolste doe-het-zelf-project voor een student. Melkkratten zijn overal even groot, dus dit zou in alle delen van het land moeten werken.

Zoals je al weet, is een queensize matras 80 centimeter lang en 60 centimeter breed. Een standaard melkkrat is 13 bij 13 inch, met de vierkante zijde 11 inch en de rechthoekige zijde 19 inch lang.

Als je de afmetingen berekent, kom je op vijf rijen van acht kratten per kolom. Je hebt 40 kratten nodig om een queensize bedframe te bouwen.

Past een queensize matras in een minibusje?

Passagiersbusjes zijn te klein voor queensize matrassen. Het goede nieuws is dat er in combi's, modellen zonder passagiersstoelen of bekleding achterin, gemakkelijk een queensize matras past.

Hoe groot moet een plafondspiegel zijn voor een queensize bed?

Als je feng shui beoefent, weet je dat je geen spiegel boven of boven je bed moet hangen. Spiegels creëren illusies en kunnen je geest voor de gek houden. Wanneer u een spiegel aan het plafond boven uw bed monteert, moet deze tweederde van de breedte van uw queensize bed zijn.

Conclusie van een queensize matras

Nu u de essentie kent van 's werelds populairste matrasmaat, bent u klaar om de juiste matrasmaat voor uw kamer te vinden. Een koningin is geweldig voor iemand die lang is en alleen woont. Als je een logeerkamer hebt en vaak gasten hebt, zou een queensize bed fijn zijn. En als uw kinderen ouder worden, geef ze dan bijvoorbeeld een queensize bed voor hun 16e verjaardag. Slapen is een belangrijk onderdeel van je dag. Je wilt de ervaring comfortabel maken.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook