De beste architectuurblogs ter wereld die elke architect moet lezen

The World’s Best Architecture Blogs Every Architect Must Read

Als je architect, student of gewoon een fan bent van constructief ontwerp, volg je waarschijnlijk al verschillende toonaangevende blogs over architectuur. Er zijn er echter nog tientallen waarvan u misschien nog nooit hebt gehoord en die zeker de moeite waard zijn.

Het is de moeite waard om elk van deze mooie en informatieve architectuurblogs te bekijken. Je vindt er inspiratie, ideeën en verbindingen. Abonneer u op uw favorieten en kom regelmatig terug om voort te bouwen op uw architecturale expertise en te zien wat er nieuw is in de wereld van de architectuur.

's Werelds beste architectuurblogs

1. Architectonische samenvatting

The World’s Best Architecture Blogs Every Architect Must ReadBezoek het West Chelsea-appartement van Wes Gordon en Paul Arnhold, afbeeldingen door Stephen Kent Johnson

Onze lijst begint met een van de meest bekende architectuurpublicaties, Architectural Digest. Het gedrukte tijdschrift werd meer dan 100 jaar geleden in Californië gelanceerd en nu doet de website uitstekend werk door architecten op de hoogte te houden van de nieuwste industriestandaarden. AD deelt innovatieve woningen, interieurideeën en woonproducten. Hun site bevat ook artikelen over de stijl van beroemdheden, reisbestemmingen en luxe onroerend goed.

2. ArchDaily

Norm architects CabinHet Archipelhuis / Norm Architects, afbeelding Jonas Bjerre-Poulsen.

In maart 2008 begon ArchDaily met zijn missie om uitgebreide branche-informatie te leveren aan architecten over de hele wereld. Hun redactie verzamelt informatie uit een wereldwijde gemeenschap van de meest invloedrijke, prestigieuze architecten en ontwerpers. Bezoekers kunnen het laatste architectuurnieuws lezen, bladeren door een enorme bibliotheek met artikelen en meer te weten komen over actuele architectuurwedstrijden en evenementen. Maandelijkse onderwerpen die van belang zijn, zijn grondstoffen, klimaatvraagstukken, interieurs en hoe we allemaal beter kunnen samenleven in onze steden en gemeenschappen.

3. Diten-tijdschrift

Peter Barber Architects LondonZes terrassen met bakstenen woningen in Charlton door Peter Barber Architects

Dezeen Magazine heeft een eenvoudige missie: zijn lezers een zorgvuldig samengestelde selectie bieden van 's werelds beste architectuur-, design- en interieurprojecten. Het is echter een website die allesbehalve eenvoudig is. De pagina's zijn gevuld met een groot aantal branchespecifieke functies, waaronder een vacaturesite en een evenementengids. Opiniestukken, podcasts, video's en interviews zijn ook slechts één klik verwijderd.

Bekijk de Dezeen Awards-pagina om de beste ontwerpers, gebouwen en interieurproducten uit de branche te bekijken. De functies van Dezeen worden rijkelijk becommentarieerd, waardoor lezers een realtime kijkje kunnen nemen in de hoofden van architecten en ontwerpers van over de hele wereld.

4. Architizer

Architizer, gevestigd in New York City, streeft ernaar architecten te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om betere gebouwen en betere steden over de hele wereld te bouwen. Met duizenden bedrijven en projecten kunnen bezoekers zoeken op locatie of projecttype om inspiratie op te doen voor hun eigen werk. Een bijgewerkte lijst helpt professionals uit de industrie in contact te komen met vertrouwde fabrikanten van bouwmaterialen, voor alles van akoestische plafondtegels tot industriële badkameraccessoires en meubilair. Blogposts bieden inspiratie en advies, zoals hoe u uw renderings kunt onderscheiden van die van de concurrentie.

5. Archpaper.co

Archpaper.com, ook wel bekend als The Architect's Newspaper, brengt professionals uit de industrie actueel nieuws met betrekking tot de nichegemeenschap van architecten, ingenieurs, ontwerpers, academici, aannemers, ontwikkelaars en anderen die bij de industrie betrokken zijn. Het brede menu met onderwerpen varieert van architectuur en kunst tot transport en stedenbouw. Schrijf u in om op de hoogte te blijven van de nieuwste wedstrijden, prijzen en conferenties, of bezoek om de nieuwste en beste producten op de markt te vinden.

6. DesignBoom-tijdschrift

Met kantoren in Milaan, Bejing en New York is DesignBoom een onafhankelijke publicatie die zich al meer dan 20 jaar richt op hedendaagse industriële kwesties. Het bekritiseert elk aspect van architectuurtechnologie en -ontwerp en moedigt een open dialoog aan tussen creatieve professionals, marktleiders en de samenleving als geheel. De huidige inhoud omvat artikelen over boomhutten in Noorwegen, een wellnessretraite op het platteland van China en Spaanse hotels die zijn verlaten vanwege COVID-19.

7. Eigentijds

Contemporist is een dagelijkse bron van nieuwe producten en projecten voor professionals op het gebied van hedendaags design. De website heeft zes categorieën die zich richten op de hedendaagse kant van architectuur, interieurs, landschapsarchitectuur, design, kunst en reizen. Verbluffende fotografie inspireert professionals uit de industrie en huiseigenaren om deze moderne looks in hun eigen projecten na te bootsen. Er worden regelmatig nieuwe producten getoond en ontwerpers worden aangemoedigd om hoogwaardige afbeeldingen van hun eigen werk in te dienen voor publicatie.

8. Architonisch

Architonic biedt inspiratie voor architecten en ontwerpers en is een enorme, in Zürich gevestigde bibliotheek met productaanbevelingen, nieuwsbrieven, gidsen en meer. Architectuurprojecten zijn gekoppeld aan de meubels, materialen en accessoires die bij de creatie ervan zijn gebruikt, waardoor u gemakkelijker de items op de foto's kunt vinden die u leuk vindt.

Professionals uit de industrie worden uitgenodigd om een Architonic-profiel aan te maken om hun werk te presenteren en verbindingen te leggen. Er is ook een gratis Architonic-ontwerpapp beschikbaar, waarmee u gemakkelijker op de bouwplaats naar specifieke producten en diensten kunt zoeken.

9. Architectuurlab

Architecture Lab richt zich voornamelijk op architectuur in relatie tot stedelijk en duurzaam ontwerp en omvat ook onderzoeksstudies, mondiaal nieuws en evenementen. Carrièretips omvatten advies over hoe u aan de slag kunt gaan als architect en hoe u een online video-sollicitatiegesprek kunt voeren. Een gebruiksvriendelijke website maakt het gemakkelijk om ideeën te sorteren op basis van het type huis of het soort kamer waarin u werkt. Een ontwerp- en decoratiegedeelte bevat doe-het-zelfprojecten en een woongedeelte bevat tips over schoonmaken en entertainment.

10. Leven van een architect

De Texaanse architect Bob Borson begon in 2010 met bloggen over Life of an Architect als middel om met anderen te communiceren. Zijn geestige stem komt door in zijn berichten, waarvan de onderwerpen een breed scala aan onderwerpen bestrijken die de meeste architecten intrigerend zouden vinden. Lees over woningarchitectuur, luister naar zijn carrièretips en ontdek wat er komt kijken op een dag uit het leven van een architect. Borson en zijn vriend Andrew Hawkins organiseren tweewekelijks een podcast waarin de branche wordt besproken en de blog biedt eenvoudige links naar verschillende podcastplatforms.

11. DesignRulz

DesignRulz prijst zichzelf aan als de wereldwijde ontwerp- en architectuurdatabase. Ze delen zorgvuldig geselecteerde informatie over wat er nieuw is op het gebied van architectuur, productontwerp, interieurontwerp en gadgets. De sectie ‘Spaces in Living’ is onderverdeeld in residentiële en industriële categorieën. De wooncollectie omvat individuele kamers en woningtypen, terwijl de industriële collectie hotels, kantoren, restaurants en spa's omvat. De sectie ‘Vakanties’ bevat aanbevelingen voor fascinerende accommodaties over de hele wereld in verschillende soorten structuren, en gewone reistips.

12. Gewoonteleven

Als je de beste woonarchitectuur in Australië en de regio Azië-Pacific wilt ontdekken, volg dan Habitus Living, waar design een manier van leven is. De blog deelt een schat aan informatie over interieurs, designproducten, designverhalen, architectuur en marktgebeurtenissen. De prijs Huis van het Jaar wordt elk jaar in december uitgereikt aan een selectie van 20 huizen uit de hele regio met een uitzonderlijk architectonisch ontwerp. De Habitus-collectie is een showcase van favoriete producten van over de hele wereld.

13. Avonturra

Als u een architect en een reizende liefhebber bent, is Avonturra ontworpen met u in gedachten. Met een verzameling architectuur- en reisverhalen is het hoogtepunt een verzameling van 100 stadsgidsen die je niet mag missen. Verdeeld per continent en land is het een prachtige manier om de beste traditionele en moderne gebouwen op uw reisroute op te nemen. Avonturra verwelkomt inzendingen van lezers, waaronder artikelen, foto's en video's.

14. Tijdschrift voor landschapsarchitectuur

Sinds 1910 heeft Landscape Architecture Magazine het beroep van landschapsarchitectuur naar een hoger niveau getild. De site biedt actuele informatie over bebouwde landschappen en toont nieuwe technieken voor het maken van indrukwekkende landschapsontwerpen. Het heeft ook een focus op het benadrukken van ecologisch gevoelige ontwerp- en planningsprocedures. Alle aspecten van de landschapsarchitectuur komen aan bod, van het aanleggen van moestuinen op basisscholen tot het ontwerpen van ingewikkelde paden door industriële complexen.

15. Jonge architect

Zoals de naam al aangeeft, is Young Architect erop gericht de volgende generatie architecten te helpen slagen op het werk, op school en in het leven. Site-maker en architect Michael Riscica helpt sinds 2013 jongere architecten met een verscheidenheid aan taken. Schrijf je in voor betaalbare cursussen om te leren hoe je het Architectuurregistratie-examen (ARE) kunt halen, in contact kunt komen met andere architecten, financieel veilig kunt worden en het carrièrepad kunt volgen dat past het beste bij jou. Abonneer u op de Young Architect-podcast om echte verhalen te horen van jonge architecten die succesvol zijn in hun vakgebied.

16. Modern architectuurconcept

Modern Architecture Concept deelt interieurontwerpideeën en inspiratie met betrekking tot moderne en hedendaagse architectuur. Blogger Suzy Cacic heeft de blog gemaakt als een manier om haar persoonlijke liefde voor modern design te laten zien. Cacic is een meesterlijke doe-het-zelver en richt zich op het creëren van een indrukwekkende moderne stijl met een beperkt budget. Ze bespreekt alles, van vloeren tot terrasmaterialen, tot feng shui-tips voor thuis en op kantoor.

17. Een dagelijkse dosis architectuurboeken

In A Daily Dose of Architecture Books plaatst blogger John Hill elke week regelmatig berichten om de beste en nieuwste architectuurboeken te delen die op de markt komen. Zijn boekrecensies zijn gebaseerd op zijn ervaringen uit de eerste hand met elke publicatie en zijn commentaar. Zoek naar boeken in categorieën met een dagthema: monografiemaandag, technische dinsdag, wereldwoensdag, geschiedenis-/theoriedonderdag en gratis vrijdag voor iedereen. De berichten van Wayback Weekends bevatten oudere boeken die Hill wil delen, waarvan vele betrekking hebben op boeken die eerder deze week zijn gedeeld.

18. Modernistisch Australië

‘Fry House’ 18 Amalfi Drive, Isle Of Capri QLD'Fry House' 18 Amalfi Drive, Isle Of Capri Queensland

Modernist Australia richt zich op design uit het midden van de eeuw en modernistische principes in Australië en is geweldig voor fans van het midden van de eeuw over de hele wereld. De uitgevers willen graag dat de integriteit van modernistische gebouwen wordt erkend en behouden, of ze nu midden in de stad staan of geïsoleerd aan de kust. Vind inspiratie om uw vondsten uit het midden van de eeuw er weer als nieuw uit te laten zien, en waar u reproducties kunt vinden om uw retroverblijf te ontwerpen.

19. HOK

San Francisco Public Safety CampusSan Francisco Openbare Veiligheidscampus

Het wereldwijde architectuur-, ontwerp-, ingenieurs- en planningsbureau HOK heeft ruim 1.500 mensen in dienst in 23 kantoren verspreid over drie continenten. Hun website staat dan ook vol inspiratie voor ruim een dozijn markten en branchedisciplines. Hun blog bevat ook een sectie over hoe design is veranderd als gevolg van COVID-19, met bronnen en advies voor handelsprofessionals die zich moeten aanpassen aan pandemiegerelateerde veranderingen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook